Laatste artikels van Sint-Genesius-Rode

BEERSEL/SINT-GENESIUS-RODE Ook deze regio geniet van investering Vlaanderen in scholenbouw

Editiepajot_bart_devill___gbs_rode
foto Bart Devillé
 

 

Zopas geraakte bekend dat Vlaanderen 2,5 miljoen euro investeert in Vlaams-Brabantse scholenbouw. In totaal gaat dit over 2,5 miljoen in 21 scholenbouwprojecten in Vlaams-Brabant. Ook de regio’s Zenne en Zoniën en de Zennevallei werden niet vergeten met GBS Wouterbos Sint-Genesius-Rode en de Vrije Basisschool Sint-Victor in Beersel.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 aug 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE Vierde editie Paella Take Away komt er aan

Editiepajot_bart_devill___paella
ingezonden foto
 

 

Voor de organisatoren van de Paella Take Away in Sint-Genesius-Rode was het wel uitkijken of zij in deze coronatijden  toelating zouden krijgen om hun 4de editie dit jaar te laten plaatsvinden. Om niet voor onaangename verrassingen komen te staan werd het gemeentebestuur van Sint-Genesius-Rode een heel draaiboek bezorgd hoe men de editie 2020 veilig kon laten verlopen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 aug 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE vtbKultuur Rode is “Corona-stilzitten” beu

Editiepajot_bart_devill___vijver_zevenbronnen
ingezonden foto
 

 

Voor wie het nog niet zou weten, vtbKultuur is een Vlaamse, toonaangevende socio-culturele vereniging met een eigentijdse kijk op cultuur, met afdelingen en themagroepen in heel Vlaanderen en Brussel en vtbKultuur Sint-Genesius-Rode maakt hier deel van uit. In 2020 is jaarthema “Buren”. In normale tijden vinden er jaarlijks tal van uiteenlopende activiteiten plaats die openstaan voor leden, niet-leden, nabije buren of wat verderaf-wonende buren. Dit jaar stak ook hier het corona-virus stokken in de wielen zodat heel wat activiteiten noodgedwongen moesten worden geannuleerd of uitgesteld. In Sint-Genesius-Rode vindt men nu dat het “vtbKultuur-CORONA-stilzitten” lang genoeg heeft geduurd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 aug 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE De Rodense Lea’s blijven niet bij de pakken zitten

Editiepajot_bart_devill___rodense_lea_s
ingezonden foto
 

 

Voor wie het nog niet zou weten, de Rodense Lea’s zijn Martine Dandoy, Mireille Goossens en Wendy De Bontridder. Dit zijn geen politiekers of andere publiekstrekkers, wel drie Rodense dames die zinnens waren dit jaar voor de 5de maal een Plantjesweekend te organiseren, ten voordele van Kom Op Tegen Kanker

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 aug 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE Ook jaarmarkt van Sint-Genesius-Rode wordt geannuleerd

Editiepajot_bart_devill___annesobrie
ingezonden foto
 

 

In deze regio zullen ook de traditionele jaarmarktgangers dit jaar niet aan hun trekken komen. Nadat Beersel al meldde dat de jaarmarkten van Beersel, Lot en Dworp dit jaar niet gingen plaatsvinden, liet even later ook Sint-Pieters-Leeuw weten dat deze van Ruisbroek, Vlezenbeek en Leeuw zelf werden geannuleerd. En nu bericht het jaarmarktcomité van Sint-Genesius-Rode dat ook zij noodgedwongen dit jaar niet organiseren.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jul 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief