Schepenwissel in MERCHTEM

Schepenwissel in MERCHTEM

Editiepajot-merchtem-logo-gemeente

Eerste Schepen Ella DE NEVE (34 - Open VLD) verlaat de Merchtemse politiek. Op haar 19de werd zij voor het eerst verkozen in de gemeenteraad en is sedert 2007 schepen. Het ambt van schepen is echter niet langer combineerbaar met haar professionele en gezinsleven.

 

Ella DE NEVE: “Ik heb altijd met hart en ziel aan politiek gedaan. Ik ben trots op wat ik als schepen heb kunnen realiseren met de steun van de collega’s uit de meerderheid en van mijn familie. Spijtig genoeg is het allemaal niet langer combineerbaar met mijn leven buiten de politiek. Met 3 kleine jongens is het een drukte van jewelste. Ik help ook meer en meer in de plantenkwekerij van mijn man Gunther. Door dit alles kan ik niet genoeg tijd meer investeren in mijn schepenambt. Ik neem dan ook liever ontslag dan half werk te leveren. Ik wens mijn opvolger alle succes toe.”

 

Ella DE NEVE wordt als schepen opgevolgd door Mario VANDEVELDE (36 – Open VLD). Mario VANDEVELDE zetelt sedert 2007 in de gemeenteraad en is sedert 31 augustus 2009 gemeenteraadsvoorzitter. Mario VANDEVELDE is afkomstig van PEIZEGEM en is advocaat.

 

Mario VANDEVELDE: “Ik heb altijd graag en goed samengewerkt met Ella. Ik zal proberen om haar werk zo goed als mogelijk verder te zetten.”

 

Gemeenteraad

In de gemeenteraad wordt Ella DE NEVE opgevolgd door Liliane HAUSPIE (64 – SP.A). Liliane HAUSPIE is woonachtig te PEIZEGEM en was gedurende de vorige legislatuur OCMW-raadslid.

 

Tonia ABBELOOS (50 – Open VLD) wordt de nieuwe gemeenteraadsvoorzitter. Tonia ABBELOOS woont eveneens in PEIZEGEM en is apotheek-assistente.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 feb 2016
Sam Herremans
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 30 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief