BRUSSEGEM – Fanfare De Herleving bestolen

C21

BRUSSEGEM – Fanfare De Herleving bestolen

Editiepajot_brussegem_de_herleving_nieuwe_foto_rozette_willems
Foto © Rozette Willems
 

Al verschillende jaren organiseert de fanfare en het percussie-ensemble De Herleving uit Brussegem een kledingophaling in Groot-Merchtem.

Rozette Willems: “Hiervoor wordt ook telkens een vergunning aangevraagd bij de gemeente. Via bus-aan-bus flyers wordt de Merchtemse bevolking vooraf op de hoogte gebracht wanneer zij langskomen.
Zaterdag stonden vrijwilligers paraat om alle zakken en dozen op te halen. De voorbereiding hiervan vraagt wel wat werk: Groot-Merchtem wordt opgesplitst in verschillende delen, zodat geen enkele straat vergeten wordt.
Spijtig genoeg merkten we – en dit niet voor de eerste keer – dat andere wagens, die absoluut niets met de vereniging te maken hebben, vlak voor onze neus de zakken oppikten.
In verschillende straten waren de zakken verdwenen, ook van mensen die ons vooraf verwittigd hadden om zeker langs te komen. De kledij die voor ons wordt buitengezet, wordt dus door anderen opgehaald. We kunnen gerust stellen dat de opbrengst deze keer een derde minder was dan anders. Een tegenvaller voor ons, maar ook oneerlijk tegenover de mensen die onze vereniging willen steunen.
Deze keer konden oplettende bestuursleden echter een paar nummerplaten en merk van auto noteren. Bij het verder afwerken van de ronde werd één van deze wagens zelfs opgemerkt op de oprit van een woning. Er werd dan ook klacht ingediend bij de politie.
De kledingophaling is één van onze jaarlijkse organisaties, waarvan de opbrengst moet dienen voor de werking van onze muziekvereniging. Activiteiten waar bestuursleden, muzikanten en tal van vrijwilligers de handen uit de mouwen steken om hun vereniging draaiende te houden.
De opbrengst is belangrijk voor de uitbouw van fanfare, percussie-ensemble en een goed draaiende jeugdwerking, met eigen muziekschool”, besluit Rozette Willems.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 nov 2010
Rozette Willems
Rozette Willems
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief