Laatste artikels van Beersel

C21

BEERSEL Kringloopkrachten kunnen aan de slag in Beersel

Editiepajot_bart_devill___kringloop
foto Bart Devillé
 

 

De gemeente Beersel geeft haar inwoners de mogelijkheid om kringloopkracht te worden. Zij zullen begeleid en ondersteund worden door de milieudienst. Gedacht wordt aan Beerselaars met groene vingers, wiens tuin hun biotoop is en die zin hebben in een fijne vrijwilligers job. Ook wordt van hen verwacht dat ze kringloop tuinieren en een beter leefmilieu belangrijk vinden en ook willen meewerken aan een duurzame toekomst. Als kringloopkracht gaan ze mee deel uit maken van een werkgroep, begeleid en ondersteund door de milieudienst van de gemeente. Binnen de werkgroep vervullen zij enkele taken die bij hen passen en waarvoor ze zelf kiezen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mrt 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Zennevallei – Samen sterk in preventie

Scherm__afbeelding_2023-03-15_om_21
 

 De gemeenten uit de Zennevallei (Halle, Beersel, Pepingen, Sint-Pieters-Leeuw, Linkebeek, Drogenbos en Sint-Genesius-Rode) bundelen hun krachten met Eerstelijnszone Zennevallei, Artsenkring Zennevallei (de huisartsen), Logo Zenneland vzw en AZ Sint-Maria Halle. Ze zetten in op gemeenschappelijke thema’s en initiatieven om zo de grootst mogelijke gezondheidswinst bij de bevolking te realiseren.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 mrt 2023
Marc Sluys
 

BEERSEL Bib Beersel zet schouders onder project ”Iedereen WIKI”

Editiepajot_bart_devill___wikimedia
ingezonden foto
 

 Iedere zoektocht naar informatie begint op Wikipedia….. Dit is sinds de opkomst van het internet hoe langer hoe meer een waarheid als een koe. Maar wist je ook dat ook jij artikels op Wikipedia kan schrijven, corrigeren of je foto’s uploaden? Communicatie en gegevensuitwisseling verlopen steeds meer in een digitale omgeving. Maar hoe houd je bronnen kritisch tegen het licht? Hoe vat je info samen in een heldere, encyclopedische tekst? En waar zoek je ondersteunend beeldmateriaal? De bib van Beersel zet haar schouders onder het project “Iedereen WIKI” en nodigt alle Beerselaars uit om zelf informatie over de gemeente toe te voegen op Wikipedia. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 mrt 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL - Het was weer eens prijs in Wauweringen

Editiepajot_bart_devill___waterlek_wauweringen
Foto Bart Devillé
 

 In de wijk Wauweringen(deelgemeente Dworp) was het de voorbije dagen eens te meer leuk rijden voor de automobilisten tijdens de morgen- en avondspits, voor hen die van Dworp uit de Brusselse Ring wilden bereiken en die er van terug keerden. Werken door Farys op de Alsembergsesteenweg in de wijk Wauweringen te Dworp zijn stilaan een vertrouwd en bijna wekelijks beeld tussen Boelekewis en de Ford garage (minder dan 500m).

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 mrt 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Start Zwerfvuilcampagne – Klopjacht op zwerfvuil

Zwerfvuilcampagne_beeld
 

 Iedereen ergert zich aan zwerfvuil in zijn straat, buurt of wijk. Tijd om er samen iets aan te doen. In de gemeente Beersel, gemeente Dilbeek, Stad Halle, gemeente Sint-Pieters-Leeuw en gemeente Ternat is de klopjacht op zwerfvuil weer losgebarsten. Samen slaan we de handen ineen en roepen IEDEREEN op om tijd te maken om zwerfvuil op te ruimen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 mrt 2023
Marc Sluys
 

BEERSEL Rommelmarktcomité van Huizingen zoekt vrijwilligers

Editiepajot_bart_devill___rommelmarkt_en_braderie_huizingen
Foto Bart Devillé
 

 De rommelmarkt en braderij van Huizingen, een hoogdag voor deze Beerselse deelgemeente op 15 augustus, is al lang niet meer weg te denken in de gemeente en lokt jaar na jaar heel wat standhouders en een groeiend aantal bezoekers In 2020 vond ze niet plaats ingevolge de lockdown, in 2021 wel zij het een “aangepaste versie” en vorig jaar werd het opnieuw een editie met de ingrediënten van de jaren voor corona met een massale opkomst van bezoekers en meer dan 400 standhouders. Nu al is het organiserend comité in gang geschoten met de organisatie van de rommelmarkt en braderie van dit jaar. Maar eerder gedwongen steken zij voorzichtig van wal. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mrt 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL - Speelplein Amajoe verwacht weer heel wat enthousiaste kinderen

Editiepajot_bart_devill___speelplein_amajoe
foto Bart Devillé
 

 In Beersel kijken de kinderen nu al uit naar “hun” speelplein Amajoe. Niet alleen tijdens de Paasvakantie maar uiteraard ook in de Zomervakantie. Speelplein Amajoe is er voor kinderen van 3 t.e.m. 12 jaar. Tijdens de Paasvakantie zijn kinderen welkom van 3 april tot 14 april (tijdens weekdagen en niet op 10 april). In de zomervakantie kan men er terecht van 3 juli t.e.m. 30 augustus 2023 (tijdens weekdagen, niet op 11 juli, 21 juli en 15 augustus). Speelpleinen gaan door in Evenementenhal DOC, Gemeenveldstraat 3, 1652 Alsemberg.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mrt 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL - Elektrische deelwagens ingehuldigd in Beersel

Editiepajot_bart_devill___deelwagens_beersel
ingezonden foto
 

 

Autodelen heeft vele voordelen. Daarom ondersteunt de gemeente Beersel de opstart van autodelen. Op het voorplein van Sint-Victor te Alsemberg staan twee elektrische deelwagens  en deze werden officieel ingehuldigd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mrt 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

OKS Dworp scoort op internationaal tornooi te Dalfsen

19
 

Vijf leden van de Oostersekrijgskunstschool namen deel aan een internationale wedstrijd te Dalfsen-NL.

Ze behaalden allemaal de finale.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 mrt 2023
Sam Herremans
ingezonden
 

BEERSEL - Startmoment projectseizoen Leeshelden vond plaats in Beersel

Leeshelden23
Foto Bart Devillé
 

 Op 4 maart vond het startmoment van dit projectseizoen plaats in de bibliotheek van Beersel. Leeshelden vindt dit jaar plaats in de bibliotheken van Asse, Beersel, Diest, Halle, Keerbergen, Merchtem en Rotselaar. In het project ‘Leeshelden’ gaan kinderen van het 2de en 3de leerjaar, die moeite hebben met lezen, spelenderwijs om met Nederlandse teksten. Wekelijks komen ze samen in een bibliotheek om boeken te lezen en deze creatief te bespreken. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 mrt 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 03 mrt 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief