Laatste artikels van Beersel

BEERSEL “Kerkske van Ten Broek” verkocht en krijgt een herbestemming

Editiepajot_bart_devill___kerkske_van_ten_broek
foto Hugo Casaer
 

De kapel Sint Elisabeth van Ten Broek, in de volksmond “het kerkske van Ten Broek”, is definitief dicht en verkocht. De kapel van Ten Broek werd opgericht bij K.B. van 25 november 1952 en hing af van de parochie Onze Lieve Vrouw Alsemberg. Op basis van de overeenkomst tussen de kerkfabriek en de kopers ondertekende de aartsbisschop het decreet  waarbij de kapel van Ten Broek opgericht  bij K.B. van 25 November 1952 ......

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 nov 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

De Gouden Lambikstoempers 2020 gaat naar De Smidse in ALSEMBERG

Gouden_lambikstoemper_
De Gouden Lambikstoemper werd uitgereikt aan restaurant-bierherberg De Smidse in Alsemberg. foto Marc Sluys
 

De Lambikstoempers vzw, bierproeversvereniging Pajottenland-Zennevallei, wil de lambiekbieren jaarlijks, naast nog een aantal lambiek-gerelateerde activiteiten, eens extra in de kijker zetten door de uitreiking van “De Gouden Lambikstoemper”. De elfde Gouden Lambikstoemper werd, zonder publiek of pers, maar wel met een reschtstreekse bekendmaking op Radio Victoria Halle (105.2) uitgereikt aan restaurant-bierherberg De Smidse in Alsemberg, een begrip in de regio....... 

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 nov 2020
Marc Sluys
Marc Sluys en lieve Suys
 

Beersel lanceert de Beerselbon op 1 december

Editiepajot_bart_devill___beerselbon
ingezonden foto
 

 Ook in Beersel heeft de coronacrisis het grootste deel van 2020 de economie in haar greep en daar ontsnappen ook de lokale handelaars niet aan. Het gemeentebestuur vindt het belangrijk om de handelaars duurzaam te ondersteunen met acties die ook op langere termijn meer klanten en meer omzet geven. Op 1 december van dit jaar start de gemeente met de Beerselbon. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 nov 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Pastorale zone Alsemberg organiseert “Kerststallenzoektocht”

Editiepajot_bart_devill___kerststallen
foto ingezonden
 

 In deze corona tijden kon men tijdens de lockdown in de lente al op stap gaan op zoek naar allerhande soorten beren in voortuintjes en achter vensters in de voorgevels van vele woningen, in steden en op de buiten. In navolging van de zogenaamde “berenzoektocht” in de lente organiseert de pastorale zone Alsemberg nu een “kerststallenzoektocht” van begin december tot Driekoningen(6 januari). 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 nov 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Handhaving coronamaatregelen in PZ Zennevallei

Politie_zone
 

2020 gaat nu al gegarandeerd de geschiedenisboeken in omwille van de coronaproblematiek. Ook voor de lokale politiezone Zennevallei is het schakelen en aanpassen aan de nieuwe geldende normen en wetten. De afgelopen 8 maanden werden op deze manier 600 processen-verbaal opgesteld, waarvan de meest voorkomende inbreuk samenscholing betreft, dat goed is voor bijna de helft van alle inbreuken. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 nov 2020
Marc Sluys
Marc Sluys
 

BEERSEL 50 Beerselaars helpen mee aan trage wegen netwerk

Editiepajot_bart_devill___trage_weg
foto Bart Devillé
 

 Beersel telt zowat 168 kilometer aan trage wegen. Veel trage wegen zijn verdwenen, in slechte staat geraakt of zelfs ontoegankelijk geworden. Sommige wegen werden samen met een akker omgeploegd, andere zijn afgesloten door aanpalende eigenaars. Om de toestand van de trage wegen in kaart te brengen, riep de gemeente Beersel de hulp in van haar inwoners. Maar liefst 50 Beerselaars schreven zich in en trokken op pad. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 nov 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL “Beleef TV/Muziek week” zorgt voor gezelligheid in Zennehart

Editiepajot_bart_devill___beleeftv
ingezonden foto
 

 Ook in WZC Zennehart op de Pastoor Bolsstraat in Alsemberg wordt niets aan het toeval overgelaten om er voor te zorgen dat de bewoners in deze corona tijden gezellige momenten te bezorgen. Hier voor zorgt dan het eigen personeel, heel wat vrijwilligers en buitenstaanders. Onlangs zorgde de Beleef TV voor de nodige afwisseling binnen het woonzorgcentrum. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 nov 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Beersel herdenkt vliegtuigongeval met Amerikaanse bommenwerper

Editiepajot_bart_devill___herdenking_vliegtuigongeval
foto Bart Devillé
 

Ter gelegenheid van wapenstilstand herdacht het Beersels gemeentebestuur dit jaar niet enkel de slachtoffers van de beide wereldoorlogen door het leggen van een traditionele bloemenkrans aan de oorlogsmonumenten, maar ook aan de gedenkplaat van de tragische vliegtuigramp die op 13 mei 1945 gebeurde in de Huizingse beemd......

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 nov 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Leerlingen gemeenteschool Dworp brengen vredesboodschappen aan

Editiepajot_bart_devill___beersel_wapenstilstand
foto Bart Devillé
 

 Naar jaarlijkse traditie worden ter gelegenheid van wapenstilstand in Beersel, aan de oorlogsmonumenten in de vijf deelgemeenten, bloemen neergelegd. Dit gebeurde ook dit jaar. Om beurten vond dan in een van de deelgemeenten de officiële plechtigheid plaats.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 nov 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Hanenbos geeft kinderen extra speelkansen

Editiepajot_bart_devill___beerselse_jeugd_en_hanenbos
foto Bart Devillé
 

 Ook kinderen hebben vandaag niet altijd de leukste tijden. Ze zien hobby’s en allerhande activiteiten geschrapt worden. En weet je… kinderen snappen dat allemaal wel dat het moet om dit hardnekkige virus te verslaan. Maar toch vinden we dat Beersel als kindvriendelijke gemeente niet bij de pakken moet blijven zitten. We moeten kansen zoeken in plaats van te zeuren over wat vandaag allemaal niet kan. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 nov 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 25 okt 2020
Hugo Devillé | 05 okt 2020

archief