CD&V maakt maquette van MERCHTEM 2018

C21

CD&V maakt maquette van MERCHTEM 2018

Editiepajot_merchtem_maquette_jong_cd_v_ingezonden_foto
(ingezonden foto)
 

Er staat heel wat te veranderen in Merchtem in de komende jaren. Dat is een gevolg van de Bijzondere Plannen van Aanleg (BPA’s) die de meerderheid op het einde van vorig jaar goedkeurde. Omdat het niet altijd makkelijk is concreet inzicht te krijgen in die plannen, bouwden de 10 jongeren van CD&V Merchtem een maquette van hoe het centrum er in 2018 zal uitzien. U herkent ongetwijfeld de kerk, de Markt en de Ginder-Ale. De rode puntjes op de maquette stellen de huizen voor die zullen worden vervangen door appartementsgebouwen of minstens ingrijpend zullen veranderen. CD&V benadrukt dat het dorpsbeeld er met de huidige plannen tegen 2018 heel anders zal uitzien. Als de huidige meerderheid de trend van de voorbije jaren volgt, is dat zeker geen verbetering, vooral niet omdat deze meerderheid nog een extra bouwlaag wil toelaten.

CD&V Merchtem zet ook in op trage wegen, gericht op de veiligheid van fietsers en voetgangers. De lange rode lijn op de maquette kan zo een doorsteek zijn die loopt over de Burchtlaan, de Markt en via de Vesten verder naar het station (van links naar rechts). Helaas heeft het huidige bestuur deze optie niet gevolgd. Als er in de toekomst huizen vrijkomen op de Markt, kiest CD&V met zekerheid voor deze doorsteek. Op deze manier kunnen schoolkinderen enkele gevaarlijke kruispunten op weg van en naar school vermijden.
Met deze maquette trekt CD&V de baan op en wil de partij zowel de mensen informeren over de op stapel staande plannen, hun idee daarover vragen, en de eigen visie verduidelijken. In dit kader organiseerden de jongeren van CD&V Merchtem vrijdag 5 oktober een ‘Rock & Roll inbegrepen’-fuifje in Café het Karrewiel om het gebrek aan een fuifzaal onder de aandacht te brengen. Woensdag stelde CD&V de maquette voor op de markt.
Concreet wil CD&V in de bres springen voor een nieuwe polyvalente cultuurzaal – het rode gebouw op de maquette - waar kan worden opgetreden, gerepeteerd, en gefuifd door alle Merchtemse cultuur- en jeugdverenigingen. Het ombouwen van de sporthal tot een evenementenhal ziet de partij niet zitten.
Dit kan pas ná de bouw van een nieuwe sporthal, terwijl er dringend nood is aan een degelijke oplossing voor een polyvalente cultuurzaal. Merchtem heeft een mooie binnen- en buiten sportinfrastructuur (de sportvloer werd pas vernieuwd) en moet inzetten op de kwaliteit hiervan, waarbij onderhoud primeert op uitbreiding.
Bovendien zal het ombouwen van de sporthal tot evenementenhal zeker afdoen aan de kwaliteit van het sportgebeuren, en zal de nog te realiseren sporthal slechter gelegen zijn voor de scholen. De CD&V-jongeren willen daarom dadelijk starten met de bouw van een nieuwe polyvalente zaal die voldoet aan de noden van de Merchtemse verenigingen.
Tenslotte zal het bouwen van een nieuwe sporthal én het ombouwen van de huidige sporthal (het voorstel van de huidige meerderheid) een pak duurder uitvallen dan enkel het bouwen van een polyvalente zaal voor de jeugd en de verenigingen van Merchtem.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 okt 2012
Gerrit Achterland
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief