Laatste artikels van Geraardsbergen

C21

GERAARDSBERGEN - De eerste gedichtencarrousel in The Preacher

Editie_galmaarden_gedichten_luk_2__kopie_
Willie (rechts) aan het werk tijdens een gedichtentocht in Galmaarden. - Foto Marc Colpaert
 

Ter gelegenheid van de Week van de Poëzie vond gisteren zondag in "The Preacher" op de Markt een eerste "Gedichtencarrousel" plaats, waarin 26 "poëten" uit Geraardsbergen en (de verre) omgeving een van hun gedichten brachten voor een enthousiast en talrijk opgekomen publiek. De gastdichters Astrid Arns (Gent) en Willie Verhegghe (Ninove) lazen voor uit eigen werk en er was ook nog een puik optreden van de welbekende taalvirtuoos, schrijver en performer Rick De Leeuw, 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jan 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - Zandbergse 80-plussers warmen zich aan kommetje soep

Soepronde_zandbergen__kopie_
Ingezonden foto
 
Zo’n 55 Zandbergse 80-plussers kregen vandaag bezoek van de leerlingen van GO! Basisschool Klim Op en de Sint-Lutgardisbasisschool. Op het menu: een babbel en een kommetje soep. De soepronde is een initiatief van de dienst Samenleving van het lokaal bestuur in het kader van het project “Zorgzame Buurt”.
 

  

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 jan 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

REGIO - Boekviering Some Body Help bij Museum Dr. Guislain in Gent

A_foto_menschaert_griet
Ingezonden foto
 

Op 27 januari om 20 uur presenteert Griet Menschaert afkomstig uit Vollezele haar nieuw kunstboek ‘Some Body Help’ bij Museum Dr. Guislain in Gent. Ze werkte samen met 3 schrijvers. Het concept ontstond tijdens de lockdowns, waarin geen fysiek contact mogelijk was, terwijl we er juist zoveel nood aan hadden. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jan 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

GERAARSBERGEN - Het moet veiliger voor voetgangers en fietsers in Geraardsbergen

Editie_geraardsbergen_straat_2__kopie_
Het kan veiliger voor voetgangers en fietsers in Geraardsbergen.- Foto Marc Colpaert
 
Er is omgevingvergunning gevraagd, na de afbraak van twee woningen daar op het terrein langs de noordkant Astridlaan en bij aansluiting –rode lichten- met Zonnebloemstraat voor; -grootwarenhuis (1500 m²), een fastfoodketen en petanqueterreinen. De VZW Rebus heeft tal van bezwaren en is van oordeel dat het veel veiliger kan voor de voetgangers en fietsers. 
 

Klik hier om meer te lezen

 
25 jan 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - Groeiend verzet tegen de komst van een Waalse kazerne op 70 ha Vlaamse landbouwgrond

A_geraardsbergen_kouter
 
De steun voor "VZW Red de Godsbergkouter” neemt grote proporties aan. Na de voorlichtingsvergadering van 13 oktober 2022 in zaal De Kat in Ophasselt werd het meer en meer duidelijk dat het politiek duo Burgemeester Guido De Padt en Eerste Schepen Fernand Van Trimpont, zich geen snars aantrekken van de toekomst van de jonge landbouwers in Schendelbeke, Idegem en Smeerebbe-Vloerzegem.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 jan 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

GERAARDSBERGEN - Reizende expo rond verloren bezittingen komt naar 't stad

Stolenmemory_container__kopie_
 

Reizende expo #StolenMemory rond verloren bezittingen van oncentratiekampgevangenen tijdens de WO 2 komt naar Geraardsbergen. Van dinsdag 31 januari tot en met vrijdag 17 februari 2023 strijkt de reizende expo #StolenMemory neer op de Markt in Geraardsbergen. Deze beklijvende tentoonstelling vertelt het verhaal van de slachtoffers uit de concentratie- en werkkampen aan de hand van hun afgenomen bezittingen. De expo wordt aangevuld met heel wat andere initiatieven die op een serene manier terugblikken op de Holocaust. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 jan 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

GERAARDSBERGEN - Leesmarathon in de trouwzaal van het stadhuis

Geraardsbergen_stadhuis_2__kopie_
Foto archief marc colpaert
 
Als afsluiter van de Week van de Poëzie (26 januari tot en met 1 februari) houdt de bibliotheek een leesmarathon waarbij vrijwilligers teksten voorlezen over de Holocaust. Er is een marathon voor kinderen en eentje voor volwassenen. 1 februari, van 14 tot 16 uur voor kinderen tot 14 jaar; van 19 tot 21 uur voor jongeren en volwassenen. Locatie: trouwzaal stadhuis. Burgers die zelf een tekstfragment willen voorlezen

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jan 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSERGEN - Geraardsbergen blijft maar rommelen in de ruimtelijke (wan)orde!!

Editie_geraardsbergen_markt_2__kopie_
Illustratiebeeld.- Foto Marc Colpaert
 
Groen Geraardsbergen stelt vast dat de stad maar bouwvergunningen aflevert dat het een lieve (on)lust is. Naast de vele particuliere projecten, staan er ook een aantal “monster”-project aan te komen, à la “Wibra”, “Taalmeers”, “oud postgebouw”, “Fun”, “Vooruitzichtstraat”. Al deze grootse projecten hebben één ding gemeen, ze richten zich tot de gegoede middenklasse. Gezinnen met een laag inkomen laat men links liggen.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jan 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - Giesbaargse Jeugd organiseert opnieuw talentenjacht

Dsc_0032__kopie_
Een beeld van 2019. - Ingezonden foto
 
Op zaterdag 4 februari 2023 organiseert de Giesbaargse Jeugd zijn jaarlijkse talentenjacht. Jonge inwonertjes tussen 6 en 12 jaar kunnen die dag gratis hun talenten ontdekken bij tal van lokale handelaars en organisaties. Inschrijven voor de talentenjacht kan op zaterdag 21 januari van 9 tot 12 uur in jeugdcentrum De Spiraal.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jan 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

GERAARDSBERGEN - Op ’t gemak? CD&V-vrouwen strijden tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag in het uitgaansleven

Wittelintjes_katrien
Ingezonden foto
 
In het kader van de jaarlijkse Wittelintjesactie waarbij geweld op vrouwen onder de aandacht wordt gebracht, bracht Geraardsbergs Vrouw & Maatschappijvoorzitster Katrien Blancke een bezoek aan verschillende cafés om het barpersoneel te sensibiliseren rond grensoverschrijdend gedrag van klanten en hoe hier adequaat tegen op te treden. 
 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jan 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief