MERCHTEM - Voetbedevaart

MERCHTEM - Voetbedevaart

Editiepajot-merchtem-logo-gemeente

Pinksteren komt in zicht, dus denken velen onder ons reeds aan de voetbedevaart van Merchtem naar Scherpenheuvel (en terug). Dit jaar is dit uiteraard niet anders … tradities zijn er om in ere te houden. Het pinksterweekend van zaterdag 14, zondag 15 en maandag 16 mei 2016 staat in sommige agenda’s wellicht reeds in het rood ingekleurd.

 

Op voetbedevaart gaan is niet zo maar een verre wandeling, het is veel meer dan dat:

samen onder weg zijn, in groep, elkaar ontmoeten, elkaar steunend, een glimlach hier, een helpende hand daar, een bemoedigend woord, vermoeidheid, blaren op de voeten; maar ook genieten van de natuur, de zonsondergang, de stilte tijdens de nacht, de zonsopgang, het wakker worden, … en biddend onder weg zijn, sommigen luidop, anderen ingetogen, sommigen al zingend, anderen luisterend, de intenties meedragend van familie, vrienden en kennissen, kortom ‘parochie zijn’.

 

Wie er dit jaar graag bij is, ook nieuwelingen zijn van harte welkom, kan zich inschrijven in feestzaal ’t Vijverdal aan het parochieplein op donderdag 21 april van 19 u tot 21u en op zaterdag 23 april tussen 11 en 12 uur maar dan in KWB-lokaal De Werkman. Op beide dagen wordt er de gelegenheid geboden een pintje te drinken en op donderdag zullen er ook beelden en foto’s van voorbije edities getoond worden. Uitsluitend tijdens deze inschrijfuren kan het ook telefonisch op 0499 18 51 41 (Jos Dours). De deelnameprijs bedraagt dezelfde als vorig jaar: 10 Euro (incl. verzekering). Reservatie voor slaapgelegenheid in het onthaalcentrum De Pelgrim (nabij de Mariahal) is tevens mogelijk. Voor een bed in gemeenschappelijke lokalen bedraagt dit 10 Eur, voor een tweepersoonskamer 25 Euro per persoon en voor een eenpersoonskamer 30 Euro (telkens ontbijt inbegrepen). Eigen lakens of slaapzak meebrengen, zoniet dan kunnen lakens bekomen worden aan 5 Euro per bed. Indien u elders wenst te overnachten, dient u dit zelf te organiseren; de werkgroep coördineert enkel de overnachting in De Pelgrim.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 apr 2016
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 30 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief