Laatste artikels van Sint-Genesius-Rode

Zomerse terrasjes op de jaarmarkt van SINT-GENESIUS-RODE

Editiepajot_rode
Foto © Elsie De Greef / Terrasjesweer op de jaarmarkt van Rode
 

Zaterdag was het opnieuw jaarmarkt in Sint-Genesius-Rode. Je kon er  terecht voor de standen van kramers en verenigingen, een stand met old-timers, demonstraties van oude volksambachten, de garage sale waar Rodenaren hun tweedehandsspullen kunnen verkopen en optredens van het Kinderuur.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 sep 2017
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

SINT-PIETERS-LEEUW / REGIO De Lambiek Fabriek presenteert Oude Geuze Brett-Elle

Editiepajot_bart_devill___bret_elle1
foto Bart Devillé
 

 De Oude Geuze van  Boon, 3 Fonteinen, Oud-Beersel, Lindemans, Timmermans, Hanssens e.a. krijgen weldra gezelschap van Oude Geuze “Brett-Elle”, of het resultaat van een uit de hand gelopen hobby van een groepje vrienden uit de Zennevallei, toch het epicentrum van spontane gisting. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 sep 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL/REGIO Vzw Zot van Beersel organiseert zijn 3de retro fuif

Editiepajot_bart_devill___fuifzvbeersel_2017
Foto Devillé
 

 Op zaterdag  7 oktober 2017 organiseert vzw Zot van Beersel voor de derde maal zijn  ‘Do You Love The 80’s Party’ in het  DOC te Alsemberg.   Nieuw dit jaar is dat er op algemene aanvraag ook the 70’s  bij betrokken worden. De nieuwe naam  wordt dan ook “Do You Love the 70’s and 80’s “.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 sep 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

GOOIK / HALLE - De nieuwe Volvo XC60 van garage Sterckx

Editiepajot_gooik__sterckx_1__kopie_
Philip en Ilse bij twee prachtige wagens. - Foto Marc Colpaert
 

In restaurant De Popelier in Gooik werd door de firma Sterckx uit Halle de nieuwe Volvo XC60 voorgesteld. Garage Sterckx met vestigingen in Halle en Sint-Genesius-Rode nodigden hun klanten uit om in alle rust en met een hapje en een drankje van de nieuwe Volvo XC60 te komen genieten. En het moet gezegd worden deze laatste aanwinst ziet er veelbelovend uit. Zowel langs de buitenkant als langs binnen kan men hier spreken van een uitstekende afgewerkte wagen. Volgens de reclame die de laatste weken onze schermen overspoelden is dit blijkbaar ook een wagen die automatisch stopt 
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

SINT-GENESIUS-RODE Ook dit jaar organiseert Davidsfonds Rode Tweedehandsboekenbeurs

Editiepajot_bart_devill___boekenbeurs
Foto Bart Devillé
 

 De tweedehandsboekenbeurs van Davidsfonds Rode, ter gelegenheid van de jaarmarkt in Ons Parochiehuis, is al jaren een centraal punt waar mensen eens binnenlopen om te snuisteren in boeken en CD’s of voor een drankje of een stukje taart. Maar het Davidsfonds Rode is er niet alleen op de afspraak. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 sep 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

REGIO - K-Creation LEGACY op 22 september in CC De Meent

Legacyshow1-1
 

CHRIST’OF, al jarenlang trouwe dansdocent bij de Jacksondancerz van K-creation, brengt tezamen met zijn live band (8 muzikanten), backing vocals en dansers een wervelende visuele show waar de bekendste Michaël Jackson nummers in een sublieme muzikale opvolging de revue passeren.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 sep 2017
Sam Herremans
ingezonden
 

Tiende jaarmarkt op zaterdag in SINT-GENESIIUS-RODE

Editiepajot_rode
Foto © Elsie De Greef van verleden jaar
 

De jaarmarkt in Rode heeft al een hele weg afgelegd. De eerste jaarmarkt in 1869 was puur op dierenkeuring gericht. Later evolueerde deze naar stands met marktkramers en verenigingen. In de laatste tien jaar waren er terug ingrijpende wijzigingen: het begon met de verhuis van de jaarmarkt naar zaterdag en drie jaar geleden werd het circuit gewijzigd. Ook wordt de klemtoon meer gelegd op animatie en een gevarieerd programma gedurende de dag zodat je altijd iets nieuws kan zien.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 sep 2017
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

SINT-GENESIUS-RODE Paella Take Away werd overweldigend succes

Editiepajot_bart_devill___paella
foto Bart Devillé
 

 De Paella Take Away die in Sint-Genesius-Rode in het leven werd geroepen op initiatief van Michele Nerinckx, moeder van kankerpatiënt Reuben Mosselmans kende een onverwacht en overweldigend succes. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 aug 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE Rodense Lea’s komen ook dit jaar op tegen kanker

Editiepajot_bart_devill___rodense_lea_s
foto Bart Devillé
 

 Vorig jaar vonden drie dames die ofwel in Sint-Genesius-Rode wonen of eerder woonden dat er in hun gemeente ook wat mocht gedaan worden voor “Kom op tegen Kanker”. Ze besloten dan ook deel te nemen aan het Plantjesweekend en azalea’s te verkopen. Mireille Goossens en Wendy De Bonridder uit Sint-Genesius-Rode en Martine Dandoy die vandaag in Alsemberg woont, maar van Sint-Genesius-Rode afkomstig is, gingen op zoek naar een geschikte naam en noemden zich uiteindelijk de “Rodense Lea’s” ( “Rodense” van Sint-Genesius-Rode en “Lea”s afgeleid van azalea’s). En hun eerste Plantjesweekend mocht er zijn.. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 aug 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE - Volkin’Ro blijft een sfeervol familiefestival

Editiepajot08
Foto © Veerle Volders
 

Na een verdiend sabbatjaar was de Volkin’Ro-ploeg klaar om opnieuw de draad op te pikken en er een spetterende editie van te maken. En ook dit jaar werd het ondanks de regenbuien een sfeervol familiefestival met veel  muziek, streekproducten en extra kinder-en randanimatie voor jong en oud. Er waren optredens van Red & Lily, The Symptomatics, Stefan Dixon,  Bram en Lennert en  Guy Swinnen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 aug 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief