Laatste artikels van Pepingen

PEPINGEN - Kunst in het Dorp 2017 kende een groot succes

Kunst_in_het_dorp
Foto Felix Merckx
 

 De multidisciplinaire tentoonstelling, ART=TIC 5, de zestiende editie van Kunst in het Dorp,  trok gedurende 2 weekends in september talrijke nieuwsgierige bezoekers naar kasteel-klooster Ter Loo in Bellingen. Op 37 locaties, binnen en buiten,  gaven 49 deelnemende kunstenaars het beste van zichzelf. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 sep 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 

GOOIK / HALLE - De nieuwe Volvo XC60 van garage Sterckx

Editiepajot_gooik__sterckx_1__kopie_
Philip en Ilse bij twee prachtige wagens. - Foto Marc Colpaert
 

In restaurant De Popelier in Gooik werd door de firma Sterckx uit Halle de nieuwe Volvo XC60 voorgesteld. Garage Sterckx met vestigingen in Halle en Sint-Genesius-Rode nodigden hun klanten uit om in alle rust en met een hapje en een drankje van de nieuwe Volvo XC60 te komen genieten. En het moet gezegd worden deze laatste aanwinst ziet er veelbelovend uit. Zowel langs de buitenkant als langs binnen kan men hier spreken van een uitstekende afgewerkte wagen. Volgens de reclame die de laatste weken onze schermen overspoelden is dit blijkbaar ook een wagen die automatisch stopt 
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HALLE / PEPINGEN - KORHA geeft infomoment aan Pepingse scholen over hun structuur en werking

Editiepajot_halle_pepingen
Foto © Elsie De Greef / Bestuurder Roger Haest vertelt over de structuur van KORHA
 

KORHA, Katholiek Onderwijs Regio Halle Annuntiaten, gaf dinsdag een infomoment aan alle leerkrachten van de Pepingse scholen ‘Hartentroef' en 'Spring in ’t Veld’.  De bestuurders Roger Haest en Jos Vansantvoet hadden het over de structuur en werking van de Annuntiaten. Na de broodjes en de cava gaf algemeen directeur Dany Berckmans, administratief en financieel directeur Goedele Deserrano en directeur Bart Parrez nog wat praktische informatie mee.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 sep 2017
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

Fusieclub ‘SK PEPINGEN - HALLE nodigt uit op hun mosselfestijn.

Mosselfestijn
EP

 Op vrijdag 29 september en zaterdag 30 september nodigt de nieuwe fusieclub SK Pepingen-Halle iedereen uit op hun mosselfestijn dat zal doorgaan in het schoolrestaurant Campus GO! Atheneum in Halle.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 sep 2017
Emile Devogeleer
EP
 

Bewoners Daelestraat en Daeleveldin BELLINGEN houden buurtfeest

Pepingen_dalestraat_feest_2017
De bewoners van de Daelestraat en Daeleveld hielen feest.
 

 De bewoners van de Daelestraat en Daeleveld in Bellingen organiseerden een straatfeest. deze keer in het Daeleveld. Een comité zorgde voor de organisatie van het Breugelfestijn.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 sep 2017
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

De Grote PEPINGSE enquête is terug

Enquete
Foto Felix Merckx
 

 LVB – Lijst van de Burger lanceert opnieuw De Grote Pepingse Enquête, een uitgebreide bevraging van de Pepingse bevolking over de gemeente, het beleid en de toekomst. LVB wil hiermee polsen wat er leeft bij de bevolking en een luisterend oor bieden. De vragenlijst kan tussen 12 en 30 september op papier of online ingevuld worden. Alle inzendingen blijven anoniem.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 sep 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 

SK PEPINGEN-HALLE verliest tegen K.Rupel Boom met 1-4.

Sk_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 SK Pepingen Halle speelde deze namiddag zijn eerste thuiswedstrijd van de competitie 2017-2018 in de 2de amateur  klasse van de nationale competitie. Het was de Halse slagerij Pieters die voor deze speciale wedstrijd de wedstrijdbal schonk, zodat Luc Pieters de wedstrijd op gang mocht trappen, de wedstrijd was nog maar net gestart toen Jamie Meseure van Rupel Boom in de derde minuut al de 0-1 op het bord schoot.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 sep 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

Schatten ontdekken in de basisschool Spring in ’t Veld te PEPINGEN

Editiepajot_pepingen
Ingezonden foto
 

In de basisschool Spring in ’t Veld te Bellingen werd het schooljaar gestart met het thema ‘Op zoek naar schatten…’ . En die schatten hebben de kinderen al ontdekt op hun speelplaats. Ouders van de Vriendenkring, leerkrachten en directie hadden in de vakantie de handen uit de mouwen gestoken om de speelplaats om te toveren tot een speelparadijs voor de kinderen en het eindresultaat mag er wezen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 sep 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 

PEPINGEN - Voorwaardelijke vergunning voor bouw woonzorgcentrum Heikruis

Mater_dei
Foto Felix Merckx
 

 De provincie Vlaams-Brabant geeft een voorwaardelijke vergunning aan vzw Mater Dei voor de bouw van een nieuw woonzorgcentrum in Heikruis (Pepingen). Het nieuwe woonzorgcentrum is gelegen in een daartoe bestemde zone op het Gewestplan en is een belangrijke gemeenschapsvoorziening. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 sep 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 

PEPINGEN - Val op in het verkeer met de LVB-sleutelhanger

Sleutelhangers_1
Ingezonden foto
 

 Nu het nieuwe schooljaar van start gegaan is, gaan opnieuw heel wat lagere en middelbare schoolkinderen te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer naar school. Een goede zichtbaarheid is cruciaal voor elke zachte weggebruiker, niet in het minst voor de jongste Pepingenaren. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 sep 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto's
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 11 aug 2017
Felix Merckx | 11 aug 2017
Emile Devogeleer | 26 jul 2017
Marc Sluys | 25 jun 2017
Marc Colpaert | 31 dec 2016
Emile Devogeleer | 07 jul 2016

archief