De Koninklijke Fanfare en Percussie-ensemble De Herleving uit BRUSSEGEM haalt de dubbel binnen

C21

De Koninklijke Fanfare en Percussie-ensemble De Herleving uit BRUSSEGEM haalt de dubbel binnen

Editiepajot_merchtem_brussegem_de_herleving_foto_gerrit_achterland__1_
(ingezonden foto's)
 
Editiepajot_merchtem_brussegem_de_herleving_foto_gerrit_achterland
(ingezonden foto's)
 

Onmiddellijk na de vakantiemaanden moesten onze muzikanten er meteen invliegen. We hadden ons namelijk ingeschreven voor het Provinciaal Kampioenschap voor Fanfares en voor Percussie-ensembles.

Als Brussegemse vereniging wilden we er zeker voor gaan, eerst en vooral omdat dit een flinke duit oplevert en anderzijds is dit toch altijd een eervolle titel voor een muziekvereniging. Collega- muzikanten van bevriende maatschappijen kwamen met veel plezier mee repeteren zodat we met een mooie groep waren.
Op 18 september had iedereen het goed gevoel dat we er ‘klaar’ voor waren. Dit was zeker dankzij de geruststellende woorden van onze dirigent Walter Van de Venne: “als iedereen doet wat ik vraag kan het misschien wel goed lukken”. En hij bleef dus de aandachtspunten telkens opnieuw herhalen. Daarom hadden we ze al met meerdere tekens en kleurtjes aangeduid op onze partituren (brillekes, zonnekes en zelfs gezichtjes van Walter).
‘Allen tijdig op post in Jezus-Eik’. Dit was een ‘must’, want even allemaal samen inspelen was de doelstelling. Vreemd genoeg werd er niet veel gespeeld, maar zette Walter alle belangrijke aandachtspunten en afspraken nogmaals op een rijtje, … even goed stemmen, ... vijf maten spelen en klaar waren we…. De beide fanfarewerken werden op een heel hoog niveau gebracht en we verlieten allemaal het podium met een goed gevoel en een brede lach. We hadden ervan genoten en werden hiervoor beloond, we werden Provinciaal Kampioen met niet minder dan 94.83%.
Op 25 september was ons Percussie-ensemble aan de beurt. Met opgeheven hoofd en goed voorbereid trokken zij richting Leuven (Lemmens Instituut). Op verplaatsing gaan met het percussie-ensemble vraagt altijd een extra goede organisatie vermits het instrumentaria enkel kan verhuisd worden met een grote vrachtwagen. Alles verliep vlotjes en ook op het podium werd een goed niveau neergezet. Wederom werd onze vereniging hiervoor beloond met 88,33% en de Kampioenstitel.
Na zulke puike prestaties besloten we onze kans ook te wagen op het Belgisch Kampioenschap, dat voor beide groepen doorging op zaterdag 3 december in Leuven (Lemmens instituut) .
En…..het resultaat mag er wezen !
Ons percussie-ensemble mocht de titel van Belgisch kampioen in eerste afdeling in ontvangst nemen. Met 90 % behaalden zij de hoogste score van alle percussiegroepen, en werden zij dus ook Vlamo laureaat !
Onze fanfare mocht natuurlijk niet onderdoen. Super geconcentreerd brachten zij hun twee werken, en ook zij werden beloond: met 90,83 % mogen zij zich Belgisch Kampioen in tweede afdeling noemen.
Het spreekt voor zich dat deze prachtige prestaties na afloop nog uitbundig gevierd werden !
Om als vereniging te blijven groeien is er een sterke ondersteuning nodig, beginnend met een goede muzikale opleiding. Muziek leren en een instrument leren bespelen kan je ook bij ons. Daarnaast hebben we ook een heel leuke jeugdwerking binnen onze vereniging. Wens je hierover meer te weten kan je steeds terecht bij Rozette Willems (tel nr 0477/94 70 86) of op onze website www.deherlevingbrussegem.be
Ons percussie-ensemble, fanfare en muziekschool financieel overeind te houden is in deze tijden een zware dobber. Financiële steunen of tussenkomsten op andere vlakken van verschillende instanties en overheden worden steeds schaarser en moeilijker te bekomen. Daarentegen kan men extra inkomsten enkel realiseren door acties op poten te zetten. Wij hebben met onze muzikanten een dynamische groep, en een goed draaiend bestuur, om al onze acties succesvol af te ronden. Denken we maar aan onze paasactie, onze jaarlijkse Mosselfeesten, tooguitbating gemeentelijke quizavonden, carwash door onze jeugd, tweemaal per jaar kledingophaling in Groot-Merchtem, … Heb je oude kleren en/of schoenen liggen, dan mag je ons dit altijd laten weten op tel nr 0477/94 70 86, wij komen deze bij u thuis ophalen.
Een andere moeilijkheid voor onze bloeiende vereniging is het ‘lokaal-probleem’. Momenteel zijn we, dankzij de interventie van de gemeente, gehuisvest in de kantine Kaatsers, die echter in 2012 tegen de vlakte gaat. Het hoeft niet gezegd dat het uitgebreid arsenaal aan slagwerkinstrumenten heel wat ruimte in beslag neemt. Een - afgesloten - stockeerruimte hiervoor is dus zeker een must, want regelmatige verhuis is nefast voor deze instrumenten en is zeer arbeidsintensief. Verder zijn we een zeer intensief gebruiker van de kantine: de lesavonden in onze muziekschool, repetitie van percussie en fanfare … nemen al vlug 4 avonden per week in beslag. Een locatieprobleem dat in ons Brussegems dorpje dus niet zo makkelijk op te lossen is !
Als Brussegemse vereniging zijn we zeer fier met deze DUBBELE BELGISCHE TITEL ! Deze fierheid wilden we graag even met jullie delen. We willen iedereen bedanken die onze vereniging op één of andere manier ondersteunt. Verder hopen we ook in 2012 op jullie te mogen rekenen.
En we laten het niet hierbij. Ook in 2012 en 2013 gaan onze percussionisten de uitdagingen niet uit de weg. In 2012 zullen zij hun ‘kunnen’ tonen tijdens het Provinciale tornooi in de afdeling ‘Uitmuntendheid’. In 2013 gaan ze de internationale toer op met hun deelname aan het WMC (World Music Concours) te Kerkrade.
We houden u in elk geval op de hoogte ! Onze activiteiten en concerten kan je ook altijd volgen op www.deherlevingbrussegem.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 dec 2011
Rozette Willems
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief