Koninklijke Steltenlopers van MERCHTEM winnen speciale prijs tijdens carnaval in Deense Aalborg

Koninklijke Steltenlopers van MERCHTEM winnen speciale prijs tijdens carnaval in Deense Aalborg

Editiepajot_merchtem_steltenlopers_denemarken_foto_steven_walmravens__1_
Een trotste voorzitter Roger Daelemans (rechts) op het hoofdpodium. - Foto Steven Walravens.
 

De Koninklijke Steltenlopers hebben enkele drukke weken achter de rug. Zowel naar Merchtem op Stelten als naar de eerste reis naar Scandinavië werd lang uitgekeken.

Verschillende weekends lang oefenden zij geduldig voor Merchtem op Stelten en voor het verrassingsoptreden in het bijzonder. Na het traditionele steltengevecht gingen de hoge steltenlopers vlot over de fietsende cultuurschepen Kris De Pauw en pastoor Karel Stautemas op de moto. Daarna kwamen een quad, enkele kleinere auto’s en zelfs een tractor aan de beurt. Als apotheose slaagde de hoogste steltenloper erin om met zijn stelten van 4m11cm over een huifkar en vervolgens over een politiecombi te stappen.

Tijdens het verlengd Hemelvaartsweekend trokken de steltenlopers naar het Deense Aalborg. Na de stoet op vrijdag namen groepen uit zowat alle Noord- en West-Europese landen in het Kildepark deel aan de Battle of Carnaval Bands. Elke groep bracht gedurende een tiental minuten een spektakel op een concertpodium. Voor de Merchtemse steltenlopers was het niet evident om met vijftig leden op stelten en in de blokken op een podium van hooguit tien bij tien meter een show te brengen. En hoewel zo een high tech stage er op elke festivalweide fenomenaal uitziet, heeft het toch zo zijn beperkingen in de hoogte. De spots maakten het de hoogste steltenlopers niet bepaald gemakkelijk om overal onder of voorbij te geraken. Het publiek (per sms) en een vakjury reikten samen vier prijzen uit. De Merchtemse steltenlopers wonnen de award van de beste special act als meest attractieve en spectaculaire groep. Naast de roem is er een geldprijs aan verbonden ter waarde van 5.000 Deense kronen, zowat 650 euro. ’s Anderendaags kon een trotste voorzitter Roger Daelemans op het hoofdpodium de prijs in ontvangst nemen. Dit gebeurde tijdens een zinderend slotspektakel als afsluiter van een stoet die dankzij het stralende weer vele tienduizenden toeschouwers had gelokt.

In het verdere verloop van 2009 staan er voor de Koninklijke Steltenlopers nog een aantal meerdaagse uitstappen naar West en Midden-Frankrijk op het programma. Van 4 tot 6 juli treden de Koninklijke Steltenlopers op in het stadje Langéac in de Auvergne. Een week later, van 12 tot 15 juli, nemen zij deel aan de historische feesten in Vannes. Korter bij huis staan onder andere optredens tijdens de Merchtemse avondsmarkt en de Brusselse Ommegang op het programma.

Voor meer informatie kan u steeds terecht bij onze voorzitter, Roger Daelemans, Nieuwbaan 155 te 1785 Merchtem, via 0476/37.37.86, 052/37.37.86 of steltenlopers@myonline.be
Website:
www.steltenlopersmerchtem.be 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 mei 2009
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 30 sep 2020
Sam Herremans | 28 sep 2020
Sam Herremans | 19 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 06 sep 2020

archief