VILVOORDE / MERCHTEM - Provincie Vlaams-Brabant steunt opleiding dierenzorg

C21

VILVOORDE / MERCHTEM - Provincie Vlaams-Brabant steunt opleiding dierenzorg

Editiepajot_vilvoorde-merchtem_varia_dierenwelzijn_02_foto_roger_mortelmans
Directeur KTA Horteco René Creemers en gedeputeerde Walter Zelderloo met leraar-dierenverzorger. - Foto Roger Mortelmans
 
Editiepajot_vilvoorde-merchtem_varia_dierenwelzijn_01_foto_roger_mortelmans
Directeur KTA Horteco René Creemers en gedeputeerde Walter Zelderloo. - Foto Roger Mortelmans
 

Zowel KTA Horteco uit Vilvoorde als de gemeentelijke tuinbouwschool uit Merchtem bieden al een drietal jaar de studierichting “dierenzorg” aan. Dankzij deze opleiding kunnen dierenasielen deskundig personeel aanwerven. Beide scholen krijgen 10.000 euro van de provincie Vlaams-Brabant.

“De huidige dierenwet”, zegt gedeputeerde voor dierenwelzijn Walter Zelderloo, "gaat uit van twee waardevolle principes : dieren onder de hoede van de mens beschermen tegen daden van menselijke wreedheid en het welzijn van de dieren actief bevorderen. Op dat vlak heeft de provincie Vlaams-Brabant al heel wat initiatieven genomen. Het aanbieden van de nieuwe studierichting “dierenzorg” is heel belangrijk. Goed opgeleid personeel kan de werking van asielen alleen maar ten goede komen".
 
"De provincie realiseert zich maar al te goed dat de studie dierenzorg grote infrastructuur- en werkingskosten met zich brengt, zoals specifiek materiaal, dierenvoeding, geneesmiddelen en dierenartskosten. Ter ondersteuning en als blijk van waardering, heeft de deputatie recent beslist om eenmalig aan het KTA Horteco een provinciale bijdrage van 10.000 euro te overhandigen.”
 
Op 29 maart zal ook de gemeentelijke tuinbouwschool van Merchtem dergelijke cheque ontvangen.
Volgens directeur KTA Horteco Vilvoorde René Creemers koesteren veel leerlingen de droom om te kunnen werken met dieren, in een manege, in een dierenasiel, in een dierenkliniek, in een dierenwinkel of willen ze dieren kweken. Er wordt in de school zoveel mogelijk ervaringsgericht gewerkt met verschillende diersoorten.
 
De provincie gaat nu ook na of het mogelijk zou zijn dat door een lesgever van de school een 4-daagse vormingscyclus kan worden gegeven, telkens afwisselend in een ander provinciaal domein, waarbij een 15-tal personeelsleden een specifieke opleiding krijgen hoe de dieren in het plaatselijk dierenpark moeten worden verzorgd, hoe zij de eerste signalen van ziektes kunnen opmerken, wanneer zij een dierenarts moeten verwittigen …
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 mrt 2010
Hilda Renders
Roger Mortelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief