Laatste artikels van Pepingen

Afsluiting herdenkingsjaar “100 jaar einde W.O. I” in BELLINGEN

Uitnodiging_tentoonstelling_14-18
 

 Het is honderd jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog eindigde. Als afsluiting van het herdenkingsjaar organiseert vzw Bellingahaim in samenwerking met heemkundigen Guido Buekens, Maurice Cochez en Viktor Decorte een multidisciplinaire tentoonstelling over dit onderwerp met interessante informatie over de gesneuvelden en gemobiliseerden van Groot-Pepingen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 nov 2018
Marc Sluys
 

Vredeswake in BELLINGEN op de vooravond van de herinnering aan het einde van WERELDOORLOG I.

De_schola_sainnensis_
De Schola Sainnensis zorgde voor de muzikale omlijsting. Foto © Hugo Casaer
 

 Het gemeentebestuur van Pepingen hield dit jaar, op de vooravond van de plechtigheden voor de herdenking van de Wapenstilstand op 11 november, een bijzondere viering in deze abdijkerk van Bellingen. Het Gregoriaans Koor van de Zennevallei, de Schola Sainnensis onder de leiding van Joachim Kelecom bracht een uitzonderlijk mooie voorstelling. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 nov 2018
Marc Sluys
Hugo Casaer
 

Straffe Streek Gemeenten gehuldigd

20181105_groepsfoto_straffe_streekgemeenten-foto_luk_collet-6612
Straffe Streek Gemeenten gehuldigd. Ingezonden foto
 

 De provincie Vlaams-Brabant en de vzw Streekproducten Vlaams-Brabant huldigden 53 'Straffe Streek Gemeenten'. 'Straffe Streek Gemeenten' zijn gemeenten die voluit de kaart van de streekproducten getrokken hebben. Ondertussen hebben al 53 van de 65 gemeenten het label 'Straffe Streek Gemeente’ verdiend.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 nov 2018
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

Toneel in Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken in PEPINGEN

20181104_1454
Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken had toneel. Foto ingezonden.
 

Zondag  konden de bewoners van Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken in avant-première genieten van het toneelstuk “Talent in de tent” gebracht door het toneelgezelschap “Kabuiz”. Op zaterdag 24 november is het alweer zover, “jong Cantimpre” komt dan hun toneelstuk “De beloning van Sinterklaas” voorstellen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 nov 2018
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

Gewijzigde verkeerssituatie aan de Beertsestraat

Beertsestraat
Foto links – kant Beert / Foto rechts – kant Halle. Foto ingezonden
 

 Sinds enkele weken is de Kietomstraat (grondgebied Pepingen / Beert) - dewelke op het grondgebied Halle de naam Beertsestraat krijgt - omgevormd tot een “weg voorbehouden voor landbouwvoertuigen, ruiters, fietsers en voetgangers.”  De komende dagen zal er ook repressief worden opgetreden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 nov 2018
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - Tweede halloweentocht voor ‘Hope for Lio’ werd een griezelig succes

Editiepajot_pepingen
Foto © Elsie De Greef / Veel volk op de halloweentocht voor Lio
 

Hope for Lio organiseerde terug een halloweentocht op 31 oktober in Pepingen. Iedere deelnemer ging op griezeltocht en kreeg daarna een lekkere tas soep of een warme choco. Nieuw dit jaar was het kinderpad van 1 km en een horrorpad van 3,2 km. Ook nieuw was de kinder-spook-party en vanaf 22u de big-spook-party in de schuur van Pepingen, met de alom bekende allround dj djjonas.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 nov 2018
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

Cursus: een ontmoeting met Johan Sebastian Bach & De Pepingse Europese avond

A5987966-7728-48ef-b0d8-dd0f4ba2b9b2
Een cursus over Johann Sebastian Bach. Foto Ingezonden
 

Cursus:  Een ontmoeting met "Johann Sebastian Bach" op Donderdag 15, 22, 29 november 2018 in Kasteel-klooster Ter Loo van 19u30 tot 22u00. Bijdrage: 45€ overschrijven op rekening BE 28 9730 5432 8320 met vermelding van uw naam en curus Bach. Bevestig uw deelname via mail.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 okt 2018
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

Ninoofsesteenweg (N28) in PEPINGEN: herstellingen aan het wegdek van van 29 oktober tot en met 16 november

Logo_wegen_en_verkeer_

 De aannemer die in 2016 de Ninoofsesteenweg volledig heraanlegde, voert van 29 tot en met 16 november herstellingen uit aan het wegdek. Onderzoek van de wegbeheerder en bouwheer, het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), heeft namelijk aangetoond dat de scheuren in het wegdek die kort na de heraanleg opdoken, het gevolg zijn van fouten bij de uitvoering van de werken. De aannemer draait op voor de kosten. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 okt 2018
Marc Sluys
 

Pepingse steun voor slachtoffers tsunami Sulawesi (Indonesië)

Pepingen
 

 Jaarlijks voorziet Pepingen een budget aan noodhulp. Het gemeentebestuur besloot op advies van Pepingen Solidair - GROS (Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking) 300 euro te schenken aan de actie ‘Indonesië 12-12’ Daarmee beantwoordt Pepingen de oproep van Consortium 12-12. Deze vereniging van zeven hulporganisaties lanceerde een oproep voor steun voor de slachtoffers van de tsunami in Sulawesi (Indonesië).

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 okt 2018
Devogeleer Emile
e;p
 

PEPINGEN - Op Haloweentocht met 'Natuurbelevingshoeve JoLi in Heikruis'

Dsc_3998_01__large_
 

 Nu zaterdag 27 oktober starten we vanaf 16u met onze eerste grote buitenactiviteit namelijk een heuse Haloweentocht. Om 16u starten we (doorlopend tot +/- 19u) met een workshop knutselen voor de kids. Tijdens de wandeling, startuur vrij te bepalen door de deelnemers, gaan we wat griezelen en er staat ook een trick or treat op het menu. De kinderen kunnen bij een aantal gezinnen aanbellen en zullen er voorzien worden van lekkere snoepjes. De tocht duurt ca. 1u (net geen 3km). Inschrijven is niet noodzakelijk. Prijs om deel te nemen bedraagt 5 euro/pp, kinderen kleiner dan 1m nemen gratis deel.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 okt 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 11 okt 2018
Sam Herremans | 11 okt 2018
Elsie De Greef | 17 sep 2018
Marc Colpaert | 31 dec 2016
Emile Devogeleer | 07 jul 2016

archief