MERCHTEM - 250.000 euro subsidie voor speelplaats en schoolomgeving De Plataan

MERCHTEM - 250.000 euro subsidie voor speelplaats en schoolomgeving De Plataan

Persbericht_subsidies_ontharding
 

Merchtem laureaat van projectoproep en ontvangt 250.000 euro

Begin april lanceerde Vlaams minister van Omgeving, Koen Van den Heuvel, een projectoproep voor onthardingsprojecten. De Vlaamse Regering maakt hiervoor 5 miljoen euro vrij om o.a. schoolomgevingen kwalitatiever en verkeersveiliger te maken door middel van ontharding. Er werden meer dan 138 subsidieaanvragen ingediend en slechts 22 konden rekenen op middelen, waaronder Merchtem.

 

De gemeente Merchtem diende een project in om de speelplaats van De Plataan en de GTSM te ontharden en te vergroenen. Daarnaast werd er ook naar de schoolomgeving gekeken. Zo wordt de knip, die er nu al is bij de start van de schooldag, bestendigd. Concreet zal de speelplaats en de straat gedeeltelijk worden opengebroken en krijgen inheemse soorten plaats om de schoolomgeving te vergroenen.

 

De gemeente krijgt naast subsidies ook ondersteuning van het Departement Omgeving in de vorm van projectbegeleiding.

 

De subsidies komen uit het klimaatfonds en hebben tot doel om de gevolgen van klimaatverandering te milderen. Ontharden en vergroenen van dorpskernen zorgt er o.a. voor dat de waterhuishouding verbetert, zorgt voor verkoeling in de zomer, er worden broeikasgassen opgenomen, ...

 

Overheden, (burger)verenigingen, organisaties, bedrijven en scholen konden tot en met 15 mei 2019 een subsidieaanvraag indienen. De oproep richtte zich op drie thematische doelstellingen met specifieke aandacht voor de klimaatvoordelen van ontharden:ontharden voor kwalitatievere schoolomgevingen, ontharden voor meer ruimte voor water, ontharden voor meer mobiliteit met minder wegen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 sep 2019
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 19 sep 2020
Sam Herremans | 06 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief