CD&V MERCHTEM trekt met concreet programma naar de kiezer

C21

CD&V MERCHTEM trekt met concreet programma naar de kiezer

Editiepajot_merchtem_cd_v_ingezonden_foto
(ingezonden foto)
 

Enkele weken na de bekendmaking van de kandidaten, heeft CD&V Merchtem zijn programma voor de gemeenteraadsverkiezingen voorgesteld. CD&V Merchtem trekt naar de kiezer met heel wat concrete voorstellen. Tijdens de persvoorstelling bracht Fons Heyvaert, lijsttrekker van CD&V, volgende speerpunten naar voren waarrond CD&V campagne voert:

-              Mobiliteit: willen de dorpskernen toegankelijker worden voor fietsers, dan zijn kwalitatieve en veilige fietsdoorsteken essentieel.
Merchtem moet een echte fietsvriendelijke gemeente worden. Vooral in de drukke dorpskernen moeten het comfort en de veiligheid van de zwakke weggebruikers nog verhoogd worden.
-              Een beleid inzake appartementen. Concrete voorstellen zijn bijvoorbeeld het voorzien van voldoende speelvoorzieningen voor kinderen, een wekelijkse vuilnisophaling, het voorzien van open parkeerruimtes in nieuwbouw-appartementen …
-              De veiligheid en de zichtbaarheid van de schoolomgeving verhogen;
-              Een gezond financieel beleid waarbij de tering naar de nering wordt gezet; er moet in dit kader een doorzichtig reglement komen voor het ondersteunen van de vele verenigingen die Merchtem rijk is;
-              CD&V Merchtem wil economie en ecologie verzoenen. Bij de verhuur van de pachtgronden die vandaag nog eigendom zijn van de gemeente of het OCMW moeten de eigen landbouwers altijd voorrang krijgen. Er moet ook de nodige open ruimte zijn waar kinderen zich kunnen uitleven;
-              CD&V wenst een polyvalente zaal in het centrum van Merchtem, opdat Merchtem eindelijk over een degelijke fuifzaal zou beschikken.
Fons Heyvaert benadrukte dat CD&V Merchtem een inhoudelijke campagne wil voeren en dat het niet draait om individuen. Vandaar ook dat CD&V met vier groepsaffiches uitpakt, waarvan vooral die van de jongeren zeer origineel oogt. Individuele initiatieven worden zeker niet aangemoedigd. "Daarmee onderscheiden we ons duidelijk van andere partijen die beweren in groep campagne te voeren, maar enkel uitpakken met individuele borden. Dit leidt alleen maar tot massieve torens van borden die het uitzicht van onze gemeente ontsieren", aldus Mieke Abbeloos, voorzitster van CD&V. "Op deze manier daalt ook ons papierverbruik ten opzichte van vroegere campagnes."
Symbolisch genoeg vond de voorstelling van het programma plaats bij de droom- en klaagmuur, die ook al tijdens de avondmarkt te bewonderen was en die tijdens de campagne in elke deelgemeente langskomt. Bij deze muur kan elke Merchtemnaar zijn klachten, verlangens en dromen. Met dit laatste beklemtoont CD&V dat de partij met een positieve ingesteldheid naar de kiezer trekt.
Mieke Abbeloos verklaarde nogmaals een fiere voorzitster te zijn met de sterke kandidatenlijst. “CD&V Merchtem trekt naar de kiezer met een sterke top zes, veel jonge mensen en ervaren duwers.”
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 sep 2012
ep
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief