MERCHTEM - Eerste dagverkoop van postzegels August De Boeck

C21

MERCHTEM - Eerste dagverkoop van postzegels August De Boeck

Postzegels_august_de_boeck
Ingezonden Foto (IF)

In het kader van het August De Boeckjaar (september 2011 - september 2012) levert de Merchtemse Heemkring Soetendaelle een merkwaardige bijdrage door de uitgave van drie bijzondere postzegels. Deze uitgave kwam tot stand in samenwerking met de Opwijkse Postzegelclub De Stempel. Els Feytens, kleindochter van Heemkringvoorzitter Pol Feytens, verzorgde de ontwerpen van de zegels. Ter gelegenheid van Merchtem JAARMARKT, op dinsdag 22 augustus, organiseert de Heemkring een Eerste dagverkoop en dit van 9 tot 12 uur. Inkom: Bogaerdstraat.

Op de eerste zegel ziet men de Merchtemse toondichter aan het orgel in de Karmelietenkerk van Elsene.
Op de tweede zegel staat de kunstenaar-dahlialiefhebber afgebeeld met de bloem die speciaal voor het August De Boeckjaar werd gekweekt door Merchtemnaar Jan Buys. De bloem werd genoemd naar de bekende cantate Gloria Flori.
Op de derde zegel staat een geschilderd portret van een schalkse August De Boeck zoals hij door de Merchtemse straten wandelde of met vrienden een pintje dronk in zijn stamcafé "In Pilsen".
Een lovenswaardig initiatief van Heemkring Soetendaelle, gesteund door postzegelclub De Stempel, en door de gemeente die ondermeer 100 vellen aankocht. De uitgave van deze drie zegels is een prachtig en niet te missen item voor kenners en verzamelaars.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 aug 2011
Georges De Buyser
IF
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief