Laatste artikels van Geraardsbergen

C21

GERAARDSBERGEN - Nog een uitstap naar de wijde natuur dus een tweede Whisky wandeling

A_geraardsbergen_whisky_1
 

Jawel, na onze uiterst gesmaakte allereerste Whisky-Wandeling van januari jongstleden, trekken we opnieuw de "wijde natuur" in !! Inderdaad, de geplande kick-off van ons 21ste seizoen annex viering van ons 20-jarig bestaan (rara, pluis deze hogere wiskunde maar eens uit ;-) werd door toedoen van de weergoden, en meer bepaald het verschuiven van het jaarlijkse Geraardsbergse Vuurwerkconcert naar 8 september, immers onmogelijk gemaakt... Waardoor onze oorspronkelijk geplande seizoensstart bij nader inzien dus een verrassend originele én smaakvolle "Tweede Whisky-Wandeling" worden zal (zo u nog volgt ;-) 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

GERAARDSBERGEN - Kunstacademie Geraardsbergen viert 145-jarig bestaan met een jaar vol creatieve hoogtepunten

Editie_geraardsbergen_academie_2__kopie_
Foto Marc Colpaert
 

De kunstacademie viert dit schooljaar haar 145-jarig bestaan. Dit feestjaar belooft een jaar vol inspirerende toonmomenten te worden. “De academie heeft een rijke traditie in het voortbrengen van kunstenaars. De school staat bekend om haar talloze bijdragen aan cultuur in de stad en heeft ook vele getalenteerde alumni voortgebracht. Ze heeft in de loop der jaren een onuitwisbare stempel gedrukt op kunst en cultuur in Geraardsbergen,” vertelt directeur Marc Van den Borre. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 sep 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Lokaal Bestuur GERAARDSBERGEN maakt stedelijke sportinfrastructuur volledig rookvrij

Generatie_rookvrij
ingezonden foto
 

In het kader van ‘Generatie Rookvrij’ wordt de stedelijke sportinfrastructuur in Geraardsbergen volledig rookvrij gemaakt. Concreet gaat het over de Veldmuis, het Adriaansstadion en de sportzaal in Grimminge. Er wordt aan rokers gevraagd om op deze plaatsen niet meer te roken of enkel in de voorziene rookzones, uit het zicht van kinderen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

GERAARDSBERGEN - De stad zet leerlingen van lagere en middelbare scholen aan het sporten met belevenisloop en cityrun

Editie_geraardsbergen_stad_4__kopie_
Illustratiebeeld. Foto Marc Colpaert
 

De Sportdienst van Lokaal Bestuur Geraardsbergen organiseert twee uitdagende loopactiviteiten voor jongeren: een belevenisloop voor kinderen van de lagere school op woensdag 20 september en een cityrun voor leerlingen van de middelbare school op donderdag 21 september. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 sep 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN/NINOVE - Veeloo trekt de fietsvergoeding op tot 0,30 euro/km

Cinco-b-veeloo
Ingezonden foto
 
We willen onze gebruikers nog vaker op de e-bike zien! Veeloo, hét Belgische merk van elektrische fietsen uit de Denderstreek, wil de gebruikers van hun elektrische fietsen aanzetten om nog meer te rijden met hun e-bike. Dit doen ze door de fietsvergoeding te verhogen tot € 0,30 per kilometer. De e-bike is de laatste jaren aan een enorme opmars bezig. De elektrische fiets is niet langer het vervoermiddel bij uitstek voor senioren, het is tevens uitstekend voor woon-werkverkeer 
 

Klik hier om meer te lezen

 
18 sep 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

GERAARDSBERGEN/NINOVE - KARATE CLUB KACHI start het nieuwe seizoen met heel wat uitdagingen

241332053_4460782534031649_186351871784466073_n
Ingezonden foto
 

Karate Club Kachi heeft zijn vorige karate seizoen afgesloten met heel wat hoogtepunten. Zo heeft de club 3 leden die nieuwe zwarte gordels behaald hebben op zeer jeugdige leeftijd met name; De Koninck Yinte (18 jaar), Rosseel Gust (15 jaar) en Holderbeek Lotte (15 jaar). Sommige leden trainden al vanaf hun 4de levensjaar bij de club Kachi. Yinte en Gust volgden zo hun vaders op  

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 sep 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

GERAARDSBERGEN - Een nieuwe outfit voor WTC ViaBike

A_foto_bikers_geraardsbergen__kopie_

WTC ViaBike onthult met trots een gloednieuwe outfit met dank aan sponsors, en benadrukt de waarde van sport als middel voor ontspanning en verbondenheid, ongeacht de conditie. Bij WTC ViaBike streven we ernaar om sport toegankelijk te maken voor iedereen, ongeacht leeftijd, geslacht, vaardigheidsniveau of lichamelijke conditie. We geloven dat sport meer is dan alleen competitie; 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 sep 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

GERAARDSBERGEN - BURGEMEESTER GUIDO DE PADT STOPT MET POLITIEK

Editie_geraardsbergen_processie_3__kopie_
Burgemeester Guido De Padt een icoon van Geraardsbergen stopt met de politiek. - Foto Marc Colpaert
 

Open VLD burgemeester Guido De Padt (69 jaar) verlaat - na 41 jaar actieve politiek - eind dit jaar het politieke speelveld. Hij zal niet meer deelnemen aan de komende verkiezingen en geeft de fakkel door aan een nieuwe generatie om het beleidswerk in Geraardsbergen verder te zetten. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 sep 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Een landschapswandeling van VZW De Mark op 16 september

Foto_colpaert_natuur_tentoon_bos_2__kopie_
Genieten van de mooie natuur.- Foto Marc Colpaert
 

Op zaterdag 16 september om 14 uur wordt er door de VZW De Mark een landschapswandeling georganiseerd met vertrek aan het Baljuwhuis in Galmaarden. Deze wandeling staat open voor mensen uit het werkingsgebied van De Mark namelijk Bever, Herne en Galmaarden en daarbuiten. Gids Pablo zorgt er voor dat het voor iedereen een leuke wandeling zal worden. De prijs: gratis voor leden, 2 euro voor niet leden. De Markvallei is het oudste   

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 sep 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - Inwoners kunnen vanaf nu publieke gevelton aanvragen

Geraardsbergen_straat__kopie_
Inwoners kunnen regenton aanvragen.- Foto Marc Colpaert
 

De gemeenteraad van 12 september 2023 keurde een reglement goed waarmee Geraardsbergenaars een gevelton op openbaar domein kunnen aanvragen. Een dergelijke regenton met beplanting staat volledig ten dienste van de buurt: bewoners gebruiken het water om hun planten water te geven, hun fiets te wassen. De ton wordt gefinancierd via het burgerbudget en is kosteloos voor de aanvrager. Het is een mooi voorbeeld van hoe sociale verbinding samenkomt met duurzaamheid. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 sep 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief