Laatste artikels van Geraardsbergen

GALMAARDEN - Een noodkreet van SOS Wilde Dieren uit GERAARDSBERGEN

Editiepajot_hert_2__kopie_
Een tijdje terug kwamen mensen van SOS Wilde Dieren nog een gewond hertje ophalen in Galmaarden. - Foto Marc Colpaert
 
Het opvangcentrum voor vogels en wilde dieren uit de Hoge Buizenmont uit Geraardsbergen slaakt een noodkreet, want door de coronacrisis zitten ze met een groot probleem. Ook in Galmaarden doen mensen regelmatig een beroep op deze mensen voor dieren in nood. Ze vragen nu om geld te doneren om zo de meubels te redden.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 sep 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - Een stoel voor de kledingcontainer om het gemakkelijk te maken

Img_20200913_122249_resized_20200913_122357362
Een stoel bij een kledingcontainer is ook zwerfvuil. - Foto Marc Colpaert
 
Wij schoten dit toch wel opmerkelijk beeld ter hoogte van de kledingcontainer in de Abdijstraat in Geraardsbergen. Voor sommige mensen is textiel en kleding blijkbaar een zeer ruim iets en laten ze er zelfs een versleten stoel achter. Of was het een hulpmiddel om kleding in de container te kunnen gooien. 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 sep 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Ik start in GERAARDSBERGEN

Jim_5469
 

Het Lokaal Bestuur Geraardsbergen keurde gisteren op de gemeenteraad het reglement goed “ondersteuning voor starters”. Het Lokaal Bestuur wil de slaagkansen van startende ondernemers verhogen en de zelfstandige economische activiteit in de stad stimuleren. Met de financiële en begeleidende steunmaatregelen uit het reglement startersondersteuning, krijgt de starter een duwtje in de rug om van zijn onderneming een succesverhaal te maken.

 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
06 sep 2020
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Infosessies autodelen 10 september in JC De Spiraal en digitale infosessie op 22 september

Autodelen
 

Sinds 22 juni vind je op de Vesten en het Stationsplein een elektrische deelwagen die je kan gebruiken op de momenten dat je die nodig hebt. Tijdens de infosessie die het Lokaal Bestuur Geraardsbergen, SOLVA, Autodelen.net en Valckenier Share in september organiseren willen we jou overtuigen waarom autodelen ook voor jou een goed idee is.

 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
06 sep 2020
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

Geveltuintjes mogelijk in GERAARDSBERGEN

Foto-dl
 

“In het kader van de optimalisering van het woningbestand en de kwaliteit van wonen worden komende maanden een geheel van maatregelen aan de gemeenteraad ter goedkeuring voorgelegd”, zegt schepen van sociale zaken, welzijn en wonen David Larmuseau.

 
 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 sep 2020
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Duaal leren op het Atheneum = jobs, jobs, jobs

Aca2f7c4-ecf7-11ea-a774-4472568ec859_web_translate_0_0__scale_0
 

‘Duaal leren’ enorm populair op GO! Atheneum Geraardsbergen doordat werkzekerheid verzekerd blijkt! ‘Duaal leren’ op het GO! Atheneum Geraardsbergen zorgt voor jobs, jobs en jobs! De cijfers liegen er niet om want alle leerlingen die vorig jaar de duale leervorm beëindigden kregen een contract aangeboden bij de werkgever waar ze gedurende een gans schooljaar stage liepen en een praktijkgerichte opleiding konden volgen. 

 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
03 sep 2020
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Burgerinitiatieven ondersteund. Voor spetterende out-of-the-box initiatieven

Dsc4500

Het is zo dat de coronacrisis de samenleving hard heeft getroffen. ‘We hopen met deze ondersteuning burgers in onze stad de ruimte te geven om initiatieven te nemen, los van een lidmaatschap van sportraad, cultuurraad en jeugdraad. De verenigingen hebben reeds recht op een tegemoetkoming.

 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
03 sep 2020
JImmy Godaert
JImmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Basisschool GO! Dender neemt ‘groene’ start

30aac474-ec36-11ea-b1b9-fca4c0538b40_web_scale_0
 

In het Go! Dender hebben de leerkrachten niet stilgezeten tijdens de grote vakantie.Een verwilderd ontoegankelijk stuk grond werd omgetoverd tot een aangenaam, natuurlijk plekje met zachte ondergrond. Verder werd ook de speelplaats vergroot met met extra zitplaatsjes binnen en buiten.

 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
03 sep 2020
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

Fietstocht ‘Red de trambaan GERAARDSBERGEN - Herzele

Image1
 

Op zondag 27/09 organiseert Climaxi ism ‘t Uilekot en partners een fietstocht langs de vroegere tramverbinding G’bergen-Herzele: we tekenden het authentieke tram-traject uit, volgen de nog bestaande stukken en traceren in het landschap langswaar de tramverbinding liep.

 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
01 sep 2020
Sam Herremans
ingezonden
 

Brand bij garage Vanbelle in GERAARDSBERGEN

Img_20200901_095001
Ingezonden foto
 
Deze ochtend brak brand uit bij garage Vanbelle in Geraardsbergen. Rond de klok van 8 uur kwamen zwarte rookwolken van achter het gebouw van Vanbelle. Of de gassen giftig zijn is nog niet geweten, toch wordt gevraagd dat de bewoners uit de  buurt hun ramen dichthouden. Hopelijk valt de schade al bij al nog mee, straks meer. 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 sep 2020
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief