REGIO - Het warm water werd geen twee keer uitgevonden

C21

REGIO - Het warm water werd geen twee keer uitgevonden

Unknown-6
Zeven gemeenten uit Halle-Vilvoorde werden op in de bloemen gezet. - Foto © Roelof Pantjes
 

Zeven gemeenten uit Halle-Vilvoorde werden in Leuven in de bloemen gezet op de feestelijke afsluiting van het “Lerend Netwerk voor Ambtenaren Lokale Economie”. De  ambtenaren en schepenen lokale economie mochten een officieel getuigschrift van “Ondernemingsvriendelijke gemeente” ontvangen uit handen van de gedeputeerde Jean-Pol Olbrechts. Ze volbrachten het tweejarig parcours van het lerend netwerk ambtenaren lokale economie, een project van Voka  Halle-Vilvoorde, dat erop is gericht om de deelnemende gemeenten uit de streek aan te zetten tot meer klantgerichte ondernemingsvriendelijkheid.

 

De bevoegde ambtenaren ontmoetten elkaar op regelmatige basis en wisselden heel wat know how en kennis uit over hun werking. Zo vermeden ze dat het warm water twee keer werd uitgevonden. Elke ambtenaar had ook een eigen speerpunt of “kei”  waaraan in de loop van het lerend netwerk gesleuteld werd met steun en input van de hele groep. Deze keien varieerden van de oprichting van een dienst lokale economie, het bekend maken ervan bij de ondernemers tot het stroomlijnen van de informatie met betrekking tot ruimtelijke ordening.

 

Deze huldiging is niet het eindpunt. Ook in de komende twee jaar zullen deze gemeenten en enkele nieuwe instappers actief aan hun ondernemingsvriendelijkheid werken via het Lerend Netwerk voor Schepenen Lokale Economie dat in januari 2011 van start gaat. Beide projecten van Voka Halle-Vilvoorde kwamen tot stand met steun van EFRO en het Agentschap Ondernemen (Vlaanderen In Actie).

 

 

Foto Vlnr:

Jean-Pol Olbrechts, gedeputeerde Provincie Vlaams-Brabant

Tine Tytgat, expert belangenbehartiging Voka Halle-Vilvoorde

Frederika Buelens, Londerzeel

Brigitte Dehaen, Halle

Véronique Debuyst, Dilbeek

Renaat Schoukens, Merchtem

Martine Van Wijnsberghe, Hoeilaart

René Leekens, algemeen directeur Voka Leuven

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 dec 2010
Cliff Van Craen
Roelof Pantjes
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief