MERCHTEM op stelten gezet

MERCHTEM op stelten gezet

Editiepajot_merchtem_op_stelten_foto_andre_junius__3_
“Vrolijke, vrolijke paters”. - Foto's André Junius.
 
Editiepajot_merchtem_op_stelten_foto_andre_junius
Editiepajot_merchtem_op_stelten_foto_andre_junius__1_
Editiepajot_merchtem_op_stelten_foto_andre_junius__2_
Editiepajot_merchtem_op_stelten_foto_andre_junius__4_
 

Zondag 17 mei 2009 zal in de analen van de gemeente Merchtem geboekstaafd worden als een hoogdag. Het was namelijk het feest van de hoge mannen, die op stelten. Rond de wereldvermaarde Steltenlopers van Merchtem werd een folkloristische stoet gebouwd waarin verschillende aspecten van de gemeente en haar geschiedenis werden voorgesteld.

Onder een dreigende hemel vertrok de stoet om 15 uur. Meer dan dertig groepen namen eraan deel. Onder hen het Merchtems Parochiaal Mannenkoor. Brouwerij Palm stelde haar “Pretkar” voor deze zangers ter beschikking en daarop zaten bruine paters te zingen, begeleid door pater Accordeon. Je hoorde hen zingen van “Vrolijke, vrolijke paters” of nog “Wij zijn de paters van plezier uit Merchtem feestgemeente”. Boven hun hoofden keek pater Lowie van op zijn stelten toe. Het was een frivole, muzikale bedoening op die wagen.

Langs het parcours met een lengte van ongeveer 2,5 km, was de publieke belangstelling voor dit nieuwe initiatief zeer groot. Dat was mede te danken aan de hemelsluizen die de hele namiddag potdicht bleven. Maar bovenal hebben de 1.300 deelnemers gezorgd voor een visueel en muzikaal spektakel vol afwisseling. Moet het nog gezegd dat de reuzen, op hun stelten tot 4 meter hoog, de ware afsluiters vormden voor deze meer dan geslaagde optocht.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 mei 2009
André Junius
André Junius
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 30 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief