Laatste artikels van Sint-Genesius-Rode

Regiobib gaat voluit voor samenwerking

Persbericht_regiobib
 

 De Regiobib bestaat uit 15 bibliotheken in de regio Pajottenland & Zennevallei: Affligem, Beersel, Dilbeek, Galmaarden, Halle, Herne, Lennik, Liedekerke, Pepingen, Roosdaal, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw, Ternat, Gooik en Linkebeek. Zij gaan nu voluit voor samenwerking en voeren vanaf 1 maart hetzelfde bibliotheekreglement in.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 feb 2021
Marc Sluys
Ingezonden
 

Vaccinatiecentra De Bres Halle en DOC Alsemberg roepen de burgers op om hun afspraak voor een vaccin al dan niet te bevestigen

Img_5389-1
 

  Vaccinatiecentra De Bres Halle en DOC Alsemberg roepen de burgers op om hun afspraak voor een vaccin al dan niet te bevestigen. De vaccinatiecentra merken op dat heel wat burgers hun afspraak niet bevestigen of niet laten weten of ze het wensen te annuleren. Hierdoor ontstaan echter problemen bij de organisatie van de agenda’s van de vaccinatiecentra. 

Callcenter vaccinatiecentrum De Bres Halle: 0800 900 58 (gratis nummer)

Callcenter vaccinatiecentrum DOC Alsemberg: 0800 900 59 (gratis nummer)

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 feb 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 

SINT-GENESIUS-RODE “Foyer on Tour” komt er aan

Editiepajot_bart_devill___babbelbox_rode
ingezonden foto
 

 De aangekondigde ‘FOYER ON TOUR’ is aangekomen ! Misschien heb je hem al zien staan op de parking van LDC de Boomgaard in Sint-Genesius-Rode. Deze week worden er nog enkele opnames gemaakt en wordt er nog gezorgd voor een gezellige inkleding. Volgende week is iedereen dan van harte welkom ! 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 feb 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL/DROGENBOS/LINKEBEEK/SINT-GENESIUS-RODE Vaccinatiecentra Zennevallei zijn er klaar voor

Editiepajot_bart_devill___burgemeesters_vaccinatiecentra
Burgemeesters Beersel, Drogenbos, Linkebeek en Sint-Genesius-Rode / foto Bart Devillé
 

 De vaccinatiecentra voor de Eerstelijnszone Zennevallei in sportcomplex De Bres in Halle en Evenementenhal DOC te Alsemberg, zijn klaar voor de dienst. In de Bres te Halle kunnen de inwoners van Halle, Sint-Pieters-Leeuw en Pepingen zich laten vaccineren, in de DOC te Alsemberg de inwoners van Beersel, Sint-Genesius-Rode, Linkebeek en Drogenbos. Dat een deel van de Beerselse bevolking naar Halle moet is dus onjuist. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 feb 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE Coronaproof ontmoeting is mogelijk in “Foyer on tour”

Editiepajot_bart_devill___foyerontour
ingezonden foto
 

 Heb jij je vrienden of familie al lang niet meer gezien? Te slecht weer voor een wandelbabbel? Of ben je het beu om alleen maar tegen een computerscherm te praten? Goed nieuws! In Sint-Genesius-Rode kan je binnenkort naar “Foyer on tour”! GC de Boesdaalhoeve zorgt voor een coronaproof initiatief om elkaar te ontmoeten. Hun babbelbox brengt mensen veilig samen. In deze container gaat ieder langs een aparte ingang naar binnen en ben je binnenin enkel door plexiglas van elkaar gescheiden. Je kiest zelf je gesprekspartner en reserveert een tijdsslot.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 feb 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

REGIO - Straks 3.000 leden voor Natuurpunt in het Pajottenland en de Zennevallei

Bos__kopie_
Meer bos en groen in het Pajottenland. - Foto Marc Colpaert
 
Vorig jaar maakten veel mensen zich lid van Natuurpunt Pajottenland & Zennevallei, het liep zo goed dat ze bij Natuurpunt langzaam beginnen te dromen van de kaap van 3.000 leden dit jaar.Op weg naar het 3.000 ste lid in 2021? 
 

Klik hier om meer te lezen

 
25 jan 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

SINT-GENESIUS-RODE Eerste coronavaccinaties in WZC De Groene Linde zijn een feit

Editiepajot_bart_devill___corona_rode
ingezonden foto
 

 Op vrijdag 22 januari kregen alle bewoners van het Woonzorgcentrum De Groene Linde In Sint-Genesius-Rode hun eerste dosis van het coronavaccin. De bewoners waren blij dat ze hun vaccin kregen. Bertha Lonbois, die als eerste aan de beurt was, stelde meteen voor om het te vieren met een glaasje champagne! 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 jan 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE OCMW helpt je aan een computer

Editiepajot_bart_devill___laptop
foto Bart Devillé
 

 Door de maatregelen om de verspreiding van het covid-19 virus tegen te gaan, moeten we ons aan heel wat voorschriften en verboden houden. Voor heel wat gezinnen met kinderen is dit een hele opdracht. De kinderen gaan deeltijds naar school, worden verwacht om thuis schoolopdrachten te doen en leerstof te verwerken. Voor een aantal gezinnen is dit een probleem: gezinnen die geen computer of onvoldoende computers hebben, gezinnen die geen mogelijkheid hebben om documenten te printen en gezinnen die geen internetaansluiting hebben. Ook volwassenen die een cursus volgen in een centrum voor volwassenonderwijs of bij Open School, moeten door de corona-maatregelen overstappen op online lessen. Daarom organiseert het OCMW van Sint-Genesius-Rode voor deze doelgroepen een tijdelijke actie: gratis een tweedehandslaptop of printer ter beschikking of een tegemoetkoming van 30% in de aankoop van een (tweedehands) computer, laptop of printer.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jan 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE Rodenaren krijgen hun vaccin in DOC Alsemberg

Editiepajot_bart_devill___doc_alsemberg
EP
 

 De beslissing is gevallen, de inwoners van Sint-Genesius-Rode zullen worden gevaccineerd in het DOC in Alsemberg (Beersel). Elke inwoner zal hiervoor een persoonlijke uitnodiging krijgen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jan 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

REGIO - Gezamenlijk kaartje voor trein, trem, bus en metro

Ezgif
 

Vanaf 1 februari 2021 kan je zowel in als rond Brussel met één enkel vervoerbewijs reizen met trein, tram, bus en metro. Met de "intermodale vervoerbewijzen" 'BRUPASS' en 'BRUPASS XL' vergemakkelijken de vier openbaarvervoerbedrijven het gebruik van het openbaar vervoer en wordt het aantrekkelijker om vanuit de randgemeenten naar Brussel te gaan en terug.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jan 2021
Roger Swalens
ingezonden
 
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 17 jan 2021
Sam Herremans | 01 jan 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief