Laatste artikels van Beersel

Geuze
 

BEERSEL Woonwinkel Zennevallei is een feit

Editiepajot_bart_devill___startwoonwinkel_beersel
foto Bart Devillé
 

Een woonbeleid op maat uittekenen vormt een uitdaging voor elke gemeente. Wonen in een aangepaste woning van goede kwaliteit, tegen een betaalbare prijs en met woonzekerheid, is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Vooral groepen die sociaal en financieel niet sterk staan, hebben het moeilijk.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 apr 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Dworpse verenigingen nemen het woord in de ronde van BEERSEL

Editiepajot_beersel
Ronde van Beersel in Dworp
 

Na de inspraakrondes in de Grote Sleutel te Alsemberg en Babbellot te Lot, organiseerde de Beerselse Cultuurraad zijn derde inspraakmoment ‘De ronde van Beersel’ in de Jeugdmuziekschool Mierennest te Dworp. Opnieuw waren er een 30-tal vertegenwoordigers van Beerselse verenigingen aanwezig om het te hebben over allerlei thema’s die het lokale verenigingsleven aanbelangen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 apr 2019
Sam Herremans
Ingezonden foto
 

BEERSEL Ruth Brillens en Rik DeWulf signeren “Het bloebelletjesbos”

Editiepajot_bart_devill___bloebelletjesbos_signeersessie
foto Bart Devillé
 

 

Op vrijdag 19 april kwamen Ruth Brillens en Rik DeWulf naar krantenwinkel Carpe Diem te Dworp. Daar signeerden ze hun boek 'Het bloebelletjesbos' . Iedereen kreeg er een mooie tekening en persoonlijke boodschap bij. Het tweetal maakte ook tijd voor een uitgebreide babbel.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 apr 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Jefke (de metser) en zijn Lea 65 jaar getrouwd

Editiepajot_bart_devill___jubileejefke
foto Bart Devillé
 

 Ter gelegenheid van hun 65 jaar getrouwd kregen Jozef Devillé – in de volksmond Jefke de metser- en Maria Declerck – in de volksmond “Lea”- thuis op de Menisberg in Huizingen het bezoek van burgemeester en schepenen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 apr 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL “Muzikale” paasstage KF Eendracht maakt Macht was een groot succes

Editiepajot_bart_devill___paasstage_diploma
foto Bart Devillé
 

 In de week van 15 t.e.m. 19 april organiseerde de Koninklijke Fanfare Eendracht Maakt Macht uit Lot voor de 3de maal een paasstage. De eerste keer was dit enkel voor eigen jonge muzikanten, dit jaar stond de paasstage open voor alle geïnteresseerde jongeren tussen 7 en 16 jaar oud. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 apr 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Project 1-2-3 euro bewijst zijn nut

Editiepajot_bart_devill___beersel
EP
 

 Het OCMW van Beersel stapte in januari 2018 in het project “Aan tafel in 1, 2, 3 euro” een initiatief van Colruyt. Het komt er op neer dat aan de hand van o.a. een receptenboekje en kookworkshops het evenwichtige voeding bij gezinnen met kinderen wil promoten. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 apr 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Gemeente Beersel zet in op kinderarmoede

Editiepajot_bart_devill___beersel
EP
 

 Het is al van langer dan vandaag. De gemeente Beersel zet in op de kinderarmoede. Al enkele jaren komt er een werkgroep kinderarmoede samen vanuit Huis van het Kind, het samenwerkingsverband rond kind- en gezinsbeleid. Naast het OCMW zijn ook o.a. de buitenschoolse kinderopvangvoorzieningen, de scholen, het CLB, de dienst voor kinderopvang, Kind & Gezin en de integratie- en jeugddienst aanwezig. Samen kunnen al deze partners meer bereiken dan ieder apart. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 apr 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Buitenspeeldag Beersel speelt zich af in de tropen

Editiepajot_bart_devill___buitenspeeldagbeersel_aankondiging
Foto Bart Devillé
 

 Kinderen en jongeren aanzetten om tablet, computer en Playstation even aan de kant te schuiven en buiten te spelen in hun onmiddellijke woonomgeving, dat is waar de Buitenspeeldag voor staat. Drie grote Vlaamse kinderzenders promoten mee de Buitenspeeldag en zetten tijdens deze woensdagnamiddag “hun scherm op zwart”. Inderdaad, ook Beersel doet mee! Dit jaar organiseert de gemeente Beersel een “Tropical Beach Buitenspeeldag” aan de Chirolokalen in Lot(Kloosterstraat). 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 apr 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Nieuw streekbierenfestival van het Pajottenland verwelkomt 14 brouwerijen

Pajot_ale_land
14 brouwerijen laten hun kunnen proeven. Foto © Marc Sluys
 

 Op zaterdag 4 mei 2019 wordt voor de eerste maal het streekbierenfestival Pajot Ale Land georganiseerd. Dit evenement focust op de ambachtelijke bieren van microbrouwerijen uit het Pajottenland en omstreken. De deelnemende bedrijven zijn Angerik (Dilbeek), Belfort, (Sint-Martens-Lennik), Belgoo (Sint-Pieters-Leeuw), Crystalstick (Herne), De Koperen Markies (Asse), Den Houten Molen (Essene), Den Herberg (Buizingen), Dok's (Asse), 4Pajot (Vlezenbeek), Kasuta (Essene), Lambiek Fabriek (Ruisbroek), Sako (Pepingen) en Vrijstaat Vanmol (Eizeringen). Als speciale gast wordt brouwerij Alvinne uit het West-Vlaamse Moen verwelkomd. Het festival gaat door in een tent op het kerkplein van Eizeringen, aan het café In de Verzekering tegen de Grote Dorst te Eizeringen. De tapkranen gaan open om 16 uur en sluiten om middernacht.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 apr 2019
Marc Sluys
Marc Sluys
 

BEERSEL Beerselse Vrije Lopers organiseren hun 11de Zenneloop

Editiepajot_bart_devill___zenneloop
foto Marc Fourmois/ Vrije Lopers
 

 Zondag 5 mei organiseren de Beerselse Vrije Lopers hun 11de Zenneloop. Om 9u20 starten de verschillende jeugdreeksen. Naargelang de leeftijd kan er gelopen worden over 150m, 300m, 600m of 900 m. Om 10u10 gaat dan de 11de Zenneloop van start. Hier kunnen de deelnemers kiezen tussen 7,7 km of 15,4 km. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 apr 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 12 apr 2019
Hugo Devillé | 08 apr 2019
Hugo Devillé | 05 apr 2019
Hugo Devillé | 01 apr 2019
Hugo Devillé | 29 mrt 2019

archief