Laatste artikels van Pepingen

WZC Mater Dei schonk aandacht voor de dag tegen holebi- en transfobie.

Regenboog
 

Afgelopen week kwamen de regenboogambassadeurs langs in Mater Dei in het kader van de dag tegen holebi en transfobie. Zij werden aan onze deur verwelkomd door de regenboogvlag en werden door onze medewerkers en bewoners met open armen ontvangen. Zij lieten een deel van de film “Indien de muren konden spreken” zien om zo het gesprek rond het holebi en transgender thema open te breken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 mei 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden foto
 

HERNE – Infosessie voor OCMW-eerstelijnwerkers rond hulpverlening bij alcoholproblemen

Foto_infosessie_alcohol_mei_2019__003_
HERNE – Infosessie voor OCMW-eerstelijnwerkers rond hulpverlening bij alcoholproblemen - Foto ingezonden
 

De intergemeentelijke preventiedienst van het Pajottenland organiseerde twee infosessies rond hulpverlening voor personen met een alcoholproblematiek voor de maatschappelijke werkers van de zes OCMW's in de politiezone Pajottenland. Eén ervan ging door in het Dominicanessenklooster. Doel was de OCMW-medewerkers dichter bij de hulpverlening in het domein van alcoholproblemen te brengen......

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 mei 2019
Godelieve Deschuyffeleer
Foto ingezonden
 

Harten Troef PEPINGEN organiseert haar tweede repairdag.

Outlook-2ljgd25n
 

Volgende week vrijdag 24 mei organiseert Harten Troef haar tweede repairdag. Vorig jaar was het een probeersel, maar ondanks het slechte weer (het begon plots te sneeuwen in maart!) werd het toch een succes. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 mei 2019
Marc Sluys
 

PEPINGEN– Repairdag Harten Troef

Repairday
 

 

Volgende week vrijdag 24 mei organiseert Harten Troef haar tweede repairdag. 
Vorig jaar was het een probeersel, maar ondanks het slechte weer (het begon plots te sneeuwen in maart!) werd het toch een succes. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 mei 2019
Devogeleer Emile
ep
 

Verkeer in de knoop op RING O in BEERSEL en DROGENBOS vanaf 14 mei

Wegen_en_verkeer

Op dinsdag 14 mei ernstige hinder voor verkeer vanuit Wallonië op westelijke ring Brussel (R0) terwijl aannemer signalisatie plaatst

Het Agentschap Wegen en Verkeer kondigde de afgelopen weken grote werken aan op de westelijke ring rond Brussel (R0), waar een aannemer de komende maanden LED-verlichting, betonnen veiligheidsstootbanden en geluidsschermen zal plaatsen. Ondertussen is beslist dat de aannemer op dinsdag 14 mei vanaf 9u ‘s ochtends al voorbereidingen zal treffen op de binnenring, van aan de grens met Wallonië tot net voor de bocht van Vorst (net voorbij het op- en afrittencomplex nr. 18 van Ruisbroek). 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mei 2019
Marc Sluys
 

HERNE – Sporteldag met veel belangstelling voor Pilates en voor huifkartochten

Sporteldag_pajottenland_2019_foto_s_franciska_dekens__1_
HERNE/REGIO - Sporteldag met veel interesse voor Pilates en paard en kar
 

De jaarlijkse sporteldag voor 55-plussers uit de streek kreeg dit jaar zijn beslag in en rond de sporthal Hernekouter. Naast het rijk aanbod aan geschikte sportieve activiteiten werd er eveneens een attractieve gezondheidsmarkt opgezet. De gezamenlijke organisatie van de sportdiensten van Affligem, Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Liedekerke, Lennik, Pepingen, Roosdaal en Ternat berust thans in de handen van de interlokale vereniging Sportregio Pajottenland.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mei 2019
Godelieve Deschuyffeleer
Franciska Dekens
 

PEPINGEN - Kookouders Chiro Pepingen organiseren 6de Take away voor KOTK-project “Into my Arms”

Take_away__large_
 

Gezien de successen van de vorige edities (850  in 2014 - 930 hoofdschotels in 2015 – 1.072 hoofdschotels in 2016 – 1.136 hoofdschotels in 2017 - 1.229 in 2018*) organiseren de kookouders van chiro Karreveld uit Pepingen voor de 6de maal een Take away tvv het kom op tegen kanker-project “Into my Arms”. In september 2013 overleed kookpapa, Maes (Kris De Maeseneer) aan kanker. Zijn vrouw, Greet Agneessens, en hun drie kinderen Stan, Dien en Fleur richtten een project voor Kom op tegen Kanker op.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 mei 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - DVP lanceert PPP-charter

Kdc2019

De komende jaren staat lokale besturen belangrijke uitdagingen te wachten : mondige burgers met hoge verwachtingen, digitalisering van de dienstverlening, beperkte financiële middelen, enz.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 mei 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

PEPINGEN - Pepings gemeentebestuur investeert in patrimonium, duurzaamheid en participatie

Gemeentehuis
 

Op de gemeenteraad maakte de LVB-meerderheid in het Pepingse gemeentebestuur via een budgetwijziging enkele nieuwe strategische keuzes voor de toekomst van de plattelandsgemeente. Opvallend zijn de investeringen in het gemeentelijk patrimonium én de eerste stappen naar duurzame dienstverlening en energie-efficiënte gebouwen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 mei 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

PEPINGEN - Geen gemeentelijke afgevaardigde bij Intradura

Gemeentehuis
 

De eerste vier agenda’s van de gemeente- en OCMW-raden in 2019 sierden met meer dan 35 agendapunten voor het aanduiden van afgevaardigden in diverse intercommunales, vzw’s en intergemeentelijke verenigingen. Meer dan 60 “postjes” werden, zoals toepasselijk is, verdeeld onder gemeenteraadsleden en schepenen uit de meerderheid.

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 mei 2019
Sam Herremans
ingezonden
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 19 apr 2019
Sam Herremans | 14 apr 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 10 apr 2019
Devogeleer Emile | 23 mrt 2019
Marc Colpaert | 31 dec 2016
Emile Devogeleer | 07 jul 2016

archief