Laatste artikels van Pepingen

Nieuwe graafmachine in Pepingen

Graafmachine_in_pepingen
 

Dinsdagochtend overhandigde het gemeentebestuur van Pepingen de sleutel van een nieuwe graafmachine aan het gemeentepersoneel.

“Binnen het jaar investeren in onze basistaken, dat was één van de eerste doelstellingen van LVB – Lijst van de Burger voor het gemeentebestuur van Pepingen. Daarom beslisten we om eerst en vooral te investeren in degelijk materiaal voor onze technische dienst, wat ook door de gemeenteraad in januari bekrachtigd werd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 nov 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden
 

PEPINGEN – René De Vos geeft voorzittersfakkel door

Pepingen_vld__large_
 

Na achttien jaar geeft René De Vos de fakkel van het voorzitterschap van Open VLD Pepingen door aan Gunther Roobaert. De Vos slaagde erin om Open VLD Pepingen te laten uitgroeien tot een bepalende factor in de Pepingse politiek. Hij loodste de groep door enkele moeilijke jaren - en met succes. Sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 is er in Pepingen een absolute meerderheid voor LVB – Lijst van de Burger, waarvan Open VLD Pepingen deel van uitmaakt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 nov 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden
 

Gratis bloempothouders op Pepingse begraafplaatsen

Pepingen_kerkhof_01
 

In de komende periode staan onze begraafplaatsen in het teken van herdenking van onze dierbaren. Het gemeentebestuur zal in Pepingen gratis bloempothouders ter beschikking stellen op alle Pepingse begraafplaatsen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 okt 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden
 

PAJOTTENLAND – Sprokkels uit de politieraad van 21 oktober 2019

Sprokkels_uit_de_politieraad_van__21_okt_19
PAJOTTENLAND – Sprokkels uit de politieraad van 21 oktober 2019 - © Deschuyffeleer
 

Eedaflegging nieuwkomer * Begrotingswijziging * Begroting 2020 * Camera's sluikstorten * Delegatie aan het Politiecollege * Nieuw politiehuis * ......

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 okt 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PEPINGEN - Dag van het personeel in WZC Henri Vander Stokken

Img_0608
 

Op donderdag 17 oktober bedankten de algemeen directeur, mevrouw Gribbe Sylvia, en de verantwoordelijken van Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken alle medewerkers ter gelegenheid van de ‘Dag van het personeel’. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 okt 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

PEPINGEN - DVP vraagt minstens één parkeerplaats voor mindervaliden per deelgemeente en in de onmiddellijke nabijheid van elk ontmoetingscentrum

Invalideparking

Niet iedereen in onze maatschappij is goed mobiel. Op de website van de federale overheid Belgium.be onder het onderwerp mobiliteit staat dat "een parkeerkaart voor personen met een handicap kan aangevraagd worden door personen bij wie een verminderde gezondheidstoestand aanleiding geeft tot beperkte of verminderde verplaatsingsmogelijkheden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 okt 2019
Sam Herremans
ingezonden foto
 

PEPINGEN - DVP zoekt een culinair product dat de identiteit van de gemeente uitdraagt en symboliseert

Foto

De provincie Vlaams-Brabant kent een ruime variatie aan streekproducten zoals bv. druiven, witloof, Lambiekbieren uit het Pajottenland en de Zennevallei of de fruitsappen van de Pajottenlander of  wijn en bier van eigen bodem of lokaal gebrouwen gin enz , die stuk voor stuk culinaire ambassadeurs van hun streek zijn in binnen - en buitenland.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 okt 2019
Sam Herremans
ingezonden foto
 

De mobiele fruitpers stopt in PEPINGEN

Dsc07683
 

 De mobiele fruitpers kwam ook dit jaar terug naar Pepingen om de oogst van appels, peren en ander fruit te persen en het gepasteuriseerde sap op vaatjes van 5 liter af te vullen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 okt 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - Ann Vandamme in Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken

Wzc_vanden
 

Op maandag 7 oktober kwamen 8 bewoners samen voor een literatuurmoment. Het verhaal “Het mooiste boek van de wereld” van Eric Emmanuel Schmitt werd er voorgelezen. De bibliothecaris van Pepingen, Ann Vandamme, volgde een opleiding bij het "Lezerscollectief" en kreeg de mogelijkheid van de gemeente om bij ons een activiteit rond samenlezen te organiseren. Een verhaal voorlezen gaat 6 keer trager dan zelf lezen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 okt 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden
 

KESTER -Even stilstaan in het Pervivo-park op de top van de Kesterheide

Editie_colpaert_gooik_pervivo_1__kopie_
Heel wat mensen trokken naar de Kesterheide. - Foto Marc Colpaert
 
Tal van  mensen van de vzw 'Ik leef Verder', trokken vanuit de zaal Parecia in Leerbeek te voet naar de top van de Kesterheide om even stil te staan ter hoogte van de Pervivo-park. De vzw 'Ik leef verder' werd in 2007 opgericht door 5 ouderparen. Steven en Vicky, Michel en Erica, Dominique en Chris, Jef en Chris en Marc en Josiane met als doel activiteiten te ontwikkelen die mensen, die een band hebben met kinderen met een fatale stofwisselingsziekte,
 

Klik hier om meer te lezen

 
09 okt 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 25 sep 2019
Marc Colpaert | 31 dec 2016

archief