Laatste artikels van Sint-Genesius-Rode

SINT-GENESIUS-RODE – Pensioenviering van Henriette Lories

Editiepajot_rode
Ingezonden foto
 

Henriette heeft 16 jaar als poetsvrouw in de kleuterschool van GBS Wauterbos gewerkt en gaat nu op pensioen. De juffen en kleuters hebben haar daarom eens in de bloemetjes gezet. Ze maakten er een reuze feest van, de kleuters hebben gezongen en gedanst voor en met haar. Zij werd ook aan het werk gezet en moest spelletjes spelen waarvoor ze nadien dan beloond werd met tekeningen, bloemen en cadeautjes.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 feb 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 

BEERSEL/SINT-GENESIUS-RODE Sportregio Zuidwest Rand organiseert Urban Run

Editiepajot_bart_devill___urban_run
foto Bart Devillé
 

 Op vrijdagavond 10 maart organiseert de sportregio Zuidwest Rand een 1ste Urban Run in Sint-Genesius-Rode en Alsemberg. Een Urban Run is een uniek loopevenement langs en door tal van 'speciale' gebouwen. Je komt op plaatsen en loopt door gebouwen waar je nog nooit bent geweest. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 feb 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE / REGIO Ouders investeren in energiezuinige scholen

Editiepajot_bart_devill___energieprojectolv
foto Bart Devillé
 

 Het O.L.V.-Instituut van Sint-Genesius-Rode, het Don Bosco-instituut van Halle, de Freinetschool “De Boomhut” in Alsemberg en de vrije en gemeentelijke kleuter- en lagere scholen van Gooik doen mee aan het provinciale klimaatproject “Energieke scholen”. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 feb 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE Krantenwinkel Ypsi verhuisde naar de Kerkstraat

Editiepajot_bart_devill___ypsi
foto Bart Devillé
 

  Tot voor kort was Krantenwinkel Ypsi terug te vinden in de Fonteinstraat te Sint-Genesius-Rode en was er ook al een begrip geworden. Maar door dat het gebouw werd verkocht moesten Peter Smekens en Isabelle Haulait uitkijken naar een nieuwe vestigingplaats. Gelukkig moesten Peter en Isabelle niet te lang en te ver gaan zoeken. In het benedengedeelte van de Kerkstraat, vlak bij het Dorpsplein, stond al zowat twee jaar een geschikte winkelruimte leeg waar vroeger o.m. boetiek voor dameskledij Patachou ooit was gevestigd. Groot voordeel is  uiteraard ook de ligging. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 feb 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE Leerlingen van het Onze-Lieve-Vrouwinstituut gingen op stap voor de Damiaanactie

Editiepajot_bart_devill___damiaan_olv
foto Bart Devillé
 

 Een aantal leerlingen van het tweede jaar secundair van het Onze-Lieve-Vrouwinstituut te Sint-Genesius-Rode hebben de Damiaanactie gesteund door de verkoop van balpennen. Enkele leerlingen waagden zich de baan op om deze van huis tot huis te verkopen. Anderen waren dan weer bereid om de kou te trotseren en stonden een paar uur lang aan enkele winkels en andere grootwarenhuizen om daar de balpennen aan de man/vrouw te brengen. Ze haalden toch het mooie bedrag van 600 euro bij elkaar.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 feb 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE - Schepen Geertrui Windels – Van Rompuystapt uit schepencollege uit onvrede

Gemeenteraad_2013
EP

 Schepen Geertrui Van Rompuy-Windels geeft ontslag als eerste schepen in St-Genesius-Rode en wil daarmee een aantal toestanden aan de kaak stellen. Schepen Windels: “Deze meerderheid claimt met woorden goed te besturen voor alle inwoners, ook voor de Vlamingen, maar de daden zijn niet navenant. Met dit ontslag wil ik deze toestanden aan de kaak stellen in de hoop dat mijn opvolgster, Anne Sobrie, op een betere samenwerking zal kunnen rekenen”. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 feb 2017
Felix Merckx
EP
 

VLEZENBEEK - Minister van Justitie, Koen Geens bezoekt Inkendaal

Goens_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 Minister Koen Geens bracht een bezoek aan het revalidatieziekenhuis Inkendaal in Vlezenbeek. Vanuit zijn departement Justitie heeft hij veel aandacht voor verkeersveiligheid en voor de soms zeer zware gevolgen van verkeersovertredingen en vluchtmisdrijven

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 feb 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

BEERSEL / HALLE / SINT-GENESIUS-RODE - K-Creation schittert op Belgian Dance Stars Competition

Image1
 

K-creation dance nam op zondag 29 januari deel aan het Belgisch Kampioenschap” Dance Stars” (waar dansstijlen Jazz, Modern en Klassiek aan bod kwamen). De dansschool schreef zich in met twee afdelingen : Jazz 3 en Junior Freakz on Stage

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jan 2017
Sam Herremans
ingezonden
 

N-VA SINT-GENESIUS-RODE combineert nieuwjaarsreceptie met winterwandeling

Editiepajot_rode
Foto © Elsie De Greef/ Winterwandeling N-VA Rode
 

Het bestuur en de mandatarissen van N-VA Sint-Genesius-Rode nodigden zondag iedereen uit voor een winterwandeling en hun nieuwjaarsreceptie. De wandeling liep langs mooie wegen van Rode en Linkebeek en onderweg werden de wandelaars getrakteerd op warme chocomelk en jenever. Na een uur stappen werd iedereen, ook de niet-wandelaars, op de binnenkoer van GC de Boesdaalhoeve verwelkomd met een kleine speech van Marijke Cortvriendt, cava, wijn, tomatensoep en heel lekkere broodjes.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 jan 2017
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

BEERSEL / REGIO OCMW’s en CAW organiseren een interactief toneel rond schulden

Editiepajot_bart_devill___ocmw
foto Bart Devillé
 

 Het OCMW Beersel organiseert samen met de OCMW’s uit de regio (Halle, Sint-Pieters-Leeuw, Sint-Genesius-Rode, Drogenbos,…) en CAW(Centrum Algemeen Welzijnswerk) Halle-Vilvoorde een interactief toneel. De deelnemers worden meegezogen in een negatieve spiraal van een te hoge schuldenberg en ervaren hoe dit voelt. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 jan 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 01 jan 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief