MERCHTEM - Schuilhokken voor zwerfkatten

C21

MERCHTEM - Schuilhokken voor zwerfkatten

Img_1001
 

Ruim een jaar geleden ging de gemeente Merchtem van start met een zwerfkattenbeleid. Medewerkers van de gemeente gaan actief zwerfkatten vangen, waarna de gevangen dieren worden gesteriliseerd/gecastreerd en terug worden uitgezet op de plaats waar ze werden gevangen.

 

Ter ondersteuning van het lokale beleid kreeg elke gemeente van de Vlaamse Overheid twee schuilhokken voor zwerfkatten. Deze schuilhokken worden geplaatst op de parking van de Krekelendries en achter de kerk van Peizegem.

 

De schuilhokken hebben twee compartimenten en bieden elk plaats aan 3 tot 4 katten. De hokken zijn duurzaam, goed geïsoleerd en gebruiksvriendelijk. De toegangsruimte heeft 2 in- en uitgangen. De katten hebben dus steeds een vluchtweg.

 

Bij elk hok horen twee infoborden met onder meer de contactgegevens van de gemeentelijke loods, die instaat voor de uitvoering van het zwerfkattenbeleid, informatie over de sterilisatieplicht en de vraag om de dieren met rust te laten.

 

In de eerste 8 maanden van 2019 werden 37 volwassen zwerfkatten gevangen en gesteriliseerd/gecastreerd. In dezelfde periode vonden we 32 zwerfkittens, die stuk voor stuk werden opgevangen door Poezenbos vzw. Ze hebben allemaal een goede nieuwe thuis gekregen.

 

Zwerfkatten melden? Dan kan je terecht bij de gemeentelijke loods op het nummer 052 37 39 15, via e-mail naar loods@merchtem.be of via het E-loket op de website van de gemeente.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 sep 2019
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 03 jun 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief