Laatste artikels van Sint-Genesius-Rode

SINT-GENESIUS-RODE Ook dit jaar organiseert Davidsfonds Rode Tweedehandsboekenbeurs

Editiepajot_bart_devill___boekenbeurs
Foto Bart Devillé
 

 De tweedehandsboekenbeurs van Davidsfonds Rode, ter gelegenheid van de jaarmarkt in Ons Parochiehuis, is al jaren een centraal punt waar mensen eens binnenlopen om te snuisteren in boeken en CD’s of voor een drankje of een stukje taart. Maar het Davidsfonds Rode is er niet alleen op de afspraak. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 sep 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

REGIO - K-Creation LEGACY op 22 september in CC De Meent

Legacyshow1-1
 

CHRIST’OF, al jarenlang trouwe dansdocent bij de Jacksondancerz van K-creation, brengt tezamen met zijn live band (8 muzikanten), backing vocals en dansers een wervelende visuele show waar de bekendste Michaël Jackson nummers in een sublieme muzikale opvolging de revue passeren.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 sep 2017
Sam Herremans
ingezonden
 

Tiende jaarmarkt op zaterdag in SINT-GENESIIUS-RODE

Editiepajot_rode
Foto © Elsie De Greef van verleden jaar
 

De jaarmarkt in Rode heeft al een hele weg afgelegd. De eerste jaarmarkt in 1869 was puur op dierenkeuring gericht. Later evolueerde deze naar stands met marktkramers en verenigingen. In de laatste tien jaar waren er terug ingrijpende wijzigingen: het begon met de verhuis van de jaarmarkt naar zaterdag en drie jaar geleden werd het circuit gewijzigd. Ook wordt de klemtoon meer gelegd op animatie en een gevarieerd programma gedurende de dag zodat je altijd iets nieuws kan zien.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 sep 2017
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

SINT-GENESIUS-RODE Paella Take Away werd overweldigend succes

Editiepajot_bart_devill___paella
foto Bart Devillé
 

 De Paella Take Away die in Sint-Genesius-Rode in het leven werd geroepen op initiatief van Michele Nerinckx, moeder van kankerpatiënt Reuben Mosselmans kende een onverwacht en overweldigend succes. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 aug 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE Rodense Lea’s komen ook dit jaar op tegen kanker

Editiepajot_bart_devill___rodense_lea_s
foto Bart Devillé
 

 Vorig jaar vonden drie dames die ofwel in Sint-Genesius-Rode wonen of eerder woonden dat er in hun gemeente ook wat mocht gedaan worden voor “Kom op tegen Kanker”. Ze besloten dan ook deel te nemen aan het Plantjesweekend en azalea’s te verkopen. Mireille Goossens en Wendy De Bonridder uit Sint-Genesius-Rode en Martine Dandoy die vandaag in Alsemberg woont, maar van Sint-Genesius-Rode afkomstig is, gingen op zoek naar een geschikte naam en noemden zich uiteindelijk de “Rodense Lea’s” ( “Rodense” van Sint-Genesius-Rode en “Lea”s afgeleid van azalea’s). En hun eerste Plantjesweekend mocht er zijn.. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 aug 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE - Volkin’Ro blijft een sfeervol familiefestival

Editiepajot08
Foto © Veerle Volders
 

Na een verdiend sabbatjaar was de Volkin’Ro-ploeg klaar om opnieuw de draad op te pikken en er een spetterende editie van te maken. En ook dit jaar werd het ondanks de regenbuien een sfeervol familiefestival met veel  muziek, streekproducten en extra kinder-en randanimatie voor jong en oud. Er waren optredens van Red & Lily, The Symptomatics, Stefan Dixon,  Bram en Lennert en  Guy Swinnen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 aug 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 

Louis en Sidonie uit SINT-GENESIUS-RODE vierden 60 jaar huwelijk

Rode_diamant_colignon_p_
Louis Colignonen Sidonie Smits vierden diamant. Foto's © Marc Sluys
 

 Louis Colignon (82) en Sidonie Smits (89) vierden hun 60-jarige op de afdeling Dahlia van het woonzorgcentrum in Rode. Het gezin groeide met zoon Christian (+) en dochter Carine en twee kleinkinderen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 jul 2017
Marc Sluys
Marc Sluys
 

SINT-GENESIUS-RODE Jaarmarkt van Sint-Genesius-Rode vindt zeker plaats

Editiepajot_bart_devill___jaarmarktcomitee_rode
foto Bart Devillé
 

 In Sint-Genesius-Rode waren er misschien inwoners die dachten dat ingevolge de werken in Rode-centrum de jaarmarkt geen plaats zou kunnen vinden. Het jaarmarktcomité heeft nu de puntjes op de “i” gezet…. De jaarmarkt vindt zeker plaats op 23 september

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 jun 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief