MERCHTEM - Renteloze lening wordt niet opgevorderd

C21

MERCHTEM - Renteloze lening wordt niet opgevorderd

Schepen_van_financien_david_de_valck_p200
Schepen van Financiƫn David De Valck (ep)

Schepen van Financiën David De Valck: “In het jaar 2000 heeft de gemeente een renteloze lening toegestaan van 25.000 € aan KSJ en Scouts in Merchtem. Dit alles in kader van het project “Ten Anckere”. Dit naast heel wat andere steun van de gemeente die destijds in natura werd gegeven.

Deze meerderheid is nooit echt voorstander geweest van renteloze leningen aan jeugdverenigingen. Het is eigen aan jeugdverenigingen dat er een zeker verloop is aan bestuursleden. Zij die de lening aangingen zijn inmiddels samenwonend, gehuwd, verhuisd...
Beter klare wijn en van in begin afspraken maken. Zo was het de intentie om aan de jeugd van Brussegem bij de oprichting van hun geplande lokalen 25.000 € te geven (naast een recht van opstal). Thans heeft de jeugd van Brussegem een lokaal ter beschikking gekregen. Hetzelfde gaan we doen voor Peizegem. In dezelfde logica kwam dan ook de beslissing de renteloze lening kwijt te schelden.
Een vergadering met de jeugd leerde ons dat ze daar heel dankbaar voor zijn en zeker niet van plan zijn om bij de pakken te blijven zitten. De activiteiten om geld in de lade te brengen zullen gewoon doorgaan. Alleen nu zal de opbrengst gaan naar werking in plaats van naar stenen”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 nov 2010
ep
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief