Decreet Demesmaeker heeft impact op 67 gemeenten of 1 op 3 Vlamingen.

C21

Decreet Demesmaeker heeft impact op 67 gemeenten of 1 op 3 Vlamingen.

Mark_demesmaeker
Mark Demesmaeker. (Foto Felix Merckx)

Door de invoering van dit decreet zullen voortaan kavels en appartementen in woonuitbreidingsgebieden in gemeenten met een hoge bouwprijs en veel migratie enkel verkocht of verhuurd worden aan inwoners met een voldoende band met de gemeente (er wonen, werken, …).

Een provinciale beoordelingscommissie is verantwoordelijk voor de selectie. Heel wat Vlamingen krijgen hierdoor terug zicht op de aankoop van een betaalbare woning in hun eigen streek. Deze maatregel biedt een antwoord op de frustrerende zoektocht van duizenden jonge Vlaamse gezinnen naar een betaalbare woning.

 Dat dit een maatregel is met een enorme impact, blijkt duidelijk als we kijken naar het lijstje van de gemeenten die hiervoor in aanmerking komen. Maar liefst 67 gemeenten in het Vlaams Gewest vallen onder de criteria, waaronder de centrumsteden Antwerpen, Gent en Leuven. In totaal heeft dit decreet betrekking op 1 op 3 Vlamingen (1.884.498 op 6.117.440 Vlamingen of 31%).

Voor onze streek gaat het over Asse, Beersel, Dilbeek, Liedekerke, Merchtem, Sint-Pieters-Leeuw, Drogenbos, Sint-Genesius-Rode en Affligem

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 mrt 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief