MERCHTEM – Koe op rotonde

C21

MERCHTEM – Koe op rotonde

Editiepajot_merchtem_koe_op_rotonde_tekening_geo
Tekening © GEO
 

Men kan de meerderheid in de Merchtemse gemeenteraad zeker niet verwijten dat zij geen dierenvrienden zijn. Of het nu gaat over schapen, vogelkastjes, kippen, een ezelspaar of het boerenpaard, steeds slagen zij er in om door hun betrokkenheid met dieren de media te halen.

Zo kwam recent Paul Van den Eynde (Open VLD en schepen van openbare werken) in de kijker met zijn voorstel om het beeld van een koe te plaatsen op de rotonde van het vernieuwde kruispunt Burchtlaan-Reedijk en Wolvertemsesteenweg.
Dit kruispunt werd na een half jaar Aquafinwerken opnieuw opengesteld voor het verkeer. De gemeente diende bij het Vlaams Gewest een voorstel in om er een koe uit kunststof (polyester, kostprijs 1.000 Euro) te plaatsen met als doel de snelheid van het verkeer af te remmen. Bovendien herinnert het koebeeld aan de vroegere nabij gelegen melkerij Lactovita. Die melkerij sloot reeds lang geleden de deuren maar de gebouwen staan er nog altijd als stille getuigen van een rijk verleden. Daarom wordt ook overwogen om het pleintje het Lactovitapleintje te noemen en zou een zijstraatje van de Reedijk het Melkerijstraatje genoemd worden.
Paul Van den Eynde is trouwens ook de schepen die er zich mag op beroemen dat hij tijdens twee legislaturen drie keer de eed mocht afleggen. Dit komt omdat bij de laatste verkiezingen op papier was gezet dat hij na vier jaar zijn mandaat zou doorgeven aan David De Valck. Door het tragisch wegvallen van schepen Kris De Pauw, die in juli 2009 onverwacht overleed, volgde De Valck de betreurde De Pauw vroegtijdig op. Van den Eynde bleef dus in functie maar moest wel ontslag nemen om vervolgens de eed opnieuw af te leggen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 nov 2010
Georges De Buyser
© GEO
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief