Laatste artikels van Sint-Genesius-Rode

C21

Energieloze nachten vanaf 4 december

Lamp_burgemeesters_
De burgemeesters werkten samen om tot dit resultaat te komen.
 

 Halle, Dilbeek, Sint-Pieters-Leeuw, Beersel, Sint-Genesius-Rode en Linkebeek hebben er samen met Fluvius voor gekozen de verlichting langs de openbare wegen te doven tussen 23 en 5 uur, behalve op vrijdag- en zaterdagavond. In de nacht van zondag 4 december op maandag 5 december 2022 gaat deze energiebesparende maatregel van start. Gewestwegen blijven verlicht.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 nov 2022
Marc Sluys
 

Dure woongemeenten kunnen gronden reserveren voor eigen inwoners

Weyts_en_diependael_
 

In gemeenten met hoge woonprijzen krijgen lokale besturen de mogelijkheid om private kavels of woningen voor te behouden voor mensen die een band hebben met de gemeente. De Vlaamse Regering heeft daarvoor een  nieuw ontwerp van decreet ‘Wonen in eigen streek’ klaar. De bedoeling is om een dam op te werpen tegen sociale verdringing, want vandaag zijn er in dure gemeenten veel mensen die geen eigen plekje kunnen verwerven, zelfs al zijn ze bijvoorbeeld geboren en getogen in de buurt......

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 nov 2022
Marc Sluys
 

SINT-GENESIUS-RODE De periode van “Het Kinderuur” komt er terug aan

Editiepajot_bart_devill___kinderuur22
Foto Het Kinderuur
 

 Nu de corona-miserie zo goed als achter de rug ligt kan ook “Het Kinderuur” opnieuw heel veel kinderen gelukkig maken. Hoeveel er dat in al die jaren zijn? Een juist getal op plakken, zal wel niemand lukken, maar wellicht zijn het er vele duizenden... 

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 nov 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE/Linkebeek/Beersel GC de Boesdaalhoeve, GC de Moelie en CC de Meent slaan handen in elkaar voor Kunstendag

Editiepajot_bart_devill___kunstendag_voor_kinderen_
ingezonden foto
 

 Nieuwe editie van Kunstendag voor  kinderen komt er aan. Na een succesvolle editie in 2021 slaan GC de Boesdaalhoeve, GC de Moelie en CC de Meent opnieuw de handen in mekaar voor een gloednieuwe Kunstendag voor Kinderen. Op zondag 20 november 2022 kan je met het hele gezin in GC de Boesdaalhoeve terecht voor een kennismaking met het thema wetenschap en techniek, overgoten met een cultureel sausje. Kom samen met ons ontdekken, experimenteren en uitproberen! 

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 nov 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE Bal van Ro is aan 3de editie toe

Editiepajot_bart_devill___bal_van_ro
ingezonden foto
 

 Het is aftellen naar de 3 de editie van het Bal van Ro dat zaterdag, 19 november 2022, doorgaat in het C.C. Wauterbos in Sint-Genesius-Rode. Het “Bal van Ro” wordt georganiseerd door vzw de Kameroade van Ro met als bedoeling om een goed doel te steunen uit de regio of met een sterke plaatselijke link. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 nov 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE Nieuw concert vzw Chromatik komt er aan

Editiepajot_bart_devill___klassiek_concert
Ingezonden foto
 

 Na het hoogstaand klassiek concert van 23 oktober, georganiseerd door de vzw Chromatik in de Sint-Genesiuskerk van Sint-Genesius-Rode, organiseert de vzw in deze kerk een klassiek concert op zondag 27 november

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 nov 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Energieloze nachten komen eraan, maar nog even geduld

Schermafbeelding_2022-10-28_om_10
 

 Overal in Vlaanderen worden initiatieven genomen om op veilige en weloverwogen manieren energie te besparen. Zo hebben we er in Halle, Sint-Pieters-Leeuw, Beersel, Dilbeek, Sint-Genesius-Rode en Linkebeek samen met Fluvius voor gekozen de verlichting langs de openbare wegen te doven tussen 23 en 5 uur, behalve op vrijdag- en zaterdagavond. We gaan voor energieloze nachten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 okt 2022
Marc Sluys
 

Het licht zal voorlopig blijven branden in heel Vlaanderen

Halle_led_verlichting_
 

 Normaal zou de straatverlichtingt dit weekend  zondagavond om 23 uur tot 5 uur uitgaan en dit tot vrijdag. Daar komt niets van in huis.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 okt 2022
Marc Sluys
 

SINT-GENESIUS-RODE Chromatic brengt hoogstaand klassiek concert in Sint-Genesiuskerk

Editiepajot_bart_devill___concert_rode
Ingezonden foto
 

 

De vzw Chromatic, een vzw bestaande uit beroepsmuzikanten uit Sint-Genesius-Rode, heeft de bedoeling om regelmatig de klassieke muziek in de kijker te zetten en dit door regelmatig -maandelijks- klassieke concerten uit te voeren. De beroepsmuzikanten waar over het gaat zijn o.m. actief bij het orkest van de Muntschouwburg, het Nationaal Orkest van België en de Philharmonie van Antwerpen. Zij willen niet alleen de klassieke muziek in de kijker zetten maar het muziekgenre dichterbij de inwoners brengen. Elke maand kunnen de muziekliefhebbers genieten van een concert, elke derde zondag van de maand om 17u met als basisconcertzaal de Sint-Barbarakerk van De Hoek(Gehuchtstraat-Rode).

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 okt 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE Viering 150 jaar KTV De Noordstar werd feestelijk gevierd

Editiepajot_bart_devill___noordstar
Foto Bart Devillé
 

 

KTV DE Noordstar-Rederijkerskamer De Lelie kan tevreden terugblikken op een meer dan geslaagd podiumkunsten festival dat plaats vond in de Boesdaalhoeve te Sint-Genesius-Rode ter gelegenheid van haar 150 jarig bestaan.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 okt 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief