Laatste artikels van Beersel

VBD zorgt voor unieke take-away BEERSEL en DROGENBOS

Beersel_brasserie_take-away_
 

 Na hun fantastisch ontbijt  verwent Voetbalclub Verbroedering Beersel-Drogenbos de regio met een unieke take-away! In tijden van corona blijft het voor zowel restaurants als voetbalverenigingen zeer moeilijk, daarom slaan ze de handen in elkaar. Voetbalclub Verbroedering Beersel-Drogenbos heeft samen met een aantal regionale restaurants en partners een uniek concept uitgewerkt: De Beersel Brasserie take-away. De take-away vindt plaats op 23 en 24 april.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 apr 2021
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

BEERSEL Wegenis en riolering Steenweg op Ukkel worden heraangelegd

Editiepajot_bart_devill___werken_ukkelsesteenweg_beersel
foto Bart Devillé
 

 Maandag 12 april gaan de werken van start voor de heraanleg van de wegenis en riolering van de Steenweg op Ukkel in Beersel .Het project situeert zich tussen het kruispunt met de Alsembergsteenweg en de spoorwegbrug. De totale uitvoeringstermijn van de werken bedraagt 115 werkdagen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 apr 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL/HALLE Alsembergsesteenweg wordt tijdelijk eenrichtingsstraat

Editiepajot_bart_devill___alsembergsesteenweg
foto Bart Devillé
 

 Van maandag 12 april tot en met zondag 18 april wordt de Alsembergsesteenweg tijdelijk een eenrichtingsstraat tussen de Octaaf de Kerchove d'Exaerdestraat en het op- en afrittencomplex van de E19-snelweg op het grondgebied van de gemeente Beersel. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 apr 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL/REGIO Het wordt dit jaar een Toer de Geuze van uit de woonkamer

Editiepajot_bart_devill___toer_de_geuze_at_home
EP
 

 De Toer de Geuze is voor diegenen die het nog niet mee mochten beleven, een groot(s) publiekselement dat het vakmanschap van de lambiekbrouwers en geuzestekers van het Pajottenland en de Zennevallei in de schijnwerpers zet. De eerste editie werd georganiseerd in 1997. Eerder dit jaar kondigde de Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren (HORAL) aan dat er omwille van de coronamaatregelen in 2021 geen fysieke editie zou plaats vinden van de Toer de Geuze. In de plaats daarvan heeft HORAL, samen met Toerisme Vlaams-Brabant en Toerisme Vlaanderen de schouders gezet onder een virtuele editie  van de Toer de Geuze.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 apr 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL F.C.Dworp heeft nieuwe voorzitter

Editiepajot_bart_devill___voorzitter_fc_dworp
ingezonden foto
 

 Al 20 jaar wordt voetbalploeg FC Dworp(4de Provinciale) geleid door twee sterke vrouwen, namelijk voorzitter Françoise en penningmeester Toos. Op het einde van dit voetbalseizoen nemen zij afscheid van hun bestuursfunctie binnen de club. Ook duivel-doet-al Francis zet een stap terug. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 apr 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Actiemaand maart in PZ ZENNEVALLEI : aandacht voor het sturen onder invloed en overlading

Politie_zone
 

 Iedere maand focust de dienst verkeer op een welbepaald verkeersthema. Afgelopen maand was er zo extra aandacht voor overlading van voertuigen, alsook naar het sturen onder invloed. Beide thema’s kaderen in de prioriteiten van het actieplan verkeer van de lokale politie Zennevallei.  

12 voertuigen gecontroleerd, 12 in overtreding en 28 bestuurders onder invloed

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 apr 2021
Marc Sluys
 

BEERSEL De Meent presenteert nu Take-Away cultuur Muziek

Editiepajot_bart_devill___ccdemeent
foto Bart Devillé
 

 Na het ongelooflijke succes van De Meent-Sessies -meer dan 1.800 gezinnen genoten er de afgelopen weken van en keken er naar- presenteert CC de Meent deze maand ”Taka-Away Cultuur-Muziek”. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 apr 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL ApArt Beersel organiseerde kunst wedstrijd

Editiepajot_bart_devill___kunstwerk_apart_beersel
ingezonden foto
 

 ApArt is een VZW met als doel kunst te promoten door middel van tentoonstellingen alsook het organiseren van allerhande workshops, musea bezoeken of andere cultuur gerichte activiteiten. Maar ook hier kwam corona roet in het eten gooien, zodat de traditionele tentoonstellingen, georganiseerd door ApArt Beersel, ter gelegenheid van de jaarmarkten van Beersel en Dworp niet konden plaats vinden. Na enig overleg besloot men dan om een kunstwedstrijd onder het thema “Pasen” te organiseren. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 apr 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Wim Soutaer sluit Meent-sessies knap af

Editiepajot_bart_devill___ws_de_meent
ingezonden foto
 

 De voorbije weken kon je genieten van de Meent-sessies, een initiatief van CC de Meent om cultuur tot in de huiskamers te brengen. Straffe artiesten als The Radar Station, Bram & Lennert en Manu Huylebroeck & Jan Hautekiet passeerden reeds de revue. 

Maar liefst 1800 gezinnen genoten de voorbije weken van de Meent-sessies. In de vierde en laatste aflevering speelt niemand minder dan Wim Soutaer het Alsembergse dak er af. 
 

Klik hier om meer te lezen

 
06 apr 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Gemeenteraad keurt alternatieve berekeningswijze werkingssubsidies goed

Editiepajot_bart_devill___beersel
EP
 

 Op de jongste gemeenteraad van Beersel werd een alternatieve berekeningswijze voor de werkingssubsidies 2021 cultuur, jeugd en sport goedgekeurd. Dit was een bekrachtiging van een collegebeslissing van 17 februari 2021. Voor enige toelichting zorgde Elsie De Greef(N-VA) schepen van Cultuur

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 apr 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 24 mrt 2021
Marc Sluys | 23 mrt 2021
Roger Swalens | 21 mrt 2021
Hugo Devillé | 08 mrt 2021
Hugo Devillé | 04 mrt 2021
Hugo Devillé | 02 mrt 2021

archief