Klein half miljoen voor aanleg van fietssnelweg in MERCHTEM

C21

Klein half miljoen voor aanleg van fietssnelweg in MERCHTEM

Schermafbeelding_2022-11-25_om_09
 

De provincie Vlaams-Brabant investeert 488.192,30 euro voor de aanleg van de fietssnelweg F27 in Merchtem. 

Het bedrag wordt gebruikt voor de aanleg van een deel van de fietssnelweg F27 Aalst-Londerzeel in de gemeente Merchtem. Het traject, dat gebruik maakt van een oude spoorwegbedding, heeft een lengte van zo’n 850 meter en wordt begrensd door 2wegen, Dries en Kemmeken, die het segment kruisen. 

 

De huidige weg wordt verbreed zodat de totale breedte 4 meter bedraagt. De verharding wordt aangelegd in asfalt. Bij de aanleg is er aandacht voor groen en worden er nieuwe bomen aangeplant. Door de plaatsing van de verkeersfilter wordt doorgaand gemotoriseerd verkeer uit het segment geweerd. Op die manier krijgt het doorgaand fiets- en wandelverkeer prioriteit. 
​De werken zijn begin november van start gegaan.

Investeren in fietsen

“Fietsen is één van de manieren om het fileprobleem in onze regio aan te pakken, is gezond en goed voor het milieu", zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit. "We willen daarom zoveel mogelijk Vlaams-Brabanders de fiets op en moedigen gemeenten financieel aan om nieuwe fietsinfrastructuur aan te leggen op het Bovenlokaal Functioneel Fietsroutenetwerk. Dat is een gemeente-overschrijdend netwerk dat ​ woonkernen, scholen, winkelcentra en bedrijventerreinen met elkaar verbindt.”

Meer info: https://fietssnelwegen.be/fietssnelwegen/F27

 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 nov 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief