Laatste artikels van Sint-Genesius-Rode

C21 Css

SINT-GENESIUS-RODE - Een kwarteeuw Boesdaalhoeve wordt gevierd

De_boesdaalhoeve
 

Tijdens het weekend van 10 en 11 september viert Gemeenschapscentrum de Boesdaalhoeve in Sint-Genesius Rode zijn 25ste verjaardag. En dit niet zomaar, er staat heel wat op het programma en het wordt een goed gevuld weekend! Er wordt een gevarieerd programma aangeboden met allerhande optredens en doorlopend animatie voor jong en oud.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 aug 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE - Zwembad Wauterbos organiseert zomerstages

Zwembad_wauterbos
 

Niet wanhopen voor wie wil genieten van een verfrissende duik.Tijdens de warme zomermaanden kan je in het zwembad Wauterbos terecht voor verfrissing en amusement en dit zowel voor jong als oud! En het aanbod is echt gevarieerd. Zo zijn er de spelnamiddagen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 aug 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

REGIO - Jouw stem kan straks miljoenen dierenlevens redden

Unnamed__6_
Teken nu de petitie
 
Wat zouden proefdieren zeggen als ze konden praten?, niet zo veel goeds vermoeden we. Vandaag, 9 augustus, lanceren 12 Europese landen samen een nieuwe video ter ondersteuning van de campagne Voor cosmetica zonder dierenleed - maak Europa dierproefvrij. Teken vandaag nog de petitie

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 aug 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

Extra schoolgebouwen in Vlaams-Brabant

Ben-weyts_0
 

 Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert ruim 3,5 miljoen euro in nieuwe en hedendaagse schoolgebouwen. Over de provincie Vlaams-Brabant zullen zo’n 15 scholenbouwprojecten met deze investering aan de slag kunnen. “Een investering in scholenbouw is een investering in onze onderwijskwaliteit. En dus in onze eigen toekomst”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 aug 2022
Marc Sluys
 

Demir sluit onteigening landbouwgrond niet uit in Brabantse Wouden

Bos_in_de_lente_-_regionaal_landschap_pajottenland___zennevallei
 

De massale aankoop van landbouwgronden voor bebossing door het Agentschap Natuur en Bos beroert al geruime tijd de gemoederen bij heel wat landbouwers. Uit een antwoord dat Vlaams Belang-parlementslid Klaas Slootmans ontving van minister Demir blijkt dat ook onteigening als instrument zal worden gebruikt indien er niet vrijwillig wordt verkocht. ‘Broodroof’, klinkt het bij de Vlaams-nationale partij.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 aug 2022
Marc Sluys
 

SINT-GENESIUS-RODE Jeanne en Michel zijn 65 jaar getrouwd

Editiepajot_bart_devill___briljant_rode
foto Bart Devillé
 

 Ook in het WZC De Groene Linde in Sint-Genesius-Rode mag er na corona opnieuw gefeest worden. En dit gebeurde ook voor Jeanne Hannaert, die verblijft op afdeling Begonia, en haar echtgenoot Michel Mostaert. Zij zijn inderdaad 65 jaar getrouwd en dus een briljanten paar.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jul 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE - Kwadeplas opende opnieuw de deuren

Editiepajot_bart_devill___de_kwade_plas
foto Bart Devillé
 

 e gaat in de regio Zenne en Zoniën niet veel mensen vinden die nog niet hoorden van de Kwadeplas in Sint-Genesius-Rode. We denken dan aan wandelaars, petanquers die graag een balletje gooien of liefhebbers van een lekker biertje of ander dito hapje in een gezellige, gerestaureerde hoeve. Hoe het de dag van vandaag dikwijls het geval is openen dergelijke handelszaken in de horeca de deuren en al na enkele jaren gaan deze deuren om allerhande redenen opnieuw dicht. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 jul 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

20 gemeenten in de Vlaamse Rand kunnen bij schoolinschrijvingen voorrang geven aan Nederlandstaligen

Ben_weyts__eva_demesmaeker_
 

 De Vlaamse Regering heeft een lijst goedgekeurd met 20 gemeenten die een uitgebreider voorrangsbeleid mogen voeren bij schoolinschrijvingen. De 19 gemeenten van de Vlaamse Rand én Halle kunnen vanaf volgend schooljaar in 136 basisscholen voorrang geven aan kinderen uit de eigen gemeente. In 35 scholen van het secundair onderwijs kunnen dan weer 70% van de beschikbare plaatsen voorbehouden worden aan leerlingen die in het verleden altijd gekozen hebben voor Nederlandstalig onderwijs.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jul 2022
Marc Sluys
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief