MERCHTEM - Kerstevenement op zaterdag 12 december op de Varkensmarkt

MERCHTEM - Kerstevenement op zaterdag 12 december op de Varkensmarkt

Editiepajot_ingezonden_kerstmarkt_merchtem
 

Op zaterdag 12 december vindt er vanaf 19 uur een kerstevenement plaats op de Varkensmarkt. Teneinde deze feestelijke activiteit vlot en veilig te laten verlopen, met zo weinig mogelijk overlast voor de omwonenden, heeft het gemeentebestuur een aantal verkeersmaatregelen genomen.

 

Om de klanten van de lokale middenstandszaken niet te hinderen bij hun eindejaarinkopen heeft het gemeentebestuur in overleg met de organisatoren van de kersthappening op de Varkensmarkt een aantal maatregelen getroffen. Ten eerste zal die happening een week vroeger dan vorig jaar plaatsvinden, namelijk op zaterdag 12 december. Bovendien zal deze pas om 19 uur van start gaan en zal er zo lang mogelijk gewacht worden om de straten af te sluiten. 

 

Het buitengebeuren wordt afgesloten om 02 uur; daarna is er nog een kerstfuif in FameX3; om 03 uur moet de muziek stiller worden gezet en uiterlijk om 04 uur wordt de fuif stilgelegd.

 

Graag willen wij onze inwoners op de hoogte brengen van de verkeersmaatregelen die het college van burgemeester en schepenen getroffen heeft om deze kerstmarkt veilig en met een minimum aan overlast voor de omwonenden te laten verlopen.

  • In de voormiddag worden de chalets en tenten opgesteld. Doorgaand verkeer en parkeren blijven mogelijk op de Varkensmarkt en in de Korte Ridderstraat, maar kunnen enigszins gehinderd worden.
  • Vanaf 15 uur worden de Varkensmarkt en de Korte Ridderstraat afgesloten voor doorgaand verkeer. De handelaars op de Varkensmarkt blijven bereikbaar tot 18 uur.
  • Vanaf 19 uur worden de Varkensmarkt, de Nieuwstraat, de Korte Ridderstraat en de Bogaerdstraat (vanaf de Vesten) afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Vanaf dan wordt er geen doorgaand verkeer meer toegelaten vanaf het kruispunt aan de Krekelendries.

Voor meer informatie of ingeval er zich problemen zouden voordoen, kan u contact opnemen met schepen Ella De Neve, 0486 57 37 47.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 dec 2015
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 18 okt 2018
Sam Herremans | 25 sep 2018
Sam Herremans | 04 sep 2018
Sam Herremans | 03 sep 2018
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 28 aug 2018
Sam Herremans | 23 aug 2018

archief