Werken aan de parallelweg van de A12 in Wolvertem (Meise)

C21

Werken aan de parallelweg van de A12 in Wolvertem (Meise)

Wegen_en_verkeer
 

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op maandag 23 september met werken aan het kruispunt van de Ossegemstraat en de Paardenweidestraat, de parallelweg van de A12 in Wolvertem (Meise). De bedoeling van de werken is om de verkeerssituatie op  het kruispunt overzichtelijker, veiliger en vlotter te maken. De werken zullen volgens de huidige planning twee weken duren. Tijdens de werken zal het verkeer alternerend (rijrichting-per-rijrichting) door de werfzone kunnen rijden. Er zullen tijdelijke verkeerslichten geplaatst worden om dat mogelijk te maken. Tijdens de spitsuren wordt hinder verwacht.

 

Na de werken wordt de voorrangsregeling op het kruispunt omgekeerd. Terwijl nu het verkeer op de parallelweg voorrang heeft op het verkeer dat uit de Ossegemstraat komt (bijv. vanuit Sint-Brixius-Rode of Nerom), zal na de aanpassingen het verkeer dat uit de Ossegemstraat komt voorrang hebben. Daardoor zal het verkeer vlotter verlopen. 

Naast de signalisatie zal Wegen en Verkeer ook de markeringen en de verharding in de bocht aanpassen. Het agentschap maakt ook van de gelegenheid gebruik om het fietspad door te trekken langs de Ossegemstraat om de verbinding te maken met de Jan De Meuterstraat. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 sep 2019
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 03 jun 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief