Laatste artikels van Pepingen

C21

Russische Poppetjes het nieuwe misdaadboek van Jos Pierreux

Russiche_poppetjes_def_kaft
 

 Jos Pierreux uit Pepingen brengt met zijn nieuwe boek Russische poppetjes opnieuw een spannende misdaadroman op de markt. Het verhaal speelt zich naar gewoonte af in Knokke. Jos verdeelt zijn tijd immers tussen verblijven in Halle en de kuststad.   In China steekt een onbekend virus de kop op: corona. Eerst reageert het Westen lacherig tot Europa eindelijk in de gaten krijgt dat het ernst is. Een pandemie kondigt zich aan, het land stevent af op een lockdown. In die almaar benauwendere sfeer is het voor de Knokse politie moeilijk werken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jun 2021
Marc Sluys
 

BELLINGEN/GOOIK - Kinderen van 'Spring in 't veld' op ontdekking in Paddenbroek

Editie_gooik_paddenbroek_3__kopie_
De kinderen met juf Julie.- Foto Marc Colpaert
 

Een veertigtal kinderen ,van de basisschool 'Spring in 't veld ' uit Bellingen, trokken naar het natuureducatief centrum Paddenbroek in Gooik, om er heel wat te leren over de natuur en dan speciaal gericht naar de insecten. Rond 9 uur werden de kinderen per bus naar Paddenbroek gebracht, voor enkele uurtjes lekker genieten van de mooie natuur in Paddenbroek

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jun 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Nieuwe agrobeheersgroep bijt zich vast in het Pajottenland

Editie_gooik_paddenbroek_boeren_3__kopie_
Voorstelling van de nieuwe vereniging.- Foto Marc Colpaert
 

Op donderdag 10 juni was er een voorstelling van de nieuwe agrarische beheersgroep in Paddenbroek in Gooik. Naast landbouwers uit Gooik, zijn er ook al landbouwers uit Herne, Pepingen en Dilbeek actief in deze nieuwe vereniging, maar nieuwe leden uit andere gemeenten zijn zeker nog welkom. Niet toevallig op die plek in Paddenbroek want juist 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jun 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

SK PEPINGEN HALLE maakt EK Red Devil Dorp

Tent
 

Waar beleef je het EK voetbal het meest intens? Uiteraard, op een voetbalplein!

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jun 2021
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

PEPINGSE cadeaubon mist effect niet

Unknown-3
 

 De Pepingse meerderheid reageert op de foutieve beweringen van de oppositie dat de Pepingse corona-cadeaubon niet bij de lokale handelaars terecht kwam. “We kregen vele positieve signalen over de lokale aanpak van de coronapandemie, zowel van burgers als van zelfstandigen. Jammer dat men hier politieke munt uit probeert te slaan met halve waarheden.”

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jun 2021
Marc Sluys
 

REGIO - Jeugdregio Pajottenland, preventiedienst gezondheid Pajottenland en Huis van het Kind Pajottenland maken het thema ‘geestelijke gezondheid bij jongeren’ bespreekbaar

Outlook-pkdjotta

Ook in het Pajottenland hebben onze jongeren het moeilijk. Jongeren hebben het tijdens de coronapandemie mentaal heel moeilijk. Daarom is dit een bijzonder aandachtspunt in onze actieplannen 2021, zegt Bianca Vanreepinghen preventiewerker Pajottenland. Ook in het Pajottenland worden we immers geconfronteerd met jongeren die het moeilijk hebben. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jun 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

Aangepaste Drogo-ommegang in Bellingen op 27 juni met takeaway restaurant

Dsc_8471
 

 -De coronacrisis verlamde het verenigingsleven in Bellingen en kasteel-klooster Ter Loo. De jaarlijkse Drogofeesten en de bijhorende ommegang werden vorig jaar geannuleerd. We kijken hoopvol uit naar de heropleving van de socio-culturele activiteiten deze zomer.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jun 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Verkeersactie tijdens stortbui in PZ ZENNEVALLEI

Verkeerscontrole_tijdens_stortbui
 

 Zelfs een wolkbreuk houdt de Inspecteurs van de politiezone Zennevallei niet tegen om alcoholcontroles te organiseren. Zo stelde de dienst Verkeer afgelopen weekend meerdere controleposten op. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jun 2021
Marc Sluys
 

Corona- cadeaubon mist doel volledig: minder dan 10% gaat naar lokale winkel. PEPINGSE handelaar blijft in de kou staan

Image002
 

 “Om de lokale economie te stimuleren in Pepingen geeft het gemeentebestuur een cadeaubon covid-19 aan elk huisgezin”, zo stond er in” Pepingen informeert “van juni 2020. Op die manier wou het gemeentebestuur zoals in veel andere gemeenten de lokale handelaar die zwaar te leiden had onder de coronacrisis ondersteunen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jun 2021
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

CD&V PEPINGEN pleit voor duurzaam herstel van de wegen.

Nieuwebaanwerken
Nieuwe Baan
 

In het vragenmoment van de jongste gemeenteraad stelde CD&V vragen bij de geplande herstellingswerken aan diverse straten.

Bepaalde wegen zoals delen van de Hondzochtstraat, de Nieuwe Baan en de Neerstraat zijn in slechte staat en behoeven een herstelling.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 jun 2021
Marc Sluys
 
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 02 jun 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief