MERCHTEM - De Wolven gaan Hoger Op

MERCHTEM - De Wolven gaan Hoger Op

Editiepajot_ingezonden_khowm_logo_cmyk_def

De bestuursleden van K. Wolvertem SC en FC Merchtem 2000 hebben de eer en het genoegen u de geboorte van een nieuwe voetbalclub aan te kondigen, genaamd Koninklijke Hoger Op Wolvertem Merchtem.

 

Op vrijdag 25 maart 2016 keurden de leden van de Algemene vergadering van de nieuwe club de naam, de Raad van Bestuur, het nieuwe logo en de clubkleuren goed. Het stamnummer 3155 van Wolvertem blijft behouden, waardoor de fusieclub volgend seizoen in 3de klasse amateurs VFV zal aantreden, met vrouwenploegen in 1ste en 2de provinciale. De jeugdploegen spelen in de interprovinciale en regionale reeksen. Het gros van de jeugd zal in het Merchtems sportcomplex Dooren spelen en het fanion-team heeft het Frans Lathouwersstadion in Wolvertem als thuisbasis.

 

Zowel de hoofdkleuren blauw en rood, als de nevenkleuren goud-geel en wit, verwijzen naar het huwelijk tussen Wolvertem en Merchtem. De benaming Hoger Op en de kleuren rood-wit zijn een eerbetoon aan het vroegere Hoger Op Merchtem. Het felle geel van Wolvertem werd ingeruild voor een warm goud om de Koninklijke toets te accentueren.

 

Het logo omvat de vier kleuren en symboliseert de fusie door een rood-blauwe wolf van kop tot staart rond een goud-witte bal te laten cirkelen. De basiskleuren lopen in het logo vloeiend in mekaar over, zoals ook beide clubs in elkaar overvloeien zonder hun specifieke identiteit te verliezen. De wolf is afkomstig van het logo en de naam Wolvertem. Zijn geopende bek staat dan weer voor gedrevenheid en ambitie. De cirkelvorm refereert naar het ronde logo van FCM 2000 en symboliseert tevens de band die beide clubs smeden om samen een sterker geheel te vormen. De bal staat vanzelfsprekend centraal: voetbal is wat ons bindt. Het kroontje verwijst naar de Koninklijke status, waar K. Wolvertem SC voor verantwoordelijk is, en ook het stichtingsjaar 2016 werd verweven in het logo.

 

De Raad van bestuur van de Koninklijke Hoger Op Wolvertem Merchtem bestaat uit bestuursleden van FC Merchtem 2000 en van K. Wolvertem SC, met als voorzitter Jan Lathouwers en als ondervoorzitters Maarten Mast en Dirk Van der Perre. De secretaris is Kristiaan Becqué en penningmeester is Jan Cloots. Als GC werd Wim Bouchery aangesteld, bijgestaan door Kristiaan Becqué en Guy Cools. Het jeugdbestuur zal voorgezeten worden door Bart Schouppe en Jeroen De Smedt. Sportief verantwoordelijke is Cris Lion. De communicatie valt onder de bevoegheid van Valérie Verschave en Herman Lion. De fusieclub heeft ook twee site-verantwoordelijken: Kristiaan Becqué voor Merchtem en Jeroen De Smedt voor het complex in Wolvertem.

 

Logo

Het logo van de fusieclub werd ontwikkeld door Merchtemnaar Jeroen Goossens van G*nius. Na jarenlange ervaring bij verschillende van de grootste reclamebureau’s startte Goossens dit jaar zijn eigen zaak. “Een logo moet steeds een verhaal vertellen”, vertelt ons Jeroen Goossens. “Dat maakt het uniek en dus niet inwisselbaar. Dit nieuwe clublogo vertelt het verhaal van de fusie van twee voetbalclubs. Het is opgebouwd met elementen van beide clubs die met elkaar worden verweven.”

 

Het logo symboliseert een wolf die zich wentelt rond een voetbal. Goossens: “De wolf is afkomstig uit het logo van K. Wolvertem S.C. en geeft qua beeld meteen iets om de nogal lange clubnaam makkelijker te laten memoriseren.”

 

Raad Van Bestuur

 • Baudewijns Bruno KWSC
 • Becqué Kristiaan FCM2000
 • Cloots Jan KWSC
 • De Keersmaeker Clement KWSC
 • De Smedt Jeroen KWSC
 • De Valck David FCM2000
 • Goeman Luc KWSC
 • Heyvaert Roger KWSC
 • Keymolen Guy KWSC
 • Lathouwers Jan KWSC
 • Lefevre Gilbert KWSC
 • Mast Maarten FCM2000
 • Schouppe Bart FCM2000
 • Van Den Eynde Stefaan FCM2000
 • Van der Perre Dirk KWSC
 • Verschave Valérie FCM2000

Geschiedenis

Zowel HO Merchtem/FC Merchtem 2000, als K. Wolvertem SC hebben een roemrucht verleden met successen en tegenslagen in de nationale en provinciale reeksen van het Belgisch voetbal. De samensmelting tot Koninklijke Hoger Op Wolvertem Merchtem is een nieuwe bladzijde in de geschiedenis van beide clubs. De fusieclub is meteen één van de grootste clubs uit de regio, met als doelstelling één van de beste jeugdopleidingen uit Noordwest-Brabant aan te bieden.

 

K. Wolvertem SC is sinds het begin van de jaren veertig lid van de KBVB. De club heeft het stamnummer 3155 en geel-blauw als clubkleuren. Wolvertem treedt nu aan in vierde nationale. In 1976 en 1989 bereikte Wolvertem al eens de nationale reeksen, maar degradeerde snel weer naar provinciale. In seizoen 2012-2013 behaalden de Wolven de kampioenstitel in de hoogste provinciale reeks en promoveerde KWSC naar vierde klasse. Sinds het seizoen 2010-2011 spelen ook de jeugdploegen van Wolvertem in de interprovinciale voetbalreeksen.

 

Hoger Op Merchtem speelde in de jaren zestig hoofdzakelijk in vierde klasse en in de jaren zeventig en tachtig zelfs in derde. In 1994 ontstond de fusieclub KHO Merchtem- Brussegem, die ook tot in derde klasse raakte. Maar eind jaren negentig zakte de club weg naar de provinciale reeksen en verdween het stamnummer 2242.

 

FC Merchtem 2000 ontstond in 2000, als vervolg op KHO Merchtem-Brussegem. De club is bij de KBVB aangesloten met stamnummer 9361 en heeft rood en zwart als kleuren. Vijf jaar na de stichting promoveerde FC Merchtem 2000 van vierde naar derde provinciale. In 2012 steeg de fusieclub via de eindronde naar tweede povinciale. Na twee seizoenen in tweede behaalde FCM de kampioenstitel en stootte zo in 2014 voor het eerst door naar de hoogste provinciale reeks. Dat ook de damesploeg naar eerste provinciale steeg, maakte het seizoen onvergetelijk.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 apr 2016
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 30 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief