Laatste artikels van Pepingen

C21 Css

Gemeente Pepingen kiest voor een alternatieve rattenbestrijding en gaat ratten nog intensiever bestrijden met gifloze vallen

Dsc09643
 

 Afgelopen maandag werden de 2 nieuwe rattenvallen, SmarTraps, door de firma Strygoo geleverd en geïnstalleerd in Pepingen. Dit exclusieve aanbod is een rattenverdelgingssysteem waarmee je ratten kan vangen zonder gif en waarbij de dieren op enkele seconden tijd sterven. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 aug 2022
Marc Sluys
 

REGIO - Jouw stem kan straks miljoenen dierenlevens redden

Unnamed__6_
Teken nu de petitie
 
Wat zouden proefdieren zeggen als ze konden praten?, niet zo veel goeds vermoeden we. Vandaag, 9 augustus, lanceren 12 Europese landen samen een nieuwe video ter ondersteuning van de campagne Voor cosmetica zonder dierenleed - maak Europa dierproefvrij. Teken vandaag nog de petitie

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 aug 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

Extra schoolgebouwen in Vlaams-Brabant

Ben-weyts_0
 

 Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert ruim 3,5 miljoen euro in nieuwe en hedendaagse schoolgebouwen. Over de provincie Vlaams-Brabant zullen zo’n 15 scholenbouwprojecten met deze investering aan de slag kunnen. “Een investering in scholenbouw is een investering in onze onderwijskwaliteit. En dus in onze eigen toekomst”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 aug 2022
Marc Sluys
 

Kunst in het Dorp 2022, de 20ste editie van de multidisciplinaire tentoonstelling in BELLINGEN

Persfoto_1_kunst_in_het_dorp_2022
 

 Op de dagen van 10, 11, 16, 17 en 18 september 2022 zullen 44 kunstenaars afkomstig uit alle Vlaamse Provincies en Nederland tentoonstellen in en rond het kasteel-klooster Ter Loo in Bellingen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 aug 2022
Marc Sluys
 

HEIKRUIS - Herrebeekhof opendeurt met allerlekkerst varken aan ’t spit

Herrebeekhof_2022_1
HEIKRUIS - Herrebeekhof opendeurt met allerlekkerst varken aan ’t spit - © Deschuyffeleer
 

Wie de gastvrijheid van uitbaters Rita en Guy van hoeveslagerij Herrebeekhof in Heikruis kent tekent op zondag 14 augustus vanaf 12u alvast terug paraat op hun jaarlijkse opendeurdag. Dan verwelkomt het team er op het ruim terras en in de degustatieruimte maar al te graag opnieuw iedereen die van smakelijke zelfbereide hoeveproducten en van een lekker drankje houdt. Blikvangers daarbij zijn varken aan ’t spit evenals pensen en spek op de barbecue......

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 aug 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 

Opgewekt Pajottenland werkt verder aan klimaatbestendig en energiek landschap

1160x
 

  De Vlaamse overheid keurde de verlenging van het strategisch project ‘Opgewekt Pajottenland’ goed. Het project, ingediend door de provincie Vlaams-Brabant, krijgt hiervoor een subsidie van 300.000 euro. Opgewerkt Pajottenland werkt de volgende drie jaar verder aan een klimaatbestendig en energiek landschap.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 jul 2022
Marc Sluys
 

Marie-Louise en Frans uit PEPINGEN vierden hun gouden jubileum

20220723_gouden_jubileum_janssens-mertens
 

 Op vrijdag 8 juli 2022 vierden Pepingenaren Marie-Louise Mertens en Frans Janssens hun 50ste huwelijksverjaardag. Voor die gelegenheid werden zij op het gemeentehuis van Pepingen in de bloemetjes gezet door het gemeentebestuur. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jul 2022
Marc Sluys
 

HERFELINGEN – Glimmende truckshow Waanzinnig Weekend wekt opzien

Rondrit_truckers_ww_2022__1_
HERFELINGEN – Glimmende truckshow Waanzinnig Weekend wekt opzien - © Deschuyffeleer
 

Met een truckshow bracht Waanzinnig Weekend Herfelingen net voor de coronastop een verrassende nieuwigheid aan in zijn programmering. De tweede editie van die organisatie vandaag legde de organisatoren alvast ook geen windeieren. Na de static-show vertrokken in een uitgelaten sfeer en met het nodige vertoon en getoeter 120 vrachtwagens voor een rondrit in het Pajottenland.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jul 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 

Renée Bellemans werd 100 in WZC Vander Stokken in PEPINGEN

Schermafbeelding_2022-07-13_om_17
 

Op dinsdag 12 juli 2022 mochten wij in Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken voor de derde maal dit jaar een 100-jarige vieren. Deze keer was het de beurt aan Renée Bellemans. Haar geheim om zo oud te worden is heel simpel, hard werken. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 jul 2022
Marc Sluys
 

GOOIK - Louise Bellemans is 100 jaar jong en dat werd gevierd met een feestje

Editie_gooik_honderd_jaar_louise_5__kopie_
Feest bij Louise. - Foto Marc Colpaert
 

Renee(Louise) Bellemans is 100 jaar jong en dat werd gevierd met felicitaties, drank en taart. Renee Bellemans maar iedereen spreekt haar aan als Louise, is zopas honderd jaar geworden in het woonzorgcentrum Vanderstokken in Pepingen. Haar geheim om zo oud te worden is hard werken. Ze was de oudste van zeven kinderen, maar haar zes broers en zussen zijn er helaas niet meer. Ze woonde vele jaren in Gooik maar is nu ruim anderhalf jaar in het WZC. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jul 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 28 jun 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 26 jun 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 23 jun 2022

archief