Laatste artikels van Beersel

C21

BEERSEL PoëZieParkoer wordt traditie in Beersel

Editiepajot_bart_devill___poezieparkoer22
foto Bart Devillé
 

 Het PoëZieParkoer is niet meer weg te denken In Beersel. Vorig jaar kreeg dit zijn verloop in de Beerselse deelgemeente Alsemberg, dit jaar was Huizingen aan de beurt. En voor volgend jaar wordt uitgekeken naar deelgemeente Dworp. Een succesvolle tweede editie van het PoëzieParKoer ligt achter de rug. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mei 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Provinciedomein Huizingen maakt zich op voor 11de editie van 1000 km voor Kom op tegen Kanker

Kom_op_tegen_kanker
 

 Het Provinciedomein Huizingen is klaar om de pelotons van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker op zaterdag 28 mei met open armen te ontvangen. Het domein is dan middagstad voor het vierdaagse fietsevenement ten voordele van kankeronderzoek, dat dit jaar aan zijn elfde editie toe is. Er valt die dag van alles te beleven voor de deelnemers en supporters.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mei 2022
Marc Sluys
 

BEERSEL Biercentrum De Lambiek nodigt uit

Editiepajot_bart_devill___de_lambiek
Bezoekerscentrum De Lambiek / foto Bart Devillé
 

 Het wordt uitkijken naar volgende week in Biercentrum De Lambiek in de Beerselse deelgemeente Alsemberg. Dit voor een workshop “Blend je “Eigen Steek” en openingsactie- wandelen en proeven. De workshop is geprogrammeerd vrijdag 20 mei

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mei 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Beersel zet nog meer de puntjes op de “i”

Editiepajot_bart_devill___meigemheide
De Meigemheide / foto Bart Devillé
 

 

Op de ontmoeting landbouwsector - gemeentebestuur, vrijdag 13 mei georganiseerd door Bedrijfsgilde Beersel, waren naast heel wat plaatselijke landbouwers ook het schepencollege en gemeenteraadsleden van meerderheid en oppositie aanwezig. De aanwezige landbouwers toonden zich heel ongerust, mede door het feit dat er weinig info van hogerhand komt en allerhande geruchten de ronde doen. Het college kreeg heel wat vragen en bedenkingen te aanhoren van de aanwezige boeren en moest o.m. toegeven dat er heel wat boven hun hoofden werd bedisseld zonder dat zij op de hoogte werden gebracht. Jan Steyaert(Groen) beaamde dit, maar gaf het college toch de raad niet te lang af te wachten en zelf uit de schelp te komen. Klaas Slootmans(Vlaams Belang) wees er op dat landbouwers “opnieuw de dupe zijn van beleid dat zonder inspraak boven hun hoofden wordt bedisseld”. Op de duur ging het vooral tussen de politiekers, zodat het soms voor de andere aanwezigen nogal onduidelijk overkwam.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mei 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Beerselse landbouwers zijn ongerust

Editiepajot_bart_devill___bedrijfsgilde_beersel
foto Bart Devillé
 

 

Het claimen van landbouwgrond in het kader van het project Brabantse wouden zorgt voor veel ongerustheid bij de Beerselse landbouw. Sommigen stellen zich de vraag of ze in Beersel nog verder kunnen met hun boerderij. Bedrijfsgilde Beersel nam dan het initiatief om een ontmoeting te organiseren met de landbouwsector en het gemeentebestuur om in debat te gaan betreffende de eerder genoemde problematiek. Deze ontmoeting vond plaats op de boerderij van de familie Van Craenem in de Begijnbosstraat te Dworp. De meer dan vijftig aanwezigen – schepencollege Beersel en leden gemeenteraad en uiteraard landbouwers van Beersel- werden verwelkomd door Johan Felis, voorzitter van Bedrijfsgilde Beersel.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mei 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Oscar Moonens brengt ook kunst naar WZC Zennehart

Editiepajot_bart_devill___oscar_moonens
foto Bart Devillé
 

 Kunstenaar Oscar Moonens woont niet alleen in WZC Zennehart , Beerselse deelgemeente Alsemberg, hij zal er in de toekomst ook voor zorgen dat men er in de toekomst zal kunnen genieten van zijn kunstwerkjes. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mei 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL 30 Jaar Jeugdmuziekschool ’t Mierennest werd een topdag

Editiepajot_bart_devill___mierenest_30j
foto Bart Devillé
 

 

Alle ingrediënten waren er om er een topdag van te maken, een goedgevuld en gevarieerd programma, medewerking van heel wat vrijwilligers en spontane inzet van zowel personeel als leerlingen. De Mierennesthoeve is vandaag niet meer weg te denken en is een gevestigde waarde geworden in Beersel binnen het verenigingsleven, meer bepaald in de categorie jeugd en cultuur. Met gemiddeld 250 leerlingen per jaar en dit al 30 + 1 jaar(door corona) kon het niet anders of dit moest gevierd worden.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mei 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Ook in Beersel neemt men deel aan “Open Atelier in Beeld”

Editiepajot_bart_devill___atelier_in_beeld
ingezonden afbeelding
 

 Atelier in Beeld is hét grote open atelierweekend voor beeldend kunstenaars over heel Vlaanderen en Brussel, dat dit jaar plaatsvindt op 13, 14 en 15 mei.
Atelier in Beeld focust op ateliers waar je het werkproces van de kunstenaar ziet. Tijdens het weekend staat de ontmoeting tussen publiek en kunstenaar centraal. Ook Beerselse kunstenaars zagen het zitten om deel te nemen aan “Open Atelier in Beeld”. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 mei 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL - Soroptimist club Beersel toont goed hart voor Oekraïense vrouwen in binnen- en buitenland

Editiepajot_bart_devill___bloemen_voor_oekra__ne_beersel
foto Bart Devillé
 

 

Dat de gemeente Beersel en ook Beerselse verenigingen hun goed hart tonen voor Oekraïense vluchtelingen is al lang geen nieuwe meer, al denken anderen er anders over. Het leed veroorzaakt door de oorlog in Oekraïne laat niemand onverschillig.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 mei 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL - Opvangcentrum Alsemberg zet de deuren open

Editiepajot_bart_devill___asielcentrum
foto Bart Devillé
 

 

Het opvangcentrum in de Sanatoriumstraat in Alsemberg organiseert tijdens de Dag van de Zorg op zondag 15 mei een opendeurdag. En de 28 medewerkers van het centrum maken van de gelegenheid gebruik om ook nieuwe collega’s te zoeken, want er zijn maar liefst zes vacatures.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 mei 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 09 mei 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 04 mei 2022
Hugo Devillé | 27 apr 2022

archief