Openschooltuinendag in 18 Vlaams-Brabantse scholen

C21

Openschooltuinendag in 18 Vlaams-Brabantse scholen

Openschooltuinendag-adressen_plan_2018__1_
 

Tijdens de Openschooltuinendag van 16 mei organiseert de provincie Vlaams-Brabant een Openschooltuinendag waarop scholen elkaar kunnen inspireren voor meer groen en dus biodiversiteit op hun schooldomein. 18 scholen in Drogenbos, Vlezenbeek, Tollembeek, Zellik, Opwijk, Merchtem, Vilvoorde, Overijse, Herent, Leuven, Heverlee, Wilsele, Betekom, Oplinter en Zoutleeuw stellen hun vergroende school open.

GBS Centrumschool De Knipoog in Tollembeek legde een groene speelplaats aan rond de nieuwbouw van hun kleuterschool. Tijdens de Openschooltuinendag van 16 mei om 10.30 uur openen ze feestelijk hun nieuwe schooltuin.

Ook de Gemeentelijke Basisschool Centrumschool De Knipoog in Tollembeek opent de deuren voor een bezoek aan de nieuwe schooltuin.
De school ontving hiervoor een subsidie van 5.000 euro in het kader van Natuur Op School.
 ‘Scholen die natuurprojecten realiseren die de biodiversiteit op of rond het schooldomein verhogen en dit in de klas uitleggen aan hun leerlingen, kunnen rekenen op onze steun’, zegt Tie Roefs, gedeputeerde voor milieu en duurzaamheid.

Het Regionaal Landschap Pajottenland en Zennevallei stelde het plan met groene en speelse elementen, zoals losse en strakke gemengde inheemse hagen, bloemenweides, kleinfruit, wilgenhutten en mobiele bloembakken, op.
Voor de uitvoering stelde de gemeente Galmaarden de Intergemeentelijke Natuur- en Landschapsploegen van Pro Natura ter beschikking. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 mei 2018
Sam Herremans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief