Laatste artikels van Beersel

C21

BEERSEL “Ontmoetingen in de Bib” blijven doorgang vinden

Editiepajot_bart_devill___frankpattyn
Frank Pattyn / foto ingezonden
 

 De “Ontmoetingen in de Bib” zijn al een hele traditie geworden en vinden traditioneel plaats in de Bibliotheek Beersel Brusselsesteenweg 77c Alsemberg. Het zijn niet alleen Beerselaars die de centrale figuur worden, maar ook anderen die de inwoners van Beersel wat kunnen bij brengen. Een eerst volgend thema is: “De klimaatverandering, ijs en zeespiegel”. Afspraak donderdag 8 december om 20 uur met Frank Pattyn. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 dec 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Dieven stelen brandstof in LOT

317805088_455267370123965_1261369774095224311_n
 

Bij een brandstofdiefstal in Lot, gingen dieven aan de haal met 600 liter diesel. Zo'n 200 à 300 liter lekte hierbij ook op de parking. Dit meldt de Brandweerzone Vlaams-Brabant West.

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 dec 2022
Marc Sluys
Foto's: ©️ ZVBW.
 

BEERSEL In wijk Ingendael komt er trajectcontrole

Editiepajot_bart_devill___wijk_ingendael
foto Bart Devillé
 

 Al jaren kreunt de wijk Ingendael – een villawijk- in deelgemeente Alsemberg onder het snel rijdend doorgaand verkeer. Het gaat hem dan vooral om automobilisten die van Sint-Genesius-Rode deze sluipweg verkiezen om naar Brussel te rijden of ouders die hun kinderen van Linkebeek, Drogenbos en Beersel naar school in Sint-Genesius-Rode brengen. Ingevolge dit druk doorgaand verkeer met alle optredende hinder, gingen de wijkbewoners bij het gemeentebestuur van Beersel aankloppen en dit trad ook op om de autobestuurders ergens te ontmoedigen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 dec 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Gemeenteraad Beersel begon met enige vertraging

Editiepajot_bart_devill___beersel
foto Bart Devillé
 

 Traditioneel aanvangsuur van de gemeenteraad van Beersel is 20u30, maar de jongste begon met zowat een kwartier vertraging omdat de opname- en geluidsinstallatie het aanvankelijk lieten  afweten. Uiteindelijk kon dan toch de voorzitter van de gemeenteraad, Marc Beling, de vergadering openen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 dec 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Beersel maakt werk van aanpassing tariefreglementen

Editiepajot_bart_devill___cc_de_meent_
CC De Meent / EP
 

 Op de jongste gemeenteraad van Beersel van woensdag 30 november stonden heel wat wijzigingen van tariefreglementen in verschillende domeinen en infrastructuur op de agenda. De hele reeks aanpassingen werd toegelicht door schepen Elsie De Greef(N-VA), op vragen uit de raad werd geantwoord door de bevoegde schepenen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 dec 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL WPZ en Beersel sluiten kaderovereenkomst betreffende initiatieven kinderopvang

Kriebeldorp_dworp__1_
foto Bart Devillé
 

 Op de jongste gemeenteraad van Beersel werd een kaderovereenkomst met Woonpunt Zennevallei(WPZ) betreffende diverse gezamenlijke initiatieven inzake kinderopvang goedgekeurd. Tekst en uitleg werd gegeven door schepen Eddy Deknopper(CD&V): 

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 dec 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

REGIO - Wonen in eigen streek-decreet is ‘kabouterstap’ in goede richting, maar zal structureel niets veranderen

Th

Met het ‘Wonen in eigen streek-decreet’ (WIES) wil de Vlaamse regering de strijd tegen sociale verdringing - waarbij jonge Vlaamse gezinnen noodgedwongen plaatsmaken voor kapitaalkrachtigere nieuwkomers - opnieuw zuurstof geven. Hoewel het Vlaams Belang zich achter de goede intenties schaart, vreest de partij dat het een zeer klein druppeltje op een oververhitte plaat is.   

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 nov 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Energieloze nachten vanaf 4 december

Lamp_burgemeesters_
De burgemeesters werkten samen om tot dit resultaat te komen.
 

 Halle, Dilbeek, Sint-Pieters-Leeuw, Beersel, Sint-Genesius-Rode en Linkebeek hebben er samen met Fluvius voor gekozen de verlichting langs de openbare wegen te doven tussen 23 en 5 uur, behalve op vrijdag- en zaterdagavond. In de nacht van zondag 4 december op maandag 5 december 2022 gaat deze energiebesparende maatregel van start. Gewestwegen blijven verlicht.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 nov 2022
Marc Sluys
 

BEERSEL - Kindergemeenteraad Beersel stak handen uit de mouwen

Editiepajot_bart_devill___kindergemeenteraad_nov
foto Bart Devillé
 

 De kindergemeenteraad van Beersel is al vele jaren actief en het blijft niet bij “af en toe in de krant komen”. Ze waren en zijn ook jaar na jaar actief op het terrein en namen ook nu een initiatief dat blijft nazinderen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 nov 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Dure woongemeenten kunnen gronden reserveren voor eigen inwoners

Weyts_en_diependael_
 

In gemeenten met hoge woonprijzen krijgen lokale besturen de mogelijkheid om private kavels of woningen voor te behouden voor mensen die een band hebben met de gemeente. De Vlaamse Regering heeft daarvoor een  nieuw ontwerp van decreet ‘Wonen in eigen streek’ klaar. De bedoeling is om een dam op te werpen tegen sociale verdringing, want vandaag zijn er in dure gemeenten veel mensen die geen eigen plekje kunnen verwerven, zelfs al zijn ze bijvoorbeeld geboren en getogen in de buurt......

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 nov 2022
Marc Sluys
 
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 21 nov 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 14 nov 2022
Hugo Devillé | 08 nov 2022
Hugo Devillé | 04 nov 2022
Hugo Devillé | 03 nov 2022
Hugo Devillé | 01 nov 2022
Hugo Devillé | 24 okt 2022

archief