Laatste artikels van Beersel

C21

Nu zaterdag, 10 juni, Start verkoop van de Cultuurhuizen in de regio!

Scherm__afbeelding_2023-06-07_om_21
 

 De Cultuurhuizen in de regio Pajottenland & Zennevallei zijn verheugd het nieuwe cultuurseizoen aan jullie voor te stellen. Nu zaterdag 10 juni starten ze hun ticketverkoop. Tip van de week ? Installeer je zaterdagochtend met een kop koffie en een koffiekoek achter je computer, surf naar de websites van je favoriete cultuurhuizen en bestel je tickets voor het komende cultuurseizoen. Wie liever ter plekke zijn tickets gaat kopen, kan dat natuurlijk ook.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jun 2023
Marc Sluys
 

BEERSEL - “Beweeg je fit”, een initiatiereeks voor 55-plussers komt er aan

Editiepajot_bart_devill___beweeg_je_fit_jun23
foto Bart Devillé
 

 De zomer staat voor de deur en dat betekent in Beersel…… bijna tijd voor “Beweeg je fit”. Ben je 55-plus en wil je meer bewegen? Doe dan mee aan de zomerse Beweeg je fit reeks. De Sportdienst biedt samen met de Seniorenraad 55-plussers een gevarieerd aanbod aan van 9 leuke beweegsessies. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jun 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Vijfde editie Bottlfest was top

Editiepajot_bart_devill___bottlefest2023
Foto Bart Devillé
 

 Achter de organisatie van het Bottlefest-al aan de vijfde editie toe- staat de Bottlelink vzw met Mandy, Michael en Maxime Schiettekat. Het evenement aan het Kasteel van Beersel is niet meer weg te denken in de gemeente Beersel en jaar na jaar wint het aan belangstelling van jong en oud. Het was zaterdag 3 juni niet anders! 

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jun 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL - OPEN KERKENDAGEN 2023 in ALSEMBERG.

Editiepajot_bart_devill___detail_glasraam
ingezonden foto
 

 Zaterdag 3 en zondag 4 juni 2023 van 13u30 tot 17u30 is iedereen welkom in de hertogelijke O.L.V.- kerk van Alsemberg. Waarom dit evenement van Open Kerken? ‘Open Kerken moedigt aan de kerk open te houden en gastvrij te maken met respect voor de cultusplaats. Ook om de bewoners bewust te maken van hun erfgoed’.                                                                                                 

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 jun 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Word gemachtigd opzichter aan de schoolpoort: volg een gratis opleiding

Scherm__afbeelding_2023-06-02_om_13
 

In oktober 2023 organiseert de provincie Vlaams-Brabant opnieuw een campagne voor gemachtigde opzichters. Je volgt dan gratis de opleiding om mee te zorgen voor veiligere schoolomgevingen in onze stad.

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 jun 2023
Marc Sluys
 

BEERSEL Zondagmars van Dworp naar Sint-Genesius-Rode

Editiepajot_bart_devill___vlako_dworp
ingezonden foto
 

 

VLAKO marcheerde deze zondag zijn 12de Zondagmars. Ditmaal van het iddilische Dworp als groene wijk van de gemeente Beersel, naar het symbolisch beladen Sint-Genesius-Rode, de enige gemeente die op zijn eentje een corridor zou kunnen vormen naar Brussel, en waar de verfransende invloeden talrijk en groeiend blijken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jun 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL BezoekSTER gaat langs bij 106 senioren.

Editiepajot_bart_devill___vrijwilligersploeg_bezoekster
Foto Bart Devillé
 

 In het voorjaar van 2023 brachten 24 vrijwilligers een bezoekje aan 106 80- en 85-jarigen in de gemeente Beersel. Het bezoekproject de BezoekSTER loopt al sinds 2017. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 mei 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL KT Lustig en Vrij met Cafétheater

Editiepajot_bart_devill___pakt_een_pint_voor__t_begint_2023
ingezonden foto
 

 

KT Lustig en Vrij zorgt nu voor Cafétheater, het wordt: Pakt een Pint, voor ’t Begint. Een en ander gaat door in de Gemeentelijke Feestzaal in Beersel(Hoogstraat 1). Vrijdag 2 juni en zaterdag 3 juni kan men er komen van genieten: deuren 19 uur en theater 20 uur. De inkom bedraagt 5 euro. Kaarten zijn te verkrijgen bij de spelers of via mail: lustigenvrij@gmail.com .

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 mei 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL “Dag van de Buren” was schot in de roos

Editiepajot_bart_devill___dag_van_de_buren
Foto Bart Devillé
 

 Vrijdag 26 mei vond  de “Dag van de Buren” plaats en worden buurtbewoners aangemoedigd om een gezellige burenontmoeting te organiseren. In Beerselse deelgemeente Alsemberg werd dit evenement een dag verschoven naar zaterdag, meer bepaald in WZC Orelia Ter Beuken. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 mei 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

REGIO - De Brusselse uittocht ontwricht de hele Vlaamse Rand, game over voor de Vlamingen

Th

Volgens Klaas Slootmans van het Vlaams Belang is het "Zonder beleidsommekeer game over voor Vlamingen in de Rand”. Uit een nieuwe studie van het Brussels Instituut voor Statistiek en Analyse (BISA) over de demografische bewegingen in en vanuit het Brusselse Hoofdstedelijk Gewest blijkt opnieuw een grote uittocht vanuit Brussel richting Vlaamse Rand. “Die omvolking leidt tot een dramatische ontwrichting van ons maatschappelijk weefsel”, reageert Vlaams Volksvertegenwoordiger Klaas Slootmans. “Zonder kordaat noodplan voor de Rand is het game over voor de Vlaamse gemeenschap in het kerngebied van Vlaanderen.” 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 mei 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 11 mei 2023
Hugo Devillé | 08 mei 2023
Bart Devillé | 08 mei 2023

archief