MERCHTEM – Pater Motard gul met wijwater

MERCHTEM – Pater Motard gul met wijwater

Editiepajot_merchtem_parochiefeesten_foto_andre_junius__1_
Motorrijder verrast door plaatselijke stortbui. - Foto André Junius.
 
Editiepajot_merchtem_parochiefeesten_foto_andre_junius__2_
Pater Motard kwispelt voorzichtig. - Foto andré Junius.
Editiepajot_merchtem_parochiefeesten_foto_andre_junius
Een zeer lange rij te wijden motoren. - Foto André Junius.
Editiepajot_merchtem_parochiefeesten_foto_andre_junius__3_
Het Merchtems Parochiaal Mannenkoor liet Hans uit Tirol overkomen. - Foto André Junius.
Editiepajot_merchtem_parochiefeesten_foto_andre_junius__4_
Veel volk op de parochiefeesten. - Foto André Junius.
Editiepajot_merchtem_parochiefeesten_foto_andre_junius__6_
De dansgroep van Okra Merchtem met één dappere man. - Foto André Junius.
Editiepajot_merchtem_parochiefeesten_foto_andre_junius__5_
Het instaporkest Harmonie swingt. - Foto André Junius.
 

Toeval of niet maar ieder jaar genieten de parochiefeesten in Merchtem van stralend weder. Misschien ligt dat aan pater Karel, bijgenaamd Pater Motard, die zelf zo graag voor “Rainman” speelt. Na de hoogmis beklimt Pater Motard immers zijn gelegenheidstoren van waarop hij de voorbijrijdende motorrijders zegent. Die zegening wordt vergezeld van een spat van zijn kwispel of een “plaatselijke plensbui” uit een boordevolle emmer.

De 425 deelnemers vertrokken op deze zondag 24 mei voor een tocht van 180 kilometer. De rit leidde naar Terneuzen met heel wat rustige wegen tijdens de terugreis. De opbrengst maken de Merchtemse Motor Vrienden over aan Woonhuis Edegem van de vzw Pegode.

Maar de parochiefeesten behelzen meer. Zij zijn een uitgelezen kans om kennissen of vrienden te ontmoeten, rond een gedekte tafel. Zaal Vijverdal zat niet afgeladen vol omdat de meeste mensen liever hun maaltijd in openlucht namen. Bij dit stralend zomerweer smaken de barbecue of de “ballekes met kriekskes” immers hemels.

De hele namiddag traden verschillende verenigingen op in zaal Vijverdal of op de kiosk buiten. Het Merchtems Parochiaal Mannenkoor opende met plezierige liederen en had voor de gelegenheid zelfs Hans uit Tirol laten overkomen. Canticorum bracht volkse liederen en mini-Kabberdoech verwende de toehoorders met volksmuziek. Het instaporkest Harmonie, met zeer veel jeugdige muzikanten,wist jong en oud te bekoren rond de kiosk. Zij werden opgevolgd door de dansgroep en nadien het koor van Okra. Hoed af voor de enkele man die het aandurfde mee te dansen in een hele groep vrouwen. Footloose toonde dat onze jeugd zeker evenveel ritme en dansgevoel in zich heeft.

Nadien volgde nog een geslaagd optreden van het jeugdorkest van de Koninklijke Muziekvereniging Concordia. Waarna de vendeliers van de KLJ de toeschouwers op een artistieke manier wat koelte toezwaaiden. Deze parochiefeesten werden dan op passende wijze afgesloten door het orkest “Alter Ego light.” Pater Karel en zijn enthousiaste ploeg medewerkers kunnen terugblikken op geslaagde parochiefeesten.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 mei 2009
André Junius
André Junius
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 30 sep 2020
Sam Herremans | 28 sep 2020
Sam Herremans | 19 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 06 sep 2020

archief