Laatste artikels van Beersel

BEERSEL - Herdenkingsplechtigheid op 11 november in Huizingen

11_november
 

Het gemeentebestuur staat op 11 november traditiegetrouw stil bij de slachtoffers van de beide wereldoorlogen. De plechtige herdenking gaat van start om 17u met een bloemenhulde aan het ereperk op de begraafplaats in Huizingen en om 17u30 is er een bloemenhulde aan het monument van de gesneuvelden voor het Sociaal Huis. Aansluitend is er een bezinningsmoment en fakkeltocht.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 nov 2019
Sam Herremans
Ingezonden foto
 

BEERSEL - Lots duo rekent op uw steun

Belgian_s_got_talent
 

Vrijdag 8 november om 20u40 zullen 2 jonge danseresjes uit Lot, namelijk Ann-Sophie Vanden Driessche en Maya Ben Hamam de spits afbijten van de tweede liveshow van Belgiums Got Talent. Ze dansen als eerste act in een geweldige show. De andere acts zijn van een zeer hoog niveau, dus de meisjes hopen op jullie stem om hen in de finale te krijgen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 nov 2019
Sam Herremans
Ingezonden foto
 

BEERSEL Café De Zwaan in Dworp is terug open

Editiepajot_bart_devill___caf___de_zwaan
foto Bart Devillé
 

 Het weekend voor de jongste jaarmarkt van Dworp ging café De Zwaan in Dworp terug open. Met het prachtige weer de dag van de jaarmarkt, konden de nieuwe uitbaters zich geen betere start dag wensen. Inmiddels zijn zij al goed ingewerkt en hebben al veel plannen.Nadat Jefke “taxi” Vanobberghen en zijn huisgezin het voor bekeken hielden en stopten met Café De Zwaan, was dit op een moment dat De Zwaan uitgegroeid was tot een goed draaiend dorps- en volkscafé. Na hun periode bleef De Zwaan lang dicht, tot het gebouw werd gekocht door Alsembergenaar Adri Vanderelst.. De Zwaan ging na vele weken hard werken door de familie Vanderelst, terug open in 2011. In 2016 werd het café overgelaten aan een vennootschap, tot vorig jaar het roer werd overgenomen door drie vrienden: Kristof Beckers, Sien Dedobbeleer en Joris Blacquaert. Langer dan een jaar zou dit liedje niet blijven duren…..

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
07 nov 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Beersel werkt aan nieuw mobiliteitsplan

Editiepajot_bart_devill___kristien
ingezonden foto
 

 Beerselaars worden uitgenodigd voor het Beerselse Mobiliteitsforum

 

Gemeente Beersel is gestart met de herziening van het mobiliteitsplan. Het vorige plan dateerde al van 2011 en was aan een actualisatie toe. Er werden 8 thema’s geselecteerd die de komende maanden verder uitgewerkt zullen worden. Het nieuwe mobiliteitsplan zal de basis vormen voor het mobiliteitsbeleid van de gemeente voor de komende jaren. Het gemeentebestuur maakt van meer inspraak van de burger één van de speerpunten van het nieuwe beleid. Dat geldt uiteraard ook voor het mobiliteitsbeleid en daarom start gemeente Beersel met een specifiek participatietraject omtrent mobiliteit: het Beerselse Mobiliteitsforum. Voor dit traject wordt de gemeente Beersel bijgestaan door A2Bmobility, een studiebureau uit Halle voor mobiliteit en participatie.

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
06 nov 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Nederlands leren of oefenen is in BEERSEL geen probleem

Editiepajot_bart_devill___boekenstoet_beersel
foto Bart Devillé
 

 Café Combinne is in Beersel lang niet de enige optie om Nederlands te leren of te oefenen in de gemeente. En hier gaat het hem dan zowel over de jongeren als de ouderen en dan wordt er ook gedacht aan de ouders die hun kinderen zouden kunnen bijstaan en helpen, wanneer zij in het Nederlands naar school gaan. Het is al wel november en dit wil ook zeggen dat ook de lessen Nederlands al van start gingen. Niet iedereen heeft echter de tijd om elke week minstens één keer naar de les te gaan. Daarom ook zorgen de gemeente Beersel en haar partners voor voldoende andere mogelijkheden om Nederlands te leren of te oefenen.

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
04 nov 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Standing still/Still standing is een unieke tentoonstelling

Editiepajot_bart_devill___expo_destelheide
ingezonden foto
 

 Momenteel loopt in Destelheide(Destelheidestraat 66 Dworp) een merkwaardige en unieke tentoonstelling. Het gaat om de expo Standing still/Still standing met getuigenissen van We have the choice, foto’s van Johan Van Steen, gedichten van Kristin Verellen en een video-installatie van Katrien Oosterlinck in samenwerking met de jongeren van Centrum West

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
04 nov 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSELse Seniorenweek heeft heel wat te bieden

Editiepajot_bart_devill___seniorenweek_beersel
ingezonden foto
 

De Beerselse Seniorenweek, een organisatie van Seniorenraad Beersel, presenteert telkens een programma met een waaier aan activiteiten waar iedereen aan zijn of haar trekken komt. Deze activiteiten vinden ook plaats verspreid over de verschillende deelgemeenten van Beersel.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 nov 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Ook in BEERSEL zijn 2 schuilhokken voor zwerfkatten geplaatst

Editiepajot_bart_devill___schuilhok_zwerfkatten_1_
foto Bart Devillé
 

 Zoals alle andere steden en gemeenten is Beersel verantwoordelijk voor alle zwervende, verloren gelopen of achtergelaten dieren op hun grondgebied. Beersel werkt samen met het Blauwe Kruis, zij staan in voor het vangen, steriliseren en terugplaatsen van de zwerfkatten. Lokale besturen moeten in het kader van het zwerfkattenplan ook beschutting en voeder voorzien voor zwerfkatten die na hun sterilisatie terug vrijgelaten worden, in dit kader heeft Beersel nu ook 2 schuilhokken geplaatst op grondgebied Huizingen en Dworp.

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
04 nov 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL After Work Party @ De Lambiek krijgt een vervolg

Editiepajot_bart_devill___afterwork
ingezonden foto
 

 Het is niet voor de eerste maal, maar net zoals de voorbije jaren doet Bezoekerscentrum De Lambiek(www.delambiek.be ) in Beersel mee aan de Week van de Smaak, die dit jaar plaats vindt van 14 tot 24 november. Zo organiseert Bezoekerscentrum Lambiek op donderdag 14 november voor de 3de maal- inderdaad alle goede dingen bestaan uit drie- een gezellige After Work Party!. 

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
31 okt 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Veerle Leroy neemt ontslag uit de gemeenteraad van BEERSEL.

Editiepajot_bart_devill___veerle
Veerle Leroy neemt ontslag.
 

 Groen maakte de twee laatste legislaturen in Beersel deel uit van de meerderheid maar belandde in 2019 op de oppositiebank ondanks de goede verkiezingsuitslag. Veerle Leroy was van 2013 tot en eind 2018 schepen voor Groen in Beersel en zette de laatste gemeenteraadsverkiezingen  met 965 voorkeurstemmen de derde beste persoonlijke score neer in Beersel. Haar inzet als schepen werd bijzonder gewaardeerd. Toch neemt ze na 10 maanden, omwille van persoonlijke redenen ontslag uit de gemeenteraad.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 okt 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 28 okt 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 26 okt 2019
Hugo Devillé | 21 okt 2019
Hugo Devillé | 15 okt 2019
Marc Sluys | 11 okt 2019
Hugo Devillé | 11 okt 2019

archief