ANDERLECHT / MERCHTEM - Selectie Belgische ploeg voor bakkerijwedstrijd " Mondial du Pain" in Frankrijk

C21

ANDERLECHT / MERCHTEM - Selectie Belgische ploeg voor bakkerijwedstrijd " Mondial du Pain" in Frankrijk

Editiepajot_anderlecht_merchtem_bakkerijwedstrijd_foto_guido_deville
Sammy De pauw en Nordin Es-Salehy. - Foto © Guido Devillé
 

Zopas was er de preselectie, een organisatie van Aspirant Bakker, voor de deelname aan “ Mondial du Pain” een wereldkampioenschap voor bakkers. Dit wereldkampioenschap wordt georganiseerd in het voorjaar 2011.

Drie ploegen streden om de plaats. Deze ploegen werden vooraf geselecteerd uit het Belgisch kampioenschap “ Aspirant Bakker”. Wim Verstraeten met Dries Spruyt, Sammy De Pauw met Nordin Es-Salehy en Simon Donadic met Clerq Valintin. Een jury bestaande uit twee Belgische bakkers en één Franse bakker beoordeelde het werk. Verschillende soorten brood, stokbrood, koffiekoeken, zachte producten en een sierstuk moesten worden gemaakt in 8 uur tijd.
Sammy De pauw Leraar bakkerij Elishout uit Merchtem en Nordin Es-Salehy leerling Elishout uit Anderlecht wonnen deze wedstrijd en zullen ons land vertegenwoordigen.
Sammy haalde zijn inspiratie voor het sierstuk uit één van onze specialiteiten “ frieten”. Ze wonnen ook een stage bij een gekende Parijse bakker. In het voorjaar 2011 zullen ze ons land vertegenwoordigen en strijden tegen elf andere landen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 nov 2010
Guido Devillé
Guido Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief