Laatste artikels van Lennik

C21

Vanaf vrijdagavond 6 oktober: Lus vanuit binnenring (R0) Halle naar E40 richting Gent, 3 volledige weekends en twee weken ’s nachts afgesloten

Scherm__afbeelding_2023-09-21_om_20
 

Op 10 september rondde het Agentschap Wegen en Verkeer de onderhoudswerken aan de eerste brug van de Brusselse ring (R0) in Groot-Bijgaarden af. Vanaf vrijdagavond (22u) 6 oktober wordt de tweede brug voor het verkeer dat via de binnenring vanuit Halle komt en de E40 richting Gent neemt, aangepakt. Tijdens 3 volledige weekends (overdag en ‘s nachts) en door de week (enkel ’s nachts) zal deze lus volledig afgesloten zijn. Het verkeer volgt een korte omleiding via het op- en afrittencomplex van Asse. De werken duren volgens de huidige planning 2 weken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2023
Marc Sluys
 

LENNIK - Agenda gemeenteraad en raad voor maatschappelijk welzijn

Editie_lennik_centrum_4__kopie_
Illustratiebeeld.- Foto Marc Colpaert
 
De voorzitter van de gemeenteraad en raad voor maatschappelijk welzijn heeft de eer u uit te nodigen tot het bijwonen van de gemeenteraad op woensdag 27 september 2023 om 20 uur. Aansluitend zal de raad voor maatschappelijk welzijn plaats vinden. Deze zitting gaat door in Raadzaal Dekenij, Deken Verbesseltstraat 9, 1750 Lennik. Alle geïnteresseerden zijn welkom op deze zitting. U vindt de agenda's met betrekking tot deze raden op onze website: https://www.lennik.be/diensten/detail/3037/gemeenteraad

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 sep 2023
Marc Colpaert/Marc Sluys
Marc Colpaert
 

Bron Coudenborre gelegen in de Zwartenbroekstraat in LENNIK geeft te weinig water.

Scherm__afbeelding_2023-09-20_om_09
 

 De oppositiepartij NVA+ is tevreden met de uitgevoerde opwaardering van de Coudenborre. Helaas stelt gemeenteraadsraadslid Viviane Tielemans vast dat er weinig water uit de bron stroomt. "Dit kan je nauwelijks een bron noemen", vindt Viviane. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 sep 2023
Marc Sluys
 

REGIO - Update !Openbare straatverlichting blijft langer branden in Halle-Vilvoorde

Halle_led_verlichting_
 

Negenentwintig lokale besturen maken via het overlegplatform Toekomstforum Halle-Vilvoorde hun besluit kenbaar om de regeling rond het doven van de openbare straatverlichting te veranderen. Vanaf 9 oktober 2023 zal de openbare verlichting doven om middernacht in plaats van om 23u. Vanaf dan zou er ook de mogelijkheid zijn om de straatverlichting in de nacht van zondag op maandag te laten branden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 sep 2023
Marc Sluys/Marc Colpaert
 

Lezing “Poetinisme, een Russisch fenomeen” door Katlijn Malfliet

Scherm__afbeelding_2023-09-19_om_15
 

 Op donderdag 19 oktober 2023 om 19u30 uur organiseren Ferm en Davidsfonds Sint-Kwintens-Lennik de lezing “Poetinisme, een Russisch fenomeen” door Katlijn Malfliet

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2023
Marc Sluys
 

Gronckel bieren LENNIK zetten sterke prestatie neer op International Beer Challenge 2023 Goud voor Pajotse tripel en quadrupel

Scherm__afbeelding_2023-09-15_om_17
Jan Panneels & Erwin Vanmol
 

De brouwers van Vrijstaat Vanmol vielen donderdag tweemaal in de prijzen tijdens de International Beer Challenge 2023. Dit gerenommeerd bierconcours gaat ieder jaar door in Londen. Zowel de Gronckel Tripel als de Gronckel Quadrupel werden er bekroond met een gouden medaille. 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 sep 2023
Marc Sluys
 

GOOIK - Linda en Gerda verkochten samen meer dan 600 plantjes

20230913_144603
Linda en Gerda(rechts) verkochten heel wat plantjes.- Foto Marc Colpaert
 
Linda Van den Hove en haar zus Gerda uit Lennik hebben op twee dagen meer dan 600 plantjes verkocht voor de actie Kom op tegen Kanker en dat is best een hele prestatie. Het zijn dan ook twee dames met het hart op de juiste plaats! Deze week stonden ze samen aan de Delhaize van Gooik en veranderden op deze manier zomaar eventjes 630 plantjes van eigenaar.  Voor 8 euro kon je er een plantje aankopen . Ze bedankten ook Julien en Bruno van de Delhaize voor de goede samenwerking.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 sep 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Nieuw in het PAJOTTENLAND Kinderopvang kan via Opvang.vlaanderen

Scherm__afbeelding_2023-09-13_om_22
 

Kinderopvang vinden is geen kinderspel en kan voor elke ouder een moeizaam proces zijn: nergens een plaatsje vinden, te weinig of te veel dagen, geen flexibele uren, te ver van huis of werk,…Om de zoektocht naar kinderopvang te vergemakkelijken besloten de 6 Pajottenlandse gemeenten (Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Pepingen en Lennik) en het Lokaal Loket Kinderopvang Pajottenland om aanvragen via een centraal aanmeldingssysteem mogelijk te maken. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 sep 2023
Marc Sluys
 

Kristien Van Vaerenbergh trekt lijst N-VA+ in LENNIK

Scherm__afbeelding_2023-09-12_om_18
 

 Kristien Van Vaerenbergh trekt volgend jaar in oktober de lijst van N-VA+. Na twaalf jaar oppositie wil ze met N-VA+ terug mee besturen en Lennik verbeteren waar nodig. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 sep 2023
MArc Sluys
 

LENNIK - De tweede editie van Sunsong gaat door op 8 september

Editie_lennik_centrum_4__kopie_
Illustratiebeeld foto Marc Colpaert
 
Met veel enthousiasme melden we u dat de 2de editie van onze weergaloze Sunsong door gaat op vrijdag 8 september 2023 in Eizeringen. Dit ter hoogte van  de Frans Baetensstraat 55, 1750 Lennik (domein toegankelijk langs de Carnaalstraat).  Het festival, een organisatie van Zonnelied Gooik-Eizeringen, is gericht op mensen met een beperking en dus volledig rolstoeltoegankelijk. 
 

Klik hier om meer te lezen

 
06 sep 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief