Laatste artikels van Geraardsbergen

C21

GERAARDSBERGEN - Het Handelscentrum Geraardsbergen organiseert hun eindejaarsacties

Editie_geraardsbergen_straat_2__kopie_
Kom kopen in Geraardsbergen.- Foto Marc Colpaert
 

Het Handelscentrum Geraardsbergen VZW heeft ook dit jaar heel wat inspanningen geleverd om te zorgen voor een aangenaam en sfeervol shopping gebeuren in het stadscentrum. Naast de door de stad voorziene kerstverlichting, zorgde het kerstcomité van het handelscentrum voor mooie kerstkransen, die met de medewerking van de stadsdiensten aan de verlichtingspalen in het centrum worden opgehangen. Daarnaast hebben ook de handelaars zelf gezorgd voor kerstsfeer in hun etalages. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 dec 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - De nieuwe Pauwel is Joran De Borre die al kinderpauwel was in 2006

20221204_102524__1_
De nieuwe pauwelbende- Foto Marc Colpaert
 

Zopas werd op de Pauwelhoeve in Galmaarden de nieuwe Pauwel aangesteld.   Joran De Borre kreeg van eigenaar Jan Couck de 'zege' om in 2023 de nieuwe Pauwel te mogen zijn. Joran is geen onbekende in Galmaarden want in zijn familie lopen er nog 5 gewezen Pauwels rond. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 dec 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Politie GERAARDSBERGEN verwittigt gauwdieven: Hey Dikken! Hier valt niets te pikken!

A_dikke
 

Een gauwdiefstal is ‘gauw’ gebeurd maar kan veel schade en overlast veroorzaken. Zakkenrollers slaan meestal hun slag op plaatsen met veel drukte zoals winkelcentra, markten, evenementen, braderieën,… Het BIN-Z, de stad en de Lokale Politie lanceren daarom in december de campagne “Hey ‘Dikken’, hier valt niets te pikken!” en roepen klanten op om extra waakzaam te zijn en niet te koop te lopen met waardevolle spullen.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 dec 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - Nu cadeaudagen in de Oxfam wereldwinkel in Geraardsbergen

A_geraardsbergen_wereldwinkel
Ingezonden foto

Tijdens de eindejaarperiode hebben we heel wat faire voedingsartikelen en ideeën om familie en vrienden te verrassen: een koekje, een doosje pralines of een goed flesje wijn, een moedgevende kaart, een pakje heerlijk koffie, een cadeaumand. Bij aankoop van twee dezelfde promowijnen geniet u van 15% korting. Ons adres is Weverijstraat 123 Geraardsbergen 

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 dec 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

GERAARDSBERGEN - Straatverlichting vanaf dit weekend gedoofd in Geraardsbergen

A__a_lamp
Openbare verlichting gaat uit. Foto Marc Colpaert
 

Op zondagavond 4 december vindt de eerste energievriendelijke nacht plaats in Geraardsbergen: de verlichting langs openbare wegen wordt gedoofd om 23 uur ’s avonds en gaat terug aan om 5 uur ‘s morgens. Dit regime wordt alle dagen aangehouden, behalve op vrijdag- en zaterdagnacht wanneer de straatverlichting wordt gedimd. De gewestwegen en de omliggende straten blijven tot nader order uit veiligheidsoverwegingen alle nachten verlicht. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 dec 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - doet op 10 december mee aan de Schrijfmarathon van Amnesty International Vlaanderen

2fb2f8d1-1a37-40c2-aa24-afb3f1ab8cd1

Op zaterdag 10 december kan men meedoen aan de schrijfmarathon in de wereldwinkel (Weverijstraat 123) van 9u30 tot 12u30 en van 14u tot 17u en de bibliotheek (Gasthuisstraat 28) van 9u tot 12u. Iedereen wordt uitgenodigd om eens langs te komen en een brief/kaart te schrijven. Die stapels brieven en kaarten zijn van enorme waarde. Mensen voelen zich gesteund.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 nov 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

GERAARDSBERGEN - Lokaal Bestuur Geraardsbergen organiseert vrijwilligersbeurs op zondag 4 december

Editie_geraardsbergen_dender_1__kopie_
Illustratiebeeld foto Marc Colpaert
 

Op zondagnamiddag 4 december organiseert het Lokaal Bestuur Geraardsbergen een vrijwilligersbeurs in Jeugdcentrum De Spiraal. Verschillende organisaties laten geïnteresseerden er kennis maken met hun aanbod aan vrijwilligerswerk. Reeds actieve vrijwilligers worden er ook in de bloemetjes gezet met een hapje en een drankje. In Geraardsbergen zijn heel wat verenigingen, organisaties en diensten die hulp krijgen van vrijwilligers. Vaak kunnen zij nog een extra paar helpende handen gebruiken. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 nov 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

NINOVE - Verzekeraars realiseren in Ninove mee het grootste bosuitbreidingsgebied

A_bos_5
Ingezonden foto
 

DKV Belgium en ERGO Insurance planten duizend nieuwe bomen. Duizend bomen komen er aanstaande vrijdag bij op de teller in Ninove. DKV Belgium en ERGO Insurance zullen er letterlijk een stukje van onze toekomst verzekeren door het aanplanten van een eigen bedrijfsbos. De specialisten in private gezondheidsverzekeringen en in levensverzekeringen zullen er een halve hectare bos aanplanten en helpen zo het voor Vlaanderen grootste bosuitbreidingsgebied mee te realiseren. De verzekeraars werken hiervoor samen met Forest Fwd, gespecialiseerd in de realisatie van bedrijfsbossen.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 nov 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

GERAARDSBERGEN - Lokaal Bestuur Geraardsbergen voert strijd tegen zwerfvuil en sluikstort verder op

Colpaert_gooik_afval_1__kopie_
Afval laat je niet zomaar achter.- Foto Marc Colpaert
 

Om de strijd tegen zwerfvuil op te voeren, zet Lokaal Bestuur Geraardsbergen regelmatig handhavers van OVAM (Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij) in. Wie afval zomaar op de grond gooit en betrapt wordt, krijgt een GAS-boete. Ook sluikstorters worden opgevolgd en beboet dankzij een nauwe samenwerking tussen de diensten van het lokaal bestuur en de politie. Tijdens de Week van de Handhaving begin oktober resulteerde dit in 16 bestuurlijke verslagen voor zwerfvuil en 15 pv’s voor sluikstorten. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 nov 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - Een gezellig grootoudersfeest in de kleuterschool de Kleine Prins

Kleine_prins_16112022_105
 
De kleuterschool 'Kleine Prins' bracht op woensdag 16 november, 150 grootouders samen voor een gezellig grootouderfeest! Tijdens dit feest namen de kleuters hen mee in het verhaal: 'Welterusten, kleine beer!'. De kleine beren, de kleinste dromers, de dames en heren in het donker, de spoken, de vampiers, de spinnen en de sterren
 

Klik hier om meer te lezen

 
28 nov 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief