MERCHTEM - De Gelaarsde Kat, een muzikale sprookjeswandeling in Basisschool Ten Bos

C21

MERCHTEM - De Gelaarsde Kat, een muzikale sprookjeswandeling in Basisschool Ten Bos

Editiepajot_ingezonden_de_gelaarsde_kat_groepsfoto
 

Een molenaar liet aan zijn drie zonen als enig bezit zijn molen, een ezel en een kat na. Zo begint het sprookje “De Gelaarsde Kat”. En zo zal ook op zondag 7 juni de muzikale sprookjeswandeling beginnen in de Peizegemse school Ten Bos. De leerlingen van de school en de muzikanten van Music Time Peizegem brengen dan samen een originele opvoering van het overbekende sprookje Er wordt verteld, geacteerd en muziek gemaakt op vijf verschillende plaatsen in de school. 

“Het idee is ontstaan vorig jaar in juli, toen we met Music Time naar jaarlijkse gewoonte op Ardennen weekend waren, “vertelt voorzitster Anne Vanderstappen. “ We dachten toen na over wat we zoal in het volgende werkjaar zouden doen. Onze dirigent Tim Van Medegael kwam met het idee om de muzikale versie van het sprookje De Gelaarsde Kat te brengen en de schoolkinderen hierbij te betrekken. De mensen van Ten Bos gingen onmiddellijk akkoord. Zij zochten al enige tijd naar een originele manier om de inwoners van Peizegem kennis te laten maken met de nieuwe schoolgebouwen. In plaats van een gewone open deur, wordt het dus nu een muziekspektakel. Zo is het voor ons en voor Ten Bos een win-winsituatie;” 

 

Music Time Peizegem is al een tijdje bezig om kinderen te laten kennis maken met de pracht van muziek. Zo waren er vorige maand workshops, waarin kleuters en kinderen tot 12 jaar leerden musiceren en zelf instrumenten bouwen. Daarbij toonden ze zich van hun creatiefste zijde. Ze maakten met stukken tuinslang en een trechter een eigen hoorn van plastiek. Van bloempotten werden trommels gemaakt en nog van die dingen. Meer informatie is te vinden op de website www.musictime.be

 

“De kinderen met hun zelf gemaakte instrumenten zullen de sprookjeswandeling openen”, zegt Frans Broothaerts, die de regie van het spektakel in handen heeft. “ Juffen van Ten Bos vertellen het verhaal, kinderen beelden het uit en de muzikanten van Music Time zorgen voor de muzikale begeleiding met de Master Cat Suite van de componist Angelo Sormani. Het wordt dus een totaalspektakel. Met zijn allen wandelen we in de school van de ene locatie naar de andere, waar telkens een ander deel van het verhaal zal worden opgevoerd. In totaal zullen zo’n 75 kinderen meespelen, samen met een groep van 40 muzikanten van Music Time. Sinds de krokusvakantie zijn ze al aan het repeteren. Het enthousiasme is groot. Ook bij de ouders. Na onze oproep om te helpen decors maken, hebben heel wat ouders zich kandidaat gesteld. Het zijn echt mooie decors geworden. Ook de kostuums zijn eigenhandig door Peizegemse handen gemaakt.” 

 

De voorstellingen van de Gelaarsde Kat hebben op 7 juni plaats om 11.00u, 13.00u, 15.30u en 17.00u. Men verwacht dat 800 à 900 ouders, grootouders en andere kijklustigen op de sprookjeswandeling zullen afkomen. Reserveren is dan ook de boodschap. Dit kan nog tijdens de schooluren op het secretariaat van Ten Bos: secretariaat@tenbos.be of 052 371220 . Het belooft een bijzondere belevenis voor het hele gezin te worden in Ten Bos.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 mei 2015
Hilda Renders
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief