Laatste artikels van Sint-Genesius-Rode

C21

SINT-GENESIUS-RODE Het Kinderuur gaat nu ook voorlezen

Editiepajot_bart_devill___kinderuur_leest_voor
ingezonden foto
 

 

Voor wie het Kinderuur uit Sint-Genesius-Rode nog niet kent….. Het Kinderuur werd in 1947 opgericht door Willem Savenberg(Nonkel Wim) en is een toneelvereniging die speelt voor kinderen van 3 tot 333 jaar. Alle facetten van theater komen en kwamen aan bod: schimmenspel, poppentheater, vertellingen, film, toneel, musicals. En hier komt nu ook voorlezen bij…… Inderdaad, binnenkort gaat Kinderuur ook voorlezen. Voor elke Rodenaar, ook anderstaligen zijn welkom. Deze sessies (3 sessies per zondag en maandelijks) gaan door in de bibliotheek en zijn bedoeld voor kinderen.  Op zondag 1 oktober heeft de eerste sessie plaats, om 10u., 10u40 en 11u.30.

 Uiteraard zijn ook volwassenen welkom.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 sep 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

REGIO - Update !Openbare straatverlichting blijft langer branden in Halle-Vilvoorde

Halle_led_verlichting_
 

Negenentwintig lokale besturen maken via het overlegplatform Toekomstforum Halle-Vilvoorde hun besluit kenbaar om de regeling rond het doven van de openbare straatverlichting te veranderen. Vanaf 9 oktober 2023 zal de openbare verlichting doven om middernacht in plaats van om 23u. Vanaf dan zou er ook de mogelijkheid zijn om de straatverlichting in de nacht van zondag op maandag te laten branden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 sep 2023
Marc Sluys/Marc Colpaert
 

Maand van de Lambiek zet schijnwerpers op de champagne der bieren

Maand_geuze_23_
Op 18 september werd de nieuwe editie van de Maand van de Lambiek in café-brouwerij Den Hertog in Buizingen.
 

Toerisme Vlaams-Brabant organiseert van 30 september tot en met 29 oktober de derde Maand van de Lambiek. Met een uitgebreid toeristisch aanbod kan de deelnemer de unieke Lambiekcultuur in het Pajottenland en de Zennevallei ontdekken. Verschillende wandel- en fietstochten gaan langs brouwerijen, stekerijen en volkscafés.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2023
Marc Sluys
 

xVoormalige pastoriesite in RODE verwelkomt sociale huurders

Scherm__afbeelding_2023-09-19_om_15
Van links naar rechts: Anne Sobrie en Philippe De Vleeschouwer, schepenen van Sint-Genesius-Rhode, Dirk Pieters, voorzitter van Woonpunt Zennevallei en Gunther Coppens, gedeputeerde van Vlabinvest.
 

 Op maandag werd het woonproject in de Kerkstraat in Sint-Genesius-Rode ingehuldigd. Dit bijzondere project is mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen de woonmaatschappij Woonpunt Zennevallei en het agentschap Vlabinvest. Voorheen stond op deze locatie een oude pastorie, die plaats heeft gemaakt voor het nieuwe woonproject.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2023
Marc Sluys - Hugo Deville
 

Voormalige pastoriesite verwelkomt sociale huurders

Dsc_6337
 

Vandaag werd het woonproject in de Kerkstraat in Sint-Genesius-Rode ingehuldigd. Dit bijzondere project is mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen de woonmaatschappij Woonpunt Zennevallei en het agentschap Vlabinvest. Voorheen stond op deze locatie een oude pastorie, die plaats heeft gemaakt voor het nieuwe woonproject......

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 sep 2023
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

Stad HALLE steunt verlieslatend OMME-karreke met toelage van 5.000 euro

Scherm__afbeelding_2023-09-13_om_21
 

 Het aantal klanten in de Sociale Kruidenier OMME-karreke stijgt, net als de voedselprijzen. Daardoor draaide de winkel de voorbije maanden verlies. Stad Halle maakt 5.000 euro aan steun voor de winkel vrij. Zo kunnen gezinnen met  financiële moeilijkheden hier verder terecht.


 

Klik hier om meer te lezen

 
13 sep 2023
Marc Sluys
 

Toerisme Vlaams-Brabant ontwikkelde een nieuw netwerk van 220 km wandelwegen

Scherm__afbeelding_2023-09-07_om_11
 

 Toerisme Vlaams-Brabant ontwikkelde een nieuw netwerk van 220 km wandelwegen in Beersel, Drogenbos, Halle, Sint-Pieters-Leeuw, Linkebeek en Sint-Genesius-Rode. Dit wandelnetwerk vormt het sluitstuk van het grote wandelgebied Brabantse Wouden, waar ook de wandelnetwerken Zuid-Dijleland en Zoniënwoud toe behoren. Een groen wandelgebied, vanaf nu ontsloten door maar liefst 920 km wandelwegen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 sep 2023
Marc Sluys
 

SINT-GENESIUS-RODE Solidariteitswinkel Rode open voor iedereen

Editiepajot_bart_devill___solidariteitswinkel_rode
Foto Bart Devillé
 

 

Voortaan is de Solidariteitswinkel Rode open voor iedereen, elke eerste zaterdag van de maand en dit van 10 tot 14 uur. Voor de prijs van 12 euro per kg koop je er mooie tweedehandskledij. Door de kledij een tweede leven te geven ben je ecologisch verantwoord en duurzaam bezig. Bovendien gaat de opbrengst naar de Solidariteitskruidenier. Van harte welkom op de gelijkvloerse verdieping van het Cultureel Centrum Wauterbos 3 te Sint-Genesius-Rode.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 sep 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

REGIO - Honger naar een opleiding?

Scherm__afbeelding_2023-08-28_om_10
 

 Een nieuwe hobby of een nieuwe loopbaan nodig maar nog geen keuze gemaakt? Maak je geen zorgen: het is nooit te laat om je toekomst in eigen handen te nemen. Afspraak op 2 september op de infodag van crescendo CVO in Halle.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 aug 2023
Marc Sluys
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief