MERCHTEM samen onder stroom

C21

MERCHTEM samen onder stroom

Luc_ceulemans_2012_p200
Luc Ceulemans (ep)

Sinds eind februari loopt de tweede grote editie van ‘samenstroom’. De samenaankoop van groene stroom en gas trok vorig jaar maar liefst 17.745 deelnemers. Net geen 40% van de deelnemers switchte toen naar een goedkoper energiecontract. Elke deelnemer wordt van inschrijving tot overstap ontlast van paperassen, een succesformule die de verbruiker eindelijk doet veranderen van energieleverancier. Tot 20 mei 2012 kan men inschrijven via de samenstroomwebsite of de website van Luc Ceulemans. De groepsaankoop groene stroom en gas is nu al groot succes! Al 10.000 gezinnen in onze provincie schreven zich in voor 2de editie!

Bij aanvang van de eerste Vlaams-Brabantse samenaankoop voor groene energie waren de verwachtingen hoog gespannen. De start van de inschrijvingsperiode eind februari gaf drie maanden de tijd om zoveel mogelijk mensen te verzamelen die af wilden van hun torenhoge energiefactuur. Gradueel nam het aantal geïnteresseerden toe met op piekmomenten enkele honderden inschrijvingen per dag.
Met nog 1 maand te gaan zijn wij ook in Merchtem goed op weg alle verwachtingen in te lossen. Op 20 mei sluiten we de inschrijvingsperiode af en stappen we naar alle energieleveranciers die actief zijn op de Belgische markt. Via een online-veiling kunnen de leveranciers hun meest competitieve prijs aanbieden aan ons bestand van energieverbruikers. De energieleverancier met de laatste prijs wint de veiling en mag al onze deelnemers een vrijblijvende persoonlijke offerte opsturen. De deelnemers hebben een maand de tijd om het voorstel al dan niet te accepteren.
Luc CEULEMANS verklaart het succes van de samenaankoop als “een reactie van mensen die duidelijk wakker liggen van de toenemende energieprijzen. Zij zien dat er iets schort met de aanpak van energiereuzen. Ondanks hun monsterwinsten krijgt men een gepeperde rekening in de bus die veel sterker stijgt dan normaal. Wij sprongen dan ook meteen op de kar om mee met de samenaankoop van groene energie te organiseren. Er is een lokaal infomoment op 8 mei om 20u00 in het Merchtems gemeentehuis, gerichte publiciteit naar bepaalde doelgroepen en een contactnummer voor al de vragen.”
Met de resterende weken voor inschrijvingen, wordt volop lokaal ingezet om nog zoveel mogelijk mensen te laten registreren. Iedereen die in Vlaanderen woont kan nog tot en met 20 mei inschrijven. Men kan inschrijven voor elektriciteit en/of gas. Eind mei krijgt iedere deelnemer op basis van zijn inschrijving via een persoonlijk bericht een op maat gemaakte offerte. Hierbij hoort een handige en overzichtelijke vergelijking met de prijzen bij de andere energiemaatschappijen. Dit laat elke deelnemer toe om objectief te vergelijken vooraleer te beslissen om over te stappen.
Meer informatie:
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 apr 2012
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief