Laatste artikels van Pepingen

PEPINGEN-HALLE- Cafébazin Pelagie Van Snick (92) is overleden

Pep_pelagie_vansnick
Pelagie overleed op 92-jarige leeftijd. Foto Marc Sluys
 

Pelagie Van Snick (92) is in de nacht van zaterdag op zondag overleden. Ze werd 92 jaar op 24 november. De laatste weken ging de gezondheid achteruit en ook de kinderen bleven slapen om haar niet alleen te laten. Pelagie is een gekende figuur. 33 jaar zorgde ze er voor dat de jeugd wekelijks kon uitgaan in haar café en fuifzaal Limbourg aan de Ninoofsesteenweg in Pepingen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jan 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 

2 vaccinatiecentra voor eerstelijnszone Zennevallei: De Bres in HALLE en DOC in ALSEMBERG

Img_5330
Johan Luyckfasseel, Jan Desmeth en Mathias Pierquin. Foto Marc Sluys
 

Woensdagavond laat viel de beslissing over de vaccinatiecentra voor de eerstelijnszone Zennevallei. De inwoners van Halle, Sint-Pieters-Leeuw en Pepingen zullen gevaccineerd kunnen worden in sportcomplex De Bres in Halle. De inwoners van Beersel en de drie faciliteitengemeente krijgen hun vaccin in DOC te Alsemberg. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jan 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 

GERAARDSBERGEN/LENNIK - Vanaf heden is er een medische wachtpost bereikbaar via 1733

Editie_geraardsbergen_stad_4__kopie_
Nieuwe medische wachtpost in Geraardsbergen en Lennik.- Foto marc Colpaert
 
Nieuw vanaf 8 januari is er een medische wachtpost bereikbaar via 1733, wel uitsluitend in het weekend of op feestdagen. Op vrijdag 8 januari treedt de Huisartsenwachtpost Pageni in werking. Inwoners van Geraardsbergen, Ninove en het Pajottenland kunnen er in het weekend en tijdens feestdagen terecht voor dringende 
 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jan 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Piet Capoen wordt de nieuwe deken van het decanaat Halle

Editie_colpaert_bloemen__kopie_
Wij hebben momenteel nog geen foto van Piet. Foto illustratiebeeld Marc Colpaert
 
Uit goede bron konden we vernemen dat Piet Capoen, de huidige pastoor van Steenokkerzeel, benoemd is tot de nieuwe deken van het decanaat Halle. Wij legden ons oor te luisteren in de wandelgangen van het aartsbisdom en kunnen u het volgende nieuwtje meedelen. Er is in dit nieuwe jaar 2021 een nieuwe deken benoemd voor het decanaat Halle,
 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jan 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Nieuwjaar 2021

Editiepajot

Wij wensen onze talrijke en trouwe lezers, adverteerders en medewerkers een gelukkig, maar vooral gezond 2021, met meer contacten en veel leesgenot!

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jan 2021
Sam Herremans
ep
 

REGIO - Drie nieuwe afvalzakken van Intradura, één duurzame toekomst

Editie_gooik_vuilniszak_2__kopie_
Inge D'hoe(Intradura en derde van links) gaf meer uitleg over de nieuwe afvalzakken. Foto Marc Colpaert
 

In 17 gemeenten verschijnen vanaf 1/1/2021 nieuwe kleuren in het straatbeeld. In samenwerking met de lokale besturen en Fost Plus, introduceert Intradura op 1 januari 2021 maar liefst 3 nieuwe afvalzakken: een uniforme restafvalzak, een uitgebreide PMD-zak én een GFT-zak. Met niets dan voordelen voor meer dan 300.000 inwoners en 17 deelnemende gemeenten. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 dec 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Ontbijt aan huis voor Vrije Gepensioneerdenbond PEPINGEN

Ontbijt_vrije_gepensioneerdenbond_05
 

Op zondagochtend 27 december verraste de Vrije Gepensioneerdenbond van Pepingen haar 120 leden met een ontbijt aan huis. Weer en wind konden de vrijwilligers niet tegenhouden om de leden een aangenaam kerstalternatief te bezorgen.

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
30 dec 2020
Sam Herremans
ingezonden
 

PEPINGEN - DVP vervangt eenmalig wenspanelen door hartjes

20201229_092400
 

DVP wenst alle Pepingenaren ieder jaar in december prettige feesten door een opvallend paneel in het straatbeeld, dit al 12 jaar lang. Dit bijzonder moeilijk pandemiejaar heeft DVP de vele traditionele blauwe wenspanelen eenmalig vervangen door één hartpaneel met slogans "Hou vol",  "Hoop vol", "Bijt door", "Hou moed", "Kracht en moed",  "Samen sterk" in iedere deelgemeente.

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
30 dec 2020
Sam Herremans
ingezonden
 

Buurtcomité Termeeren PEPINGEN zorgt voor leuke verrassing.

Buurtcomit___foto
 

 Het buurtcomité van Termeeren verraste  hun oudere buurtbewoners en de mensen die het afgelopen jaar ziek waren of een dierbare verloren , met een boeketje bloemen en een kaartje . Sinds 2013 organiseren wij elk jaar een gezellig buurtfeest voor de mensen van Termeeren , Buvingen , de Ninoofsesteenweg en een deel van de Eikstraat  waarop telkens een 50-tal buurtbewoners aan deelnemen . Héél wat mensen kijken uit naar deze ontmoeting maar door Corona kon er dit jaar geen buurtfeest plaatsvinden 

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 dec 2020
Marc Sluys
 

N-VA PEPINGEN deelt gratis soep uit aan leden

Foto_soep_2
 

Het N-VA-bestuur deelt tussen kerst en nieuwjaar , in samenwerking met een lokale handelaar, aan al haar leden gratis pompoen- en/of tomatensoep uit. “Tijdens deze verwarrende en soms moeilijke tijden proberen we als lokale afdeling een beetje warmte te brengen, letterlijk en figuurlijk”, zegt gemeenteraadslid Gerda Claeys.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 dec 2020
Marc Sluys
 
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 23 dec 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 26 nov 2020

archief