MERCHTEM - Het geheime leven van 5-jarigen

C21

MERCHTEM - Het geheime leven van 5-jarigen

Editiepajot_ingezonden_het_geheime_leven_van_5-jarigen
 

“Ik zou wel eens een vlieg willen zijn”, is af en toe een verzuchting van ouders. Een vlieg in een kleuterklas … dat worden we allemaal een beetje.

 

Vijf weken, waarvan drie opnameweken, was de Gemeentelijke Basisschool ‘Ten Bos’ uit Merchtem het decor voor het TV-programma “Het geheime leven van 5-jarigen” van productiehuis Zodiac. Een uitdagende schoolomgeving: mooi, kleurrijk, met vele prikkels… daar waren ze naar op zoek. Dankzij de creativiteit en inzet van de kleuterleidsters beantwoordden de klasjes aan de doelstellingen die zij voorop stelden. 

 

De kleuterschool veranderde in een heuse opnamestudio: opnameklasjes, regieklas, een”geheim klasje” met attributen.

 

Bedrading, belichting, camera’s, schermen werden aangevoerd, geluids- en opnameapparatuur werden geïnstalleerd, om ons een inkijk te kunnen geven in de wereld van een 5-jarige kleuter.

 

Tien kleuters ontmoetten elkaar voor het eerst in de kleuterschool. Al snel zag je wie de volgzame kleutertjes waren, wie de haantje-de-voorste, wie de introverte, wie de extraverte.

 

De kleuters wisten dat ze gefilmd en gehoord werden, maar waren dit uiteraard snel vergeten. Van op de eerste rij zijn we getuige hoe de kleuters met elkaar omgaan, hoe ze denken, hoe ze voelen, hoe ze omgaan met afspraken, hoe ze samen zoeken naar oplossingen, …. Grappige, ontroerende, mooie, soms confronterende situaties wisselen elkaar af.

 

In één van de opnameklasjes, weg van de kinderen, observeerden professor Peter Adriaenssens en professor Binu Singh het gebeuren. Hun wetenschappelijk onderbouwde analyse geeft een extra kijk op het gedrag van de kleutertjes. 

 

Door de serie krijgen mensen ook een inkijk in de wereld van een kleuterklas en de onschatbare waarde hiervan. Als we hieraan onze bijdrage kunnen leveren, doen we dit graag.

 

De serie wordt uitgezonden op woensdagavond op VTM

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 sep 2015
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief