Laatste artikels van Beersel

C21 Css

21 ste Bierweekend 2022 op 27 en 28 augustus in ALSEMBERG

Schermafbeelding_2022-08-06_om_13
 

 Voor de 21ste keer richt De Lambikstoempers vzw hun jaarlijks BIERWEEKEND in. Deze eenentwintigste editie gaat traditioneel door tijdens het laatste weekend van augustus, in het Bezoekerscentrum ‘De Lambiek’ te Alsemberg (Beersel).

Zaterdag 27 augustus van 14:00 tot 00:00 en zondag 28 augustus van 14:00 tot 20:00.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 aug 2022
Marc Sluys
 

Speelpleinwerking in BEERSEL blijft prioritair

Monitoren_en_animatoren_amajoe__2_
 

Zoals in vele steden en gemeenten staat ook in de gemeente Beersel het Speelpleinwerk spelen centraal voor kleuters, kinderen, en/of tieners. Jongeren vanaf 16 jaar bedenken voor iedere leeftijdsgroep de leukste activiteiten, zij maken het spelaanbod en de gehele werking en krijgen hierbij de kans om te leren. Dit jaar wijzigde wel de locatie: wegens de werken aan de gemeenveldsite verhuisde het speelplein naar Sint-Victor Alsemberg(overkant van de straat).

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 aug 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL - “Tuin der onlusten” verbaast eens te meer

Roll_the_waves_horizontaal__002_
 

Voor wie de “Tuin der Onlusten” op de Klutsstraat 1652 Alsemberg nog niet kent, het wordt hoog tijd om hem te ontdekken. Al vele jaren bloeit hier een beelden-tuin. Voor wie het nog niet weet: de “Tuin der Onlusten” bestaat uit ruimtelijke creaties in open lucht. En ieder jaar gaat het om wat anders .

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 aug 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL - Openingsfeest palmt Gemeenveldsite in op 3 september

Gemeenveld_site
 

Na de zomervakantie hernemen ook de activiteiten in Beersel in en om Cultuurcentrum de Meent in Beersel. Een en ander vindt plaats met een Openingsfeest van CC de Meent en de Bib op zaterdag 3 september, de dag voor het Gordelfestival. September is in zicht en daarmee lonkt ook het nieuwe cultuurseizoen aan de horizon.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 aug 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL maakt werk van een up-to-date milieuraad

Leefmilieu_beersel
 

Eerder werd op de gemeenteraad van juni al een beslissing genomen om een milieuraad op te richten en hoe deze zou worden samengesteld. Vandaag maakt men er werk van om deze samen te stellen volgens de goedgekeurde voorwaarden. Op eerder genoemde gemeenteraad werd de samenstelling van de gemeenteraad unaniem goedgekeurd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 aug 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL krijgt heel wat klachten over schendingen Vlaams karakter

Beerselverkeersbord6
 

Tijdens deze legislatuur ontving de gemeente Beersel al 112 klachten over anderstalige publiciteit of andere schendingen van het Vlaams karakter. Een en ander werd duidelijk door de cijfers die gemeenteraadslid Klaas Slootmans(Vlaams Belang) opvroeg bij het gemeentebestuur.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jul 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL - 108 jarige Nieke overleden

Nieke
 

Op 108 jarige leeftijd, 20 september zou zij 109 jaar geworden zijn- is Leonie Peetroons, beter bekend als “Nieke van Jerome” , geboren en getogen in de Beerselse deelgemeente Dworp, zondag 24 juli in Halle overleden. Ongetwijfeld was zij niet alleen de oudste dame van Beersel, van ver buiten de gemeentegrenzen en wellicht nog heel wat verder. Vorig jaar, ongeveer deze tijd, zei ze nog “Ik wordt binnenkort niet 108 jaar oud, wel 108 jaar jong!

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jul 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL - Twee loslopende honden vallen hondje aan en doden het

Jos_willeghems__2_
 

Donderdag was het nog eens prijs  in de wijk“over de Vaart” in de Beerselse deelgemeente Lot. In de omgeving van de Chalet in de Frans Walravensstraat vielen twee loslopende honden een hondje aan de leiband aan. Het diertje overleefde deze aanval niet.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jul 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé@
 

BEERSEL OEH organiseert internationale atletiekmeeting in Provinciedomein Huizingen

Editiepajot_bart_devill___accommodatie_oeh
foto Bart Devillé
 

 Zaterdag 23 juli 2022 organiseert Olympic Essenbeek-Halle zijn 8ste BMW Louyet Internationale Flanders Cup atletiekmeeting in het Provinciedomein van Beerselse deelgemeente Huizingen. Er schreven al meer dan 500 deelnemers in. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 jul 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Proefopstelling gemeenteplein Dworp wordt definitief

Editiepajot_bart_devill___gemeentehuis_dworp_jul22
foto Bart Devillé
 

 

Naar aanleiding van de werken door het Agentschap Wegen en Verkeer aan de Alsembergsesteenweg in Dworp werd er een ontwerp gemaakt om het gemeenteplein veiliger te maken door het herin te richten. Dit gebeurde in de maand november vorig jaar. Er werd toen een proefopstelling uitgerold, met 1 inrit en 1 uitrit om het conflict met het dubbelrichtingsfietspad en het voetpad tot een minimum te herleiden. Het aantal conflictpunten verminderde op deze manier van een langgerekt conflictpunt naar slechts 2. De nieuwe circulatie op het plein werd mogelijk doordat de bussen van De Lijn op de rijbaan stoppen en geen aparte bushaven meer hebben. Er werd ook een blauwe zone van maximaal 1 uur ingevoerd om zo steeds voldoende parking aan te bieden aan de klanten van de lokale handelaars. Er werd wel bekend gemaakt dat na enige tijd een en ander zou worden geëvalueerd  en dit is nu gebeurd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 jul 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 14 jul 2022
Hugo Devillé | 13 jul 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 12 jul 2022
Hugo Devillé | 05 jul 2022
Hugo Devillé | 27 jun 2022

archief