Laatste artikels van Ternat

ToneelTijlTERNAT met ‘Tijl in dorp vol dwazen’

Foto_dwazen
 

Na een geslaagd feestjaar zijn ze bij ToneelTijlTernat niet van plan om op hun lauweren te rusten. Nog eens minstens 50 jaar doorgaan, daar gaan ze voor! En ze starten hun tweede toneelbedrijf ineens goed met de komische fabel Dwazen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 nov 2018
Sam Herremans
ingezonden
 

TERNAT - Redevco opent The Leaf Shopping. Een innovatief, duurzaam en future-proof retail park.

20181108_ternat_04
Het paradepaardje van The Leaf, de zonnepanelenboom. Met de opgewekte energie kun je o.a. je gsm opladen of de banden van je fiets oppompen. The Leaf doet dan ook heel wat moeite om de klanten op de fiets naar de site te lokken en zo de files te vermijden.
 

Deze morgen werd het nieuwe shoppingcenter The Leaf feestelijk geopend. Tegelijkertijd is dit het startschot van een ware feestweek, waarbij klanten dagelijks kunnen genieten van vele animaties en workshops. Het park huisvest 13 winkels en 1 restaurant. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 nov 2018
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

Straffe Streek Gemeenten gehuldigd

20181105_groepsfoto_straffe_streekgemeenten-foto_luk_collet-6612
Straffe Streek Gemeenten gehuldigd. Ingezonden foto
 

 De provincie Vlaams-Brabant en de vzw Streekproducten Vlaams-Brabant huldigden 53 'Straffe Streek Gemeenten'. 'Straffe Streek Gemeenten' zijn gemeenten die voluit de kaart van de streekproducten getrokken hebben. Ondertussen hebben al 53 van de 65 gemeenten het label 'Straffe Streek Gemeente’ verdiend.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 nov 2018
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

TERNAT - Paul Rans Ensemble brengt liedjes over oorlog en vrede in CC De Ploter

Deploter_20181110_20-_20paulrans
“Deze oud-Rum coryfee zingt bevlogen (...) indrukwekkend waar hij nog steeds de adem vandaan haalt in de dynamische snelle zangnummers.” (New Folksounds)
 

Zanger, radioman en luitspeler Paul Rans brengt ons op de vooravond van Wapenstilstand een programma over oorlog in de Lage Landen. De liederen bezingen hoe Vlaanderen, ook in een ver verleden, een geliefd slagveld was van machtige buren. In de tweede helft van de voorstelling valt de focus helemaal op de Eerste Wereldoorlog.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 nov 2018
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Bib gaat van start met “Boekenstoet”… deze vrijwilligers stappen mee!

Bib_img_9169_knip
Vijftien laatstejaarsstudenten van het Sint-Jozefsinstituut gaven zich als vrijwilliger op om deel te nemen aan Boekenstoet. Zij woonden op 3 november een vorming rond voorlezen bij
 

Boekenstoet is een voorleesproject dat zich richt op anderstalige en/of taalzwakke kinderen van 4 tot 9 jaar. Het brengt het plezier van voorlezen bij deze kinderen aan huis: gedurende een periode van enkele maanden ontdekken zij en hun ouders wat verhalen kunnen betekenen dankzij de komst van een voorleesvrijwilliger aan huis. Vijftien laatstejaarsstudenten van het Sint-Jozefsinstituut gaven zich op als vrijwilliger.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 nov 2018
Guido Van Cauwelaert
 

ROOSDAAL / TERNAT / SINT-PIETERS-LEEUW - FV Bergloemek steunt een andere Borchtlombeekse vzw

2018-11-02_cheques_de_poel___zonnelied__4_a
 

Op vrijdag 2 november ontvingen Lothar Vandenberghe en Christophe Van den Nest voor Zonnelied vzw een mooie cheque van 5.000 Euro. Het verzekeringskantoor en Bank De Kerf te Ternat organiseerde dit event en rolde de rode loper uit voor de  gesteunde goede doelen, alle sponsors, initiatiefnemers en organisators.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 nov 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

TERNAT - 11-11-11 verkoopt bloemetjes en organiseert restaurant

Img_1691
 

Zaterdag 3 november gingen de vrijwilligers van 11.11.11. Ternat huis-aan-huis cyclamen verkopen in het centrum van Ternat. Volgende week zondag wordt het 11.11.11-restaurant georganiseerd in de Katharinakring in de Rodestraat in Sint-Katherina-Lombeek. Je kunt er Lam Marrakech met couscous of spaghetti eten en lekkere desserts zoals chocomousse en taart.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 nov 2018
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Geen vergunning voor Burger Kingrestaurant naast The Leaf

Img_1681
Het perceel valt wel binnen de grenzen van het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan (PRUP) voor grootschalige kleinhandel, maar in dat gebied is de maximale winkeloppervlakte reeds gebruikt voor de andere winkels van The Leaf.
 

Het college van burgemeester en schepenen heeft de aanvraag om een Burger King fastfoodrestaurant te bouwen aan het nieuwe shoppingcentrum The Leaf geweigerd. De voorziene inplanting van Burger King was voorzien op het perceel net voor het rondpunt tussen Assesteenweg en toegangsweg naar The Leaf. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 nov 2018
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT- startup Crimibox geselecteerd voor acceleratorprogramma van The Birdhouse

Img_1687
Crimibox stuurt hun klanten een doos op met daarin het politiedossier, foto’s van de plaats delict en alle bijhorende bewijsstukken over de moordzaak.
 

Crimibox, een startup uit Sint-Katherina-Lombeek, werd geselecteerd uit 971 bedrijven om deel te nemen aan het acceleratorprogramma van The Birdhouse. 

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
01 nov 2018
Guido Van Cauwelaert
 

REGIO - Muzikaal drama “De Draad”

Editiepajot_affiche_de_draad_v11_groot_oktober_2018
 

“De draad , o jij vermaledijd

Elk signaal dat komt

Brengt voor ons  voorwaar het eind

De dood, terstond…”

 

zingen ter dood veroordeelde soldaten, wachtend op de uitvoering van hun straf. Het bericht kan nu elk ogenblik, langs die vervloekte telefoondraad, aan het front toekomen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 nov 2018
Sam Herremans en Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 30 okt 2018
Guido Van Cauwelaert | 28 okt 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Elsie De Greef | 21 okt 2018
Guido Van Cauwelaert | 13 okt 2018
Guido Van Cauwelaert | 10 okt 2018
Guido Van Cauwelaert | 08 okt 2018
Guido Van Cauwelaert | 07 okt 2018
Guido Van Cauwelaert | 02 okt 2018
Guido Van Cauwelaert | 29 sep 2018
Guido Van Cauwelaert | 26 sep 2018
Guido Van Cauwelaert | 20 sep 2018
Guido Van Cauwelaert | 17 sep 2018

archief