Rommelmarkt en optredens in het centrum van MERCHTEM schot in de roos

C21

Rommelmarkt en optredens in het centrum van MERCHTEM schot in de roos

Rommelmarkt_13
 
Rommelmarkt_13
 
Rommelmarkt_13
 
Rommelmarkt_13
 
Rommelmarkt_13
 
Rommelmarkt_13
 

De allereerste open lucht rommelmarkt en optredens op initiatief van UNIZO Merchtem zondagnamiddag 13 oktober in het centrum van Merchtem werden meteen een onverhoopt succes met een massale opkomst. Omwille van het gure weer op 29 september werd deze totaalorganisatie verschoven, wat een heel wijze beslissing bleek te zijn. 

 

Om deze 1ste rommelmarkt in goede banen te leiden werd beroep gedaan op Swaiken Van Campenhout, organisator van de rommelmarkten aan de sporthal van Merchtem. Aangezien het open lucht rommelmarktenseizoen 2019 zo goed als afgelopen is, was Swaiken bijzonder opgetogen toch voldoende standhouders samen te brengen met in ’t totaal 67 standen van telkens 5 meter, verdeeld over de Markt, Nieuwstraat, gedeelten Bogaerdstraat en Krekelendries.

 

De jonge dansertjes van Dansgroep Gembada Merchtem onder leiding van Laura Van Den Eynde lieten het publiek genieten van hun leuke dansjes op verschillende plaatsen van deze straten. Een enthousiaste afvaardiging van het bestuur van Gembada met op kop voorzitter Inge Depril volgden nauwgezet hun pupillen bij deze optredens.

 

Een selecte groep van onze Merchtemse ambassadeurs de Koninklijke Steltenlopers van Merchtem waren eveneens op de afspraak met onder andere de hoogste steltenloper van de vereniging Ricardo Pieters, alsook de steltenloper met een ettelijk aantal dienstjaren Walter Geeroms. Zij toonden tal van kunstjes op hun stelten, en daarbovenop konden de geïnteresseerde aanwezigen kennismaken met het steltenlopen en het zelf uitproberen. Het blijft telkens weer een aantrekkelijk en aandoenlijk spektakel.

 

De Londerzeelse zanger-facteur John Dennis samen met zangeres Ziva brachten een show van tweemaal 45 minuten, met Nederlands- en Engelstalige covers. Het optreden van deze artiesten op de Varkensmarkt werd bijzonder gesmaakt door verschillende generaties van de aanwezige luisteraars.

 

De terrasjes van de deelnemende cafés, broodjeszaken en restaurants deden uitstekende zaken. Enig minpunt was wel dat er weinig winkels open waren voor deze bijzondere gelegenheid.

 

Het bestuur van UNIZO Merchtem met een gedreven voorzitter Mieke Abbeloos en penningmeester gepensioneerd coiffeur Fons Meskens zagen dat het goed was. Fons vergeleek de belangstelling en enthousiasme zelfs met een Merchtemse Kermisdag, en dat zegt alles … 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 okt 2019
Sam Herremans
ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 03 jun 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief