Laatste artikels van Beersel

BEERSEL/REGIO “Leeza van den burgemeester” op 91 jarige leeftijd overleden

Editiepajot_bart_devill___leza
foto Bart Devillé
 

 Een maand geleden was zij er nog bij op de 10de WCUP Classic van “haar” Dworpse Bikers in het provinciedomein te Huizingen, vrijdag 8 december overleed zij op 91-jarige leeftijd in het UZ Jette. Officieel was haar naam wel Barbara Wauters, maar in Dworp en de hele regio noemde men haar “Leeza”. En omdat zij de echtgenote was van de laatste Dworpse burgemeester voor de fusies , wijlen Michel Wouters, werd zij “Leeza van de burgemeester” genoemd. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 dec 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Huis van Herman Teirlinck opent nogmaals de deuren

Editiepajot_bart_devill___hthuis
foto Bart Devillé
 

 Zaterdag 16 en zondag 17 december  worden opnieuw de deuren van het huis van Herman Teirlinck op de Uwenberg in Beersel open gegooid. Een unieke kans om een kijkje te nemen en een warme thee, een geuze of wijn te drinken bij het vuur, in de romantische wintertuin en het  karaktervolle huis van Herman Teirlinck. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 dec 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Onderwijzers Willy en Yolande uit HUIZINGEN vierden 50 jaar huwelijk

Huizingen_goud_pouilliart_g_
Willy Pouilliart en Yolande Paesmans vierden hun gouden huwelijk. foto's Marc Sluys
 

 Willy Pouilliart (76) en Yolande Paesmans (71) uit de Guido Gezellestraat 41 in Huizingen vieren hun gouden bruiloft. Hun gezin groeide met de kinderen Katty en Tania en de kleinkinderen Hannah en Margot. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 dec 2017
Marc Sluys
Marc Sluys
 

BEERSEL - Kerstmarkt in GBS Dworp

Editiepajot_beersel
Ingezonden affiche

Op vrijdag 15 december van 15u45 tot 18u30 wordt de schoolpoort van de gemeentelijke basisschool Dworp geopend voor de jaarlijkse voorloper van de winterse feestdagen. Kinderen, leerkrachten en vrijwilligers zijn al druk in de weer om mooie kunstwerkjes te maken, die tegen zachte prijzen verkocht zullen worden voor het goede doel.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 dec 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

REGIO ZENNEVALLEI - Controles worden verhoogd

1_politie_2010__pixels200
EP

 Tijdens de eindejaar periode worden het aantal controles verhoogd. Het is vroeg donker, de wegen liggen er soms glad bij, er wordt al eens gefeest en een glaasje gedronken, … Extra redenen dus om waakzaam te zijn.  Zo werden er deze week al verschillende controles gevoerd op zowel snelheid, als alcohol. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 dec 2017
Felix Merckx
EP
 

BEERSEL Werediaantjes kregen bezoek van de Sint

Editiepajot_bart_devill___werediaantjes
ingezonden foto
 

  Naar jaarlijkse gewoonte kwam ook dit jaar Sinterklaas weer langs bij Weredi Jeugd. Maar liefst vijftig brave toneelspelers mocht hij er belonen voor hun fantastische inzet. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 dec 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Eerste Ladies Night in Alzenbar onmiddellijk een voltreffer

Editiepajot_bart_devill___ladiesnight
foto Bart Devillé
 

  De Alzenbar in Alsemberg, in de onmiddellijke nabijheid van CC de Meent, pas enkele maanden open, begint zich meer en meer te uiten als een plaats waar iedereen wil zijn,  alsof men hier jaren “iets” miste. Voor de eerste maal vond er een Ladies Night plaats en onmiddellijk een voltreffer. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 dec 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Geluidsschermen langs de Ring worden vernieuwd

Editiepajot_bart_devill___geluidscherm1
Gemeenteraadslid Bruno Lerminiaux / foto Bart Devillé
 

 In 2019 of 2020(nog geen detailplanning beschikbaar) vervangt Wegen en Verkeer de geluidsschermen langs de Ring rond Brussel in Beersel. Het agentschap zal ook schermen plaatsen in locaties waar er vandaag geen schermen staan(voor een klein stukje ook op het grondgebied van Drogenbos). De geluidshinder veroorzaakt door het verkeer op de drukke Ring Rond Brussel werd al enkele jaren terug op de gemeenteraad te berde gebracht door N-VA  gemeenteraadslid en Lottenaar Bruno Lerminiaux. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 dec 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL - Buurtbewoners zijn parkeeroverlast beu en starten petitie

Editiepajot_beersel
Ingezonden foto
 

Veel bewoners van de Huysmanslaan in Lot kunnen soms hun huis niet meer in, omdat sommige automobilisten met hun wagen de voordeur blokkeren. De gemeente heeft recent haakjes geschilderd, in de hoop dat het probleem daarmee van de baan zou zijn, maar niets is minder waar. Verschillende buurtbewoners hebben paaltjes geplaatst als protest tegen de parkeerplaatsen, andere zijn een petitie gestart in de straat, ruim 30 omwonenden ondertekenden reeds de petitie.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 dec 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 

BEERSEL – Tiende en laatste herdenkingsplechtigheid voor Kitty Van Nieuwenhuysen

Kitty_00
Foto's Emile Devogeleer
 

 Vandaag vond in de Beerselse deelgemeente Lot de tiende en laatste herdenking plaats voor inspecteur Kitty Van Nieuwenhuysen. Deze jonge agente werd in de nacht van 4 december 2007 doodgeschoten tijdens een interventie van een gewapende overval. Deze tienjarige verjaardag werd ondermeer bijgewoond door Minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken, Jan Jambon Gouverneur, Lodewijk De Witte en Procureur des Konings, Thierry Freyne  

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 dec 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 01 dec 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 22 nov 2017
Hugo Devillé | 20 nov 2017
Hugo Devillé | 10 nov 2017
Hugo Devillé | 09 nov 2017
Felix Merckx | 08 nov 2017
Elsie De Greef | 01 nov 2017

archief