Laatste artikels van Geraardsbergen

Atheneum GERAARDSBERGEN schenkt 1800 gelaatsmaskers aan gezondheidssector

Jim_8040
 

Het atheneum van Geraardsbergen beschikt al enkele jaren over een lasercutter die onder andere gebruikt wordt in de richtingen elektromechanica, industriële ICT en STEM-engineering. Door de tijdelijke opschorting van de lessen, een van de maatregels getroffen tegen de verspreiding van het Coronavirus, wordt het toestel momenteel niet gebruikt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 apr 2020
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Beiaardconcert nav de strijd tegen het coronavirus

Jim_8006
 

Stadsbeiaardier Jakob De Vreese gaf vanuit de toren van de Sint-Bartholomeuskerk een beiaardconcert dat werd opgedragen aan alle helden die zicht inzetten voor de gemeenschap of die thuis het beste van zichzelf geven in de strijd tegen het coronavirus.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 apr 2020
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

G'BERGEN/GALMAARDEN - Stopzetten van de pacht ook na meer dan 50 jaar nog steeds niet mogelijk gewoon schandalig

A_colpaert_cromphout_7__2_
De familie Cromphout vindt het schandalig dat ze als eigenaars niet over hun grond kunnen beschikken. - Foto Marc Colpaert
 

De familie van Johan Cromphout uit Galmaarden is al sinds vele jaren aan het proberen om de pacht van drie stukken landbouwgrond in Galmaarden en Waarbeke ongedaan te maken. Al sinds het jaar 1968 worden deze stukken land verpacht en nu Johan deze percelen wil laten bebossen is dit niet mogelijk. Ook via het vredegerecht komt er geen oplossing uit de bus. "Wij vragen ons af of dit echt kan, dat iemand zijn grond meer dan 50 jaar kwijt is aan een pachter", laat een ontgoochelende Johan ons weten.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 apr 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - Herstel uw voetwegen dan kunnen mensen ze gebruiken!

Aaaa_image_voetweg
In Viane ligt er een klein obstakel op een voetweg. Ingezonden foto
 

De vereniging Beweging en sportproject Rebus vzw van Armand Matthys heeft een schrijven gericht naar het College van Burgemeester en schepenen in Geraardsbergen betreft een verzoekschrift tot het opleggen van last tot herstel in toepassing van artikel 42 van het decreet gemeentewegen van 3.5.2019 

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 apr 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Geniet van de natuur en neem uw fototoestel mee

A_foto_lucht_1
Maak nu foto's zonder die hinderlijke strepen. - Foto Marc Colpaert
 

Normaal gaat de temperatuur eind deze week flirten met 20 graden, ideaal dus om even uit uw kot te komen voor een flinke wandeling en neem uw fototoestel mee. Wij leven momenteel in een zeer rare wereld, er is weinig verkeer, het is op vele plaatsen doodstil. Maar omdat het warmer gaat worden, nog even geduld tot zondag, is het zeker de moeite waard om nu al eens plannen te maken

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 apr 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Papier mag terug buiten gezet worden

Img_20200319_002340_resized_20200319_122408983
Zet u papier weer buiten. - Foto Marc Colpaert
 

Inwoners van Galmaarden mogen op 16 april opnieuw hun papier buitenzetten want ILvA komt terug het papier ophalen. Vanaf donderdag 2 april start ILvA opnieuw met de inzameling van papier in Galmaarden, Ninove en Geraardsbergen. Er worden extra wagens gehuurd en extra beschermingsmiddelen ingezet zodat 

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 mrt 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GO! Centrum GERAARDSBERGEN zamelde oude kledij in

A
 

Sinds begin maart liep op basisschool GO! Centrum Geraardsbergen de inzamelactie bag2school. Bag2School verzamelt kleding van scholen en keert per kilo een bedrag uit. Aangezien GO! Centrum een MOS-school is,  willen zij de afvalberg niet nóg hoger maken en deze wijze van werken is een mooie manier om van niet meer gebruikte kleding af te komen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 mrt 2020
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

Provincie Oost-Vlaanderen stelt bungalows ter beschikking van zorgpersoneel en artsen ASZ GERAARDSBERGEN

Bungalows-de-gavers
 

De Provincie Oost-Vlaanderen stelt de bungalows op het provinciaal domein De Gavers in Geraardsbergen ter beschikking van het zorgpersoneel en de artsen van het ziekenhuis ASZ Geraardsbergen.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 mrt 2020
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Beiaardconcert ter ere van strijders coronavirus

27858870_1994909594115456_7908094645575097248_n
 

Op zaterdag 28 maart om 19.30 uur laat onze beiaardier Jakob De Vreese de klokken galmen vanuit de toren van de Sint-Bartholomeuskerk. Het beiaardconcert wordt opgedragen aan alle helden die zicht inzetten voor de gemeenschap of die thuis het beste van zichzelf geven in de strijd tegen het coronavirus.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 mrt 2020
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN schort parkeercontroles in de blauwe en betalende zones tijdelijk op

Dsc8468-1

Naar aanleiding van de coronacrisis zal de Stad Geraardsbergen de controles op betalend parkeren en de controles in de blauwe zone tijdelijk opschorten. Voor het lokaal bestuur primeert de veiligheid en de gezondheid van eenieder. Door deze maatregel beschermen we niet alleen de parkeerwachters, maar ook alle automobilisten, die door deze maatregel geen contact meer moeten hebben met het touchscreen van de parkeerautomaten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 mrt 2020
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief