MERCHTEM - Trouwen op de Reedijk

C21

MERCHTEM - Trouwen op de Reedijk

Editiepajot_merchtem_reedij_tekening_geo
Trouwen in het oude politiecommissariaat op de Reedijk. - Tekening © GEO
 

Dertig jaar lang stond het oude politiecommissariaat op de Reedijk te verkommeren en te vervallen. Ondanks het feit dat de gemeente al voor 50.000 Euro spendeerde aan instandhoudingwerken, is het gebouw in een erbarmelijke staat en moet het dringend gerestaureerd worden.

Voorheen deed het gebouw ook dienst voor de gemeentelijke jongensschool, en als bergplaats voor materiaal van de civiele bescherming.
 
"Na vier jaar wachten krijgt Merchtem nu van Geert Bourgeois (N-VA), Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, de bevestiging dat het gebouw beschermd wordt en gerestaureerd. De totale kostprijs van de restauratie wordt geschat op1,2 miljoen Euro, maar de Vlaamse overheid en de provincie zullen voor 80 procent subsidiëren", weet schepen David De Valck (Open VLD) te vertellen.
 
Het gemeentebestuur voorziet ook een klein bijgebouw, sanitaire ruimte, vergaderzalen en een zaal voor huwelijken, recepties, ontvangsten en tentoonstellingen. Burgemeester Eddie De Block (Open VLD) hoopt de werken reeds in 2011 te kunnen starten. De Block vindt het een uitstekend idee dat trouwlustigen in de toekomst hun huwelijk kunnen bezegelen in dit gebouw op de Reedijk.
 
Nog ander opmerkelijk nieuws kwam er in verband met de ruil van de pastorie voor sociale kavels. De gemeente, eigenaar van de pastorie, kwam tot een akkoord met de kerkraad waarbij zij de pastorie overdraagt aan de kerkraad in ruil voor 38 bouwkavels, gelegen langsheen de Clerenblock, en een bos van ongeveer een hectare langs de ruilverkavelingbaan naar Steenhuffel in Peizegem.
 
En nog meer goed nieuws, mochten wij lezen, is dat op het vrijgekomen voetbalplein van Brussegem een bos zal worden aangeplant. Eindelijk meer groen in plaats van steen en beton. Laat de vogeltjes maar fluiten...
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jun 2010
Georges De Buyser
© GEO
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief