MERCHTEM - ANPR camera’s in de Nieuwelaan en St-Guduladreef

C21

MERCHTEM - ANPR camera’s in de Nieuwelaan en St-Guduladreef

Anpr_burgemeester_maarten_mast
 

Op 28 juni werden ANPR-camera’s geplaatst in de Nieuwelaan en St-Guduladreef. Dit zijn camera’s met nummerplaatherkenning.

 

Camera’s in de Nieuwelaan

De camera’s in de Nieuwelaan, ter hoogte van huisnummer 73, controleren vanaf 12 juli op tonnagebeperking. Dit wil zeggen dat alle voertuigen +3t5 die deze camera’s passeren, beboet zullen worden (met uitzondering van landbouwvoertuigen en bussen van De Lijn).

 

Indien inwoners van Brussegem in het bezit zijn van +3t5 voertuigen en in de zone +3t5 wonen (die niet ingeschreven staan als landbouwvoertuig), kunnen zij hun voertuigen op een whitelist zetten. Wanneer je op de whitelist staat en je rijdt deze camera’s voorbij, dan zal je nummerplaat automatisch gefilterd worden en ontvang je geen boete. 

 

In deze zone is er ook een uitzondering voor laden en lossen. Wanneer leveranciers regelmatig komen laden en lossen, kunnen ze ook op de whitelist geplaatst worden, mits ze dit kunnen bewijzen. Wanneer een chauffeur komt laden en lossen en niet op de whitelist stond, zal de persoon een boete krijgen. Leveranciers kunnen deze boete nadien wel aanvechten door een bewijs te bezorgen dat ze in deze zone effectief zijn komen laden en lossen. 

 

Camera’s in de St-Guduladreef

De camera’s in de St-Guduladreef controleren op sluipverkeer. In samenspraak met de burgemeesters van Asse en Wemmel werd beslist dat enkel de voertuigen van Hamme, Ossel, een deel van Brussegem (vanaf Eggermont bloemen), enkele straten van Wemmel en één adres van Asse hier mogen rijden, alle andere voertuigen worden beboet. 

 

Ook hiervoor maakt het gemeentebestuur van Merchtem een whitelist aan. Opgelet, indien de nummerplaten niet op het juiste adres zijn ingeschreven, worden alle nummerplaten op dit adres geschrapt van de whitelist. Eigenaars van een leasewagen dienen de dienst Mobiliteit een bewijs van de werkgever te bezorgen dat de leasewagen effectief door hen wordt gebruikt.

 

Beide camera’s zullen vanaf maandag 12 juli actief zijn. Na de werken zal de situatie geëvalueerd worden. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 jul 2021
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 03 jun 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief