Laat van je horen tijdens het participatietraject RUP MERCHTEM centrum

C21

Laat van je horen tijdens het participatietraject RUP MERCHTEM centrum

Rup_merchtem_centrum
 

We werken aan een herinrichting van deelgebied 1 en willen graag weten wat je van onze mogelijke plannen denkt! We willen zo veel en zo goed mogelijk in dialoog gaan met alle betrokkenen zodat we alle suggesties, opmerkingen en aandachtspunten kunnen meenemen als we van het voorontwerp dat nu voorligt verder werken aan het definitieve plan. Laat dus van je horen!

 

Via een interactieve wandelroute kan je ons nog tot en met 7 februari laten weten wat je van onze mogelijke plannen denkt. De resultaten van deze bevraging zullen uiteindelijk verwerkt worden in de opmaak van een ‘RUP’ of ruimtelijk uitvoeringsplan. Dit is een plan waarmee de gemeente in een bepaald gebied de mogelijkheden en bestemmingen vastlegt. Op basis van de stedenbouwkundige voorschriften die zijn opgenomen in het RUP, kunnen - eens het RUP is goedgekeurd - omgevingsvergunningen beoordeeld worden. Natuurlijk wordt zorgvuldig bestudeerd of zo’n wijziging wel verantwoord is, de bestaande voorschriften veranderen nooit van dag op dag. Ook zal er na dit inspraak moment nog de mogelijkheid zijn opnieuw te reageren tijdens het openbaar onderzoek op het definitieve plan en zal tot slot de gemeenteraad eerst nog het plan moeten goedkeuren.

Om reeds bij opmaak van het plan echter al te kunnen rekening houden met de bemerkingen en suggesties van de bewoners wenst het gemeentebestuur van Merchtem nu dus een extra inspraakmoment te organiseren door nu zo veel mogelijk bewoners te bereiken en hun mening te vragen nog vóór de opmaak van het definitieve plan dat te raadplegen zal zijn binnen enkele maanden via het openbaar onderzoek. Na dit participatietraject gaan we opnieuw aan de slag met het studiebureau om tot een definitief ontwerp te komen. Jouw feedback is heel belangrijk en dus meer dan welkom!

 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 jan 2021
Sam Herremans
ingezondenezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 03 jun 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief