MERCHTEM - Geslaagde gespreksavond van N-VA

C21

MERCHTEM - Geslaagde gespreksavond van N-VA

Editiepajot_merchtem_bracke_weyts_tekening_geo
Siegfried Bracke (r) en Ben Weyts (l). - Tekening © GEO
 

Honderdtwintig toehoorders kwamen opdagen in de raadzaal van het gemeentehuis om te luisteren naar N-VA-kopstukken Siegfried Bracke en Ben Weyts. Het was dan ook een zichtbaar tevreden Lieven Vanderstappen (gemeenteraadslid) die de sprekers mocht inleiden.

Als eerste schetste Siegfried Bracke in zijn eigen kenmerkende stijl waarom hij als Tv-journalist in de politiek was gestapt, en waarom hij voor de NVA had gekozen.
Daarbij verklaarde hij niet aan politiek te doen voor zichzelf maar wel om de toekomst van zijn en onze kinderen en kleinkinderen veilig te stellen en te zorgen dat zij niet de eerste generatie wordt die minder heeft dan wij nu. Hij besloot zijn betoog met te zeggen dat het doel van de politiek, en zeker vandaag, samen te vatten is in één woord, namelijk: verantwoordelijkheid.
Na Bracke was het de beurt aan Ben Weyts. Deze wist de aanwezigen te boeien met een doorlichting van de huidige politieke toestand waarbij hij op treffende en duidelijke manier het standpunt van zijn partij wist uit te leggen. Hij benadrukte nogmaals dat Noord en Zuid in ons land ver uit elkaar is gegroeid, en hoe moeilijk het is om met de Franstaligen tot een akkoord te komen.
Na de uiteenzettingen van de beide heren mochten er vanuit het publiek vragen afgevuurd worden.
Het was een duidelijk gelukkige Rik Loeckx, afdelingsvoorzitter, die de gespreksavond afsloot met een dankwoord voor de sprekers en het publiek, en graag alle aanwezigen een drankje aanbood. Voor de Merchtemse afdeling van de N-VA was dit zeker een geslaagde avond.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 nov 2010
Georges De Buyser
© GEO
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief