Laatste artikels van Sint-Genesius-Rode

SINT-GENESIUS-RODE - Plannen voor VUB Campus afgewezen

Editiepajot_rode
Ingezonden foto
 

Het is al jaren een stille wens van de meerderheid in Rode om de terreinen van de leegstaande VUB-ULB campus te verkavelen. De Vlaamse overheid is het daar voorlopig niet mee eens. Ze heeft een negatief advies gegeven over een nieuwe bestemming via een gewestplanherziening voor het campusgebied Bierenberg - Paardestraat.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 mei 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 

SINT-GENESIUS-RODE - Party to Style organiseerde Mom’s Night Out

Editiepajot_rode
Foto © Elsie De Greef
 

Sonia Deryck organiseerde donderdagavond een VIM-avond, een avond voor Very Important Moms, bij Party to Style. Een avond boordevol acties en verrassingen, met heerlijke hapjes & drankjes terwijl je uit de mooie collecties juwelen, handtassen, sjaals, kledij,... een leuk cadeau voor moederdag kon uitkiezen. Nog geen cadeau voor moederdag? Geen nood, Party to Style is ook open op zondag 14 mei van 10 tot 14u.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 mei 2017
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

Slotfeest Boekenbende SINT-GENESIUS-RODE

Editiepajot_rode
Ingezonden foto
 

Ook dit schooljaar gingen vrijwilligers bij 20 kinderen aan huis voorlezen in Rode. Op woensdag 10 mei was er een groot slotfeest voor alle deelnemende gezinnen en alle vrijwilligers in GC de Boesdaalhoeve. Ze genoten samen van een leuke theatervoorstelling in het Nederlands en dronken nog een kopje koffie met een stukje taart. Op die manier sloten ze samen de voorleesweken af.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 mei 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 

SINT-GENESIUS-RODE - U11 winnen de nationale beker Fc Gullegem

Editiepajot_rode
Ingezonden foto
 

Zaterdag won de U11 ploeg van KFCRDH de beker van België in Gullegem op een totaal van 128 ploegen uit gans het land. Voor eerst in het bestaan van de club komt de beker van België naar Rode. Dankzij de inzet van de spelers en de staf van trainers: Emillio Martin Sanchez,  Aurelio Leo Virisario, Dorian Neves Ramos, Buddy Peeters, Dejvi Stojani, Jack Loncin, Nelson Ngabo, Rayane Oulad, Maxime Wameso, Theo Kasongo, Lucas van Buggenhout en de staf Steven Vancutsem, Benoit van Buggenhout en Laetitia Vankeer.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 mei 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 

SINT-GENESIUS-RODE - Slotfeest Boekenbende Rode, vrijwilligers lezen voor aan huis

Beeld_boekenbende
 

Ook dit schooljaar gingen vrijwilligers bij 20 kinderen aan huis voorlezen in Sint-Genesius-Rode. Vzw De Horizon is coördinator van het project en werkt voor de uitvoering samen met GC de Boesdaalhoeve (vzw ‘de Rand’). Vrijwilligers gaan gedurende 10 weken voorlezen bij anderstalige en/of taalzwakke kinderen van 4 tot 9 jaar.

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 mei 2017
Sam Herremans
ingezonden
 

Nico uit SINT-GENESIUS-RODE mag jaar lang gratis naar alle wedstrijden van Club Brugge

Nico_vanhaelen
Ingezonden foto
 

 In deze moeilijke tijden voor Club Brugge ging Radio 2 op zoek naar "De strafste supporter" van de voetbalclub. Welke supporters blijven pal achter hun club staan - wat er ook gebeurt? De club bestaat dit jaar 125 jaar en Radio 2 zet dat jubileum graag in de verf met een zoektocht naar hun meest trouwe supporter, de supporter die voor blauwzwart door het vuur gaat. Na een spannende strijd werd dat Nico Vanhaelen uit Sint-Genesius-Rode.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 apr 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

Wateroverlast Molenbeekvallei in BERSEL en SINT-GENESIUS-RODE wordt aangepakt

Aaaawateroverlast_molenbeek
Foto Bart Devillé
 

 Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw investeert bijna 4 miljoen euro tegen wateroverlast in de Molenbeekvallei-een van de mooie plekken dicht bij Brussel- in Beersel en Sint-Genesius-Rode. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 apr 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE Jongeren houden eigen klimaatconferentie op school

Editiepajot_bart_devill___klimaatolv
foto Bart Devillé
 

 In tegenstelling met de huidige president van Amerika hebben de leerlingen van het Onze-Lieve-Vrouwinstituut van Sint-Genesius-Rode wel belangstelling voor de klimaatsverandering en de voorbije klimaattop. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 mrt 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief