MERCHTEM - Geo De Buyser laat het verleden herleven

C21

MERCHTEM - Geo De Buyser laat het verleden herleven

Editiepajot_merchtemstreekrenners_20cover
EP
 

Op zaterdag 19 en zondag 20 september aanstaande organiseert het WILLEMSFONDS Merchtem, in samenwerking met het Gemeentebestuur een tentoonstelling met werk van Geo De Buyser, onder de noemer “Streekrenners NOSTALGIE OP WIELEN”. Het betreft ( op enkele uitzonderingen na, een vijftigtal met potlood getekende portretten van ex-renners uit de regio Merchtem en aanpalende gemeenten.

Ter gelegenheid van de tentoonstelling werden de tekeningen gebundeld in een album. Uitgeverij ’t MANNEKESBLAD, gespecialiseerd in uitgave van stripalbums, zorgt door het uitbrengen van dit unieke wielerboek meteen voor een primeur. Met hun steun is het album veel meer geworden dan een gewoon kijkboek. Mede door de inbreng en inzet van ex-renner Jef Thielemans en zoon Bart (Wolvertem) en in het bijzonder door het grote schrijftalent van wielerkenner Johan Van Win (Grimbergen), is “Streekrenners NOSTALGIE OP WIELEN” uitgegroeid tot een volwaardig boek met inkijk in de wielergeschiedenis van de regio, vaak met verrassende anekdotes. Met namen en gezichten die voor zo veel lokale vreugde hebben gezorgd en die, ook als zij al lang niet meer onder ons zijn, nog altijd voor nostalgie zorgen. Uitgeverij ’t MANNEKESBLAD maakte er een erezaak van om deze uitgave de nodige allure te geven.
Wegens de beperkte oplage kan men “Streekrenners NOSTALGIE OP WIELEN” nu al best reserveren bij UITGEVERIJ ’t MANNEKESBLAD VZW, catherine.dejonghe@telenet.be of bij de tekenaar zelf: geo.de.buyser@telenet.be   Prijs: 20 euro.
De tentoonstelling is te bezichtigen in het August De Boeckhuis, Reedijk , Merchtem op Zaterdag 19 en zondag 20 september telkens van 14 tot 18 uur.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 aug 2015
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief