Het MERCHTEMs Volkstheater stelt voor: “Kwebbel”

C21

Het MERCHTEMs Volkstheater stelt voor: “Kwebbel”

Editiepajot_ingezonden__t_merchtems_volkstheater_kwebbel

Voor de opvoering van het 3 jaarlijkse provinciale tornooi, viel de keuze dit jaar op een komedie van de hand van Roger Van Ransbeek, “Kwebbel”. De regisseursstoel wordt dit jaar ingenomen door Roger Van Ransbeek, die bij het MVT al vele producties” voor zijn rekening nam.

Na een periode van vele repetities en hard werken, zal u op 8, 9 en 10  mei kunnen gaan genieten van het spektakel in de nieuwe Merchtemse feestzaal te Brussegem.

 

Voor de eerst sinds heel lang geleden zal er opnieuw toneel worden gespeeld te Brussegem in de nieuwe gemeentelijke feestzaal.

 

Kaarten verkrijgbaar bij de leden of in het clublokaal de Reedijk.

Via mail: benny.de.ridder@telenet.be of tel 0484620641

Kaarten in  voorverkoop: 7 euro

  • Vrijdag 8 mei 2015 om 20.00 uur (deuren om 19.00 uur)
  • Zaterdag  9 mei 2015 om 20.00 uur (deuren om 19.00 uur)
  • Zondag 10 mei 2015 om 15.00 uur (deuren om 14.00 uur)

Regisseur Roger Van Ransbeek - Roger Van Ransbeek (Brussel 1936), begon in de jaren ’70, naast zijn loopbaan als marineofficier, met het schrijven van voornamelijk originele scenario’s voor tv-films. Na als scenarist te hebben meegewerkt aan de serie “Magellaan” in 1971, schreef hij o.m. twee afleveringen van de tv-reeks “Tussen wal en schip” en meerdere scenario’s voor “Made in Vlaanderen” zoals: ‘Jonas de Walvisvaarder’, ‘Het testament’, ‘Er was eens in december’ (prijs van de Vlaamse Radio en Tv-critici 1978), ‘Place St. Cathérine’ (naar aanleiding van 1000 jaar Brussel in 1979), ‘Het gat in de muur’, ‘Tony’, de driedelige reeks ‘Wacht tot hij opbelt’ in 1985, de vierdelige reeks ‘De dwaling’ in 1987, ‘Bles’ in 1995 e.a. Meerdere van deze tv-films kwamen in het buitenland op het scherm, o.m. in Nederland, Noorwegen, Zweden, Duitsland, Hongarije, Zuid-Afrika en Australië. De BRT (VRT) zond een aantal van deze realisaties in voor de tv-festivals van Monte Carlo en de Prix Italia. In 1979 ontving hij de Sabamprijs voor televisie. In de jaren ’80 ging hij ook voor het toneel schrijven. Tot nu toe schreef hij een twintigtal toneelteksten waaronder: ‘De Schuldvraag’ opgevoerd door KNS Antwerpen in 1987, ‘The Beatles forever’ door het Nieuw Vlaams Theater en in Duitse vertaling door het Staatstheater Braunschweig en ZDF-tv in 1990, ‘Hakkelgaren’ (eveneens in het Duits vertaald) in 1999-2000 en ‘Waterloo’ door het Raamtheater Antwerpen, ‘Psst’ en “Hals over Kop” door Johny Voners en Janine Bischops (2002-2006), ‘Is daar iemand?’ door Dirk Lavrysen in 2008 e.a. Ook in het amateurtheater worden zijn stukken vaak opgevoerd en gecreëerd: ‘Hondsdagen’ (1996) en ‘Witte Producten’(1999) door Playerwater Kapelle-op-den-Bos. ‘De avond na de dag voordien’ (2004), ‘514 treden’ (2006) en ‘Sprokkelhout’ (2007) in Korenmarkttheater Mechelen.‘Caféblues’ (2002) door de Uilegasten Merchtem. ‘Kwebbel’ (2005), ‘Louis va à Paris’ (2007), ‘Ciao, ciao Napoli’ en ‘De heksen van Merchtem’ (2009) door het Merchtems Volkstheater. In 1986 trad hij toe tot de Raad van Bestuur van SABAM. Van 1998 tot en met 2006 was hij er gedelegeerd bestuurder.

 

KWEBBEL - Een crazy tragikomedie. Vier vrouwen op bureau, twee poetsvrouwen, een jonge half-allochtone baas en een baby? Op bureau praten vier vrouwelijke bedienden over alles en nog wat; hun echtgenoten, hun belangrijke relaties, hun jonge baas, een Belg met een Marokkaanse moeder, e.a. Ze kwebbelen er lustig op los. De jongste vrouw, Terry, voelt zich echter tekort gedaan. Ze is het grondig oneens met Driss, de baas. Zij vindt dat hij haar onrecht aandoet en wil hem een lesje leren… desnoods zelfs vermoorden. Hoe? De drie andere dames zijn heel benieuwd of ze geplande daad zal stellen. Het draait helemaal anders uit dan verwacht. Wanneer Terry en Driss ‘s avonds laat overwerken horen ze plots een babytje huilen op het bureau van de vier dames. Van waar komt de baby? Wie is de moeder en wie is de vader? Ook daarover wordt er gefantaseerd. Maar de baby verdwijnt even mysterieus als hij gekomen is. En dan…?

 

Spelers en medewerkers van dienst, zowel voor als achter de schermen

  • Terry: Evi Van Buggenhout
  • Marie: Lisette Bécu
  • Edna: Griet Sterckx
  • Cindy: Tina De Smedt
  • Driss: Stijn De Keersmaeker
  • Jeanine: Nathalie Vanhellemont
  • Margrit: Ilse Kerkhofs
  • Regie: Roger Van Ransbeek
  • Productieleiding: Benny De Ridder
  • Toneelhulp: Anne-Marie Pots
  • Techniek: Johan Lemaire
  • Decorbouw: Roger Boeykens,Soit Heyvaert, Guido Bécu,Benny De Ridder en alle andere stille medewerkers 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 apr 2015
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief