MERCHTEM - Koninklijke Steltenlopers trekken naar Noord-Europa’s grootste carnaval in het Deense Aalborg

C21

MERCHTEM - Koninklijke Steltenlopers trekken naar Noord-Europa’s grootste carnaval in het Deense Aalborg

Editiepajot_merchtem_koninklijke_steltenlopers_foto_steven_walravens__1_
Hier in Amerika, straks in Denemarken te bewonderen. - Foto's Steven Walravens.
 
Editiepajot_merchtem_koninklijke_steltenlopers_foto_steven_walravens
 

De Koninklijke Steltenlopers zijn nog maar net terug van een achttiendaagse reis naar Amerika. Zij traden in Dollywood (Tennessee) op met vijfenveertig leden, van wie zeer veel kinderen en jongeren. Inmiddels smeden zij al plannen om nieuwe bestemmingen binnen Europa te verkennen. De laatste jaren kwamen al enkele nieuwe landen aan bod, zoals Oostenrijk (Salzburg) en Roemenië (Sibiu, Cisnadie en Cisnadioara). Voor het eerst in hun bestaan trekken de Koninklijke Steltenlopers van Merchtem van 21 tot en met 24 mei naar Denemarken. Met zeker vijftig steltenlopers, blokkenloopsters en muzikanten nemen zij deel aan Karneval i Aalborg. Het Deense Aalborg is de gaststad van de grootste carnaval van Noord-Europa en verwacht ettelijke duizenden deelnemers en zowat 70.000 toeschouwers.

De steltenlopers zorgden ervoor dat zowel jongeren als volwassenen van deze unieke belevenis kunnen meegenieten, want de trip naar het noorden gaat door tijdens het verlengde Hemelvaartsweekend, van 21 tot 24 mei. De steltenlopers vertrekken al op woensdagavond 20 mei om tijdig en uitgerust in Denemarken te geraken. De busrit van Merchtem tot Aalborg bedraagt immers 1.050 kilometer. Donderdag zullen steltenlopers hun tijd nemen in de straatjes van de oude stad rond te kuieren. Vrijdag nemen zij deel aan de Battle of Carnaval Bands en het avondspektakel. Op zaterdag vertrekt de grote parade voor de middag vanop drie verschillende startpunten. Zondag vatten zij, wellicht heel vermoeid, de terugreis aan.

In het verdere verloop van 2009 staan een aantal meerdaagse uitstappen naar West en Midden-Frankrijk op het programma. Van 4 tot 6 juli treden de Koninklijke Steltenlopers op in het stadje Langéac in de Auvergne. Een week later, van 12 tot 15 juli, nemen zij deel een de historische feesten in Vannes. Elf jaar geleden, in 1998, waren de steltenlopers al eens te gast in deze Bretoense vestingstad. Toen stonden de feesten in het teken van de intocht van koning Frans I. De kostuums van de Merchtems steltenlopers pasten beeldig bij de gehele zestiende-eeuwse sfeer waarin het middeleeuwse Vannes die dagen baadde.

Maar ook dicht bij huis willen de steltenlopers het publiek laten meegenieten van de intensiteit en het plezier van het steltenlopen. Bij het begin van de zomervakantie treden de steltenlopers op tijdens de vermaarde Brusselse Ommegang. Ook in eigen dorp zullen zij hun beste beentje (of is het stelt?) voorzetten tijdens Merchtem op Stelten. Op 17 mei zorgt het Merchtemse gemeentebestuur samen met een vijfendertigtal verenigingen en wijken voor een spetterende stoet en verrassend slotspektakel. De Koninklijke Steltenlopers zullen zeker niet op het appel ontbreken.

Voor meer informatie kan u steeds terecht bij onze voorzitter, Roger Daelemans, Nieuwbaan 155 te 1785 Merchtem, via 0476/37.37.86, 052/37.37.86 of steltenlopers@myonline.be

Koninklijke Steltenlopers van Merchtem: www.steltenlopersmerchtem.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 apr 2009
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief