Laatste artikels van Pepingen

REGIO - Ambitieus plan voor 4000 hectare bos

0izcpg90_001
 

Meer bos voor Vlaanderen: 4.000 ha tegen 2024. Dat is de essentie van het bosuitbreidingsplan dat Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir vandaag voorstelde samen met een grote groep natuurverenigingen, bosgroepen, regionale landschappen, private eigenaars, Landelijk Vlaanderen en jeugdbewegingen. “Met een ongezien grote Bosalliantie achter dezelfde doelstelling, een bosintendant, een ongezien grote mobilisatie van 122 miljoen euro, een transparante bosteller én bovenal samenwerking willen we samen 20 keer Monaco bebossen in Vlaanderen”, zegt Demir bij de voorstelling vanvan het bosuitbreidingsplan in het Hallerbos. “En we gaan alles doen om onze Bosalliantie nog groter te maken.”

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 mei 2020
Roger Swalens
ingezonden
 

DVP PEPINGEN vraagt de ondertekening van een Bomencharter

Boom-planten
 

 Door middel van een  Bomencharter wil de hogere overheid in de periode 2019-2024 meer bomen in Vlaanderen bekomen om de klimaatopwarming tegen te gaan. Verschillende gemeenten in onze regio zoals Bever, Herne, Halle, Lennik, Ternat, Roosdaal engageerden zich al.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 mei 2020
Marc Sluys
Ingezonden
 

CD&V Pepingen stelt voor om jaarlijks in de zomer een bebloemingswedstrijd te organiseren.

Bebloemingswedstrijd
 

 Een aantrekkelijke omgeving, dicht bij huis, is meer dan ooit belangrijk. Gevels, voortuinen, hoeves, bedrijven die aan de straatzijde mooi bebloemd zijn maken het voor de buurt, de fietsers en wandelaars extra leuk.

Daarom stelt de CD&V-fractie tijdens de gemeenteraad van 28 mei 2020 voor dat de gemeente iedere zomer een bebloemingswedstrijd organiseert. Het doel van de bebloemingswedstrijd is om bewoners een handje te helpen om hun straat, buurt wat op te fleuren door het planten van bloemen.
 

Klik hier om meer te lezen

 
22 mei 2020
Marc Sluys
Ingezonden
 

De beste cremekar van het PAJOTTENLAND rijdt weer door de straten

Colpaert_gooik_cremekar_1__kopie_
Ellen is blij dat de Pajotse Cremekar opnieuw mag rijden. - Foto Marc Colpaert
 

De Pajotse Cremekar mag opnieuw door de straten rijden en dit met straks bijna tropische temperaturen, laat de ijsjes maar komen. Naast Gooik zijn ze ook te vinden in Galmaarden, Herne, Pepingen en Lennik. Vorig jaar nog werd de Pajotse Cremekar uit Gooik verkozen tot de beste Pajotse Cremekar 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 mei 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

PAJOTTENLAND – Politie verkoopt een tweedehands verplaatsbare bewakingscamera

Verkoop_veiligheidscamera
PAJOTTENLAND – Politie verkoopt een tweedehands verplaatsbare bewakingscamera - © Deschuyffeleer
 

De politiezone Pajottenland (Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik,Pepingen) gaat over tot het verkopen van een tweedehands verplaatsbare bewakingscamera met toebehoren. De camera werd twee jaar terug een eerste keer in gebruik genomen. De minimum inzetprijs werd vastgesteld op 4.000€ (incluis btw)…..

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Pepingen verdeelt meer dan 4.500 mondmaskers

Zzzzzzzzzz_pep_mondmaskers
Pepingen verdeelt meer dan 4500 mondmaskers. foto Ingezonden
 

Op het Pepingse gemeentehuis gonsde het deze vrijdag iets meer dan gewoonlijk van de bedrijvigheid. De drukte was er niet voor niets: tal van vrijwilligers spanden zich samen met het gemeentepersoneel in om meer dan 4.500 mondmaskers te verdelen onder alle inwoners.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 mei 2020
Marc Sluys
Ingezonden
 

PEPINGEN hijst de regenboogvlag

Zzzzzzzzzz_pep_vlag
 

Sinds zaterdag wappert er een kleurrijke regenboogvlag aan het Pepingse gemeentehuis. Naar jaarlijkse traditie toont het gemeentebestuur en de Pepingse bevolking zich zo solidair in de strijd tegen holebi-, trans- en interseksefobie. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mei 2020
Marc Sluys
ingezonden
 

Fotograaf Luc Hilderson geeft helden van WZC Henri Vander Stokken PEPINGEN nu ook een gezicht

Img_9110
 

 De Mechelse fotograaf Luc Hilderson van Image4You geeft de helden van corona nu ook een gezicht: de man maakt buttons voor mensen die door de coronacrisis een mondmasker moeten dragen, zoals zorgverleners. Op die manier kan iedereen de zorgverleners achter het masker toch herkennen.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 mei 2020
Marc Sluys
Ingezonden
 

REGIO - Door de corona geen activiteiten meer van Natuurpunt maar je kan wel nog gaan wandelen

Colpaert_gooik_kesterheide_3__kopie_
De mooie Kesterheide in Gooik. - Foto Marc Colpaert
 

De mensen van Natuurpunt hopen dat alle Pajoters het goed stellen en dat ze elkaar binnenkort weer kunnen ontmoeten. Natuurpunt heeft echter alle activiteiten afgeschaft tot zeker 8 juni al. Beheerwerken met vrijwilligers zullen doorgaan, maar worden apart afgesproken.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 mei 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Er komt nu toch schot in de bouw van het politiehuis in Kester

3
GOOIK - Er komt nu toch schot in de bouw van het politiehuis in Kester - © Deschuyffeleer
 

Half april, in volle coronatijd, kon de aannemer eindelijk beginnen met de grondwerken en het aanleggen van de funderingen van het nieuw politiehuis langsheen de Edingsesteenweg in Kester. Een project dat normaliter al in 2018 zou moeten gefinaliseerd geweest zijn. Het was immers al tijdens de politieraad van 21 maart 2016 onder het voorzitterschap van de Gooikse burgemeester Michel Doomst dat.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 08 mei 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 30 apr 2020
Sam Herremans | 16 apr 2020
Sam Herremans | 05 apr 2020

archief