Laatste artikels van Beersel

BEERSEL Schaarbeekse Oude kriek 2020 een topper

Editiepajot_bart_devill___gertchristiaens
ingezonden foto
 

 

Brouwerij Oud Beersel zal wel niet de enige geweest zijn in de regio  die harde noten te kraken kreeg “dankzij” corona. Maar Gert Christiaens kennende, bleef hij niet bij de pakken zitten en zich beperken tot grienen en klagen. Integendeel, met de Schaarbeekse Oude Kriek 2020 bracht hij een nieuw product op de markt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 aug 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-PIETERS-LEEUW Ook Bakhuis La Source hernam de activiteiten

Editiepajot_bart_devill___mario_grobben
foto Bart Devillé
 

 

Bakhuis La Source Lenniksebaan 1050 in Vlezenbeek opent opnieuw zijn deuren. Privé-etentjes(vanaf 10 personen), workshops(pizza of brood) of andere events zijn sinds 1 augustus opnieuw mogelijk. Mario Grobben bekijkt dit dan graag met de eventuele geïnteresseerden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 aug 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Oosterse Krijgskunst School organiseert nog een sportkamp

Editiepajot_bart_devill___sportkamp_oks
foto Bart Devillé
 

 Niet alleen startte de Oosterse Krijgskunst School (OKS) vanaf 1 juli terug haar verschillende disciplines op, van 17 tot en met 21 augustus organiseert zij in De Sportschuur Dworp nog een  sportkamp. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jul 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Hoplr zorgt voor meerwaarde in moeilijke tijden

Editiepajot_bart_devill___soniavanwanseele
ingezonden foto
 

 

Een maand geleden lanceerde de gemeente Beersel het buurtplatform Hoplr, met de vijf deelgemeenten als buurten. Inmiddels werd de kaap van 1000 huishoudens overschreden, goed voor bijna 12% van de Beerselse huishoudens! Via het buurtplatform Hoplr kan je eenvoudig in contact komen met buren. Het is een fijne manier om elkaar te leren kennen, maar je kan ook bv. een boormachine lenen, een babysit vinden of samen een initiatief in je buurt uitwerken en aankondigen. Het is voor de gemeente een interessant extra kanaal om buurtgericht te communiceren, bv. over mobiliteit of evenementen in je buurt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 jul 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Corona virus treft feest voor twee jaar Gildenhuis

Editiepajot_bart_devill___gildenhuis_uitbaters
foto Bart Devillé
 

 Ook dit jaar wilden Olivier en Nadège Troch een feest organiseren ter gelegenheid van twee jaar Gildenhuis Dworp. Maar ook hier stak corona stokken in de wielen: inderdaad, het feest  zoals eerder gepland, gaat niet door. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 jul 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL-GOOIK Van graan tot geuze 15 landbouwers werken samen

Granen_
15 landbouwers werken samen met 3 Fonteinen. Foto Marc Sluys
 

 Het Pajottenland stond ooit vol met brouwgerst en originele tarwelandrassen – met in hoofdzaak de Kleine Rosse van Brabant. Deze granen werden gebruikt voor dé terroirbieren bij uitstek: lambik, geuze en kriek. Lambikbieren zijn uniek in de wereld omwille van de spontane vergisting, de lange opvoeding op eikenhouten vaten en het gebruik van veel ruwe ongemoute tarwe (tot 40%).

“Momenteel is minder dan 3% van de granen, die gebruikt worden door Belgische brouwers, effectief van Belgische oorsprong. En dat terwijl België het vierde grootste moutland ter wereld is!”

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 jul 2020
Marc Sluys
3 fonteinen
 

BEERSEL ontdekken al wandelend en fietsend

Beersel_wandelgemeente
 

Beersel een wandelparadijs en een fietsparadijs, men heeft de keuze te over om de Beerselse natuurpracht te voet of met de fiets te ontdekken. Er zijn niet alleen verschillende bewegwijzerde themawandelingen, maar ook enkele knooppunten van het fietsnetwerk van Vlaams Brabant.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jul 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Provincie Vlaams-Brabant ondersteunt lokale economie projecten

Horecawandeling_lubbeek

 De lokale economie heeft hard te lijden onder de coronacrisis. Om de gemeenten in deze moeilijke tijden extra te steunen in hun lokaal handelsbeleid heeft de provincie Vlaams-Brabant het budget voor hun subsidie handelskernversterking verdubbeld naar 160.000 euro en 2 extra indienmomenten voorzien. 9 gemeenten stuurden, bij de tweede oproep, in totaal 11 projecten in die het ondersteunen en reactiveren van de lokale handel als gemeenschappelijk doel hebben.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jul 2020
Marc Sluys
 

Politiezone ZENNEVALLEI ondersteunt handelaars

Politie_zone
 

 Vanaf zaterdag 11 juli 2020 geldt in België een draagplicht van het mondmasker op bepaalde locaties waar veel mensen samenkomen, waaronder supermarkten en winkels. Mensen die de verplichting tot het dragen van een mondmasker in de beschreven omstandigheden niet respecteren, riskeren een strafrechtelijke sanctie. Echter hebben ook de handelszaken baat bij een correcte naleving van deze draagplicht: bij het vaststellen van meerdere inbreuken kan namelijk een tijdelijke sluiting opgelegd worden aan een winkel of supermarkt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jul 2020
Marc Sluys
 

BEERSEL Beerselse jongeren genieten 50% korting op busabonnement van De Lijn

Editiepajot_bart_devill___bussen_de_lijn
ingezonden foto
 

 Net zoals vorige jaren genieten jongeren van Beersel  50% korting op hun Buzzy-Pazz-abonnement. Een en ander werd mogelijk door een overeenkomst tussen de gemeente Beersel en De Lijn Het gemeentebestuur van Beersel wil jongeren aanmoedigen om het openbaar vervoer te gebruiken. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jul 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 03 jul 2020
Marc Sluys | 15 jun 2020
Hugo Devillé | 06 jun 2020

archief