Laatste artikels van Sint-Genesius-Rode

SINT-GENESIUS-RODE Eurodebon uitgesteld tot na de lockdown

Editiepajot_bart_devill___eurodebon
ingezonden foto
 

 Met het motto “Koop lokaal, d’as ideaal” voor ogen wil de gemeente Sint-Genesius-Rode zijn inwoners een hart onder de riem steken en schenkt iedere Rodenaar 25 euro(10 euro voor minderjarige inwoners). Met deze eurodebon kunnen zij terecht bij de deelnemende lokale handelaars. Dit is ook een win-win gebaar; extra koopkracht voor de Rodenaar en meer inkomen voor de lokale handelaar. Maar ergens gooit de lockdown toch roet in het eten. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 nov 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE Kerkhof wordt parkbegraafplaats

Editiepajot_bart_devill___kerkhof_rode
foto Bart Devillé
 

 Meer en meer krijgen de kerkhoven een ander, zeg maar groener, uitzicht. De tijd van de pompeuze graven is al lang voorbij, asfalt en grind zijn een taboe geworden. Ook het kerkhof van Sint-Genesius-Rode zal er volgend jaar heel wat groener uitzien. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 nov 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE VAB-leden zijn niet meer automatisch lid van vtbKultuur.

Editiepajot_bart_devill___vtbkultuurpicknict
foto Bart Devillé
 

 Als VAB-lid heb je – bij deelname aan een vtbKultuur-activiteit in Vlaanderen & Brussel – altijd ‘ook’ kunnen genieten van het voordeeltarief voor vtbKultuur-leden; VAB-leden waren immers automatisch lid van vtbKultuur. Wie de voorbije maanden z’n lidmaatschap van VAB vernieuwde, kan gemerkt hebben dat op de nieuwe VAB-lidkaart het logo van vtbKultuur ontbrak. Het ‘gekoppeld’ lidmaatschap stopte immers eind september jongstleden. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 nov 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE Voorlopig vindt Café Combinne niet meer plaats

Editiepajot_bart_devill___caf___combinne
ingezonden foto
 

 Vzw “de Rand” organiseert Café Combinne in Drogenbos, Jezus-Eik, Kraainem, Lot en Sint-Genesius-Rode. Café Combinne last momenteel een pauze in voor de samenkomsten er van in Sint-Genesius-Rode. Voorlopig zijn er tot en met woensdag 18 november geen bijeenkomsten gepland. Ook online zal er geen Café Combinne plaatsvinden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 nov 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

REGIO - Verenigingen mogen niet zomaar wafels aan huis verkopen

Provinciegouverneur-jan-spooren
 

De Gouverneur  van Vlaams-Brabant reglementeert de huis-aan-huis-verkoop van  verenigingen.  

De gouverneur van Vlaams-Brabant heeft in een politiebesluit van 4 november een artikel opgenomen waarin de ‘occasionele verkoop van goederen door verenigingen’, wordt geregeld. Aanleiding was de onduidelijkheid die hierover bestond na de publicatie van het MB van 28 oktober 2020 en de wijziging daarvan door het MB van 1 november 2020, met als gevolg talloze vragen van lokale besturen en verenigingen. De gouverneur beoogt een evenwicht te brengen tussen een maximale epidemiologische veiligheid enerzijds en het toch nog mogelijk maken voor verenigingen om een centje bij te verdienen anderzijds.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 nov 2020
Roger Swalens
ingezonden
 

SINT-GENESIUS-RODE / REGIO Het Kinderuur doet het dit jaar met filmpjes en interactief doe-boekje

Editiepajot_bart_devill___boekje_kinderuur
foto Het Kinderuur
 

 Al meer dan 70 jaar brengt Het Kinderuur (een uniek amateurgezelschap uit Sint-Genesius-Rode dat voorstellingen brengt voor kinderen van 3 tot 333 jaar) elk jaar een Sinterklaasvoorstelling, naast heel wat andere voorstellingen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 nov 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE Vierde Dag van het Zoniënwoud gaat door

Editiepajot_bart_devill___zonienwoud
ingezonden foto
 

 Zet je schrap voor de vierde Dag van het Zoniënwoud. Ontdek het bos en het laat je nooit meer los! Op zondag 18 oktober 2020, van 9u tot 20u- staat het Zoniënwoud opnieuw in de schijnwerpers tijdens de vierde Dag van het Zoniënwoud in Sint-Genesius-Rode. Alleen of met het hele gezin, jong of net iets minder jong, een fervente boswandelaar of een groentje: kom het Zoniënwoud beleven! Maak kennis met zij die voor het bos zorgen en het beschermen en kom te weten hoe je zelf ook je steentje kan bijdragen aan het behoud ervan. Dit jaar kan je het Zoniënwoud ontdekken op een persoonlijke manier. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 okt 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE Natuur en Bos organiseert openbaar onderzoek beheerplan Zevenbronnen

Editiepajot_bart_devill___vijver_zevenbronnen
ingezonden foto
 

 Het Agentschap voor Natuur en Bos heeft de voorbije twee jaar gewerkt aan een beheerplan voor het domein Zevenbronnen in Sint-Genesius-Rode. Het plan ligt nog tot 12 november ter inzage in het gemeentehuis, bij de dienst grondgebiedszaken, tijdens de openingsuren. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 okt 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE Sinterklaasvoorstellingen Kinderuur in andere gedaante

Editiepajot_bart_devill___het_kinderuur
foto Het Kinderuur
 

 Al vele jaren – sinds 1946- loopt het in Sint-Genesius-Rode en buiten de gemeentegrens jaarlijks storm voor de Sinterklaasvoorstellingen gebracht door kindertheatergezelschap Het Kinderuur. Telkens vlogen de tickets de deur uit en werden de kinderen verrast met een nieuw verhaal. Dit jaar zorgde het coronavirus echter voor roet in het eten. Het Kinderuur zag zich genoodzaakt om de sinterklaasvoorstellingen te annueleren. Maar men bleef niet bij de pakken zitten. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 okt 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE KTV De Noordstar brengt ukelelelessen voor beginners

Editiepajot_bart_devill___ukelele_voor_beginners
ingezonden foto
 

 In de regio, Zenne en Zoniën en het Pajottenland is KTV De Noordstar vooral bekend voor toneelopvoeringen voor het “goede doel”, o.m. voor Cliniclowns. BelgIë stuurt al bijna 25 jaar professionele clowns naar zieke en/of gehandicapte kinderen om hen wat afleiding en plezier te bieden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 okt 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief