MERCHTEM - Burgemeester boos op minister Schauvliege

C21

MERCHTEM - Burgemeester boos op minister Schauvliege

Editiepajot_merchtem_burgemeester_boos_telkening_geo
Tekening © GEO
 

Vorige week werd ons land getroffen door de grootste wateroverlast in jaren met alle nare gevolgen vandien. Maar nog was het water niet volledig weggetrokken en waren de kleren van de hulpdiensten en vrijwilligers nog niet droog of daar werden de paraplu’s al opengetrokken om de schuld en verantwoordelijkheid af te wimpelen.

Zo verklaarde Vlaams minister Joke Schauvliege (CD&V) in het tv-programma Volt dat de gemeente Merchtem verantwoordelijk was voor de watersnood in Steenhuffel.
Merchtem zou geen bouwvergunning willen afleveren voor een spaarbekken op Breestraten. Bovendien zou de eigenaar van de gronden geen eigendom willen afstaan.
Burgemeester Eddie De Block (Open VLD) pareerde de aanval van de minister door op radio en in de geschreven pers zwaar uit te halen naar Schauvliege. "De gemeente heeft daar niets over te beslissen, aldus De Block. Het zijn het Vlaams gewest en meer bepaald de Vlaamse Milieumaatschappij die hiervoor bevoegd zijn. En minister Schauvliege zou eerst beter haar dossiers raadplegen want het zijn haar diensten die het bufferbekken moeten realiseren."
Krijgt vast en zeker nog een vervolg.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 nov 2010
Georges De Buyser
© GEO
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief