Openhouden stationsloket MERCHTEM na pensioen “Swaiken”

C21

Openhouden stationsloket MERCHTEM na pensioen “Swaiken”

Editiepajot_merchtem_treinstation_foto_swaiken_van_campenhout
 

Zoals jullie wellicht nog weten, werden de laatste jaren enorme inspanningen gedaan om de stationsbuurt sociaal levendig te houden. Daarom heeft het gemeentebestuur en in het bijzonder Gemeenteraadslid Luc Ceulemans (LVB), ervoor gezorgd dat de honderden reizigers, die dagelijks van en naar Brussel pendelden, een maximale dienstverlening te bezorgen. 

 

Ter herinnering: in 2006 werd een petitieactie opgezet om tijdens de spitsuren de treinen nog regelmatig te laten stoppen in Merchtem. In 2011 werd er nog een grotere intekenactie gedaan om het stationsgebouw te laten open houden en met succes! Er werd zelfs een pilootproject opgezet tussen de gemeente en de NMBS: de gemeente zou het gebouw blijven openhouden èn onderhouden.

 

Onze “Swaiken” Van Campenhout werd “stationschef” en hield, met veel plezier, elke ochtend het station open. Mede dankzij hem kon men ook een boek en/of cd’s ontlenen, werden er vuilniszakken verkocht, hielp hij de reizigers bij het gebruik van het ticketautomaat en hield ze op de hoogte van de culturele en andere activiteiten in de gemeente. 

 

Tijdens de jaarlijkse “statiekermis” in mei was er ook telkens een opendeurdag met een gepaste tentoonstelling in verband met het station. Nu is “Swaiken” echter met pensioen en kan hij minder aanwezig zijn. Daarom doet de gemeente een warme oproep naar “vrijwilligers” om met enkele(n) het gebouw open te houden om de reeds gerealiseerde projecten verder te kunnen zetten. 

 

Het gemeentebestuur nodigt daarom iedereen, met verfrissende ideeën, uit op een infovergadering op zaterdag, 26 september 2015 om 14u00 in het stationsgebouwtje van Merchtem - Stationsstraat 136 - 1785 MERCHTEM. Verdere contacten: stationsloketmerchtem@telenet.be of via de gemeente. 

 

Luc gaat nu vrijdagochtend 11 september 2015 flyers uitdelen aan het station om iedereen uit te nodigen voor de infovergadering.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 sep 2015
Sam Herremans
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief