Laatste artikels van Sint-Genesius-Rode

SINT-GENESIUS-RODE N-VA raadsleden van Respect staan zitpenningen (overbodige) gemeenteraad af

Editiepajot_bart_devill___n-vafractie_rode
ingezonden foto
 

 Op dinsdag 18 juli 2017 riep burgemeester Rolin(IC-GB) van Sint-Genesius-Rode een extra gemeenteraad bij elkaar. Oorzaak was het ontbreken van een consensus in verband met een beroepsprocedure bij de Raad van State rond de vernietiging van de taalregistratie en de bevestiging van de omzendbrieven Peeters en Martens door N-VA minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans. Op deze gemeenteraad verwoordde Vlaams schepen Anne Sobrie (Respect) al het standpunt van haar fractie en argumenteerde o.m. dat “dankzij” de meerderheids fractie van IC-GB en deze extra gemeenteraad de Rodenaar dieper in zijn zakken gaat moeten tasten. Ook betreurde zij dat hier mee opnieuw het communautaire aan bod komt en kondigde aan opnieuw klacht neer te leggen.
Ook N-VA Sint-Genesius-Rode is niet te spreken over de samenroeping van de gemeenteraad voor één punt. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jul 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Sint-Genesius-Rode roept gemeenteraad samen voor één agendapunt

Editiepajot_bart_devill___annesobrie
Schepen A. Sobrie / ingezonden foto
 

 Op de het schepencollege van 29 juni brak Vlaams schepen Anne Sobrie(Respect)  de consensus op het voorstel van de meerderheid om beroep aan te tekenen bij de Raad van State tegen het M.B. van 26 juni ll. van de Vlaamse Minister van Binnenlandse aangelegenheden. Daarom moest dit punt behandeld worden op de gemeenteraad. Gezien een eventueel beroep binnen de 60 dagen moest worden ingediend, werd dan maar een extra gemeenteraad samen geroepen met één agendapunt 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jul 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

REGIO - Hakseldammen houden water en modder tegen in Dilbeek en Sint-Pieters-Leeuw, Sint-Genesius-Rode en Galmaarden

Bellestraat1
Ingezonden foto
 

  Het glooiende Dilbeek en Sint-Pieters-Leeuw zijn erg gevoelig voor erosie en wateroverlast. Daarom investeerde de provincie in houthakseldammen in beide gemeenten. Ze voorkomen erosie van de vruchtbare grond en houden modderstromen tegen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jul 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto's
 

SINT-GENESIUS-RODE N-VA Sint-Genesius-Rode wenste alle voorbijgangers een prettige Vlaamse feestdag

Editiepajot_bart_devill___nva_rode
foto Bart Devillé
 

 Voor de tweede keer plaatste N-VA Sint-Genesius-Rode op de grote verkeersas door de gemeente een grote banner ter gelegenheid van de Vlaamse Feestdag. Opvallend, niet iedereen was er even blij mee. N-VA Sint-Genesius-Rode ging voor het tweede jaar op rij post vatten langs de Zoniënwoudlaan om de voorbijgangers een “Prettige Vlaamse Feestdag” te wensen. Anders dan vorig jaar kwamen er nu, naast talloze positieve reacties, ook wel ronduit vijandige reacties van automobilisten en voorbijgangers.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jul 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL/SINT-GENESIUS-RODE/SINT-PIETERS-LEEUW Vier woonzorgcentra kopen samen “De Tovertafel” aan

Editiepajot_bart_devill___tovertafel
foto Bart Devillé
 

 Vier woonzorgcentra in Beersel, Sint-Genesius-Rode en Sint-Pieters-Leeuw gaan op een unieke manier samenwerken. Voor hun bewoners met dementie kopen ze samen ‘De Tovertafel’ aan. Ze worden hierbij ondersteund door de Lionsclub Zenne en Zoniën die 2500 euro schenkt aan dit project. De Tovertafel is een stimulerend speels product voor ouderen met dementie.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jul 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE Ook Sint-Genesius-Rode wil naar Raad van State trekken

Editiepajot_bart_devill___sintgenesiusrode
foto Bart Devillé
 

  Uiteraard viel het te verwachten dat ook Sint-Genesius-Rode niet akkoord zou gaan met de vernietiging door Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans(N-VA) van de beslissingen van vijf van de zes faciliteitengemeenten over het aanleggen van een taalregister. Natuurlijk was Damien Thièry, eerste schepen en voormalig waarnemend burgemeester van Linkebeek, er als de kippen bij om naar de Raad van State te trekken: hij wordt toch door zijn schepenen slaafs gevolgd in zijn beslissingen. Anders verliep het wel in Sint-Genesius-Rode. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 jul 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE Gemeentebestuur van Rode teruggefloten door Minister Homans

Editiepajot_bart_devill___sintgenesiusrode
foto Bart Devillé
 

 Het schepencollege van Sint-Genesius-Rode kreeg zopas de beslissing van Vlaams Minister Liesbeth Homans toegestuurd, die een vernietiging inhoudt van het collegebesluit van 24.11/2016 en van het gemeenteraadsbesluit van 16/5/2017. Dit na klachten  van de Vlaamse oppositie Respect. Het besluit van het schepencollege betreft de “implementatie van het arrest Raad van State inzake taalfaciliteiten” en het besluit van de gemeenteraad houdende ”communicatie van het arrest van de Raad van State”. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 jun 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE Jaarmarkt van Sint-Genesius-Rode vindt zeker plaats

Editiepajot_bart_devill___jaarmarktcomitee_rode
foto Bart Devillé
 

 In Sint-Genesius-Rode waren er misschien inwoners die dachten dat ingevolge de werken in Rode-centrum de jaarmarkt geen plaats zou kunnen vinden. Het jaarmarktcomité heeft nu de puntjes op de “i” gezet…. De jaarmarkt vindt zeker plaats op 23 september

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 jun 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Handelaars van SINT-GENESIUS-RODE organiseerden een ‘Tropical Summer Event’

Editiepajot_rode
Foto © Elsie De Greef / Een zomers marktje in de tuin van PartyToStyle
 

De tuin van winkel PartyToStyle in de Fonteinstraat in Sint-Genesius-Rode werd omgetoverd in een gezellig, zomers marktje. Verschillende handelaars organiseerden er een ‘Tropical Summer Event’. Je kon er terecht voor kledij, juwelen, handtassen, brillen, handdoeken, schoonheidsproducten en zoveel meer en dat alles met een lekker drankje en hapje.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jun 2017
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

SINT-GENESIUS-RODE Volkin’Ro vindt opnieuw plaats

Editiepajot_bart_devill___volkinro
foto Bart Devillé
 

 Na een verdiend sabbatjaar is de Volkin’Ro-ploeg weer helemaal klaar om opnieuw een gratis familiefestival op poten te zetten op 12 augustus. Met als inzet: authenticiteit, sfeer, muziek, streekproducten en extra(!) animatie voor jong en oud. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 jun 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 

Meer Nieuws

Elsie De Greef | 19 jun 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief