Laatste artikels van Geraardsbergen

Kinderen baas bij de familieboerderij Den Ighemkouter

20210413_145202
Het vakantiekamp op boerderij Den Ighemkouter is een voltreffer
 

Onder het motto ‘kinderen baas’  organiseert de Geraardsbergse familieboerderij Den Ighemkouter leuke buitenactiviteiten en workshops waarbij de kinderen er spelenderwijs alle facetten van het boerenleven ontdekken. Het vakantiekamp voor jongeren is een voltreffer.  “Ze bloeien hier echt open”, zegt boerin Mieke Vander Schueren. “Sommige kinderen komen hier al jaren, voor anderen is het een ontdekking. We stellen wel vast dat de mensen in coronatijden meer dan ooit zoeken naar buitenactiviteiten”

 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 apr 2021
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 

GERAARDSBERGEN - Karel Mortier schrijft al 10 jaar dagelijks een blog

395870_350403535040127_353894270_n
Stadsgenoot Karel Mortier is 92 en sinds 2011 schrijft hij dagelijks een blog, zonder één enkele onderbreking. We krijgen te lezen wat hij denkt, voelt, hoort, meemaakt, leest.Met een bewonderenswaardige discipline weet hij ons,  onder de schuilnaam Ugo d'Oorde, telkens weer te boeien. Steeds gelijk en steeds anders.
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
13 apr 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

ASZ campus GERAARDSBERGEN start ‘short stay afdeling’

Asz_kliniek
 

 Het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis Campus Geraardsbergen opent een nieuwe ‘short stay’-afdeling waar tien patiënten terecht kunnen

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 apr 2021
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Theaterwandeling ‘De vos … in het bos’ rondom De Helix

Aa_helix_3
De Helix. Ingestuurde foto
 

Hou je zowel van toneel als van de natuur? Kom dan coronaproof genieten van de theaterwandeling ‘De vos in het bos’ in en rond het Raspaillebos, met startpunt aan De Helix. Ontdek de verhalen over de hongerige vos die zin heeft in een malse eend, over een kip die heerlijke stenensoep maakt en over een haas die niet ten onder wil gaan. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 apr 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Zomaar eventjes 416.356,22 euro subsidies voor scholen in GERAARDSBERGEN

Geraardsbergen_stadhuis
Foto Marc Colpaert
 

Enkele dagen geleden maakte minister van Onderwijs Ben Weyts bekend om €416.356,22 te investeren in twee scholen in Geraardsbergen. Het gaat hier over het Sint-Catharinacollege en de Vrije Basisschool.  “Het onderwijs mag dan wel even stilliggen door het coronavirus, investeren in onze infrastructuur blijft steeds mogelijk”, stelt Marius Meremans, Vlaams Volksvertegenwoordiger. “We zijn dan ook blij met de beslissing 

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 apr 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GO! Atheneum GERAARDSBERGEN start met nieuwe opleiding “Defensie & Veiligheid” om het nijpend tekort aan rekruten binnen de sector aan te pakken

Foto_defensie_en_veiligheid_1
 

In 2009 kreeg het Atheneum als één van de weinige scholen in België de kans om opleidingen binnen het domein Maatschappelijke Veiligheid aan te bieden. Dit jaar diende de school een programmatieaanvraag in voor de nieuwe richting “Defensie en Veiligheid” in het vijfde en zesde jaar TSO. Ze kreeg zonet de goedkeuring om als enige in de streek met deze opleiding studenten klaar te stomen voor een veiligheidsjob bij defensie, politie, brandweer of bewaking.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 apr 2021
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

Nieuwe uniformen voor verkeerspolitie GERAARDSBERGEN/Lierde!

Dsc_0143
Ingezonden foto
 

Sinds 30 maart kan je de motorrijders van politie Geraardsbergen/Lierde spotten in  een nieuw jasje! Letterlijk dan, want de verkeerspolitie kreeg een gloednieuw  uniform dat o.a. bestaat uit een opvallende oranje jas! Centraal bij de keuze van  het uniform? Zichtbaarheid én comfort!  

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 apr 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - Maart, de jeugdboekenmaand een feestmaand voor boekenbeesten in 't Karmelieten!

20210313_100351_1_
 
Ook in de basisschool Karmelieten, ging de 50ste verjaardag van de jeugdboekenmaand niet ongemerkt voorbij. Gedurende het schooljaar wordt er, zoals elk jaar, aandacht besteed aan boekenpromotie, maar tijdens dit jubileumjaar mocht het al wat meer zijn. Verschillende initiatieven werden dit jaar geboren: uitzonderlijke tijden brengen uitzonderlijke creativiteit naar boven. Geen beestje krijgt het leesbeestje klein!  
 

Klik hier om meer te lezen

 
01 apr 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

GERAARDSBERGEN - De heraanleg van het kruispunt Kampstraat-Onkerzelestraat is dit het begin van een netwerk?

A_kampstraat
Voor wandelaars is er niet veel plaats in de Kampstraat. - ingezonden foto
 
De werken voor de heraanleg van het kruispunt ter hoogte van de Kampstraat en de Onkerzelestraat zijn gestart. De vzw Rebus vraagt om ook rekening te houden met de zwakke weggebruiker, zeker in tijden van corona niet onbelangrijk. Na de verantwoorde eenrichtingsaanpak in de driehoek Kampstraat-Botermelkstraat- 
 

Klik hier om meer te lezen

 
31 mrt 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

Secundaire Freinetschool Keerpunt verhuist naar centrum GERAARDSBERGEN

Image2
 

Keerpunt Geraardsbergen, de eerste secundaire Freinetschool in Geraardsbergen, verhuist van Idegem naar het centrum van Geraardsbergen. Vanaf 19 april 2021 nemen ze hun intrek in het voormalige postgebouw aan de Kaai in Geraardsbergen.  “De studenten zullen les kunnen volgen in aangename, ruime lokalen met veel daglicht.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 mrt 2021
Sam Herremans
ingezonden
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief