MERCHTEM - Zestiende kindergemeenteraad gaat van start

C21

MERCHTEM - Zestiende kindergemeenteraad gaat van start

Kindergemeenteraad2016-1
 

Voor de zestiende keer op rij installeert Merchtem een kindergemeenteraad. Dat gebeurde tijdens een feestelijke receptie waarbij alle kindergemeenteraadsleden de eed aflegden. Dit schooljaar is de burgemeesterssjerp voor Yana Van Laethem die in de vijfde klas van GBS De Plataan zit. De kinderburgemeester wordt in haar opdracht bijgestaan door 4 schepenen uit 4 verschillende scholen: Hannelore Heymans, Febe Loncke, Stevens Jitse en Simon Beelen. 

 

Daarnaast leverde Ter Dreef 3 gemeenteraadsleden af: Gerben Van Damme, Melinda Birtoc en Raniya Belharati. Ewout Vrijders, Nena Vanden Berghe en Jate Lombahe Jus'Have vertegenwoordigen dan weer Sint-Donatus. Voor de Plataan werden Tokken De Pauw, Julie Willems en Ilke Depauw aangesteld. Ten Bos wees Jonas Van Den Brande, Lukas Daelemans en Annabel De Ridder aan. En Rinkeling koos voor Illan Baudson, Femke Van den Bossche en Arthur Hellinckx. 

 

“Grote” burgemeester Eddie De Block sprak de kinderen en hun ouders toe. “Met plezier en vol vertrouwen sta ik een deel van onze taken af aan de kindergemeenteraad. Zij zijn immers het best geplaatst om te weten wat kinderen in onze gemeente verlangen. “

 

Daarenboven is het project ook een leerrijke ervaring voor de kinderen zelf. “Ze leren om te overleggen, ze zoeken oplossingen voor concrete problemen, ze leren voorstellen uit te werken…” verduidelijkt schepen van Jeugd Maarten Mast. Centrale thema dit jaar is “Pesten op school”. De kindergemeenteraad zal ongeveer 5 à 6 keer vergaderen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 sep 2016
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 03 jun 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief