Laatste artikels van Ternat

TERNAT - Palmzondag begin van week van online vieringen

Img_4022
 

Het initiatief van E.H. Butaye, pastoor voor de federatie Ternat, om in deze tijden van lockdown zijn parochianen van een online viering te voorzien is een groot succes. Ruim 1600 mensen volgden de afgelopen twee weken de zondagsvieringen online. Maar nu ook in deze paastijd de lockdown blijft gelden wordt er een tandje bijgestoken. Zo zijn er in de aankomende Goede Week maar liefst 5 diensten online te volgen op www.eucharistie.online 

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 apr 2020
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Geen kermis en ander crisisnieuws binnenkort bij u in de bus

03042020ternat-flyercorona-2
Vrijwilligers bezorgen de inwoners binnenkort een gemeentelijk infoblad.
 

De jaarlijkse Sinksenkermis en de Folklore- en Bloemenstoet gaan dit jaar niet door. Dit en ander meer ernstig nieuws krijgen de inwoners via een gemeentelijk huis-aan-huisblad in de bus. Dat er daarbij reclame gemaakt wordt voor een kliklijn naar de politie schiet bij veel inwoners in het verkeerde keelgat. De commerciële bladen zoals Goeiedag bieden ondertussen enkel nog informatie aan via hun website. Lokale handelaars kunnen er nu gratis adverteren. En rusthuizen laten bewoners via Skype communiceren. Onder hen een 103-jarige in De Verlosser en haar dochter in Lombeek. Dat meldt schepen voor Senioren Jozef Borremans.

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 apr 2020
Guido Van Cauwelaert
 

PAJOTTENLAND - Politierechtbank Halle beknot in haar werking door coronacrisis

Politierechtbank_dina_van_laethem
PAJOTTENLAND - Politierechtbank Halle beknot in haar werking door coronacrisis - Dina Van Laethem, rechter bij de politierechtbank van Halle - © Deschuyffeleer
 

Het College van Hoven en Rechtbanken heeft op 16 maart een aantal nieuwe aanbevelingen gedaan aan de verschillende rechtscolleges ingevolge het coronavirus. Hierbij wordt teruggevallen op een minimale dienstverlening die evenwel de dringende behoeften waarborgt.  Dina Van Laethem uit Ninove is al 15 jaar rechter bij de politierechtbank van Halle en geeft hierbij duiding...….

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 apr 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

TERNAT - Gemeentelijke Ouderenraad schenkt 500 plantjes aan bewoners woonzorgcentra en serviceflats

Img_3980
 

De gemeentelijke ouderenraad of GOAR laat aan elke bewoner van de woonzorgcentra en serviceflats een kamerplant leveren. Ook het personeel krijgt een bloemetje om hen te bedanken voor het fantastische werk dat zij leveren. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 apr 2020
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Vrouwelijke T1 en Red Flames versterken de werking van FC Dames

Diesel1
 
FC Dames Ternat wil van deze voetballoze periode gebruik maken om zich nog sterker te gaan profileren. Meer dan ooit wil de club een ploeg zijn voor en door vrouwen. Voor het eerst in de clubgeschiedenis werd recent een vrouwelijke hoofdtrainster voor de A-ploeg aangesteld, Leslie Engels. Nicky Evrard wordt keepertrainster.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 mrt 2020
Guido Van Cauwelaert
GvC
 

TERNAT - Dierenhotel Hof ter Linden slaakt noodkreet

Img_4034
 

Door de lockdown als gevolg van de coronaepidemie hebben mensen geen nood aan een Dierenhotel. Ook het in 2018 vernieuwde honden- en kattenhotel van Sandra Lavers staat dan ook volledig leeg. De uitbaters hebben geen inkomsten en ontvangen ook geen steun van de Vlaamse overheid. Ze hebben dan ook een brief geschreven aan de bevoegde minister om dit hiaat in de wetgeving weg te werken maar kregen daar nog geen antwoord op.

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 mrt 2020
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Van de crisis gebruik maken om de problemen met wandelwegen in kaart te brengen

Hpim0133__2_
 

Door de beperkingen op de verplaatsingen en het mooie weer gaan opeens een massa mensen wandelen en fietsen in de eigen omgeving. Het ideale moment om samen met die wandelaars de problemen met wandelwegen in kaart te brengen. Zie je ergens een overgroeide of onwettelijk afgesloten wandelweg, meld dat onmiddellijk aan de milieudienst.

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 mrt 2020
Guido Van Cauwelaert
 

REGIO - Huisartsenkring Pajottenland waarschuwen voor het niet uitstellen van andere zorgen naast het coronavirus

A_foto_colpaert_masker_1_
 

Momenteel zijn er voor de coronapatiënten twee doorverwijsposten in het Pajottenland actief. Zo is er de post in Lennik waar dagelijks ongeveer een dertigtal patiënten worden onderzocht. In de post in Asse worden een tiental patiënten onderzocht. "Het geeft aan de huisartsen duidelijk een veiliger gevoel dat we de coronaverdachte patiënten kunnen doorverwijzen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 mrt 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TERNAT - Online naar de mis gaan

Img_4021
 

 Omdat fysieke misvieringen niet toegelaten zijn zet de parochieploeg misvieringen on line

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 mrt 2020
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Aanbod handelaars en diensten online

Img_4019
 

Lokale handelaars die ondanks de coronacrisis hun diensten aanbieden aan hun klanten maar dikwijls op andere uren, op bestelling en afhaling of thuisbezorgd, kunnen dat laten weten aan het gemeentebestuur. De lijst wordt gepubliceerd op www.ternat.be . Hieronder alvast de gegevens van de lokale ondernemers die reageerden op de oproep.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 mrt 2020
Guido Van Cauwelaert
 
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 21 mrt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 19 mrt 2020
Guido Van Cauwelaert | 16 mrt 2020
Guido Van Cauwelaert | 16 mrt 2020
Guido Van Cauwelaert | 14 mrt 2020
Roger Swalens | 11 mrt 2020
Guido Van Cauwelaert | 06 mrt 2020
Guido Van Cauwelaert | 05 mrt 2020
Guido Van Cauwelaert | 03 mrt 2020
Guido Van Cauwelaert | 03 mrt 2020
Guido Van Cauwelaert | 02 mrt 2020
Guido Van Cauwelaert | 01 mrt 2020
Guido Van Cauwelaert | 25 feb 2020

archief