MERCHTEM - Nieuw parkeerbeleid

C21

MERCHTEM - Nieuw parkeerbeleid

Blauwe_zone
 

Vanaf oktober zal er vaker gecontroleerd worden in de blauwe zone van Merchtem. Positief is dat de retributies fors verlaagd worden. 

 

Vanaf 15 oktober 2016 wordt de controle op parkeren in de blauwe zone in Merchtem uitgevoerd door de gespecialiseerde onderneming Besix Park nv. Minimaal driemaal per week zal er op onregelmatige tijdstippen gecontroleerd worden. Wie tijdens de uren van de blauwe zone geen geldige parkeerschijf achter de voorruit plaatst of de maximale parkeerduur overschrijdt, betaalt voortaan een retributie van 30 euro, in plaats van 60 euro. 

 

Om de overgang zo vlot mogelijk te laten verlopen, zal er eerst een sensibiliseringsperiode plaatsvinden om de parkeerregels op te frissen. Zo zullen er de eerste 3 weken geen retributies worden uitgeschreven. Wie de voorschriften van de blauwe zone niet respecteert, krijgt een briefje achter de ruit met een herhaling van de parkeerregels. Wie correct parkeert, krijgt een bedankingsbriefje. Begin november zal Besix Park nv overgaan tot de daadwerkelijke controles. 

 

Binnen een blauwe zone kan je tot 2 uur gratis parkeren, tenzij de borden een andere beperking aanduiden. In de zone is het verplicht een geldige parkeerschijf te plaatsen van maandag tot en met zaterdag, telkens van 9 tot 18 uur. Wie in de blauwe zone woont, kan in het gemeentehuis gratis een bewonerskaart aanvragen. 

 

Het gemeentebestuur benadrukt verder dat naast de blauwe zone, er nog 350 à 400 parkeerplaatsen beschikbaar zijn waar je onbeperkt gratis kan parkeren: parking Krekelendries, Lombardenveld, de parkings naast en recht tegenover de sporthal, de voormalige Lidl-site, de parking van het August De Boeckhuis en de parking in de Dendermondestraat aan de vroegere “Bierboom”. Deze parkings liggen op nog geen 250 m van het handelscentrum. 

 

Parkeren in Merchtem blijft dus gratis, maar om een retributie te vermijden, leg je best een parkeerschijf.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 sep 2016
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 03 jun 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief