Mooiste plekje van MERCHTEM

C21

Mooiste plekje van MERCHTEM

Pasar_p200

Burgemeester Eddie De Block onthult het “mooiste plekje” van Merchtem op zaterdag 10 april.

Met het jaarthema Buur Natuur ging Pasar de voorbije maanden op zoek naar het allermooiste natuurplekje in 120 gemeenten: een prachtig natuurgebied, een mooie holle weg, een schitterend uitzicht…kortom, het meest geliefd en gewaardeerd plekje van de gemeente.
Ook in Merchtem kon iedereen, samen met de Pasar-afdeling, uit een 3-tal mooie natuurplekjes, een winnaar verkiezen. En die winnaar werd het Diep Bos, beter gekend als het Tiebos, op de grens met Mollem. Het Tiebos is een natuurlijke begroeiing van een vroegere ontginning van zwarte mergel. Het is een broedgebied voor vele vogels, waar je in de lente de eentonige zang van de Tjif-tjaf kan horen.
Op zaterdag 6 juni organiseert Pasar Merchtem, samen met de afdelingen van Asse, Affligem en Opwijk een fietstocht langs de mooist verkozen plekjes van de vier gemeenten. Het wordt een prachtige fietslus van 50 km met mogelijkheid tot inkorten.
Maar eerst zal de burgemeester dit mooiste plekje plechtig inhuldigen.
Op zaterdag 10 april vertrekken we om 13 u aan de kerk O.L.V. Ter Noodt van Merchtem voor een wandeling langs landelijke weggetjes tot aan het Tiebos. Om 14 u zal de burgemeester de officiële plaat onthullen. Natuurpunt Merchtem zorgt voor een woordje uitleg over de waarde van dit prachtig stukje natuur. En bij dergelijke plechtigheid wordt uiteraard geklonken.
Daarna wandelen we rustig terug naar ons beginpunt. De wandeling is 6 km lang en deelname is gratis.
Iedereen is welkom op zaterdag 10 april om 13 u aan de kerk.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 apr 2010
Steven Walravens
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief