Laatste artikels van Pepingen

PEPINGEN - Oppositie heeft plan voor extra steun voor verenigingen

Oppopepin
ingezonden foto
 

De gemeente Pepingen ontvangt middelen uit het Vlaams noodfonds ter compensatie van coronaschade voor jeugd, sport en cultuur. De gemeente kan hiermee aan de slag om cultuur-, jeugd- en sportverenigingen te ondersteunen. De gemeente kan vrij beslissen hoe ze deze middelen spendeert.

“In de meeste gemeenten wordt de coronacrisis samen aangepakt, los van de partijbelangen. Een overleg over de partijgrenzen heen garandeert immers de beste ideeën die gemeenten in deze periode meer dan nodig hebben. De Pepingse oppositiepartijen hadden gehoopt op eenzelfde constructieve samenwerking met de meerderheid. Bij de goedkeuring van de extra corona-maatregelen bleek duidelijk dat er geen overleg met de verschillende fracties mogelijk was. Daarom hebben de partijen uit de oppositie alvast de handen in elkaar geslagen en SAMEN een plan opgesteld om de verenigingen extra te ondersteunen. Dit plan met maatregelen wordt voorgelegd op de gemeenteraad van 4 augustus 2020.” zegt initiatiefnemer Peter Van Cutsem. “We hopen op een constructieve bespreking van de voorstellen”.

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 jul 2020
Roger Swalens
ingezonden
 

REGIO - Zes burgemeesters en de Politie bepalen beleidslijn tegen de corona

Tentoon_34__kopie_
Foto Marc Colpaert
 

De 6 burgemeesters en de Politie van de zone Pajottenland hebben in onderling overleg een beleidslijn bepaald voor de volgende 4 weken naar aanleiding van de stijgende vrees voor verdere coronabesmetting in het land. In Bever, Herne, Galmaarden, Gooik, Lennik en Pepingen hebben we zeer weinig tot geen probleemgevallen  

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jul 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HERNE – Herfelingenaar Ramon W heeft grootse artistieke plannen

Ramon_w
HERNE – Herfelingenaar Ramon W heeft grootse artistieke plannen - Foto's ingezonden.
 

Ramon W, de artiestennaam van Wouter Leunens, uit het gehucht Terlinden heeft grootse plannen. De prille dertiger wil immers zijn artiestencarrière voorzien van een nieuw elan. Met die uitbouw beoogt hij zich te profileren in minstens drie verschillende segmenten. Zo ligt de gedichtenwereld hem nauw aan het hart, wil hij een plaats veroveren als podiumartiest en is het zijn intentie via een nieuw op te richten éénmanszaak voor ieder wat wils creatieve diensten aan te bieden in onder meer de domeinen.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jul 2020
Godelieve Deschuyffeleer
Ingezonden
 

Zin om samen over boeken te spreken? Bekijk dan het aanbod van de leesclub van PEPINGEN

1800107_1420750074835668_2012607574_o
 

Lezen is leuker als je je leeservaring kan delen. Het uitwisselen van die ervaringen maakt dat je als lezer op een andere manier bezig bent met verhalen en dat je in aanraking komt met andere visies. Lezen verrijkt je leven.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jul 2020
Sam Herremans
ingezonden
 

Studie heraanleg N28 te PEPINGEN

Unknown

Op vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Karin Brouwers (CD&V) antwoordde Vlaams minister van mobiliteit en openbare werken dat er in 2020 door Vlaanderen 361.000 euro is voorzien voor een studie in het kader van structureel onderhoud en heraanleg van zowel de rijweg als fietspaden van de Ninoofsesteenweg (N28) op grondgebied van Pepingen en dit in samenhang met de aanleg van een rioleringsstelsel waar nodig.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jul 2020
Sam Herremans
ep
 

REGIO - Leren @ Vaart ontvangt 5.000 euro voor 'Taalkamp Pajottenland'.

Editie_colpaert_galmaarden_nva_1__kopie_
N-VA Galmaarden is blij met de subsidie voor het taalkamp. - Foto Marc Colpaert
 
De mensen die Het Taalkamp Pajottenland organiseren in de gemeenten Bever, Gooik, Lennik, Galmaarden, Herne en Pepingen gaan de krachten bundelen om een taalbad aan te bieden voor schoolgaande anderstalige kinderen. Ze hebben daarvoor zopas  5.000 euro subsidie gekregen. 
 
 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jul 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Provincie Vlaams-Brabant ondersteunt lokale economie projecten

Horecawandeling_lubbeek

 De lokale economie heeft hard te lijden onder de coronacrisis. Om de gemeenten in deze moeilijke tijden extra te steunen in hun lokaal handelsbeleid heeft de provincie Vlaams-Brabant het budget voor hun subsidie handelskernversterking verdubbeld naar 160.000 euro en 2 extra indienmomenten voorzien. 9 gemeenten stuurden, bij de tweede oproep, in totaal 11 projecten in die het ondersteunen en reactiveren van de lokale handel als gemeenschappelijk doel hebben.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jul 2020
Marc Sluys
 

24.000 euro voor 5 taalstimulerende projecten. Provincie zet in op kennis van het Nederlands

Img-20190717-wa0001
Foto ingezonden
 

De provincie Vlaams-Brabant ondersteunt met een totaalbedrag van 24.045,4 euro taalstimulerende projecten van Leren@Vaart, de gemeenten Merchtem en Londerzeel, Groep Intro en Welzijnshuis Kortenberg.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jul 2020
Marc Sluys
 

N-VA Pepingen en Gooik belonen uithangen Vlaamse leeuw met coronapakket

A_foto_nva
Ingezonden foto
 

N-VA Pepingen en Gooik zullen op 11 juli Corona-pakketten verdelen onder de inwoners van hun gemeenten die een Vlaamse leeuw uithangen. Op die manier hoopt de N-VA dat onze regio geel kleurt op 11 juli. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jul 2020
Marc Colpaert/Marc Sluys
Ingezonden foto
 

Geen veiligheidsmaaien langs de fietspaden in PEPINGEN

Bosstraat_ok
 

Tijdens de gemeenteraadszitting van 23 juni 2020 werd het punt "SAVE actieplan - verkeersveiligheid” ter goedkeuring voorgelegd. In dit plan werden concrete acties gekoppeld aan doelstellingen. In kader van de doelstelling “Geef bij onderhoud prioriteit aan fietsers en voetgangers” deed de CD&V-fractie een voorstel om "het veiligheidsmaaien langs fietspaden" als punt toe te voegen aan het actieplan.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jul 2020
Sam Herremans
ingezonden
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 26 jun 2020
Sam Herremans | 21 jun 2020
Sam Herremans | 16 jun 2020

archief