MERCHTEM - CD&V-N-VA-fractie niet te spreken over toestand Sint Janstraat

C21

MERCHTEM - CD&V-N-VA-fractie niet te spreken over toestand Sint Janstraat

Editiepajot_merchtem_sint_janstraat_foto_fons_heyvaert
 

Naar aanleiding van de werkzaamheden in de Sint Janstraat heeft de CD&V-N-VA-fractie een open brief vestuurd naar het college van burgemeester en schepenen. Ze zijn dan ook niet te spreken over de wantoestanden die er plaats hebben door de werkzaamheden van Aquafin.

Geachte heer Burgemeester en Schepenen

Met dit schrijven tekenen wij officieel protest aan tegen de wantoestanden die momenteel heersen op en rond de werf van Aquafin in de Sint Janstraat. Verscheidene maanden hebben de inwoners af te rekenen met tal van ongemakken. Wij vragen om hieraan onmiddellijk te verhelpen en dringen er op aan om het nodige te doen ten einde de ongemakken tot een absoluut minimum te beperken.

 Op de officiële informatievergadering, waarop alle inwoners van de Sint Janstraat en onmiddellijke omgeving werden uitgenodigd, werd duidelijk gesteld dat het bestuur alles in het werk zou stellen om de hinder zo beperkt mogelijk te houden. Tot op heden stellen wij vast dat die “beperkte hinder” echt onfatsoenlijke dimensies begint aan te nemen.

 Zo stellen wij vast dat de aannemer weinig respect toont voor de inwoners en zijn aangelanden. De toegangswegen tot de werf – August De Boeckstraat – Gasthuisstraat en Dendermondestraat - worden telkenmale herschapen tot een ware modderpoel. Opruimen staat blijkbaar niet genoteerd in de agenda van de aannemer. Wij vragen de strikte toepassing van het gemeentelijk reglement dat heel duidelijk stelt dat in dergelijke gevallen de aannemer onmiddellijk alle smurrie van de rijbaan dient te verwijderen. Ook de fiets- en voetpaden blijven er verweesd bijliggen.

Als niet snel wordt gereageerd tegen al deze mistoestanden dreigt het hele scenario voor de inwoners van de Sint Janstraat uit de draaien op een ware nachtmerrie. De belofte van “toegankelijkheid van de woning” wordt allerminst gerespecteerd. Nochtans werd op de informatievergadering heel duidelijk gesteld dat iedereen slechts een paar dagen zou afgesneden worden van de toegang tot zijn woning. Dat dit al heeft geleid tot een “bijna fatale afloop” voor een inwoner is een voorbeeld van hoe het “net niet moet”.

Op de gemeenteraad hebben wij meermaals aangedrongen voor betere garanties voor de omwonenden onder de vorm van een “gezamenlijke verzekeringspolis” voor alle aangelanden die zou afgesloten worden door het gemeentebestuur. Dit voorstel werd afgewimpeld en bestempeld als “helemaal niet nodig”.

De werken waren pas goed opgestart of een van de inwoners dreigde zelfs zijn woning te verliezen. Wie draait op voor al die ongemakken en administratieve rompslomp? Bovendien stellen wij momenteel vast dat bij de aanleg van de rioleringswerken en aanleg van de collector de klachten van de omwonenden een flink stuk zijn toegenomen. Niet alleen barsten in de muren en drempels, brievenbussen die worden omvergereden, kabels van telefoon en elektriciteit die regelmatig worden beschadigd, zijn schering en inslag. Tot overmaat van ramp zitten de inwoners van de Sint Janstraat sinds 18 januari zonder enige vorm van straatverlichting. Zonder enige overdrijving durven wij gerust stellen dat het vanaf valavond een ware nachtmerrie wordt voor alle inwoners. Zelfs met een zaklamp bij de hand zijn de onvervalste putten, de betonnen stenen en de verschrikkelijke modder geen lachertje. En op de plaatsen waar de inwoners nog met de wagen kunnen rijden, rijdt men zich al te vaak vast.

De CD&V-N-VA-fractie wil dat het schepencollege er alles aan doet om zo snel mogelijk een einde te stellen aan de ongemakken voor de inwoners van de Sint Janstraat en onmiddellijke omgeving. In een schrijven van het gemeentebestuur aan de inwoners van de Sint Janstraat heeft het schepencollege duidelijk gesteld dat -en wij citeren – “Wel zullen we steeds zorgen dat het voetgangersverkeer wel mogelijk zal zijn in propere en veilige omstandigheden”.

Wij willen dan ook met aandrang vragen de daad bij het woord te voegen en dringen er sterk op aan om er alles aan te doen zodat de ongemakken voor de inwoners tot een minimum worden herleid. Trek dan ook de nodige conclusies uit deze negatieve ervaringen en stel alles in het werk om in de toekomst dergelijke toestanden te vermijden, nu Aquafin volop oprukt in onze gemeente

Namens de CD&V-N-VA-fractie

Fons Heyvaert

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jan 2009
Steven Walravens
Fons Heyvaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief