Laatste artikels van Lennik

LENNIK - Bruegel herontdekt: Feast of Fools

Aff-feastoffools_nl
 

Pieter Bruegel de Oude overleed 450 jaar geleden. Voor Vlaanderen het uitgelezen moment om de schilder te vieren. De regio Pajottenland Zennevallei heeft het geluk om twee belangrijke hefboomprojecten ‘Vlaamse Meesters 2018-2020’ te verwelkomen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 mrt 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

LENNIK - Sporting Eizeringen organiseert een 3-daagse passage

2017-12-16_jeugd_sporting_eizeringen
 

Wil jij eens ervaren hoe de profclubs trainen ? Dan is deze voetbalstage tijdens de paasvakantie echt iets voor jou. Wij organiseren deze stage naar aanleiding van onze succesvolle groei aan jeugdspelers en ondersteuning van heel wat gemotiveerde vrijwilligers, dit onder de deskundige leiding van C. Parijs.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mrt 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

LENNIK / LIEDEKERKE / TERNAT - Samenwerkingsprotocol sport

2019-03-11_samenwerkingsprotocol_sport__1_ab
 

De gemeenteraden van Lennik, Liedekerke en Ternat keurden in februari 2019 de samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Lennik enerzijds en de gemeente Ternat en Liedekerke anderzijds voor het gebruik van hun zwembaden goed.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mrt 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

Bruegeljaar gelanceerd in onze regio.

Bruegel_communicatie_
Het Bruegeljaar ging van start.
 

  Op dinsdag 12 maart werd het Bruegeljaar gelanceerd in onze regio, het Pajottenland en de Zennevallei. Het Bruegeljaar is het resultaat van een intense samenwerking tussen Agentschap Natuur en Bos, Gemeente Dilbeek, Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei, het Kasteel van Gaasbeek, Pajottenland+, Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei, Toerisme Pajottenland & Zennevallei en Toerisme Vlaams-Brabant.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mrt 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

LENNIK – Eeuwenoude traditie ‘koekenbedeling in de basisschool Sint-Godelieve’.

Dsc_3466_01__large_
 

Deze morgen mochten alle kleuters van de Basisschool Sint –Godelieve, in Sint-Martens-Lennik aanschuiven voor de traditionele jaarlijkse koekenbedeling. Burgemeester Irina De Knop deelde voor het OCMW- Lennik  515 zakjes met ontbijtkoek van bakkerij Van Eycken uit aan de kleuters.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mrt 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

GOOIK - Uitkijktoren op de Kesterheide

Editiepajot_gooik_kesterheide__kopie_
Burgemeester Michel Doomst en schepen De Boeck op de Kesterheide.- Foto Marc Colpaert
 

De gemeente Gooik is van plan om op de top van de Kesterheide een soort kunstwerk te laten plaatsen dat dienst moet doen als uitkijktoren. Dit in het kader van de herdenking van de bekende kunstenaar Pieter Bruegel die 450 jaar geleden stief. "Wij gaan samen met enkele andere Pajotse gemeenten zoals Roosdaal, Lennik en Sint-Pieters-Leeuw een soort van belevingsroute uitstippelen door het Pajottenland

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 mrt 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

PAJOTTENLAND – Nieuwe politieraad geïnstalleerd

Politieraad_1
PAJOTTENLAND – Nieuwe politieraad geïnstalleerd - © Deschuyffeleer
 
Samenstelling * Eedaflegging * Huishoudelijk reglement * Deontologische code * Presentiegelden * Delegatie * Begrotingscommissie * Aankopen * Vacantverklaringen * Politiehuis * ….
 

Klik hier om meer te lezen

 
01 mrt 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Mooie prestatie jeugd Judoclub LENNIK op 2e jeugdtornooi Vlaams-brabant

Img_20190223_122425
 

Op zaterdag 23/02/2019 doorkruisten de judoka’s van Judoclub Lennik heel de provincie. Het tweede ‘pumi-toernooi’ (pupillen U9, U11 en miniemen U13) van 2019 in Vlaams-Brabant ging immers door in Geetbets, op de grens met Limburg.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 feb 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

GOOIK - Een nieuwe locatie voor Pajo Power

Editie_colpaert_gooik_pajo_power_1__kopie_
Bart en Bruno op hun nieuwe locatie.- Foto Marc Colpaert
 

Bruno en Bart van Pajo-Power hebben sinds kort een nieuwe locatie in een vergaderzaal van De Cam in Gooik. Tot voor kort zaten Bruno Moens en Bart Rogiers in een ruimte in het educatief centrum Paddenbroek in Gooik. Maar omdat dit gebouw grondig wordt gerenoveerd, verblijven ze nu voor enkele maanden in De Cam. Mensen uit Gooik, Pepingen, Halle, Beersel, Galmaarden, Lennik, Sint-Pieters-Leeuw of Liedekerke kunnen bij hen terecht met heel wat vragen over het renoveren van hun woning. "Als we spreken over renoveren dan bedoelen

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 feb 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Veldbaan met extra stenen

Colpaert_gooik_gevaar_weg_1dsc_4116__kopie_
Nogal wat stenen in de veldbaan. - Foto Marc Colpaert
 

Op een veldbaan op de grens van Gooik en Lennik werd over een afstand van 100 meter heel wat grof steenafval ingevoerd. Voor mountainbikers kan men hier gerust spreken van een zeer gevaarlijke situatie. Deze stenen zijn blijkbaar nodig, omdat enkele honderden meters verder, er werken aan de gang zijn op het grondgebied van Lennik en er tal van grote vrachtwagens naartoe rijden met grond, 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 feb 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 29 jan 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Emile Devogeleer | 07 jul 2016

archief