MERCHTEM - Een bosje voor den Boskant

C21

MERCHTEM - Een bosje voor den Boskant

Editiepajot-merchtem-logo-gemeente

Gemeente Merchtem, Tuinbouwschool, basisschool Ten Bos en de buurt gaan voor een Kleine Wildernis in het centrum van Peizegem.

 

In de nieuwe verkaveling aan de Benoit Ballonstraat en François Beukelaersstraat wil de gemeente Merchtem een nieuw concept van speelgroen realiseren. Op de restgronden van de nieuwe wijk zal één van de eerste ‘Kleine Wildernissen’ van Vlaanderen het licht zien.

 

In de nieuwe verkaveling in het centrum van Peizegem ligt een lap grond van een kleine 650 m2 die is ingekleurd als groenzone. In plaats van dat stukje in te zaaien met gras en misschien enkele speeltoestellen op te plaatsen, koos het schepencollege voor een nieuw concept. “Een Kleine Wildernis is een stukje natuur vlak naast de deur waarin je kan ravotten, samenkomen, genieten en iets opsteken van de natuur. De kracht van zo’n Kleine Wildernis is dat we het samen uitdenken en uitvoeren met alle belanghebbenden in de buurt”, vertelt schepen van Jeugd Toon Luypaert.

 

Burgemeester Maarten Mast is bijzonder verheugd over dit project. “Naast burgemeester ben ik o.a. ook bevoegd voor Natuur. Het ontwikkelen van extra toegankelijke natuur in Merchtem is een belangrijke doelstelling voor deze nieuwe bestuursploeg. Dit is één van de verschillende vergroeningsprojecten die we momenteel aan het opstarten zijn. Tegen het einde van de legislatuur willen we een veel groener Merchtem, deze Kleine Wildernis draagt daaraan bij.”

 

Op donderdag 24 oktober wordt er een startmoment georganiseerd in de Tuinbouwschool van Merchtem. Hier zijn alle buurtbewoners, vertegenwoordigers van de scholen, oudercomités, nieuwsgierigen,... meer dan welkom. Boswachter Eddy Ulenaers zal het concept komen toelichten. Nadien krijgen alle aanwezigen de kans om hun input voor de Kleine Wildernis over te maken. De leerlingen van de Tuinbouwschool gaan hiermee dan aan de slag en maken een eerste ontwerp. Nadien volgt een verder participatief traject, de effectieve realisatie van de Kleine Wildernis is gepland tegen eind 2020.

 

Startmoment Kleine Wildernis: donderdag 24 oktober om 18 uur in de Tuinbouwschool (Molenbaan 54).

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 okt 2019
Sam Herremans
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 03 jun 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief