Laatste artikels van Beersel

C21

BEERSEL Kersthappening Lions, wat kan en mag…. het wordt afwachten

Editiepajot_bart_devill___kerst_lions21
foto Bart Devillé
 

 

Het zag er allemaal heel mooi uit: dit jaar toch de 32ste editie van de Lions Kersthappening in en rond CC de Meent in Alsemberg. Zoals voor de voorbije edities tekende de serviceclub Lions tussen Zenne en Zoniën voor de organisatie er van. Het evenement zou plaatsvinden van vrijdag 10 tot zondag 12 december. Er was niet alleen de traditionele kerstmarkt, maar nog heel wat meer….Wat de optredens of “Dansen in Kerstsfeer” betreft, niet minder dan 7 lokale dansgroepen zouden hun kunnen tonen: Pirouette, K-Cre@etion, Ballerino, Dansstudio Emily Cremers, Leeuwse turngroep en L&A Dance Company. Maar wat kon worden verwacht, werd ook realiteit: omwille van de huidige coronasituatie kan de kersthappening van de Lionsclub niet plaatsvinden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 dec 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Verkeersveiligheid, de prioriteit in PZ Zennevallei

Logo_zennevallei_muur_
 

 Afgelopen weekend waren de diensten Verkeer van de politiezone Zennevallei opnieuw actief op verschillende plaatsen op het grondgebied Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 dec 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 

PIVO en Politie Zennevallei slaan handen in elkaar voor meer verkeersveiligheid

Schermafbeelding_2021-04-28_om_13
 

 Afgelopen maandag werd een controleactie georganiseerd met bijzondere aandacht voor het zware vrachtverkeer. Aan de actie namen vijf cursisten deel, die net hun opleiding “rij- en rusttijden, Europese vereisten” hadden gevolgd via het PIVO, 

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 dec 2021
Marc Sluys
 

BEERSEL GBS Blokbos krijgt middelen om bijkomend schoolruimte huren

Editiepajot_bart_devill___gbs_blokbos
GBS Lot / foto Bart Devillé
 

 

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts kent huursubsidies toe aan 65 scholen, zodat ze samen meer dan 115.000 m² extra klasruimte in gebruik kunnen nemen. Het gaat om een investering van € 6,4 miljoen die ten goede zal komen aan bijna 18.000 leerlingen. Scholen zullen de middelen onder meer gebruiken om modulaire units of een nabijgelegen gebouw te huren. Projecten die in één klap veel extra capaciteit opleveren en projecten die de extra infrastructuur buiten de schooluren delen met sportclubs of jeugdverenigingen kregen voorrang. “Met deze huursubsidies kunnen we kort op de bal spelen en snel extra schoolruimte winnen”, zegt Weyts. “Zo kunnen we versneld oplossingen bieden op plaatsen waar de nood vandaag het hoogste is”.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 dec 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL - Eerste fietsstraat van Beersel is een feit

Editiepajot_bart_devill___fietsstraat_beersel
foto Bart Devillé
 

 De eerste fietsstraat van Beersel is een feit. Zaterdag 27 november werd de eerste fietsstraat van Beersel ingehuldigd op de hoek van de Gemeentehuisstraat en de Kerkstraat in deelgemeente Dworp. En naar verluid komen er nog! 

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 nov 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL - Ook Beersel steunt “Orange the World”

Editiepajot_bart_devill___orange_the_world_2021_huizingen
foto Bart Devillé
 

 

Zoals elk jaar op 25 november “Internationale dag tegen geweld op vrouwen” startte de 16-daagse sensibiliseringscampagne “Orange the World”. Deze campagne loopt van 25 november tot 10 december. Ook dit jaar besliste de gemeente Beersel hier haar medewerking aan te verlenen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 nov 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Versnellen boosterprik door capaciteitsverhoging vaccinatiecentrum Zennevallei

Vaccinatie_halle_
 

 Op dit moment nodigde de eerstelijnszone Zennevallei alle 60+ inwoners die in aanmerking kwamen en alle mensen in de zorg uit voor een boosterprik. Bij de 60+’ers gaat het om mensen die reeds 6 maanden geleden een tweede Pfizer vaccin of 4 maanden geleden een tweede AstraZeneca vaccin of 2 maanden geleden een J&J vaccin kregen. Wie jonger dan 60 jaar is en reeds 2 maanden een J&J vaccin kreeg, werd eveneens uitgenodigd. Voor de 60 tot 64 jarigen zijn de uitnodigingen onderweg per post. Deze zouden moeten in de bus vallen in de loop van volgende week. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 nov 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 

BEERSEL Vragenronde duurt langer dan gemeenteraad zelf

Editiepajot_bart_devill___beersel
EP
 

 De agenda van de jongste gemeenteraad telde voor Beersel weinig punten en het zag er dan ook naar uit dat hij een vlot verloop zou kennen en zo was het ook….  tot de vragenronde of de mondelinge vragen. Inderdaad, deze vergde meer tijd, dan de eigenlijke gemeenteraad. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 nov 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Beersel neemt deel aan project Intradura huis-aan-huis inzameling asbest

Editiepajot_bart_devill___asbest_opruiming
foto Bart Devillé
 

 De gemeente organiseert asbestophaling vanaf januari 2022. Een unanieme gemeenteraad ging akkoord dat Beersel deelneemt aan het project van Intradura inzake de huis-aan-huis inzameling van asbest bij particulieren. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 nov 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Verdachten diefstallen RAV4 in ZENNEVALLEI onder mandaat

Logo_zennevallei_muur_
 

 Sedert augustus 2021 werd de zone Zennevallei geconfronteerd met verschillende voertuigdiefstallen, meer specifiek voertuigen van het merk Toyota model RAV4. De dienst Recherche van de lokale politie Zennevallei startte een onderzoek naar de verdwenen SUV-wagens, waarbij zowel ANPR-camera’s als andere opsporingsmiddelen werden ingezet.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 nov 2021
Marc Sluys
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 16 nov 2021
Hugo Devillé | 12 nov 2021
Hugo Devillé | 03 nov 2021
Hugo Devillé | 03 nov 2021
Hugo Devillé | 25 okt 2021

archief