Laatste artikels van Geraardsbergen

C21

Leerlingen ‘Integrale veiligheid’ Atheneum GERAARDSBERGEN ontdekken talenten tijdens bezoek aan 11 Genie Bataljon in Burcht

Img_20230309_145430
De leerlingen beleefden een aangename dag vol demo's
 

De zevendejaarsleerlingen van 7IV en 7IVb bezochten vorige week het 11 Genie Bataljon in Burcht. Begeleidster mevr. Van der Perren blikt verheugd terug op de uitstap: “De leerlingen kregen er een rondleiding in de eenheid met statische en dynamische demonstraties en konden hun eigen talenten tonen op de hindernispiste.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mrt 2023
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 

Samenwerkingsprotocol tussen politie GERAARDSBERGEN/Lierde en sociale huisvestingsmaatschappijen moet domiciliefraude terugdringen

Img_8801
Politie Geraardsbergen/Lierde en sociale huisvestingsmaatschappijen ondertekenden protocol
 

Sinds 1 maart 2023 wordt domiciliefraude binnen de politiezone Geraardsbergen/Lierde nóg effectiever aangepakt. De zone sloeg immers de handen in elkaar met de sociale huisvestingsmaatschappijen in de regio, met het Arbeidsauditoraat en het Parket van Oost-Vlaanderen. Samen ondertekenden ze een samenwerkingsprotocol, waardoor informatie kan worden gedeeld en frauduleuze praktijken sneller kunnen opgespoord én aangepakt worden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mrt 2023
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 

GERAARDSBERGEN - Strips, strips en nog eens strips aangevuld met tal van auteurs en tekenaars

A_strips_geraardsbergen_2
 

Zondag 19 maart kunt u in het jeugdcentrum De Spiraal gelegen ter hoogte van de Zakkaai terecht voor de volgende editie van het stripfeest. Wat mag u verwachten natuurlijk heel wat tweedehandsstrips en nieuwe strips,daarnaast  ook de vaste ingrediënten zoals standen met eerste druk en tweedehandsstrips, signeersessies met tal van auteurs en tekenaars uit binnen- en buitenland en een expositie rond Renaud. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 mrt 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

GALMAARDEN - Leren snoeien met De Mark in onze regio

Colpaert_galmaarden_de_mark_1__kopie_
Enkele leden van De Mark.- Foto Marc Colpaert
 

Naar jaarlijkse gewoonte gaat de vzw De Mark snoeien op zondag 19 maart vanaf 14 uur, samenkomst is ter hoogte van de kerk van Waarbeke.  Leden van De Mark betalen slechts 1 euro, niet-leden betalen 2 euro, lesgever is Bruno Vandewinckel. De VZW De Mark is een vereniging zonder winstoogmerk (VZW) die zich al sedert 4 november 1988 bezig houdt met natuur- en educatieve reservaten en landschapsbeheer in het zuidelijke deel van de regio Pajottenland, dit in de gemeenten Herne, Bever en Galmaarden. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 mrt 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - De Helix, Duurzaam Educatiepunt nodigt je uit

Aa_helix_2
 
Vanaf april kan je de lentekriebels al voelen tijdens onze Helix-activiteiten. Noteer alvast in je agenda: Wandeling ‘Voorjaarsflora: het bos op z’n mooist’ - Zondag 2 april van 14.00u tot 16.30u. Kom met het hele gezin meegenieten van wilde narcissen, bosanemonen, boshyacinten en daslook die het Raspaillebos omtoveren tot een prachtig kleurenboeket. Schrijf je in voor deze activiteit via de website

  

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 mrt 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

GERAARDSBERGEN - Nieuwe verkeersborden ‘Graag Traag’ onthuld

Graag_traag_verkeersborden
De winnaars van de tekenwedstrijd en de geproduceerde verkeersborden
 

Zaterdag werden drie nieuwe verkeersborden onthuld die automobilisten minder snel moeten laten rijden in de buurt van spelende kinderen. De ‘Graag Traag’-borden werden ontworpen door jonge Geraardsbergse inwoners en krijgen een prominente plaats op locaties waar de jeugd veel buiten speelt.

  

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 mrt 2023
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 

GERAARDSBERGEN - Nieuw Ophasselts Toneel is druk bezig met de voorjaarsproductie Bed in, bed uit

A_geraardsbergen_not
 
Nieuw Ophasselts Toneel is opnieuw druk bezig met de voorjaarsproductie... 'Bed in, bed uit'. Iedereen is welkom op vanaf 31 maart tot 8 april  om van hun voorjaarsproductie te genieten. De titel alleen al, Bed in,  bed uit, is voldoende om er een dol komische avond van te maken. Mis dit spektakel dus niet en reserveer nu al die kaarten. De reservatie is verplicht via www.not-online.be. De inkom bedraagt 10 euro. Meer informatie kunt u vinden op de affiche.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 mrt 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

GERAARDSBERGEN - Eindelijk een digibank voor Geraardsbergen

Baudewijn_dehandschutter
Baudewijn. Ingezonden foto
 

De CD&V-senioren van Geraardsbergen zijn verheugd dat Geraardsbergen samen met Denderleeuw en Ninove deel uitmaakt van de Digibank Dender-Zuid, een project van de Vlaamse overheid dat inzet op het verkleinen van digitale uitsluiting bij mensen in een kwetsbare positie. Geraardsbergs CD&V-seniorenvoorzitter Baudewijn Dehandschutter met Tollembeekse roots geeft meer uitleg.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 mrt 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

GERAARDSBERGEN - OXFAM WERELDWINKEL zet “VROUWENKOFFIE” in de kijker

Editie_geraardsbergen_stad_4__kopie_
Illustratiebeeld Marc Colpaert
 
Op woensdag 8 maart is het de internationale vrouwendag  en dat wilt de werelwinkel niet zomaar voorbij laten gaan. Op de internationale vrouwendag lanceert Oxfam Wereldwinkel hoogwaardige koffie van de coöperatie ‘Rebuild Womens’Hope. Deze koffie koffiecoöperatie ligt op het eiland Idjwi in het Kivumeer in Congo. Opgericht in 2013, partner van Oxfam sinds 2022 met 70% vrouwelijke leden. Op woensdag 8 maart (tussen 14u en 17u) en op zaterdag 11 maart (tussen 9u30 en 12u30 en tussen 14u en 17u) krijgen alle klanten de gelegenheid om deze koffie gratis te proeven.
 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 mrt 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN opnieuw uitgeroepen tot FairTradeGemeente

Https___static
De stad Geraardsbergen kreeg in 2016 de titel van "FairTradeGemeente" en die werd uitgereikt door Danka De Croo van Fair Trade Belgium en Eddy Couckuyt, provinciaal gedeputeerde voor Ontwikkelingssamenwerking.
 

Sinds 2016 is Geraardsbergen een FairTradeGemeente. Deze titel werd nu herbevestigd. Hiermee toont de stad aan dat ze zich blijft engageren voor eerlijke en duurzame handel door lokaal, ecologisch en fair te denken én te doen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 mrt 2023
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 10 feb 2023

archief