Laatste artikels van Geraardsbergen

C21

GERAARDSBERGEN - Basisschool Hunnegem viert erkenning als UNESCO-school

Image001__17_
Vrije Basisschool Hunnegem mag zich voortaan een 'UNESCO-school' noemen. De school trad toe tot het UNESCO-scholennetwerk.  Slechts een tiental Vlaamse scholen mag dit label dragen. "Het lidmaatschap is een garantie voor ouders en leerlingen dat er in onze scholen veel aandacht is voor universele idealen als vrede, verdraagzaamheid en duurzaamheid", klinkt het terecht trots bij de school. "Deze toetreding hebben we aan uitstekend onderwijs te danken, aangevuld met sterke en kwaliteitsvol uitgewerkte projecten” zegt een fiere directeur.  We willen van onze kinderen echte wereldburgers maken. 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 mei 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

Controleer de vervaldatum van je rijbewijs

Scherm__afbeelding_2023-05-25_om_20
 

 Heb je een rijbewijs volgens het bankkaartmodel? Dan controleer je best even de vervaldatum. De eerste exemplaren die destijds werden uitgereikt, vervallen binnenkort.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 mei 2023
Marc Sluys
 

GERAARDSBERGEN - Zorgzame Buurten en Dag van de Buren in Geraardsbergen

Kaartje_burenuitnodiging_voor
 

Op vrijdag 26 mei is het Dag van de Buren. Ook Geraardsbergen neemt voor de eerste keer deel. Inwoners kunnen hun buren uitnodigen voor een hapje, drankje en gezellige babbel. Daarnaast ontvangen alle inwoners van Geraardsbergen Oost (Grimminge, Nieuwenhove, Waarbeke en Zandbergen) deze week een wenskaartje in de bus. Deze vier deelgemeenten maken namelijk deel uit van het project ‘Zorgzame Buurten'. De Dag van de Buren staat voor gezellig samenzijn met de mensen uit je straat of buurt.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 mei 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

NINOVE - Oxfam Werelwinkel Ninove-Atom en de Buurderij slaan de handen in mekaar

A_buurderij_5

Na de voorbije gesmaakte edities, bereiden Oxfam Wereldwinkel en de Buurderij de nieuwe Hello Fair Kookbox voor op zaterdag 3 juni. Een box boordevol lekkere en eerlijke producten worden aan huis geleverd. Met het bijgeleverd recept kan u gezellig kokkerellen voor familie of vrienden en een heerlijke maaltijd op de lentetafel toveren. Tegelijk steunt u hiermee de boeren van om de hoek én wereldwijd. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 mei 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

VIANE - Vaderdagontbijt op zondag 11 juni ten voordele van het OZC Sint-Vincentius

20230519_102725
 
Het OZC Sint-Vincentius Viane en vestiging in Deftinge organiseren een vaderdagsontbijt op zondag 11 juni. Bestellen kan tot vrijdag 2 juni. Op zondag 11 juni tussen 8 en 10 uur worden deze aan huis geleverd in de gemeenten Geraardsbergen-centrum, Onkerzele, Schendelbeke, Moerbeke, Viane, Galmaarden-centrum, Tollembeek, Sint-Pieters-Kapelle en Bever. Wie wilt er nu niet genieten van een kraakvers vaderdagontbijt

  

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 mei 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARSBERGEN - De volkstuinen zetten de deuren open

Editie_geraardsbergen_windmolen_2__kopie_
De volkstuintje openen de deuren.- Foto Marc Colpaert
 

De volkstuinen in Geraardsbergen zetten de deuren open op zondag 21 mei in Geraardsbergen. Men kan er terecht  voor een aanbod van plantjes, bloemen en kruiden. Wie dat wenst kan zelfs een grondstaal meebrengen uit zijn tuin om de pH-meting te laten uitvoeren. Op zondag 21 mei vanaf 10u tot 16u is iedereen van harte welkom op onze opentuindag op het volkstuinpark Sportkring, gelegen in de Zonnebloemstraat. Dit is rechtover de parking van Denderland Shopping Center.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mei 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - Fraai werk over de Geraardsbergse dokter Arthur Broeckaert (1894-1977)

A_arthur_broeckaert

Onder ruime belangstelling vond op zondag 7 mei in de kapel van de voormalige priorij Hunnegem de voorstelling plaats van de fraaie publicatie "Over het literaire erfgoed van dr. Arthur Broeckaert  Schrijver tussen twee oorlogen". De auteur is Dirck Surdiacourt, die al jaren uitmunt door zijn schitterende publicaties over diverse facetten van het rijke cultureel verleden van de Oudenbergstad en haar omgeving. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 mei 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

GERAARDSBERGEN - Vlaams Belang Geraardsbergen tegen kazerne op Godsbergkouter

Johan_sirjacobs_vb
Johan Sirjacobs.- Ingezonden foto
 

Vlaams Belang Geraardsbergen spreekt zich duidelijk uit tegen de kazerne op de Godsbergkouter in Geraardsbergen en steunt het comité “Red de Godsbergkouter”. Het comité had CD&V, die zegt op te komen voor de landbouwers, om een standpunt gevraagd. Maar CD&V gaat in Geraardsbergen zonder verpinken akkoord met het opofferen van vele hectares goede landbouwgrond.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 mei 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

REGIO - Nieuwe technologie ING speelt in op halvering van aantal kaartlezers en nieuwe vormen van cybercriminaliteit

A_ing_4
Foto Marc Colpaert
 

Klanten van ING België hoeven hun kaartlezer niet meer altijd en overal bij zich te hebben om ​in te loggen of ​een transactie ​te doen​ via hun computer. Dit kan voortaan met de ING QR Code, een primeur binnen het Belgische bankenlandschap. Op die manier maakt de bank thuisbankieren gemakkelijker voor particuliere en professionele klanten. Het is bovendien een antwoord op het fenomeen dat steeds minder mensen een kaartlezer bestellen, omdat ze meer mobiel bankieren. De slimme technologie waarmee de ING QR Code is ontwikkeld, is ten​​slotte een extra wapen in de strijd tegen cybercriminelen.    

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mei 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Politie GERAARDSBERGEN/Lierde reageert op groeiend aantal slachtoffers en organiseert infoavond over cybercrime

Info-avond_31mei2023__2_
 

Op woensdag 31 mei organiseert de politiezone een informatieve avond over cybercriminaliteit. Cybercriminelen worden steeds inventiever en proberen constant nieuwe manieren en kanalen te vinden om geld te stelen. Om bewustwording te creëren én ervoor te zorgen dat minder mensen in de val lopen, organiseert politie Geraardsbergen/lierde op 31 mei een cybercrime infoavond. Tijdens deze avond worden concrete voorbeelden besproken en tips gegeven om de kans op slachtofferschap te verkleinen. Vorig jaar ontving het onthaal van politiezone Geraardsbergen/Lierde bijna 300 aangiftes van slachtoffers die financieel nadeel hadden geleden door  

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mei 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy GODAERT | 31 mrt 2023

archief