Laatste artikels van Ternat

TERNAT - Lifestyle Health & Energy Loft in de Bosstraat

Dsc_0851_knip
 

Net voor het Coronavirus toesloeg opende Pieter Van Wilder in de Bosstraat zijn gloednieuwe en sfeervolle Lifestyle Health & Energyloft. Je kan er terecht voor behandelingen voor pijnbestrijding & prestatieverbetering.    Denk hierbij zeer ruim voor alles wat met het menselijk lichaam te maken heeft.  Behandelen louter op een bankje wordt niet vaak toegepast.  Het lichaam is gemaakt om te bewegen en dat past Pieter ook werkelijk toe binnen z’n behandeltraject.  Hij wil er naar streven om iedereen bewust te maken PREVENTIEF op te treden. Om zijn centrum beter bekend te maken deelt Pieter 1000 kortingbonnen t.w.v. 57 euro uit.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 jul 2020
 

TERNAT - N-VA vindt invoering zone 30 ondemocratisch en inefficiƫnt

Img_4590
Nele Vandenbulcke, Joanna De Godt en Dimitri Vandenhende van het N-VA-bestuur
 

N-VA vindt de invoering van een permanente en grote zone 30 in een landelijke gemeente overdreven en inefficiënt. Bovendien betreurt de partij dat er geen debat in de gemeenteraad is geweest maar dat de maatregel "stoemelinks" werd ingevoerd. Schepen van Mobiliteit Gunter De Smet wijst erop dat het voorstel in verschillende werkgroepen werd besproken en dat de impact voor een wagen miniem is. Een auto doet er inderdaad aan 30 km/uur 3 minuten over in plaats van 2 minuten aan 50 km/uur om de hele zone door te rijden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jul 2020
GVC
 

TERNAT - Open VLD organiseert afhaalrestaurant

Img_4587
 

Door de risico's op besmetting vind Open VLD het niet verantwoord om een klassiek etentje te organiseren zoals de andere jaren. Als alternatief organiseren de liberalen op 28 augustus een afhaalrestaurant met spaghetti, paëlla en Ardeens vleesbrood met stoemp.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jul 2020
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT geeft Buzze, de hele zomer lang activiteiten

Img_4584
 

Met BuzzieBuzzt lanceert de gemeente een relanceplan om de zomer van Ternat een boost te geven na de corona-lockdown. Buzzie de Buizerd, de mascotte van het relanceproject, leidt de Ternattenaren door een zomer vol leuke, corona-veilige activiteiten. Van een wandeltheater tot een drive-in cinema, podcasts op zitbankjes tot een tekentafel waar je tijdens je aperitief geportretteerd wordt: de zomer van Ternat wordt gevuld met originele belevenissen voor jong en oud.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jul 2020
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Zone 30 van Marktplein tot station

Zone_30
 

Vanaf zaterdag 18 juli 2020 wordt het volledige centrum van Ternat een zone 30. Het gemeentebestuur wil met deze snelheidsbeperking de leefbaarheid in de dorpskern verhogen. Het gaat om een testfase die tot 31 december 2020 zal duren.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jul 2020
Guido Van Cauwelaert
 

Burgemeester overhandigt eerste elektrische auto bij Infano TERNAT

Ternat_burgemeester_elektrische_auto__002_
 

Burgemeester Michel Vanderhasselt leverde deze week de allereerste elektrische wagen af aan het hoofdkantoor van Infano Ternat. De kinderopvangorganisatie gaat voor groen en bestelde vier elektrische wagens.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jul 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

TERNAT/LIEDEKERKE - Ondertekening samenwerkingsakkoord voor meer natuur en opening nieuwe toegangsweg Liedekerkebos

De5080bc-33fa-4365-84de-23e8dbcd187d
Alwin Loeckx, directeur van Regionaal Landschap Pajottenland, stelde samen met de partners het Plan Steenuil voor aan de nieuwe toegang tot Liedekerkebos langs de Kapellebaan.
 

Vrijdag werd door de gemeenten Liedekerke en Ternat, het Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei, Natuurpunt Liedekerke en Ternat en de Vlaamse overheid (ANB) plechtig een samenwerkingsakkoord ondertekend om te zorgen voor meer natuur en natuurverbinding. De provincie steunt via het Regionaal Landschap en aanvullende projecten. Ook de nieuwe toegangsweg vanaf de Kapellebaan, aan het einde van de Opperstraat, werd ingehuldigd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 jul 2020
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Midzomer organiseert bar De Wei van Wammek

Bfcc0841-39f8-46ed-8876-758459b55964
 

Wat een saaie zomer beloofde te worden lijkt nu toch plots wat zonniger! Midzomer Wambeek zorgt voor een leuk alternatief deze zomer en lanceert samen met Brouwerij De Troch & DJ Kevin Palmers een eigen zomerbar; "De Wei Van Wammek". 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jul 2020
Guido Van Cauwelaert
 

Plan Steenuil verbindt natuur en mensen in LIEDEKERKE en TERNAT

-steenuil
 

Gemeenten Liedekerke en Ternat, Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei, Natuurpunt Liedekerke, Natuurpunt Ternat en de Vlaamse overheid (ANB) gaan de komende jaren stevig samenwerken aan meer natuur en natuurverbinding. Ook de provincie is aan boord en steunt via het Regionaal Landschap en aanvullende projecten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jul 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

REGIO - Nieuwe natuursubsidies voor verenigingen uit Pajottenland & Zennevallei

Tentoon_120__kopie_
Straks meer groen in het Pajottenland en de Zennevallei? Foto Marc Colpaert
 

Het Regionaal Landschap gaat op zoek naar samenwerking en projectideeën in het Pajottenland en de Zennevallei. De Vlaamse overheid heeft een nieuwe projectoproep ‘Groene Rand’ gelanceerd voor de aankoop en inrichting van toegankelijke groengebieden. Deze subsidies staan nu voor het eerst ook ter beschikking voor verenigingen en organisaties die aan de slag willen met toegankelijke natuur. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jul 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 26 jun 2020
Guido Van Cauwelaert | 11 jun 2020
Guido Van Cauwelaert | 05 jun 2020
Guido Van Cauwelaert | 01 jun 2020
Guido Van Cauwelaert | 28 mei 2020
Guido Van Cauwelaert | 27 mei 2020
Guido Van Cauwelaert | 27 mei 2020
Guido Van Cauwelaert | 24 mei 2020
Guido Van Cauwelaert | 23 mei 2020
Guido Van Cauwelaert | 21 mei 2020
Guido Van Cauwelaert | 19 mei 2020
Guido Van Cauwelaert | 17 mei 2020
Guido Van Cauwelaert | 09 mei 2020

archief