Huisvuilbelasting “Schoner MERCHTEM” wordt niet afgeschaft

C21

Huisvuilbelasting “Schoner MERCHTEM” wordt niet afgeschaft

Editiepajot_eddie_de_block
Eddie De Block. Foto ep

Burgemeester Eddie De Block: “Op de laatste gemeenteraad stelde mevrouw Dehaene voor om de huisvuilbelasting volledig af te schaffen. Wij stemden tegen. In een periode , waarin alle gemeenten het financieel moeilijk hebben, vragen om de inkomsten van die gemeente te verminderen, lijkt mij puur populisme".

"Merchtem was de eerste gemeente in de regio die een sluitende, realistische begroting 2010 goedkeurde. In december een belasting goedkeuren (die al jaren bestaat), en één maand later aan diezelfde gemeenteraad voorstellen om ze af te schaffen. Moet er nog zand zijn.
Toen ik vroeg welke de geplande investeringen waren die zouden moeten worden geschrapt in geval van een inkomstenvermindering van 350.000 euro werd het (alweer) stil aan de overkant...
Wij zijn maar al te blij dat de mooie toekomstplannen met betrekking tot de sportinfrastructuur , de schoolgebouwen , de fiets- en voetpaden naar aanleiding van de Aquafinwerken, en zoveel meer, kunnen worden gerealiseerd. Dit met een belastingsvoet die nog onder het Vlaams gemiddelde ligt.
Mevrouw Dehaene heeft het blijkbaar moeilijk met het feit dat onze meerjarenplanning, waarvoor we inderdaad niet over één nacht ijs zijn gegaan, klopt als een bus. Jammer voor de oppositie om dit te moeten toegeven naar de verkiezingen van 2012 toe. Een goed gevoel voor de meerderheid. 'Loon naar werken' zeker ?”
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 jan 2010
ep
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief