157.391,67 euro voor mobiliteitsplannen 36 scholen Provincie investeert in duurzaam woon-schoolverkeer

C21

157.391,67 euro voor mobiliteitsplannen 36 scholen Provincie investeert in duurzaam woon-schoolverkeer

Fietsenstalling-vgsk_de_boomhut-kampenhout
 

De provincie Vlaams-Brabant geeft aan 36 scholen uit Begijnendijk, Bekkevoort, Bierbeek, Boutersem, Grimbergen, Haacht, Halle, Herent, Kampenhout, Kortenaken, Landen, Lennik, Leuven, Machelen, Merchtem, Opwijk, Pepingen, Roosdaal, Sint-Pieters-Leeuw, Ternat, Tienen, Tremelo, Vilvoorde in totaal 157.391,67 euro subsidies voor hun mobiliteitsprojecten. De scholen krijgen ook dit schooljaar hulp van Dr. Mobi om hun project uit te werken. Sinds 2011 investeerde de provincie Vlaams-Brabant reeds 1.121.546,59 euro in duurzaam woon-schoolverkeer.

De provincie Vlaams-Brabant zet in op duurzaam woon-schoolverkeer.
Een veilige schoolomgeving is belangrijk. Minstens even belangrijk is kinderen en jongeren verkeers- en fietsvaardig maken.

‘Want stappen en trappen bieden heel wat voordelen. Je verplaatst je niet alleen milieuvriendelijk. Het is vooral gezond en heel plezant’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit. ‘Daarom willen we scholen stimuleren om van stappen en fietsen met de leerlingen een gewoonte te maken. Ze stellen een jaarplan op met het hele jaar door aandacht voor praktische verkeerslessen. Zo doen kinderen en jongeren al vroeg ervaring op in het verkeer, wat hen voorbereid op het moment waarop ze alleen de straat op gaan’.

De scholen die meewerken, hebben het hele schooljaar verhoogde aandacht voor verkeersveiligheid, fiets- en verkeersvaardigheid en duurzame mobiliteit. Met de subsidie investeren ze in materiaal voor de verkeerslessen, in fietsen of een fietsenstalling.

De kaap van 1.000.000 euro  overschreden

Dit schooljaar werden subsidies gegeven aan 36 scholen uit 23 gemeenten: Begijnendijk, Bekkevoort, Bierbeek, Boutersem, Grimbergen, Haacht, Halle, Herent, Kampenhout, Kortenaken, Landen, Lennik, Leuven, Machelen, Merchtem, Opwijk, Pepingen, Roosdaal, Sint-Pieters-Leeuw, Ternat, Tienen, Tremelo, Vilvoorde.
Voor vier scholen, Basisschool De Kraal Centrum in Herent, BO Ter Bank (BuSO en BuBaO) uit Heverlee (Leuven) en St.-Donatus in Merchtem, is het dit schooljaar de eerste keer dat ze een Dr. Mobi-project indienden.

Sinds de start van het project in 2011 klopten al 180 scholen bij de provincie Vlaams-Brabant aan voor hulp bij de uitwerking van hun mobiliteitsproject.

‘Met de 36 projecten van dit schooljaar komt de teller op 1.121.546,59 euro subsidies te staan, waarmee we de kaap van 1 miljoen euro overschreden hebben’, besluit gedeputeerde Tom Dehaene.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 dec 2018
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief