Laatste artikels van Sint-Genesius-Rode

SINT-GENESIUS-RODE - Ook dit jaar zetten de Rodense Lea’s zich in voor Kom op tegen Kanker

Aaaarodense_leas
 

Drie jaar geleden vonden 3 dames die in Sint-Genesius-Rode wonen of woonden dat er in hun gemeente ook wat mocht gedaan worden voor “Kom op tegen Kanker”. Ze besloten dan ook deel te nemen aan het Plantjesweekend en azalea’s te verkopen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 aug 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE - De Kameroade van RO organiseren een bal

Editiepajot_rode
Ingezonden foto
 

Wat begon als een éénmalige deelname van een groep vrienden aan de kerstmarkt van Sint-Genesius-Rode ten voordele van Kom Op Tegen Kanker, is drie jaren later uitgegroeid tot een heuse vzw met 10 bestuursleden en de wil om jaarlijks minstens één activiteit te organiseren in Sint-Genesius-Rode ten voordele van een goed doel. De vzw ‘De Kameroade van RO’ zag het levenslicht.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 aug 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

Daling Franstalige belastingformulieren bewijst succes Vlaamse rondzendbrief Peeters

Marc-hendrickx-c-anne-deknock-11
Marc Hendrickx. Foto Ingezonden
 

 Er worden in de faciliteitengemeenten steeds minder Franstalige aanslagbiljetten aangevraagd. Het totaal daalde van 2340 biljetten in 2007 tot 1076 vorig jaar. Dat blijkt uit een vraag van Marc Hendrickx aan Vlaams minister van Financiën Tommelein.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 aug 2018
Marc Sluys
 

SINT-GENESIUS-RODE - After work in ‘De Jardin’

Editiepajot_rode
Ingezonden foto van pop-up bar ‘De Jardin’ by Lara & Miro
 

De Jardin was weer van de partij in de tuin van PartyToStyle! Op vrijdag 27 juli kon je er een lekkere huisgemaakte cocktail, een frisse pint, een sprankelende cava of een smaakvol wijntje komen drinken. Bovendien was de winkel van Party To Style ook open tot 23u59 en genoot je van 50% korting op alle gesoldeerde handtassen en kledij. Fashion, drinks & fun, allemaal op 1 plaats!

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 jul 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

Intradura - Afvalophaling wordt vervroegd door aanhoudende hitte

Intradura_rgb_baseline_nl

 De afvalintercommunale Intradura, in de westrand van Vlaams-Brabant, zal vanaf donderdag 26/7 de ophalingen met één uur vervroegen en starten om 5u. Intradura vraagt aan de inwoners het afval de avond voordien al buiten te zetten.  De geldt voor de inwoners van In Asse, Beersel, Bever, Dilbeek, Drogenbos, Gooik, Grimbergen, Halle, Herne, Kapelle-op-den-Bos, Lennik, Linkebeek, Merchtem, Opwijk, Pepingen, Roosdaal, Sint-Pieters-Leeuw, Ternat, Wemmel.

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
25 jul 2018
Marc Sluys
 

Vanaf vandaag is onnodig gebruik van leidingwater verboden

Waterschaarste
Vanaf vandaag is onnodig gebruik van leidingwater verboden - © Dreschuyffeleer
 

Via een uitvaardiging van een politiebesluit is er vanaf vandaag maandag 23 juli een verbod op onnodig verbruik van water uit het publieke leidingnet in de gemeenten Affligem, Asse, Bever, Dilbeek, Galmaarden, Gooik, Halle, Herne, Lennik, Liedekerke, Pepingen, Roosdaal, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw en Ternat.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 jul 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

SINT-GENESIUS-RODE Eerste Paella Take Away krijgt een vervolg

Editiepajot_bart_devill___paellatakeaway_2017
Paella Take Away 2017/ foto Bart Devillé
 

 Vorig jaar vond in Sint-Genesius-Rode, op initiatief van  Michèle Nerinckx en Patrick Mosselmans, een eerste Paella Take Away plaats. Aanleiding was het feit dat hun zoon Reuben in november 2015 werd getroffen door een zeldzame kanker. De opbrengst ging integraal naar de vzw www.net-men-kanker.be . Deze vzw wil patiënten en verwanten ondersteunen die te maken krijgen met Neuro Endocriene Tumoren (NET-zijn zeldzame tumoren) en Multiple Endocriene Neoplasie (MEN- hier is er al een erfelijke aanleg om bepaalde tumoren te krijgen). 

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jul 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Impuls voor Vlaams gemeenschapsleven in faciliteitengemeenten

7535_cover-brochure-iedereen-buurtabonnee-2018-2019-1

Minister van Vlaamse Rand Ben Weyts investeert € 22.250 in 9 initiatieven van het Nederlandstalige verenigingsleven in de faciliteitengemeenten Wezembeek-Oppem, Sint-Genesius-Rode, Wemmel en Kraainem. Met die gerichte steun beloont Weyts organisaties die zorgen voor een extra dynamiek in de Vlaamse Rand.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jul 2018
Sam Herremans
 

Ezelsoor ook in SINT-GENESIUS-RODE

Img_0673
Ingezonden foto
 

Ezelsoor, de gratis boekenkaftdag gaat in Sint-Genesius-Rode door op woensdag 5 september van 13u tot 17u in GC de Boesdaalhoeve. Gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar hoeven tijdens de grote vakantie niet op zoek naar kaftpapier. In de eerste week van september kunnen zij gratis en origineel ontworpen kaftpapier krijgen!

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jul 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

Engagement 1640 in RODE naar de kiezer

Aaaaengagement_1640
 

 In het vooruitzicht van de gemeente- en OCMW-raadsverkiezingen 2018 zochten een aantal geëngageerde Rodenaren, waaronder de huidige mandatarissen van Respect, elkaar op. Samen organiseerden ze een eerste praatcafé om hun ideeën aan te vullen met en te staven aan de wensen van alle inwoners van Sint-Genesius-Rode. Dat resulteerde vrij snel in de naamkeuze ‘ENGAGEMENT 1640’.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 jun 2018
Sam Herremans
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief