Laatste artikels van Beersel

BEERSEL / GOOIK Niets dan positieve geluiden te horen bij AMC Dworp

Editiepajot_bart_devill___crossomloop
foto Bart Devillé
 

 Op relatief korte tijd werd het AMC De Toekomst Dworp (in ’t kort AMC Dworp) niet gemakkelijk gemaakt. Vijftig jaar werd de motorcross in Kester georganiseerd, vervolgens moest men uitwijken naar de Daalstraat, ook in Gooik en nu organiseert men voor het eerst aan het Hof te Wijngaard op de Wijngaardstraat, ook in Gooik. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 jul 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Gratis gegidste Kesterbeekwandeling komt langs Tuin der Onlusten

Editiepajot_bart_devill___tuinderonlusten
Tuind der Onlusten / foto Bart Devillé
 

 In het kader van de maandelijkse geleide wandelingen- elke eerste zondag van de maand- doorheen de gemeente, georganiseerd door Toerisme Beersel, wordt zondag 6 augustus de Kesterbeekwandeling –mèt bezoek aan Tuin der Onlusten- verkend. Startpunt is de Sint-Lambertuskerk op het Herman Teirlinckplein in centrum Beersel. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jul 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Beersels speelplein Amajoe gaat hard

Editiepajot_bart_devill___amajoespeelpleinen_beersel
foto Bart Devillé
 

 Al 4 jaar is de Beerselse speelpleinwerking naar de Gemeenveldsite rond DOC verhuisd. Dankzij een evenementenhal als DOC(De Oude Colruyt) is men in Beersel verzekerd van een kindvriendelijke locatie. Bij slecht weer vinden alle groepen een plek binnen, schijnt de zon dan kan je alle kinderen buiten vinden op de terreinen rond de evenementenhal. Elk jaar wordt de speelpleinwerking in Beersel nog wat beter, dit dank zij een stuurgroep van monitoren samen met de jeugddienst. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jul 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL - Fietssnelwegen krijgen impuls ter waarde van € 22 miljoen

Fiets_1
Foto's Emile Devogeleer
 

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts en Vlaams minister van Economie Philippe Muyters investeren een bijkomend bedrag van € 8,2 miljoen in de Vlaamse fietssnelwegen. De middelen komen uit het EFRO (Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling). Dankzij deze gerichte impulsen worden tal van nieuwe ingrepen mogelijk,......

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jul 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

BEERSEL - Kunstenaarscollectief stelt experimentele schilderkunst tentoon in “De Pastorie” in Alsemberg

Aan_de_voordeur
 

De kunstenaars van ap-Art komen elke week samen op de Hooizolder van GC de Boesdaalhoeve om hun geliefkoosde hobby uit te oefenen. Hun gezamenlijke passie is het experimenteren met acryl, of olieverf in combinatie met allerlei technieken en materialen op canvas.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jul 2017
Sam Herremans
ingezonden
 

BEERSEL / HALLE - Zowel radio Victoria als stadsradio Halle krijgen vergunning

Studio_victoria_1_mid__res
Studio van Victoria. (Ingezonden foto)

 Vlaams mediaminister Sven Gatz heeft beslist om zowel Victoria als stadsradio Halle ook de volgende 9 jaar te erkennen als officiële radio voor Halle, de Zennevallei en het Pajottenland. Begin dit jaar werd aan alle regioradio's in Vlaanderen gevraagd een dossier in te dienen om de Vlaamse regering te overtuigen. Victoria kreeg de bergunning voor Halle en Stadsradio Halle voor Beersel

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jul 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

Beersel viert Vlaamse feestdag met liedjesshow

Editiepajot_bart_devill___vlaamsfeest_beersel
foto Bart Devillé
 

 Voor het (officieel) vieren van de Vlaamse feestdag konden de Beerselaars, dank zij het gemeentebestuur,  in CC De Meent genieten van de liedjesshow “Gedeelde Smart” met o.a. Jan De Smet, Lien Van de Kelder en Eric Mellaerts. Na afloop nodigde het gemeentebestuur de aanwezigen uit op een receptie. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jul 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

PZ ZENNEVALLEI - Controles overdag zeer zinvol

2_politie_logo_anders_p200
EP

 Op 11 juli in de namiddag werd PZ Zennevallei een algemene verkeerscontrole gehouden ter hoogte van de Welkomstlaan in Halle waarbij het binnenrijdend verkeer werd gecontroleerd. Hierbij kwamen zowel personen- als vrachtwagens (rij- en rusttijden, ladingzekering, …) in aanmerking voor de controle.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jul 2017
Felix Merckx
Ep
 

BEERSEL/SINT-GENESIUS-RODE/SINT-PIETERS-LEEUW Vier woonzorgcentra kopen samen “De Tovertafel” aan

Editiepajot_bart_devill___tovertafel
foto Bart Devillé
 

 Vier woonzorgcentra in Beersel, Sint-Genesius-Rode en Sint-Pieters-Leeuw gaan op een unieke manier samenwerken. Voor hun bewoners met dementie kopen ze samen ‘De Tovertafel’ aan. Ze worden hierbij ondersteund door de Lionsclub Zenne en Zoniën die 2500 euro schenkt aan dit project. De Tovertafel is een stimulerend speels product voor ouderen met dementie.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jul 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Barbecue Vlaamse Feestdag

Editiepajot_bart_devill___bbq
ingezonden foto
 

 Het bestuur van N-VA Beersel nodigt u vriendelijk uit op haar viering van de Vlaamse feestdag op vrijdag 7 juli vanaf 18 uur in Zaal Centrum,Menisberg, 7, 1654 Huizingen. Er is doorlopend barbecue met een ruim aanbod aan vlees en salades. Verder is er ook randanimantie voor de kinderen (springkasteel, tekenhoek,...).

Omstreeks 20 uur is er een uiteenzetting van Beerselaar en minister Ben Weyts. Hij verwelkomt u en licht graag enkele lokale en nationale thema's toe.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 jul 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Felix Merckx | 26 jun 2017
Hugo Devillé | 16 jun 2017
Hugo Devillé | 05 jun 2017

archief