Laatste artikels van Ternat

TERNAT - Gemeenteraadslid Geert De Feyter droomt van verkeersarme dorpskernen

Geert_gemeenteraad_img_8298
Geert De Feyter van CD&V, links vooraan, droomt van verkeersarme dorpskernen waar voetgangers en fietsers voorrang hebben op autoverkeer en fietsroutes met fietsbruggen of -tunnels.
 

We moeten gaan voor verkeersarme dorpskernen waar voetgangers en fietsers voorrang hebben op autoverkeer en doorgaand verkeer. Waar ook voor handelaars plaats is. De Markt moet opnieuw een ontmoetingsplaats worden, in de plaats van een parking, en een goed uitgebouwd netwerk aan veilige fietsroutes met fietsbruggen en -tunnels  moet van de gemeente een fietsparadijs maken, waar de ouders hun kinderen met een gerust hart kunnen laten fietsen. Neen, dit is geen citaat uit het programma van Groen maar het is de droom van CD&V-gemeenteraadslid Geert De Feyter.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 dec 2017
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Eerst fietsenstalling en dan betaalparking

Img_9177
Er komt een tijdelijke, met camera's beveiligde, fietsenstalling tussen station en Assesteenweg, terwijl de definitieve fietsenstalling in de oude loods wordt gemaakt.In 2015 zette het gemeentebestuur een afsluiting rond de fietsenstalling en plaatste de NMBS beveiligingscamera's. Daarmee konden al enkele fietsendieven gevat worden.
 

De parking van de NMBS aan het station van in Ternat zal pas betalend worden nadat de spoorwegmaatschappij een tijdelijke, met camera's beveiligde, fietsenstalling en extra parkeerplaatsen heeft gerealiseerd tussen het station en de Assesteenweg (tussen parking en perron). Daarmee schuift de invoering van het betalend parkeren waarschijnlijk op naar februari. In de gemeenteraadscommissie Mobiliteit werd gisteren ook het nieuwe parkeerplan van de gemeente besproken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 dec 2017
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

Stem voor je favoriete plekjes en zet TERNAT mee op de toeristische kaart

Stemplekjecollage
Stem voor één van de genomineerde plekjes en win misschien een mooie prijs.
 

"We willen Ternat, samen met de Pajottenlandse  streekverenigingen, op de  toeristische kaart zetten", zegt schepen van Erfgoed, Toerisme en Milieu, Guido Van Cauwelaert (spagroen+). "Dankzij www.ontdekpajotzenne.be van Erfgoed en Regionaal Landschap Pajottenland-Zennevallei konden we al een tijdje interessante plekjes zoals monumenten, landschappen, en horeca bekend maken bij een ruim publiek. Ternat is nu ook pilootproject voor het Pajottenland voor het promoten van deze site met wenskaarten en plaatjes met een QR-code. Erfgoedcoördinatrice en bibliothecaresse Hilke Arijs, lanceerde daarvoor een wedstrijd waarbij iedereen kan stemmen voor een aantal genomineerde plekjes 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 dec 2017
EP
 

TERNAT - De bib Ternat zamelt maar liefst 1300 euro in tijdens een 24u voorleesmarathon voor de warmste week

Hilkevoorleesmarathon
Bibliothecaris Hilke Arijs beet vrijdag de spits af en las voor uit het poetische, op Van Ostaijens gedicht 'Melopee' geïnspireerde, kijk- en leesboek "Het meisje, de jongen, de rivier" waarmee schrijver-tekenaar Paul Verrept de Gouden Uil Prijs van de Jonge Lezer won.
 

Gedurende 24 uur zamelde de bib geld in voor goede doelen die met taal, lezen en leesbevordering bezig zijn. Tussen vrijdag 8 om 19 uur en zaterdag 9 december 19 uur telde de bezoekersteller meer dan 1200 personen die van het voorlezen, de hapjes en drankjes en de sfeer van leesplezier in de bib kwamen proeven. Dankzij de inzet van vele vrijwilligers, regiocollega’s en haar lezers kon de bib maar liefst 1300 èuro inzamelen in het kader van de Warmste Week.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 dec 2017
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Stappen VLD-ers uit LVB-fractie in gemeenteraad ?

Img_9247
In de pers verklaart de Open VLD dat zijn mandatarissen uit de LVB-fractie stappen.
 

De Ternatse politiek wordt steeds surrealistischer. Nadat burgemeester Luc Wachtelaer van de Lijst van de Burgemeester besloot om samen met collega Kathleen Platteau een eigen politieke beweging te starten, maar wel in de LVB-fractie blijft, verklaart de Open VLD in de pers dat zijn mandatarissen een eigen fractie gaan vormen in de gemeenteraad.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 dec 2017
Guido Van Cauwelaert
 

Financieel gezonde provincie beslist over budget 2018

Provincieraad_september_2017__2_
De provincieraadsleden bespreken de begroting.
 

Op 5,12 en 13 december bespreekt de provincieraad van Vlaams-Brabant het budget en de planning voor 2018. De overdracht van ongeveer 10% van de bevoegdheden aan Vlaanderen is af te lezen uit dat budget. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 dec 2017
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

TERNAT - OCMW en gemeente brengen vierde editie uit van gezamenlijke kalender

Foto_pers_kalender_1
 

De nieuwe kalender (editie 2018) van het OCMW en het gemeentebestuur wordt deze weken verdeeld in alle brievenbussen. Uniek in deze editie is de combinatie met de (uitneembare) afvalkalender. Je vindt in de kalender informatie over de sociale dienstverlening van het OCMW en de vele projecten in onze gemeente, die focussen op ontmoeten, welzijn en gezellig samen zijn. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 dec 2017
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Jeugdraad, ocmw en bib zamelen speelgoed in

Img_9205
 

 De jeugdraad organiseert een inzameling van speelgoed. Dat kan nog tot 9 december bezorgd worden in de bib. Het ocmw zorgt dat het terecht komt bij kinderen van wie de ouders het niet te breed hebben.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 dec 2017
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Fietsersbond organiseert gezellige fietsparade

Img_9201
 

Gebruiken jij en je kinderen of iemand die je kent, soms wel eens de fiets? De kersverse fietsersbond Ternat wil tonen dat ze als belangengroep meer vertegenwoordigt dan enkel de dagelijkse fietser. Daarom roepen ze iedereen die zich ook betrokken voelt, jong en oud, op om op vrijdag 8 december om 19 uur mee te fietsen

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 dec 2017
Guidi Van Cauwelaert
 

TERNAT - Davidsfonds Wambeek huldigt Frans Moonens voor 50 jaar bestuurslid van de afdeling

Dsc04117
Met een fijne attentie werd Frans in de bloemetjes gezet.
 

Tijdens de ledenvergadering laatstleden van Davidsfonds Wambeek werd Frans Moonens voor zijn gouden jubileum als bestuurslid door het bestuur en de talrijke aanwezige leden gehuldigd. In het werkjaar 1967-1968 werd Frans in de bestuursploeg opgenomen en kreeg meteen de taak van penningmeester (van een bijna lege kas) toegewezen. Na enkele jaren nam hij in 1973 de voorzittersfakkel over van Jef De Brueker

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 dec 2017
Guido Van Cauwelaert
 
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 01 dec 2017
Guido Van Cauwelaert | 27 nov 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 24 nov 2017
Guido Van Cauwelaert | 23 nov 2017
Guido Van Cauwelaert | 20 nov 2017
Guido Van Cauwelaert | 19 nov 2017
Guido Van Cauwelaert | 17 nov 2017
Guido Van Cauwelaert | 15 nov 2017
Guido Van Cauwelaert | 15 nov 2017
Guido Van Cauwelaert | 14 nov 2017
Guido Van Cauwelaert | 06 nov 2017
Guido Van Cauwelaert | 31 okt 2017
Guido Van Cauwelaert | 27 okt 2017
Guido Van Cauwelaert | 27 okt 2017
Guido Van Cauwelaert | 19 okt 2017
Guido Van Cauwelaert | 17 okt 2017
Guido Van Cauwelaert | 16 okt 2017

archief