Laatste artikels van Geraardsbergen

C21

Sterke kandidaten voor Team GERAARDSBERGEN

Tg_2024_lr
Team Geraardsbergen
 

Team Geraardsbergen kan rekenen op een sterke ploeg enthousiastelingen voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober! De lokale CD&V verruimde haar afdeling met kandidaten zonder directe politieke binding, met een evenwichtige lijst als resultaat. De kandidaten willen elk vanuit hun ervaring, achtergrond en deelgemeente meewerken aan oplossingen voor de uitdagingen van Geraardsbergen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jul 2024
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 

N-VA kandidaten Provincieraad voorgesteld in Bierhuis Beersel

Editiepajot_bart_devill___provincieraad_nva
Foto Bart Devillé
 

 Nu werden ook de N-VA kandidaten voorgesteld van de Provincieraad Vlaams-Brabant in Bierhuis Oud Beersel. Voor Vlaams minister Ben Weyts was het een thuiswedstrijd en hij zorgde voor de verwelkoming. Vervolgens leidde gedeputeerde Gunther Coppens de samenkomst in en had het vooral over het belang en de taken van de provincie, die “dikwijls onderschat worden door het publiek”. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 jul 2024
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Wedstrijd geveltuintjes schot in de roos in GERAARDSBERGEN

Winnaars_mooiste_geveltuintje_van_geraardsbergen_2024_-_foto_van_ingrid_lewyllie
Ingrid en Olav winnaars van de wedstrijd mooiste geveltuintje

In Geraardsbergen werden tot nu toe meer dan 50 geveltuinen aangelegd. Om dit te vieren lanceerde het lokaal een wedstrijd ‘Mooiste geveltuin van Geraardsbergen’. Vijftien geveltuintjes dongen mee. Het geveltuintje van Ingrid en Olaf haalde met 64 stemmen de titel van Mooiste geveltuintje van Geraardsbergen 2024. Ze wonnen daarnaast ook een waardebon van Graag Geraardsbergen ter waarde van 50 euro. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jul 2024
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 

GERAARDSBERGEN singelsvriendelijke stad?

Foto_sarah_de_backer
gemeenteraadslid Sarah De Backer
 

Open VLD-raadslid Sarah De Backer poogde tijdens de afgelopen gemeenteraad het schepencollege en haar collega-raadsleden warm te maken om van Geraardsbergen een singlesvriendelijke stad.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jul 2024
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 

Het wilt maar niet lukken met de torens in het Pajottenland, project afgeblazen ze worden afgebroken

Ttbericht-100
 

Eerst was het de wind, dan de regen en dan weer de wind, de organisatoren van de Torentoer hebben beslist om de torens af te breken. Trouwens de toren in Gooik had al schade opgelopen door de wind van gisteren 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jul 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Actiecomite Stop Betonnering komt in verzet tegen betonnering GERAARDSBERGEN

Stop_betonnering_geraardsbergen_moerbeke
Joeri Geeraerts, Filip Pletinckx en Johan Sirjacobs van het Actiecomité Stop Betonnering Geraardsbergen.
 

Samen met Aquafin heeft het stadsbestuur van Geraardsbergen rioleringswerken aangekondigd in Moerbeke. Vermoedelijk zijn deze rioleringswerken het gevolg van nog meer verkavelingen in Moerbeke. Veel buurtbewoners zijn hier niet gelukkig mee en hebben bezwaren ingediend. Maar het stadsbestuur heeft deze bezwaren opzij geschoven en gaat gewoon door met de plannen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jul 2024
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 

Beweeg en ontdek het Pajottenland vanop en tussen vier torens van Torentoer

Editie_galmaarden_toren_5__kopie_
12 meter boven de Bosberg.- Foto Marc Colpaert
 

Torentoer Pajottenland bouwde in zowel Galmaarden, Herne, Gooik als Lennik een uitkijktoren van 12 meter hoog. Er mogen maximum tegelijkertijd zes volwassenen op de uitkijktoren voor de veiligheid, de vraag is hoe weet men beneden hoeveel man er boven al staat? 

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jul 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

VOORUIT- GROEN GERAARDSBERGEN vraagt dringend een campagne om niet-Belgen te laten deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen

_sos
niet-Belgenl aten deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen
 

Het stemrecht is een democratisch recht is dat voor iedereen gevrijwaard moet worden. Het stemrecht bij de gemeenteraadsverkiezingen is geen gunst die niet-Belgen moeten verdienen. Iedereen die lang genoeg in Geraardsbergen woont, mag gaan stemmen nadat ze zich geregistreerd hebben als kiezer.

De cijfers scheppen helaas een pover beeld. In 2018 waren in Geraardsbergen slechts  41 kiezers ingeschreven vanuit EU-landen, dit is 7,5% t.o.v. het aantal potentiële kiezers in die groep. Vanuit niet-EU-landen waren er slechts 20 die zich ingeschreven hadden of 7,1% t.o.v. het aantal potentiële kiezers in die groep.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 jun 2024
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 

Meer windturbines in GERAARDSBERGEN: nog geen projectvoorstel naar gemeenteraad

Https___static
Illustratiebeeld Geraardsbergse windturbine
 

Eind 2022 kreeg Geraardsbergen een eerste windturbine. Het lokaal bestuur maakte toen meteen ook haar plannen duidelijk om een eigen windturbinepark aan te leggen. Op de gemeenteraad van 28 november 2023 volgde een belangrijke stap: de intentie werd goedgekeurd om een oproep te lanceren naar projectontwikkelaars om windturbines te bouwen en te exploiteren op gronden van Lokaal Bestuur Geraardsbergen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jun 2024
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 

GERAARDSBERGEN - Schepen David Larmuseau geen kandidaat meer voor volgende ambtstermijn

Davidlarmuseau-17
David Larmuseau
 

Schepen David Larmuseau laat weten geen nieuw mandaat in de Geraardsbergse politiek te ambiëren en zal geen kandidaat zijn bij de verkiezingen in oktober.

David Larmuseau kijkt terug op een politieke carrière van 18 jaar gemeenteraadslid, 12 jaar OCMW-raadslid en 12 jaar schepen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jun 2024
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief