MERCHTEM - Brussegem kermis blikt terug op een geslaagd kermisweekend

MERCHTEM - Brussegem kermis blikt terug op een geslaagd kermisweekend

Brussegem_kermis1
 
Brussegem_kermis2

Zondag was het ‘moederkesdag’ maar vooral ook een heel zonnige dag met drukbezochte kermisactiviteiten op Brussegem kermis.

De dag ging van start met een mooie kinderviering rond Pinksteren.   Voor een volle kerk brachten de jonge muzikanten met enthousiasme hun zorgvuldig voorbereide muziekstukjes.   Na de viering werden een vijftigtal witte ballonnen opgelaten in een helblauwe lucht.   Een emotioneel moment voor iedereen . Dit alles ter nagedachtenis van Nathalie Hellinckx, erelid van de  vzw Brussegem Herleeft, die ons 14 dagen geleden op jonge leeftijd verliet na een moedige strijd.
Het percussieorkest van de Koninklijke Fanfare zorgde voor een fijn aperitiefconcert . De mountainbikers die uitgeput toekwamen van hun fietstocht konden genieten van een stukje cultuur bij een heerlijk frisse pint.
Om 14u stonden de jongsten onder ons te popelen aan de start voor hun loopkoers. De categorie van 6 tot 8 jaar was het best vertegenwoordigd.    Maar in elke categorie was er een winnaar:
Kleuters: Nick Vereerbrugghe
1e en 2e leerjaar: Victor Mignon
3e en 4e leerjaar: Céline Pauwels
5e en 6e leerjaar:    Lander Van Lauthem 
De loopschoenen waren nog niet opgeborgen of vreemde creaties kwamen opdagen in het straatbeeld. Ook dit jaar hadden de ploegen zich noch zweet noch tranen bespaard om zo origineel mogelijk uit de hoek te komen. Bovendien werd het parcours aangepast en de deelnemers beseften nog niet het zware karwei dat hen te wachten stond.   Dit jaar reed de koers enkel in de dorpskern en moesten de deelnemers met hun geknutselde fietsen en aanhangsels ook door de feesttent rijden.
Ambiance verzekerd !
De overwinning in de verschillende categorieën ging naar
Dames: Het dorpskorps met Greet Willekens, Iris De Swert, Inge Van Milleghem en Marie Depauw
Heren: Natuurpunt met Luc Adant, Walter Begyn,   Kris De Pauw en Alain De Cree.
Jeugd: Tom Mouton, Gilles De Munter, Thomas Van de Eynde en Stanley uit het 6e leerjaar van de Rinkeling school.
De originaliteitsprijs van het publiek liet geen twijfel.   De meeste stemmen gingen naar KWB Ossel die een dubbele fiets in elkaar gestoken hadden. Aan de fiets hing de waslijn met alle soorten en maten linnengoed en niet te vergeten de baby die achteraan meemocht in de kar.
Een dikke proficiat aan alle deelnemers .
Bij een zachte zomeravond sluit Brussegem kermis af met een enthousiast publiek en een energiek optreden van The Boozers.
Vanuit Brussegem Herleeft zeggen wij u alvast: tot volgend jaar !
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 mei 2008
Sylvie Maes
Sylvie Maes
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 19 sep 2020
Sam Herremans | 06 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief